X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    a mam pytanko co oznacza bialy sluz miałam go tylko jeden dzień lub dwa od srody do wczoraj był taki kremowy bezzapachu , i czy te kalkulatory obliczen owulacji pomagają ?

Biały kremowy śluz ma każda z nas chyba :-)
    Przezroczysty podobny do białka kurzego oznacza zbliżającą się ovulkę i mówi się że ten śliz jest już płodny :-)
    A jak długi masz cykle ?

Fedra, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    No kochane ja będe sie powoli do spania zbierac:) więc miłych snów Wam zyczę :) i do jutra:) pa :)

Słodkich snów i cichej nocki :-) Bo w szpitalu to czasami różnie ;-)

Selena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmykam :-)
    Miłej nocki i dobranocki.
    Stosunkowo udanej oczywiście
    i dobrze przespanej :-)

Dobranoc :-)

Fedra, Spero, Beata, Dodi, aisa, Selena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Biały kremowy śluz ma każda z nas chyba :-)
    Przezroczysty podobny do białka kurzego oznacza zbliżającą się ovulkę i mówi się że ten śliz jest już płodny :-)
    A jak długi masz cykle ?

lipiec-sierpień 27 sierpień - wrzesnie miałam 29 a wrzesnie - październik 27

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł jestem już po :) jest tu kto?

Libra, kiti, Dodi, Sandraa, aisa, Effcia28, Selena, Kfjatus, Blondi22 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Ja też bym chciała się dopisać jeśli można:)
    cykl 1
    23lata
    data@:18.11.2013
    Lubuskie

nie wiem co na to reszta ponieważ żeby się dopisac trzeba spełnić kilka zasad jednaz nich jest staz na forum i zaangażowanie w jego zyciu...

więc się nie obraź ale musisz troche zapracować ;)

mówiłam ze ja Zła Ciocia jestem czy jeszcze nie wspomniałam...

Dodi, Strażaczka90, aisa, AGA 30, Ilona, Kfjatus, Blondi22, a-koczek lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    heloł jestem już po :) jest tu kto?
    ja czekam na Twoje wieści:D

Beata, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja też wstąpiłam na momencik :D

Libra, Beata, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka,czytalam pod wykresem,ze pecherzyk pękł:) czyli ok:) gin stwierdził obecność ciałka żółtego? I przy braniu clo jakie miałaś endometrium? Bo czytałam,ze u niektórych kobiet clo negatywnie na nie wplywa pod tym względem

Beata, Fedra, Spero, Dodi, aisa, AGA 30, Ilona, Selena, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec najpierw nadrobię i odpiszę

Kaju na zatwardzenie w ciaży to czopki glicerynowe sa bezpieczne, no chyba ze pytasz o coś całkiem naturalnego to nie mam pomysłu, ale one napewno pomogą :)
    Kaju specerek udany? o własnie ruch też pomaga :P
    Libra wrote:
    jedno wynika z drugiego... spać nie mogę więc na tę okoliczność zabieram robotę do domu
    to chociaz taki plus że dodatkowa kasa wpadnie ?:)
    p.s coś Tu czytam że Cię docenili, wiec Gratuluję pomimo że nie wiem w jaki sposób ale ważny fakt :* jak będziesz miała chwilkę to może mi opowiesz :*

Fedruś :*
    dziewczyny co do tego całego endo to już nie wiem, pytałam lekarz co myśli o wpływie wina czerwonego na endo, spojrzał na mnie dziwnym wzrokiem i powiedział zebym dała sobie spokój!!!
    że w normalnych ilościach wcale nie zwiększy wiec nie ma co przesadzać ...a ja dalej ciągnę temat hhehe i mówię ale może ja mam słabę bo ja wogóle nie piję..moze powinnam zacząć...?>
    a on mówi weź przestań! :)

Koczku bez obaw nie zostaniesz sama! i tak jak pisze Fedra wielu dziewczyn w tabelce nie ma

Fedra, Libra, Dodi, Rucia, aisa, Ilona, Selena lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaspokoiłam troche swoja ciekawość teraz mogę iść dalej leżakowac przed tv :D

a i nie martwcie się w weekend wyjeżdzam i mam troche rzeczy do ogarnięcia więc pewnie odezwe się w poniedziałek dopiero chyba ze znajdę chociaz chwilkę by uzupełnić wykres :)

stosunkowo udanej nocy mam nadzieję ze się wypychacie odpowiednio :)

więc jeszcze raz WYPCHAJCIE SIE po brzegi :P

<3 <3 <3

Libra, Beata, Dodi, Gunia, aisa, AGA 30, Ilona, Selena, Pismak, Kfjatus lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok już piszę :)

a wiec tak ani śladu pęcherzyka więc pocieszył mnie ze mój gigant pękł !!!yupi dla mnie to pól sukcesu

kazał na kolejny cykl gdybym dostała @ brac znów po pół bo w moim przypadku nie trzeba więcej skoro tak pięknie i szybko jajnik zareagował :)

ciałka żółtego jeszcze nie stwierdził (nic nie mówił) al etez płynu nie było tylko czyściutko ale powiedział ze to dobry znak :)
    ale ja sie nie napalam bo pewnie coś tam nie tak albo serduszka nietrafione...no cóż

o endo niestety nie wiem bo źle się z nim zrozumiałam w poprzednim cyklu dał mi clo (żeby brac od tego) i kazał przyjść po @ a ja tępa zrozumiałam ze dopiero po kolejnej czyli po wybraniu clo i zła byłam ze nie chciał zrobić monitoringu, a jeszcze dziewczyny z atku o clo mnie troszkę postraszyly ze monitoring musi być :)
    no wiec poszłam w 13d.c a on zdziwiony czemu tak późno przychodzę że mieliśmy zobaczyć endo zaraz po @ upssss musiałam przyznać sie do swojego roztargnnienia...:) no i był kolos 27,3 mmm lekarz powiedział zę super szybko urósł, ale ponieważ mi było mało szukałam wątków w necie a tam wiadomo co można znaleźć same przykre rzeczy które tylko mnie nastraszyły że mój pęcherzyk jest już za duży...
    ale jak sie okazało pięknie pękł i nie pozostawił śladu :) :) :)

no i żeby nie popełnić drugi raz tego samego błedu wypytałam dziś o wszystko :) powiedział ze jeśli nie dostanę @ to nie testować (szkoda kasy na test :P heheh) tylko odczekac 3 tygodnie i przyjśc na wizytę i zapytałam o dupka czy chociazby dla niego nie powinnam zatestować powiedziłą ze spokojnie nie musze brać dupka jak sie uda :) wiec ok :)

a jesli dostanę @ to zaraz na początku cyklu mam się pojawić własnie na sprawdzenie endo a potem 1/2 tabletki clo i do przodu :)

ale sie rozpisałam... ciekawe która wytrwa do końca :P
    dziekuję za uwagę wszystkim które dotarły aż tu :* <3

Libra, kiti, Dodi, mauysia, Gunia, Rucia, aisa, AGA 30, Fedra, Ilona, Selena, Effcia28, Pismak, a-koczek, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę nadrobić dalej :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, a kto mówił o dodatkowej kasie... Ja coś nie z mojego zakresu za frajer robiłam, bo koleżanka nie mogła dać rady i nikt się nie kwapił z pomocą... A koleżanka to uczciwa instytucja i od razu powiedziała czyja jest to zasługą,ze się udało... Takze podwyżka i obiecana nagroda w grudniu to tylko dobra wola pracodawcy... A moja szefowa jest super i jak widac potrafi docenić dobrze wykonane zadanie i kolezenskosc, które pomoc w dzisiejszych czasach to rzadkość

A na opisie usg nie maz podanej grubości endometrium?

Beata, Dodi, Gunia, aisa, Fedra, Ilona, Selena, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.
    strasznie padnięta już jestem, ale musiałam zajrzeć co u Was dziś się wydarzyło i widzę, że bardzo pozytywny dzień :)

Agafia, bardzo się cieszę, że jest fasolinka. Teraz życzę Ci dużo odpoczynku i spokojnej ciąży.

Beatko bardzo się cieszę, że zajrzałaś i że pęcherzyk pękł! Super wieści. Trzymam mocno kciuki teraz za Ciebie!

Pismaczku gratuluję zdanego egzaminu! Nasze kciuki zadziałały :P

Selenko bardzo dzielna jesteś. Dasz radę w tym szpitalu. Najważniejsze jest maleństwo. :*

Koczku, ja Ci zapewne dotrzymam towarzystwa dłuugo, choć mam nadzieję, że uda Ci się wcześniej! Głowa do góry

Mauysiu super focie, super koszulka(Ola niezły gust :D) H. to bym po prostu z rąk nie wypuszczała, a L. to prawdziwy przystojniak :)

Madzia, kurka mijamy się strasznie i nigdy nie pamiętam co Ci chciałam napisać, więc Cię pozdrawiam serdecznie :*

I już mózg mi wysiadł. Nie pamiętam więcej :(
    Jutro rano muszę na zakupy jechać, bo wieczorem idę na urodzinki siostry i nie bardzo jeszcze mam prezent, + zaległy prezent dla mamy, bo też się z nią w jej ur. nie widziałam. Powiem wam, że nie lubię kupować prezentów, bo nie wiem co! Myślałam o książce Dotyk Crossa, bo moja siosta bardzo lubi czytać, a to coś jak Grey jest. Ech zobaczę jutro.
    I powiem Wam, że już się uspokoiłam i z lekkim podekscytowaniem nawet czekam na środową wizytę z moim m. co ma być to będzie. Damy radę. Ja też dam!
    Dobra idę spać, bo już ledwo patrzę. Miłej nocy laseczki i udanego weekendu. Pamiętajcie! W niedzielę Śpimy Dłużej! :D
    buziaki

Libra, Beata, Dodi, mauysia, Gunia, magdzia26, aisa, AGA 30, Fedra, Ilona, Selena, Pismak, Kfjatus, Agafia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja jestem za :) o juz widzę jesteś zaakceptowana :) hej a skad dokładnie jesteś?
    Fedruś moja data to 6,11 ale oby nie przyszła :)

Muśka wykres masz piękny ja myślę że jest szansa 90% ze wyjdzie ale jeśli nie masz ciśnienia to czekamy razem z Tobą :*

heheh Koczku chyba życie wiekszoci z nas kreci sie wokól temperatur i tym podobnych ... ale tak widocznie musi być :)
    Blondi :* śliczna fryzurka :)

Aisko dziękuje kochana widac mocno trzymałyście bo ładnie pękł :*
    a jak Twoje samopoczucie ?fasolka nie dokucza?

Spero, Libra, Dodi, Sandraa, aisa, Fedra, Ilona, Selena, Effcia28, magdzia26, Blondi22 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muśka bądź twarda chcę Cie podziwiać za wytrwałość wytrzymasz do poniedziaku wytrzymasz :*

Margotko witaj , my jeszcze żeśmy sie nie spotkały ale gratuluję i rozumiem że wiruski dla wszystkich chętnych :P

Selenko jak nie wiele to napewno nic poważnego ale lepiej że chcą Cię dopilonować :* trzymaj sie kochana dobrze że masz tam nas ze sobą :)
    ale mam nadzieję ż ew poniedziałek już napiszesz ze swojego domowego łóźeczka :*

Agafio miłego weekendu odpocznij i nie nadwyręzaj się :) zbyt długimi spacerami

Kaju o jaaa lepiej z Tobą nie zadzierac :P fajnie należało mu się :)

Pismaczku gratuluję zdanego egzaminu ;*

Aguś ale Ty kochana jestes dla tych swoich siostrzeńców :* dbaj o nich ...a na gołąbki tez mi smaka zrobiłaaś mniam

Dodi, aisa, Fedra, Ilona, Selena, Pismak lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Malinkę :) dziewczyny już Cię miło przyjęly

Aguś kurczę naprawdę czemu tyle młodych ludzi cierpi na tak powaażne schorzenia, aż zal ...

Fedruś dobranoc słodkich snów :*

Libruś czyli suma sumarum wyjdzie z tego jakaś kasa super, fajnie że masz uczciwa koleżankę i równą szefową która potrafi zmotywować pracownika do pracy
    jeszcze raz Gratuluję :*

Libruś z tego co mi gin powiedział to endo sie sprawdza na początku cyklu, wiec już dłużej nie dopytywałam bo myslałam że po prostu go nie widac hehhe ale tak jak napisałam wcześniej pytałam o poprawianie endo i kazał się nie przejmowac więc jeśłi widział to może na tym etapie nie było złe...
    Spero witaj :* dziękuję Ci bardzo , ja trzymam kciuki za Wasze środowe badanka

edit :::edytuję żeby nie robić kolejnego monologu :P
    nikogo juz nie ma wiec dobranoc, słodkich snów dla tych co chwilowa nie mogą :P i upojnych nocy dla reszty :* <3

a może już dzień dobry bo przeczytacie rano :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 23:47

Dodi, Spero, Spero, AGA 30, aisa, Fedra, Ilona, Selena, Effcia28, magdzia26 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko ale poszalalas z postami:) lubie Twoj pekniety pecherzyk i bede tak trzymac kciuki, ze krew moze mi nie dochodzic:P

Pismaku gratuluje zdanego egzaminu:)

Kaju zazdroszcze spacerku nad morzem... Nie szalej tak z Roczkiem od poczatku;)

Selenko nic nie dzieje sie bez powodu, tak jak dziewczyny pisaly lepiej, ze lekarze maja Was na miejscu i tym samym mofa wszystko dokladnie sprawdzic, tak wiec spokojnie...

Aga widze, ze problemy z kregoslupem u Was rodzinne:( szkoda, ze tak wczesnie daja sie we znaki, ale moze z drugiej strony im szybciej siostrzenica bedzie miala operacje, tym lepiej. Bedzie dobrze;)

Jeju ladnie piszesz;)

Aisko ciesze sie, ze podobs Ci sie moja chrzesniaczka:*

Fedrus milego wyjazdu zycze:*

Libra odpocznij w koncu w weekend! :*

Koczku poza tabelka sporo nas tu jeszcze jest, tak wiec spokojnie, napewno sama nie zostaniesz;)

Napisala co wiedziala a teraz szybko w kime bo jutro 12h w pracy wrrr....

Dobranoc i dzien dobry niewiasty;)

Gunia, AGA 30, aisa, Fedra, Ilona, Selena, Pismak, magdzia26, Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helołka :)

Za 13 minut padnie mi bateria w lapku, więc się streszczam :)

Agafia - ale nas przetrzymałaś! Cieszę się bardzo, że badanie wyszło OK!

Beatko - miło, że wróciłaś z urlopu! trzymam kciuki, żeby z pękniętego pęcherzyka wykluło się małe ;)

Muska - z tym testem to na dwoje babka wróżyła... Nie zrobisz w ogóle - będziesz się stresować. Zrobisz za wcześnie i nic nie wyjdzie - będzie załamka, że nic nie wyszło, a prawda jest taka, że parę dni później już by było coś widać, więc obyłoby się bez tej załamki. Co do tłumaczeń - tłumaczę głównie z ang. i na ang. Korzystam z Tradosa i Wordfasta.

Pismak - gratuluje zdanego egzamu! Ja wiedziałam że tak będzie, aha, aha... :D

Aga - rewelacyjna fryzurka :)

Witam nowe koleżanki!

A propos hiszpańskości Oli - na zdjęciu tego nie widać, ale Ola ma taką śniadą cerę, że miałam ją spytać czy to w wyniku regularnych sesji na solarce, czy ful naczural. No ale nie spytałam, tak samo jak nie spytałam o 85 innych rzeczy. Pytam więc tu, w necie: Olu, proszę o ustosunkowanie się.

A to pisanie w kolumnach sprawia wrażenie, jakby to forum było przeznaczone dla młodych poetek uprawiających wiersz biały :D

Ja cie nie mogę, już prawie trzecia :/ Chyba w końcu czas na mnie,...

Życzę Wam relaksującej soboty :) PA!

Gunia, Dodi, Spero, AGA 30, aisa, Fedra, Ilona, Selena, Sandraa, Pismak, Kfjatus, Blondi22, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 4454 4455 4456 4457 4458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ