X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ogrod-amat.strefa.pl/rdest_auberta.php gdyby któraś potrzebowała info o ogrodzie i rośłinach, bo padło takie pytanie...lecę po herkulesa i dianę i po rdest auberta :-)

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nadrobiłam i tak :

Oluś jestem z Tobą :) mam nadzieję że dzięki temu lekarzowi milej spędzisz czas i mniej się będziesz bała :)

Żbiczku gratuluję umowy na czas nieokreślony :)

Mauyś i Oluś zdążyłam się jeszcze załapać na fotorelację :) Zdjęcia super a wszyscy prześliczni szczególnie Henio śpiący grzecznie :) Oluś koszulka super ekstra na wypasie i Mauyś pewnie zrobiłaś na dzielni furorę :D

Agafio Kochana tak się cieszę żę z fasolką wszystko ok :) Czekam z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia :) Wysłałam Ci znowu priv ale jak tym razem nie dojdzie to spróbuj TY coś do mnie napisać :P

Justa183 witam Ciebie serdecznie bo wcześniej chyba nie miałam okazji :)

Madzia predyspozycje do bliźniaków ? a co to są takie predyspozycje? W takim razie trzymam kciuki żeby się udało w tym cyklu i żeby to były bliźnięta :D

Beatko <3<3<3
    Cieszę się Kochana że do nas zaglądasz :* I że pęcherzyk pękł bo mocno zaciskałam za niego kciuki i wznosiłam modły teraz kciukam żeby to pęknięcie było owocne :)

Muzi Twój post to poprostu... brak mi słów :)

Witam nowe ovukoleżanki Strażaczkę, Margotkę i Malinkę :)

Margotka po cichu składam gratulacje :)

Selenko trzymam kciuki żeby was do domku puścili wtedy kiedy już ale tylko wtedy jak już będzie wszystko dobrze :) Póki co musisz dzielnie znosić kłucie bo to dla dobra Kacperka wszystko :) Wiem że Ci ciężko tam samej :/ ale musisz sobie powtarzać że to dla waszego dobra i że tyle czekaliście na Kacperka że te dni w szpitalu przy tym to pikuś i warto to jeszcze przetrzymać żeby doczekać chwili wzięcia go zdrowego i różowiutkiego w ramiona :)

Koczku nic się nie bój że zostaniesz sama w tabelce :) Mnie na razie tam nie ma ale mam nadzieję że potem jak zakaz minie to Fedruś mnie dopisze z powrotem :)

Aga trzymam kciuki żeby siostrzenicy nie było to zaawansowane :) Dobrze że ma Ciebie :)

Spero trzymam kciuki za środową wizytę :)

Muska ale Ty twarda jesteś z tym nietestowaniem :) Nie załamuj się teraz trzeba myśleć pozytywnie :) JA tam dalej trzymam kciuki :)

Dziękuję wam wszystkim :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 11:49

Selena, Dodi, aisa, Spero, AGA 30, Ilona, Libra, mauysia, magdzia26, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz dzień dobry moje Drogie :)

Niestety ze spotkania z przyjaciółką nici bo jej się do domu niezapowiedziani goście zwalili i już zostają do wieczora niestety więc nie opłaca mi się jechać do niej bo w jedną stronę mam 2 godz. :/
    Ale teraz wiem na 99% że jest w ciąży bo mi wczoraj powiedziała przez tel że bardzo ją korci żeby mi coś powiedzie ale przez tel to mi nie będzie takich wieści przez tel przekazywać i że to są szczęśliwe wieści. Ahh serce mi się cieszy na samą myśl :)

Idę sprzątać bo przez tą naukę to dom wygląda jak pobojowisko trochę :/

Miłego dzionka :)

Dodi, Effcia28, aisa, Spero, Kfjatus, Ilona, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się sobotnio :)

Pismaczku 3000 laik masz ode mnie :*

Pozdrawiam wszystkie

Edit: Beatko super ,że pęcherzyk pękł teraz czekamy na ciąg dalszy miejmy nadzieję ,że będzie na zielono :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 12:10

Pismak, Dodi, aisa, Spero, Kfjatus, Gunia, Ilona, Libra, Blondi22, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti teraz czeka na zielone ale wiecie co mi się śniło !?!? że Fedra ,Dodi ,Libra zaciazyly prawie tak samo i bliźniaki miały wszystkie jedno jajowe same facety !!! i całą noc o tych blizniakach ...

Dodi, kiti, Libra, Blondi22, Fedra, magdzia26, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Beti teraz czeka na zielone ale wiecie co mi się śniło !?!? że Fedra ,Dodi ,Libra zaciazyly prawie tak samo i bliźniaki miały wszystkie jedno jajowe same facety !!! i całą noc o tych blizniakach ...
    a jesli sny spelniaja sie na odwrot to bedziemy miec dziewczynki rozumiem:D kaja ale masz sny;)

Libra, Fedra, Beata, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi i to dziś wszystko nad ranem ale tak realnie że jak się obudzilam to spr na ovu czy czegoś ominelam hihi tego wam życzę i reszczie koleżankom nie tylko bliźniaków hihi ....

Dodi, Spero, Selena, aisa, Ilona, Libra, magdzia26, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post nr 1 :D
    Justa183 życzę powodzenia! :) Na "Plemniczcie..." znamy się juz trochę i lubimy, staramy się wspierać w trudnościach i cieszyć w radościach :D
    Agafio ciesze się z Maluszeczkiem wszystko dobrze :) Dużo zdrówka dla Was! :)
    Magdzia życzę, by udało się z Ovubliźniakami szybko u Ciebie, bo ja biorę następne! :P
    Libruś przytulam <3
    Beatko super, że wróciłaś! Sto lat Cię nie widziałam! A tu jeszcze takie pozytywne wieści pęcherzykowe :) brawo!!! :)
    Effcia mi nic nie napisałaś :P
    Mała odganiaj te złe humory od ovu! :) Potrzeba nam więcej wiary i optymizmu :)
    Ola i Mauyś piekne fotki z Waszymi buźkami. Leo i Henio są śliczni :)
    Ola czekam na fote Lekarza! :D
    Strażaczko miło poznać! :)
    Selenko obyś w poniedziałek wróciła do domku :)
    Rutka za około dwadzieścia dni napiszesz do Młodego w brzuchu, że zarządzasz eksmisję, ze względu na to, że od dłuższego czasu nie płaci za lokal :P
    Kiti uśmiechu Kochana na te jesienne dni, bez względu na dzień cyklu :) <3
    Sylwia i zobacz, że Twoim rodzicom udało się mieć Dzieci, choć tak rzadko się widywali, a tu człowiek kombinuje, walczy i zabiega o to, tyle czasu... Nam tez się musi w końcu udać :)
    Fedra, bo Libra to prawie zawsze ma rację :D
    Musia uwielbiam Twoje rozważania za i przeciw- np. o tym teście :) Najpierw rozeznanie, potem dogłębna analiza, następnie działanie - możesz byc strategiem :D Liczę, ze będą dwie krechy, bez względu na dzień testowania.
    Aisko jak Twój szkrabik? Imiona wybrane? :)
    Aga zdrówka dla siostrzenicy!
    Agafia udanego wyjazdu! :)
    Guniu mam nadzieję, ze uda Ci się nadrobić sennie te poranne wstawanie.
    Kaja nie denerwuj się byle czym! Szkoda Roczka! Ale z tą szminką nieźle pojechałaś ! :D
    Pismaku świetne wiadomości! Gratulacje!!!! :D
    Malinka witaj!
    Dodi jestem pod wrażeniem Twoich długich postów :) :) :)
    Spero udanej imprezki u rodziny :)
    Jeśli Kogś pominęłam- to przepraszam. Pozdrawiam wszystkie serdecznie! :*

AGA 30, Dodi, Kaja, Gunia, sylwia1985, Spero, Rucia, Selena, mala29_, aisa, justa183, Pismak, kiti, Ilona, Libra, Effcia28, Blondi22, magdzia26, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post nr 2
    Wczoraj padłam o 21.30, zmęczenie wzięło górę, choć bardzo chciałam obejrzeć film, nie udało mi się. Po całym tygodniu zalatanym zwyczajnie padałam...
    Wypożyczyłam sobie kilka książek, biorę się za czytanie, by być trochę na na czasie z literaturą :) Wieczory się teraz robią długie, więc może chociaż nadrobię czytelnictwo :)
    Dni w tym cyklu,lecą jeden za drugim, nie nastawiam się, nie mam objawów, nie nakręcam, dopadła mnie jakaś obojętność, bo to ciągłe czekanie dopijało moją psychikę...
    Uwielbiam pracować z Dzieciakami :) Dziś się już z nimi wybawiłam, wygadałam, zaproponowałam trochę ćwiczeń- było fajnie ! :)
    Jutro wybieram się z Mężem na część grobów, bo nie będziemy mieli kiedy na wszystkie pojechać w Święto Zmarłych. A najbardziej mnie wkurza to, że Mąż może pracować 1 listopada... ehhh :/

Zmykam, jeszcze popracować trochę w domu, potem kąpiel i biorę się za czytanie :)

Dodi, Kaja, Gunia, Selena, mala29_, aisa, kiti, Ilona, Libra, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatus - pierwsza nagana słowna.
    to już druga Twoja zbiorówka bez zdania do żbika. żądam wyjaśnień na priv.

<ale byłam ostra co? :D>

Kaja, Gunia, Spero, Dodi, Rucia, Selena, Kfjatus, aisa, Pismak, Ilona, Libra, Effcia28, Blondi22, magdzia26, Fedra, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa dalas po garach hihi

Selena, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki
    ja wlasnie posprzatalam i teraz chwila na odpoczynek

Dodi, aisa, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Kfiatus - pierwsza nagana słowna.
    to już druga Twoja zbiorówka bez zdania do żbika. żądam wyjaśnień na priv.

<ale byłam ostra co? :D>
    Kurcze nie wiem, co powiedzieć, zazwyczaj odnoszę się do postów, które były podczas mojego "niebycia", ale faktycznie zdarza się przeoczyć ważne Ovu Osobowości za co przepraszam Żbikusię! :*
    Gratuluję Żbikowej stałej pracy, życzę, by mimo nieczęstych spotkać, szybko dorobili się z Pięknym małego Żbika Pięknisia lub Pięknej Żbiczeczki :) ( Wiem i pamiętam, że Żbikowa nie lubi zdrobnień i spieszczeń, ale pokuszę się je użyć w tej wyjątkowej tematyce). Z pozdrowieniami Kfjtek - sklerotyk...

aisa, Dodi, Kaja, zbikowa, Ilona, Libra, magdzia26, Fedra, Beata, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Zbikowa dalas po garach hihi
    Helou Kaja o Tobie było, to mi nie dokuczaj :P :D

Dodi, Kaja, Ilona, AGA 30, magdzia26, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejeczka laski.

Czytam tylko trzy pierwsze słowa z każdego wersu, więc nie bardzo wiem co u Was za to wiem, ze moimi jedynymi przyjaciolkami na tym forum sa Muzi i Magdzia bo tylko one piesza posty, które jestem w stanie przeczytać.

Z pierwszych słow wywnioskowalam tez, ze pękł pęcherzyk Beci (gratulacje), Muska nie zrobiła testu (szacun), mamy nowe koleżanki (swiezynki, za świeże na tabelke), Zbik ma jakieś waty do Kfjatka,Rucia zapali świece a Libra pisała coś o pieniądzach. Nie wiem natomiast czy Wosebka wyszła już ze szpitala i czy Agafia podtrzymuje zaproszenie.
    Moja próżnośc pozwoliła mi prześledzić te linijki które zaczynały się od mojego imienia i oznajmiam co następuje: zdjęcia lekarza nie będzie, nie widziałam go tez dziś bo pracuje na porodowce (przemyśle jednak to zajście w ciąże); dziękuje za wszystkie słowa otuchy, jesteście mega, serio. Nie mogę sama sobie wystarczająco nadziekowac za to, ze weszłam w marcu na to forum. Jesteście boskie i wasze wsparcie jest nie do przecenienia. Dziękuje tez za wszystkie mile słowa odnośnie zdjęc koszulki, przekaże Ryanowi ze ładnie wyszedł. Co do opalenizny- na solarke nie chodzę, bo mam obsesje na punkcie raka ale niestety nie mogę powiedzieć, ze jest naturalna-to po prostu pamiątka po wakacjach :(

Buziaki bejbisie, tęsknie za czasami kiedy wiedziałam co się dzieje na forum.

kiti, plemniczka, Dodi, Kaja, Pismak, Kfjatus, AGA 30, Selena, aisa, Spero, Ilona, Libra, magdzia26, Rucia, Effcia28, jeju, Blondi22, Fedra, mauysia, Beata, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim ;)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O
    l
    a

p
    o
    z
    d
    r
    a
    w
    i
    a
    m

C
    i
    ę

s
    e
    r
    d
    e
    c
    z
    n
    i
    e
    :-)
    :-*

malinka19, Selena, Dodi, aisa, Ilona, Blondi22, magdzia26, Fedra, mauysia, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    O
    l
    a

p
    o
    z
    d
    r
    a
    w
    i
    a
    m

C
    i
    ę

s
    e
    r
    d
    e
    c
    z
    n
    i
    e
    :-)
    :-*
    Marytna milo mni cie poznac ;) jestem tu 3dni i dopiero przyuczam się do wszystkiego ;)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również miło Cię poznać :-)

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko bo z moich obilczen i za pomocą kalkulatora do wyznaczania tych dni owulacje miałam w srode czy to normlane ze teraz mnie bolała jajniki? a może to dziś mam owulacje cykl miałam 27dni od lipca mam 28,27dni

‹‹ 4456 4457 4458 4459 4460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ