X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

w końcu coś mogę skrobnąć, bo w weekend - szczególnie wczoraj - był w domu niezły kierat - z Heńkiem i Leosiem w domu na raz trudno jest zasiąść do kompa. Dziś Leo już w przedszkolu (nie zrobiliśmy mu przerwy z okazji narodzin brata. Za to M. przez 2 tygodnie będzie w domu), więc mam chwilę. Henio tradycyjnie śpi :)

Noce nie są jakieś straszne ;) ale oczywiście o przesypianiu nie ma na razie mowy - ale wiedziałam że to mnie czeka. Grunt, że w nocy H zachowuje się pokojowo, bez płaczu (co się zapewne zmieni jak w końcu walnie w nocy kupkę, a ja będę musiała go przewinąć - wtedy syrena gwarantowana ;) ).

Słabawo jedynie, że Leo przychodzi do nas w nocy, około 4, i jak jeszcze biorę Henia do karmienia do łóżka, to robi się niezły tłum. A Leo jeszcze tak wierzga, że boję się, że przypadkiem nie przyłoży młodszemu bratu. Bronię go jak mogę :)

Generalnie Heńcio nadal uwielbia spać. Zasypia właściwie 5-10 minut po przyssaniu się do mnie i muszę dokonywać różnych zabiegów, żeby zmusić go do połykania mleka, np. łaskotanie, robienie różnych dziwnych odgłosów :D itp.

Shagguś, mam nadzieję, że odejście czopa oznaczać będzie - jak u mnie - szybki poród, i że nie będziesz musiała czekać jeszcze prawie dwóch tygodni!

Dziewuszki, postaram się zaglądać, jak będę miała chwilę!

Uściski poniedziałkowe :)

Selena, Shagga_80, Libra, mala29_, kiti, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Muska, Sandraa, AGA 30, Blondi22, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus, Ola_czeka, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a- koczku to morze oznaczać że ma jakąś sprawę nie załatwiona na tym świecie, albo o czymś zapomniał, lub ostrzega przed czymś. Na pewno nie to że umrzesz lub coś innego.

Libra, Beata, magdzia26, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już (dopiero) po śniadaniu :-) teraz odpoczywamy ...miałam dziś plan pranie pościeli zrobić i iść do sklepu (od powrotu od Mamy nie wychodziłam wcale!) ale dziś odpuszczę nie ma co kusić losu :-)
    Co do mojego zbliżającego się porodu to ja po tym jak zobaczyłam ten czop jestem co najwyżej pewna że długo już to nie potrwa...ale też nie oznacza to że już coś się zaczyna ..czop może odejść i tydzień (i chyba nawet dłużej niż tydzień ) przed porodem...w sobotę kończy się na
    m lokata i tak marzę że jeszcze uda się nam ją przedłużyć...ale coś czuję że będzie jak z bankiem krwi pepowinowej u Mauysi ;-)

A-koczek ja jestem zdania że sny są odbiciem podświadomości więc może np ostatnio myślałaś o tym zmarłym? Nie sądzę by to miał być zwiastun czegokolwiek ! Spokojnie :-)

Libra, mauysia, mauysia, mauysia, mauysia, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Od rana zmóżdżam się na zajęciach. Dziś zawalony dzień, po 13 mam prezentacje za którą wzięłam się dopiero wczoraj. Troche poimprowizuje... i może się prześlizgne.. Po południu poczytam co się działo..
    Miłego dnia!

Libra, Shagga_80, mauysia, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Sandraa, Spero, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niewiem co z tym moim snem w sumie to tylko klient firmy fakt faktem bardzo miły ale dlaczego mi sie przysnił? chyba pomodle sie za niego . bo dziwne to jest.

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia fajnie że zaglądasz do nas :-) A powiedz mi tobie czop to kiedy odszedł ? U mnie zresztą od dłuższego czasu organizm non stop się oczyszcza więc nie przewiduje przenosić po terminie ...ale też nie musi to oznaczać że aż tak szybko pójdzie .
    Mój Kuba po 5-7 minutach jedzenia zasypial ale zakładała że najadł się już (zresztą czułam że pierś mam opróżnioną) rósł jak na drożdżach no i spał potem 1,5-2 h więc chyba najadal się w te 5 minut :-)
    Koniecznie wrzuć jakąś fotkę obu braciszkow :-)

Libra, a-koczek, Beata, Ilona, magdzia26, Rucia, Muska, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczęta :)

A-koczku a ta wredna @ brrrr

Shagga tylko proszę mi nie rodzić z środy na czwartek bo będę jechała do polski i nic nie będę wiedziała :( ps ale fajowo, będzie kolejny forumowy bejbik na świecie ;-)

No to u nas koniec serduszkowych szaleństw, zaczyna się 5 długich dni abstynencji :P
    M zakupił mi sukienke na sobotnie wesele także teraz jestem już spokojna :)

Beata, Ilona, magdzia26, Libra, Sandraa, Spero, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia fajnie że zaglądasz do nas :-) A powiedz mi tobie czop to kiedy odszedł ? U mnie zresztą od dłuższego czasu organizm non stop się oczyszcza więc nie przewiduje przenosić po terminie ...ale też nie musi to oznaczać że aż tak szybko pójdzie .
    Mój Kuba po 5-7 minutach jedzenia zasypial ale zakładała że najadł się już (zresztą czułam że pierś mam opróżnioną) rósł jak na drożdżach no i spał potem 1,5-2 h więc chyba najadal się w te 5 minut :-)
    Koniecznie wrzuć jakąś fotkę obu braciszkow :-)

Mi odszedł w dzień porodu, tzn. w przeddzień (bo pierwsze skurcze poczułam ok. połnocy). W ciągu dnia parę razy zauważyłam ten śluz z krwią, czyli czop rozłożył się na raty :)

A, czyli spoko z tym krótkim jedzeniem :) A zresztą, że dopóki Heń jest taki malutki, to jeszcze nie przejmuję się tymi nieregularnościami i odstępstwami od "reguł" ;) To on nami rządzi :)

mala29_, Beata, Ilona, Libra, Muska, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic pozostaje mi czekać na to co czas pokaże czy już niedługo i ja będę cieszyła się drugim Słoneczkiem :-)

Teraz chyba wyniosę tę pościel i do zabawy z Młodym :-)

Będę zaglądać (kompa nawet nie włączam ale smark cały czas w pobliżu :-D ).

Beata, kiti, magdzia26, Libra, Muska, Sandraa, Selena, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    to niewiem co z tym moim snem w sumie to tylko klient firmy fakt faktem bardzo miły ale dlaczego mi sie przysnił? chyba pomodle sie za niego . bo dziwne to jest.
    mi babcia mówiła, że jak śni się osoba zmarła, to prosi o modlitwę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mi babcia mówiła, że jak śni się osoba zmarła, to prosi o modlitwę...
    mi co chwila śnią się dziadkowie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    mi co chwila śnią się dziadkowie :(

UWAGA! Dla osób o mocnych nerwach!

nie wiem ile w tym prawdy, co babcia mówiła... bo mi się przez ok 2 miesiące śnił mój brat cioteczny, który zmarł 25 lat temu mając 7 dni... więc to tez chyba taki zabobon, bo przecież takie małe dzieci są od razu aniołkami i nie trzeba się za nie modlić... przecież nawet mszy żałobnej i modlitw nie ma

zbikowa lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Libra :* oczywiscie nie przeczytalam i dlatego zalajkowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Dzieki Libra :* oczywiscie nie przeczytalam i dlatego zalajkowalam
    jakbym opisała mój sen to chyba większość by stwierdziła, że mam nasrane we łbie...;p

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A z kolei ja wchodziłam tu tylko po wieści od Ciebie :-) Kochana nie łam się idź do Gina po @ i wierze że wreszcie się uda :-)
    A u mnie jest szansa że nie przenoszę ciąży (o co ostatnio się martwiłam...bo wiecie tak długo brałam te wszystkie leki że bałam się że teraz przenoszę) ale właśnie w nocy zaczął czop mi odchodzić więc może Igorek wkrótce będzie chciał wychodzić :-) Swoją drogą jutro są imieniny Igora to może jutro mógłby :-D ?
    Shagga czyli już coraz blizej ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    jakbym opisała mój sen to chyba większość by stwierdziła, że mam nasrane we łbie...;p

Mi zaraz po śmierci dziadków śniło się, ze stoje pod ich blokiem i patrze się w ich okno, po czym Oni podchodzą do tego okna, ja wiem, że są duchami, lecę do mieszkania, a oni stoją w pokoju, rzucam im się w ramiona i mówię im jak bardzo za nimi tęsknie. Wiecznie sen zaczyna się tak samo. Od stania pod blokiem i patrzenia się w ich okno.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Spiesze doniesc ze Ola rozbija sie po stolicy Angielskiej i ze bedzie jutro.

Rucia nie rycz wariacie :-)
    dziekuje żbiku za info :D
    aż mnie dreszcz przeszedl od tych waszych sennych opowieśći...brrrrr....

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    dziekuje żbiku za info :D
    aż mnie dreszcz przeszedl od tych waszych sennych opowieśći...brrrrr....
    Jak was dreszcze przechodzą od takich snów, to nie opisze wam moich hardcorowych koszmarów, bo nie będziecie mogły spać po nocach

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry. Aga przeprowadzam sie w inne mury, ale to samo miasto :)

Shaggi, Shaggunia, Shaggieńka ciesze sie ze Igorek lada dzien pojawi sie na swiecie i podobnie jak Rutka wzruszam sie na samą mysl o kolejnym ovudzieciaczku.

Mauysiu ja tyz poprosze o fotke :) fajnie ze Heniutek grzeczny.

Rucia 8 miesiąc hmmm ale to zlecialo, zresztą za tydzien ja 7 miesiąc zaczynam, ale mi wolniej czas mojej ciązy uplywa, a wasze migiem :)

A wogole to ostatnio mam jak muzi, weny brak.

No dobra kończe bo wioze mame na kolonoskopie aaaaaaaaaaaaaaa :O

Libra, mauysia, magdzia26, Ilona, Rucia, Sandraa, AGA 30, Spero, aisa, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fotki dwóch braci razem na razie nie mam, więc nie mogę spełnić Waszej prośby, ale postaram się możliwie szybko nadrobić tę zaległość :)

Libra, magdzia26, Ilona, Rucia, a-koczek, Sandraa, Spero, Muska, aisa, plemniczka, Fedra, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 4217 4218 4219 4220 4221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ