Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak kochana tulammmm mocno

Pismak lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku nie wierze w to co czytam :( przykro mi bardzo bardzo. Czemu to wszystko jest takie trudne. Dopóki jednak jest nadzieja nie wolno sie poddac...

Ja wczoraj bylam u lekarza i dostalam leki ktore sa wedlug mnie gówno warte, ajkies takie naturalne... sól morska do nosa... no cóż chyba jednak dla mnie to za slabe jest. Lekarz powiedzial ze wstrzymujemy sie z antybiotykiem ile sie da i powiedzial ze jak do czwartku sie nie poprawi to mam wrócic po antybiotyk. Ciagle licze ze jednak jutro lepiej sie poczuje i obejdzie sie bez antybiotyku. ach zawsze coś.

Pismak lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kajuchna :)
    Pismaku po części wiem co czujesz...

Pismak, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka spróbuj czosnek ,sok z cebuli stare babcine sposoby na chorubska koleżanka tak sie wykurowała !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismuś biedaczku... :(

Ja już po wizycie - wszystko ok, lekarz zrobił mi posiew na paciorkowca. Powiedział też że następne usg dopiero w 40 tygodniu :/ ale może w międzyczasie uda mi się go przekonać żeby jednak zrobił...

A w ogóle to jestem teraz na tej pseudo szkole rodzenia, znowu prowadzi ta mało kompetentna dziewczyna. Wieczorem coś jeszcze skrobnę. Pa!

Dodi, nick nieaktualny, Blondi22, jeju, Pismak, nick nieaktualny, Sandraa, magdzia26, nick nieaktualny, a-koczek, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)

Pismaczku nawet nie wiem co mądrego mogłabym napisać. Napisze tyle, ze jestem z Tobą myślami i mam nadziej, ze to jeszcze nie jest koniec. Trzymam mocno kciuki, zeby było dobrze. Sciskam Cię mocno.

Pismak lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie ...Pismaczku w obliczu tego co pisałaś (a w co wciąż staram się nie wierzyć :( ) aż nie mam nastroju pisać co u mnie :(
    Kochana, ściskam moooocno i mam nadzieję,że jeszcze nic straconego i że Lekarz postraszył.

U mnie wszystko OK...mogę rodzić, wszystko dobrze z łożyskiem, wodami, przepływami itd itp ciąża donoszona, Kolosik ma ok 3,2 kg...więc teraz zacznę modlić się o szybki poród raczej... dostałam 2 fotki (jedno niecenzuralne :P ),a nawet jakieś prospekty i próbki...a w drodze do domu kupiłam jeszcze smoczki z Aventu (mega tanio znalazłam znów). I tyle w sumie :)

http://imageshack.us/scaled/medium/841/grvk.jpg

Blondi22, nick nieaktualny, nick nieaktualny, jeju, Kaja, Dodi, Pismak, sylwia1985, mauysia, nick nieaktualny, Sandraa, magdzia26, nick nieaktualny, a-koczek, kiti, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, zdrówka życzę...a ja odmeldowuję się.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga i Mauysia super że wizyty ok.

Pismaczku nie wim co napisac ale nadzieja zawsze jeszcze jest ;*

Pismak lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra co nieco się dowiedziałam i tak jeśli zrobią laparoskopie jest szansa ze na tym etapie ciazy nie zaswzkodzi to Pisklaczkowi ale najważniejsze jest co tam się w tym jajowodzie znajduje bo jeśli jest to coś niegroźnego to podczas laparoskopi moze im się udac albo to przebić albo przesunąć w dół...

Mam nadzieję ze tonic groźnego i jednak Pisklaczek wyjdzie z tego cało... i pamiętaj nie ma czegoś takiego jak ksiażkowe przyrastanie pęcherzyka są to tylko statystyki bo wiadomo nie jeden taki maluch zaczął rosnac jak na drozdzach i urodziły się zdrowe dzieciaczki...

teraz musisz być silna choć nie jest to łatwe wiem co czujesz i łączę się z Tobą ale umówmy sie że ja przejmuje cały Twój stres i płacz a Ty zaczynasz myśleć pozytywnie :*

nick nieaktualny, Dodi, Pismak, Ilona, Selena, nick nieaktualny, Sandraa, magdzia26, nick nieaktualny, Blondi22, Blondi22, a-koczek, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jestem jednak za tym zeby nie było par testujących lepiej zeby było kilka dni odstepu bo jak doświdczenie pokazuje zawsze coś się piep... w takich parach...

tak więc testujemy w odstępach kilku dniowych i nie szukamy dla siebie par...

a teraz mimo wszystko zyczę spokojnej nocy i Kaju przestań się nerwować bo to dla Ciebie nie wskazane tak jak i dla reszty cieżąrnych pozwólcie ze ja podenerwuje się za Was...

Dodi, Pismak, Ilona, Selena, nick nieaktualny, magdzia26, Blondi22, Blondi22, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobiłam Was nadal, przeczytałam ostatnie 3 strony i nie wiem co napisać :( Pismaczku, strasznie mocno trzymam kciuki, że jednak Dzidzia będzie silna i dacie radę przetrwać te dni!

Kaja, co Ty piszesz? Ja chyba nie bardzo rozumiem? Co Ty sie czepiasz swego pęcherzyka i dlaczego dopatrujesz się, że jest on pusty? :/ Kobietki, no proszę... bez takich tekstów! :(

Shagguś, ja tu zajrzałam dziś by nie przeoczyć dnia porodu! Bo takie skurcze miałaś, a dziś przeczytałam, że możesz spokojnie rodzić to i ja się uspokoiłam - ciotka się znalazła ;)

Mauysiu, fajnie, że wszystko OK, ale USG w 40tyg? A to już Heniutek nie będzie na tym świecie? Niech ten ginekolog sobie nie żartuje z tymi terminami... ;)

Miłego wieczoru wszystkim życzę, poczytam pare stron zaległych :)

P.s. Jutro nasza 3-cia rocznica ślubu... A. w delegacji, a mnie łapie dół, że już 7 i pół roku razem i ani jednego bejbisia o.O

Dodi, nick nieaktualny, Pismak, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selena, mauysia, nick nieaktualny, magdzia26, Blondi22, a-koczek, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś ty jestes taka kochana i dobra :*

mauysiu, shaggi fajno ze z waszymi chlopaczkami dobrze, no i niech juz sie rodzą :)

Kaju ja juz chyba wszystkie mozliwe naturalne metody wypróbowalam.
    Moje przeziebienie przeszlo na kolejny etap, bo do zatkanego nosa zaczelo mnie bolec gardlo i kaszel suchy sie pojawil. Mąż zawsze mi powtarzal ze jestem najgorszym chorym na swiecie i zgadzam sie z tym. A teraz bedąc chora w ciązy i nie mogąc niczym konkretnym sie leczyc, to naprawde momentami łzami placze z bezsilności, bólu i niemocy. Jak jutro sie nie poprawi ide do innego lekarza.

nick nieaktualny, Ilona, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia no cóż takie info dostałam od gina , a też dziwne bo byłam tydzień temu u innego i od razu dała mi skierowanie z listą badań a ten tu mi nic nie dał prócz dwóch leków pewnie coś przewiduje oby nie najgorsze !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju proszę nie zamartwiaj się...dał te leki, bo chce zapobiec niespodziankom.

Pismaczku kochanie mocno zaciskam kciuki za powodzenie tego zabiegu jak będzie konieczny. Przytulam Cię kochana jak tylko mogę i potrafię. Jest nam tu wszystkim smutno ale jesteśmy z Tobą.

aisa lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka to mnie się pomysły skończyły ;-) aby cię uzdrowić ehhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu, my już też 7 lat razem i nic się nie pojawiło na świecie jeszcze...chyba musimy dłużej poczekać...
    Plemniczka witaj!
    Fedrunia jesteś kochana! <3

Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko a w ciąży można herbatkę z lipy, bo tego nie wiem?
    Z pokrzywy, bo to bomba vit.
    Do nosa maść majerankowa?
    Do smarowania plecków przy kaszlu gęsi smalec. Pomaga choć to głupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 20:12

magdzia26, a-koczek, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jeju czy moge z lipy, musze poczytac

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju witam słoneczko !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 4123 4124 4125 4126 4127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ