plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
w końcu coś mogę skrobnąć, bo w weekend - szczególnie wczoraj - był w domu niezły kierat - z Heńkiem i Leosiem w domu na raz trudno jest zasiąść do kompa. Dziś Leo już w przedszkolu (nie zrobiliśmy mu przerwy z okazji narodzin brata. Za to M. przez 2 tygodnie będzie w domu), więc mam chwilę. Henio tradycyjnie śpi
Noce nie są jakieś straszneale oczywiście o przesypianiu nie ma na razie mowy - ale wiedziałam że to mnie czeka. Grunt, że w nocy H zachowuje się pokojowo, bez płaczu (co się zapewne zmieni jak w końcu walnie w nocy kupkę, a ja będę musiała go przewinąć - wtedy syrena gwarantowana
).
Słabawo jedynie, że Leo przychodzi do nas w nocy, około 4, i jak jeszcze biorę Henia do karmienia do łóżka, to robi się niezły tłum. A Leo jeszcze tak wierzga, że boję się, że przypadkiem nie przyłoży młodszemu bratu. Bronię go jak mogę
Generalnie Heńcio nadal uwielbia spać. Zasypia właściwie 5-10 minut po przyssaniu się do mnie i muszę dokonywać różnych zabiegów, żeby zmusić go do połykania mleka, np. łaskotanie, robienie różnych dziwnych odgłosówitp.
Shagguś, mam nadzieję, że odejście czopa oznaczać będzie - jak u mnie - szybki poród, i że nie będziesz musiała czekać jeszcze prawie dwóch tygodni!
Dziewuszki, postaram się zaglądać, jak będę miała chwilę!
Uściski poniedziałkoweSelena, Shagga_80, Libra, mala29_, kiti, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Muska, Sandraa, AGA 30, Blondi22, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus, Ola_czeka, Pismak lubią tę wiadomość
-
a- koczku to morze oznaczać że ma jakąś sprawę nie załatwiona na tym świecie, albo o czymś zapomniał, lub ostrzega przed czymś. Na pewno nie to że umrzesz lub coś innego.
Libra, Beata, magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyMy już (dopiero) po śniadaniu
teraz odpoczywamy ...miałam dziś plan pranie pościeli zrobić i iść do sklepu (od powrotu od Mamy nie wychodziłam wcale!) ale dziś odpuszczę nie ma co kusić losu
Co do mojego zbliżającego się porodu to ja po tym jak zobaczyłam ten czop jestem co najwyżej pewna że długo już to nie potrwa...ale też nie oznacza to że już coś się zaczyna ..czop może odejść i tydzień (i chyba nawet dłużej niż tydzień ) przed porodem...w sobotę kończy się na
m lokata i tak marzę że jeszcze uda się nam ją przedłużyć...ale coś czuję że będzie jak z bankiem krwi pepowinowej u Mauysi
A-koczek ja jestem zdania że sny są odbiciem podświadomości więc może np ostatnio myślałaś o tym zmarłym? Nie sądzę by to miał być zwiastun czegokolwiek ! SpokojnieLibra, mauysia, mauysia, mauysia, mauysia, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Od rana zmóżdżam się na zajęciach. Dziś zawalony dzień, po 13 mam prezentacje za którą wzięłam się dopiero wczoraj. Troche poimprowizuje... i może się prześlizgne.. Po południu poczytam co się działo..
Miłego dnia!Libra, Shagga_80, mauysia, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Sandraa, Spero, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMauysia fajnie że zaglądasz do nas
A powiedz mi tobie czop to kiedy odszedł ? U mnie zresztą od dłuższego czasu organizm non stop się oczyszcza więc nie przewiduje przenosić po terminie ...ale też nie musi to oznaczać że aż tak szybko pójdzie .
Mój Kuba po 5-7 minutach jedzenia zasypial ale zakładała że najadł się już (zresztą czułam że pierś mam opróżnioną) rósł jak na drożdżach no i spał potem 1,5-2 h więc chyba najadal się w te 5 minut
Koniecznie wrzuć jakąś fotkę obu braciszkow
Libra, a-koczek, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Muska, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczęta
A-koczku a ta wredna @ brrrr
Shagga tylko proszę mi nie rodzić z środy na czwartek bo będę jechała do polski i nic nie będę wiedziałaps ale fajowo, będzie kolejny forumowy bejbik na świecie
No to u nas koniec serduszkowych szaleństw, zaczyna się 5 długich dni abstynencji
M zakupił mi sukienke na sobotnie wesele także teraz jestem już spokojnaBeata, Ilona, magdzia26, Libra, Sandraa, Spero, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Mauysia fajnie że zaglądasz do nas
A powiedz mi tobie czop to kiedy odszedł ? U mnie zresztą od dłuższego czasu organizm non stop się oczyszcza więc nie przewiduje przenosić po terminie ...ale też nie musi to oznaczać że aż tak szybko pójdzie .
Mój Kuba po 5-7 minutach jedzenia zasypial ale zakładała że najadł się już (zresztą czułam że pierś mam opróżnioną) rósł jak na drożdżach no i spał potem 1,5-2 h więc chyba najadal się w te 5 minut
Koniecznie wrzuć jakąś fotkę obu braciszkow
Mi odszedł w dzień porodu, tzn. w przeddzień (bo pierwsze skurcze poczułam ok. połnocy). W ciągu dnia parę razy zauważyłam ten śluz z krwią, czyli czop rozłożył się na raty
A, czyli spoko z tym krótkim jedzeniemA zresztą, że dopóki Heń jest taki malutki, to jeszcze nie przejmuję się tymi nieregularnościami i odstępstwami od "reguł"
To on nami rządzi
mala29_, Beata, Ilona, Libra, Muska, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nic pozostaje mi czekać na to co czas pokaże czy już niedługo i ja będę cieszyła się drugim Słoneczkiem
Teraz chyba wyniosę tę pościel i do zabawy z Młodym
Będę zaglądać (kompa nawet nie włączam ale smark cały czas w pobliżu).
Beata, kiti, magdzia26, Libra, Muska, Sandraa, Selena, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya-koczek wrote:to niewiem co z tym moim snem w sumie to tylko klient firmy fakt faktem bardzo miły ale dlaczego mi sie przysnił? chyba pomodle sie za niego . bo dziwne to jest.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:mi co chwila śnią się dziadkowie
UWAGA! Dla osób o mocnych nerwach!
nie wiem ile w tym prawdy, co babcia mówiła... bo mi się przez ok 2 miesiące śnił mój brat cioteczny, który zmarł 25 lat temu mając 7 dni... więc to tez chyba taki zabobon, bo przecież takie małe dzieci są od razu aniołkami i nie trzeba się za nie modlić... przecież nawet mszy żałobnej i modlitw nie mazbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:A z kolei ja wchodziłam tu tylko po wieści od Ciebie
Kochana nie łam się idź do Gina po @ i wierze że wreszcie się uda
A u mnie jest szansa że nie przenoszę ciąży (o co ostatnio się martwiłam...bo wiecie tak długo brałam te wszystkie leki że bałam się że teraz przenoszę) ale właśnie w nocy zaczął czop mi odchodzić więc może Igorek wkrótce będzie chciał wychodzićSwoją drogą jutro są imieniny Igora to może jutro mógłby
?
-
nick nieaktualnyLibra wrote:jakbym opisała mój sen to chyba większość by stwierdziła, że mam nasrane we łbie...;p
Mi zaraz po śmierci dziadków śniło się, ze stoje pod ich blokiem i patrze się w ich okno, po czym Oni podchodzą do tego okna, ja wiem, że są duchami, lecę do mieszkania, a oni stoją w pokoju, rzucam im się w ramiona i mówię im jak bardzo za nimi tęsknie. Wiecznie sen zaczyna się tak samo. Od stania pod blokiem i patrzenia się w ich okno. -
nick nieaktualny
-
dzien dobry. Aga przeprowadzam sie w inne mury, ale to samo miasto
Shaggi, Shaggunia, Shaggieńka ciesze sie ze Igorek lada dzien pojawi sie na swiecie i podobnie jak Rutka wzruszam sie na samą mysl o kolejnym ovudzieciaczku.
Mauysiu ja tyz poprosze o fotkefajnie ze Heniutek grzeczny.
Rucia 8 miesiąc hmmm ale to zlecialo, zresztą za tydzien ja 7 miesiąc zaczynam, ale mi wolniej czas mojej ciązy uplywa, a wasze migiem
A wogole to ostatnio mam jak muzi, weny brak.
No dobra kończe bo wioze mame na kolonoskopie aaaaaaaaaaaaaaa
Libra, mauysia, magdzia26, Ilona, Rucia, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, fotki dwóch braci razem na razie nie mam, więc nie mogę spełnić Waszej prośby, ale postaram się możliwie szybko nadrobić tę zaległość
Libra, magdzia26, Ilona, Rucia, a-koczek, Sandraa, Spero, Muska, aisa, plemniczka, Fedra, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość