SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego Fedruś ?a co pisałaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 12:53

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    dlaczego Fedruś ?a co pisałaś ?

ehhh nic sama się nakręciłam na Twoje objawy i teraz mam za swoje tak więc mam nauczkę żeby sie nie nakrecać...

tak więc juz jest to nieaktualne ale moze w tym cyklu będę mogła Ci jeszcze to napisać :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Libruś na pracę to już mi słów brak więc staram się nie marudzić :P
    wymieniamy znaczące spojrzenia... i bez słów ja wiem, że Ty wiesz:D...

co do @... szkoda, że przyszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 13:05

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) oj mam taką nadzieję Fedruś :)
    ja też się nakrecałam i co żeby mi dac nauczkę to @ przyszła tydzień wcześniej :/

Fedra lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż mi pozostaje ...idę na pocieszenie kawę sobie zrobić i zabieram się do pracy...
    trudno może się uda w październiku, zwiększę ilość kopciuszkowej pizzy, może dostanę 1000 lajka... hmmm no wtedy to już na pewno powinno się udać :D
    jak myślicie :P ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 13:23

kopciuszek126, a-koczek, Fedra, Libra, aisa, Ilona, AGA 30, Effcia28, Kfjatus, Blondi22 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby...wpadam tylko na chwilę przywitać się i zmykam dalej do roboty...dziś nadrabiam wczorajsze lenistwo :-) Poprałam nieco, poprasowalam,złożyłam do kupy fotelik i wózek (prałam w sobotę tapicerki więc dziś trzeba było złożyć)...kolejny też raz przełożyłam rzeczy z jednej szuflady do drugiej (dzieci komody ) a jednocześnie obiad gotuję :-) Poza tym dalej jestem przeziębiona ...dziś - za chwilę idę robić syrop z cebuli...Kuba już też pokasłuje i kicha :-(
    Wieczorem zajrzę co tu się dzieje...chyba że któraś streści mi niusy?

kopciuszek126, a-koczek, Fedra, Libra, aisa, Ilona, AGA 30, mauysia, Sandraa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    i wpadam sie przywitać :).

Shagga- coś czuję,ze jutro Cię zbierze :). codziennie tu zagladam i na FB czy któraś czasem nie urodziła??? A Ty jak tak szalejesz z tymi pracami to kto wie? Moja szwagierka też w srodę poprała wszystko - ręcznie :) a w czwartek zaczeły jej wody odchodzić (sączyć) a w piątek urodziła.
    Obie macie juz ciąże donoszone, więc na co czekać?

A Mauysia to lepiej spręż sie z tymi sprawami bo pamietam jak She pisała,ze ma tyle spraw do załatwienia i co? i rodziła sporo przed terminem.

Magdzia - przykro mi :(, ale następnym razem się uda ;)!!!! Zapóźno zaczęłas jeść pizze ;)

Hej Olka!!!

Fler - życzę Ci jutro mocnych dwóch kreseczek!!

Ja dzis zrobiąłm sobie spacerek na przystanek po siostrzenicę, bo nie miał kto wyjsć po nia bo tylko ja w domku jestem z Cyprusiem - jakieś 500 m i co? Ledwo do domu wróciłam, dostałam zadyszki... i brzuch mi tak stwardniał,że szok. Jutro wizyta u ginki i nie mogę sie doczekać kiedy zobaczę synusia i co tam z moją szyjka słychać???

Mam wrażenie,ze mój brzuch jest coraz nizej...a to dopiero 30 tydzień, a gdzie jeszcze z 8 tygodni?
    W sobotę sie tak na sprzątałam, bo w niedziele miała koleżanka z rodzinką do mnie przyjechac (podlogi myłam do 22-iej) a potem mały tak mi walił w szyjkę,ze az sie bałam :(. Codziennie sie boję jak wstaję :( mam stresa,zeby mi wody wcześniej nie odeszły. Z Cypriankiem tak nie miałam,ale wtedy szyjkę miałam do końca praktycznie zamkniętą. Dla mnie problemem jest znalezienie wygodnej pozycji do siedzenia, jest mi ciężko i ciasno, a wstanie z łóżka po nocy jest nie lada wyczynem :) -musze sie czegos przytrzymac i dopiero wstanę. a gdzie tu jeszcze ponad 2 miesiace??? A depilowac muszę okolice bikini z lusterkiem i robie to tak na odwal sie. a w pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, a brzuch wydaje się być taki sam. Czym to idzie?
    Sama nie wiem.
    Dobra konczę juz bo muszę do allegro siąść i zakupić karnisze do mojego domku :)
    papatki

fler, magdzia26, a-koczek, aisa, Ilona, Fedra, mauysia, Sandraa, Kfjatus, Kaja, Spero, Ola_czeka, Blondi22 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jednak nadrobiłam :-P
    Witaj Olus!!!
    Chorowitki ściskam mocno...możemy podać sobie ręce! Ja gdyby nie to że właśnie i ja i Nr 1 jesteśmy przeziebieni to mogłabym rodzić choćby dziś ! Mama moja wróciła z wyjazdu,spakowana dawno jestem,łóżeczko gotowe (tylko pościel rozłożyć ) więc w sumie gotowa jestem...zobaczymy więc jak to będzie..miałam jeszcze plan prac firanki i okna pomyć ..ale nie muszę ;-)...a w ogóle to jak dla mnie najgorszą zmorą jest mega zgaga ...coś okropnego :-(

Teraz uciekam do obiadu

a-koczek, Libra, Fedra, aisa, Kfjatus, Kaja, Ola_czeka, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i zanim pójdę :-P Libra oczywiście jesteś jak najbardziej mile u nas widziana...zapraszamy :-)
    Ps. Zrobilas pizzę? :-P

I już mnie nie ma!

a-koczek, magdzia26, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Magdzia - przykro mi :(, ale następnym razem się uda ;)!!!! Zapóźno zaczęłas jeść pizze ;)
    No ładnie :P czyli wszystko moja wina a podzieliłaś się wczesniej przepisem :P
    no nic najwyżej mój P znienawidzi pizze w tym miesiącu :D

a-koczek, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Aaaaaa i zanim pójdę :-P Libra oczywiście jesteś jak najbardziej mile u nas widziana...zapraszamy :-)
    Ps. Zrobilas pizzę? :-P

I już mnie nie ma!
    tak zdążyłam ze wszystkim;) a jedząc kolację m przeprowadził wywiad, u której to ja koleżanki byłam... i tak tłumaczę i opowiadam, a on na to: to ona jeszcze nie urodziła? Kichnęła na Ciebie? hehehe... nabijał się ze mnie resztę wieczoru, bo on wcale zabobonny nie jest...

tak jak już pisałam... z zaproszenia skorzystam:) i odwiedzę was jak tylko będę zdrowa, a Ty dojdziesz do siebie po porodzie:)

a-koczek, Shagga_80, Fedra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dzień dobry bejbisie!

OLA WRÓCIŁAŚ :-):-)

Fedra, aisa, Ilona, Kfjatus, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam z grzybobrania :-) Ależ piękne grzybki przywiozłam :-)
    Przemokłam doszczetnie że wróciłam na boso he he:-)

Ale i zadowolona :-) Biorę się za grzybki :-)

Buzki :-)

a-koczek, Fedra, magdzia26, Libra, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewoszki, ja się na dzisiaj żegnam... lecę na zakupy, bo jutro czasu nie będę miała;)tsetsetse;D pewnie jeszcze wieczorem wpadnę podczytać coście naskrobały... a tym czasem narka;)

magdzia26, Ilona, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już uciekam :)
    miłego popołudnia i wieczorku
    buziaki <3

a-koczek, Ilona, Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jaki cieżki dzien w pracy głowa juz mi pęka a jeszcze dzis czeka mnie poważna rozmowa z moim m . niech ten dzien sie konczy .

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

U mnie jakoś jest. Wstaję, żyję, jem, śpię, rozmawiam. Trochę jak na autopilocie :/

Dostaliśmy z M propozycję wyjazdu na tydzień do Włoch na wycieczkę (głównie zwiedzanie) wyjazd jest w ten piątek. Lekarze mówią że nie ma żadnych przeciwwskazań do tego żebym jechała. Ale sama nie wiem...
    M przekonuje mnie że to dobrze nam zrobi jak się oderwiemy trochę. Ma rację ale przecież i tak będziemy musieli wrócić...

Ola witaj cieszę się że wakacje się udały :)

Wszystkim chorowitym życzę zdrówka za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki :)

mauysia, kopciuszek126, Kaja, Fedra, Kfjatus, Spero, Rucia, Libra, magdzia26, Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pismaczku chyba m ma racje zawsze troche oderwiesz sie od tej rzeczywistości. Trzymaj sie kochana

Ilona, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku doskonale zdaje sobie sprawę jak się czujesz ale i ja tak jak Twój mąż uważam ,że powinnaś wyjechać jeśli masz okazję.
    Zastanów się nad tym :) pozdrawiam Cię serdecznie :*

Ilona, Fedra, magdzia26, Pismak, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzieweczki,

Pismaku, też sądzę, że to dobry pomysł z tym wyjazdem.
    Ja znów spadam, bo zaraz mam wizytę u internisty.

Do wieczora!

Ilona, Fedra, magdzia26, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 4156 4157 4158 4159 4160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ