Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    nie wiem... i mam to głęboko w d...pie... bo mojemu m się ciągle zmienia... pierwsza wersja była, że październik/listopad... druga wersja, że po nowym roku... a ostatnio m powiedział, że może byśmy zaczęli badania za ok miesiąc, czyli 2 dni po jego urodzinach...
    ja już temat ten pozostawiłam mojemu m, więc jak on nas zapisze, to pojedziemy... kiedy to będzie - nie wiem...

Ale ci faceci to łajzy naprawdę niewiedzą czego chcą :/
    Czy te pstafiany nie mogą się określić dokładnie czego chcą i sprawa była by prosta :/

nick nieaktualny, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko kochana niektórzy lekarze naprawdę mają hopla na tym punkcie, nie wpadajmy w paranoję przecież tak dużo nie przytyłaś, wszystko miesci się w normie i pamiętaj że szczupłym z reguły przybywa więcej
    Spero wrote:
    No przecież!
    to jest proste jak budowa cepa,
    a wszystkie odpowiedzi to były
    1, 3, 6 i uwaga! nawet 7 się trafiło
    jakim cudem nie wiem.
    Przeraża mnie poziom edukacji

czyli goood nie jestem taka kiepska heheh

o ja ciee no usmiałam sie z wyników

Effcia28 wrote:
    no ja się teraz właśnie pytałam czy mam go dalej brać czy powoli odstawiać to on mi przedłużył.
    Nic nie zrobię do następnej wizyty go będę brała a potem spytam raz jeszcze
    spytaj koniecznie...kurcze a swoją droga ciekawe czym oni się kierują bo przeciez poziomu progesteronu nie każa Wam badac prawda?

ja teraz tez biore dupka ale lekarz nie kazał robić testu tylko czekac 3 tygodnie gdyby @ nie prszyszła i wtedy przyjśc na wizytę wiec zapytałam co z dupkiem jęsli cykl okazałby sie szczęśliwy... (oby :) ) czy nie ma problemu żwe odstawię na prawie 4 tygodnie...? on powiedział że nie normalnie mam odstawić i się niczym nie przejmowac....

kurczę nie mogę was dogonić i pogadac na bieżąco... a robota cały czas lezy i czeka

nick nieaktualny, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem Ci ze czasem i teleekspres nie jest o czasie jak np jest mecz, czy relacja ze skoków narciarskich więc jak dla mnie i Twoja @ kiedyś zmieni termin :P
    no tak... masz racje... raz czy dwa razy spóźniła się o 2 dni... a parę razy zdarzyło jej się przyjść o dzień za wcześnie;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje.

Melduje, że geju będzie żył, chodzi już w miarę normalnie, łapa nadal opuchnięta, ale najważniejsze, że przestał płakać więc łapka chyba już tak nie boli <3 Nienawidzę go, ale kocham nad życie :P Ma kare na wyjścia do sąsiada, jak zobacze że łazi za płotem to pójdę tam po niego i zasadze mu kopa w jego tłustą dupe.

Shagguś fotki rewelacja :D Widać, że Kubuś zakochany po uszy w Igorku :)

Plemniś widzę, że mnie gonisz :) Odnotowałam właśnie 17 kg na plusie :P

Wosebko trzymaj się dzielnie w szpitalu :)

fasOla już pewnie kima, a lekarze podziwiają jej cudną urodę :P

Również przylukałam piękne wykresy za które trzymam kciuki.

Niestety nie czuje się lepiej, a wręcz nawet gorzej. Doszłedł mi ból spojenia łonowego, czyli miednica mi się rozchodzi i szykuje do porodu. Chodzę okrakiem jakbym nasrała ( sorry ) w gacie. Najgorzej jest wstawać z łóżka :( Generalnie wyć mi się chce, bo na tym etapie jestem do dupy :( Wczoraj poprasowałam, ugotowałam obiad i miałam dzień z głowy.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Beata, Fedra, aisa, Selena, magdzia26, Ilona, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za pocieszenie. Muzi no na pewno dam znac jak sie rodzilo :)

Ilonko no bylam taka normalna przed ciązą, ani gruba ani chuda. Wazylam 56 kg przy 168 cm.

Teraz mam 69 kg... tylko ze faktycznie przez ostatni czas tyje ponad 3 kg na miesiac. Osttanio prawie 4 kg. Wiec jak tak to bedzie szlo to do porodu bedzie ponad 20 :/

No coz zobaczymy. Postaram sie pozmieniac moje przyzwyczajenia, ale przeciez nie bede sie glodzic.

Beata, Fedra, Selena, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Librus kurcze, mam nadzieję że M niedługo zapisze was na wizytę, a tak w ogóle to życzę wam aby była niepotrzebna.
    Pamiętam jak ja z M pojechaliśmy na pierwszą wizytę, ale byłam zestresowana, tymi wszystkimi pytaniami, wywiadem, lekarz przygotował nam terminy na cały miesiąc, badania dla mnie i dla M a było tego sporo. Jak wyszliśmy to ja mówię do M ze chcę chyba zrezygnowac, że jednak nie dam rady. Ile to trzeba będzie jeździć tam i czy to w ogóle ma sens. Miałam przyjechać w 3 dniu cyklu, ale już nie pojechałam, bo @ nie przyszła, byłam już w ciąży.
    Życzę Ci również żebyś nie musiała jeździć do kliniki :)
    Wszystkim wam tego życzę :)
    my mamy od razu umówić wizytę i przyjechać w moim 3dc na wywiad i badania za jednym zamachem... także tylko problem może być kiedy, bo tam teraz masa ludzi jest ze względu na rządowy program in vitro

Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak się kobiety ułoży z Waflem to na wiosnę wybiorę się do Katowic do tej kliniki :/
    Lata lecę to już 32 będzie za parę miesięcy a tu nic nie wychodzi :/
    Zgroza z tymi konowałami u nas jest :/

Libra oby twój chłop w końcu się zdecydował kiedy chce zacząć działać :-)

nick nieaktualny, Fedra, Beata, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaguś dziękuję czekam :*

Libruś życzę Tobie z całego serducha szybkiej rekacji M a może to dobrze tak przekornie przeciąga i niech się uda zanim dotrzecie… (wiem wiem już nieraz takie triki wmawiałyśmy ale w końcu kiedyś musi prawda :*

PLemniczko kochana mas zracje w takiej sytuacji absolutnie nie zmieniłabym lekarza na tym etapie nie ma sensu, a ile dokładnie przytyłaś że tak lekarz panikuje?
    Niestety ja jestem kiepska w dietach i zdrowym żywieniu wiec nic nie doradzę, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok i lekarz tylko przesadza niepotrzebnie ;*

Ahh już doczytałam 13 kg to nie jest jakaś masakra…. Moim zdaniem przesadza po prostu dba o Twoją linię :) ja przytyłam w sumie 19 kg ale lekarz nawet nie wspomniał że to dużo…
    Ale teraz podobno zmienił taktykę i wszystkim podobnie jak Twój wmawia żeby mniej jadły i nie tyły (nawet prawdziwym szczupaczkom z małym przyrostem)

nick nieaktualny, Fedra, Selena, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko no wlasnie, ten lekarz mowi ze przytyyje ponad 20 kg i potem bede plakac...

Ale to moja sprawa przeciez... nie jemu bede plakać. Jasne ze kazda by chciala jak najmniej przytyc ale cóż chciec, a móc...

Aga moja kolezanka 5 lat starala sie o dziecko i dopiero jak trafila do tej kliniki w katowicach zaszla w ciaze i ma połroczną piekną córeczke

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, ja myślę, że nie masz się co przejmować wagą. Może masz dużo wód płodowych? moja mama w ciąży ze mną przytyła 23kg (a ja się jeszcze miesiąc przed terminem urodziłam) a z moją siostrą 30kg i kompletnie nic jej nie zostało, ba! nawet wygląda szczuplej i smuklej niż jak miała 20 lat. Co więcej nie ma żadnego rozstępu, zwisającego brzucha itp. Skoro dietę masz prawidłową, widać tyle musisz tyć i już. Dzieciątko może tego potrzebuje.

nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko dokładnie mnie tez to przeraziło, mnie tez lekarz wysyłał ale ja nie mam siły 2 razy w tygodniu jeździć na monitoringi i badania do warszawy wiec wierzę że obejdzie się bez tego, ale jeśli do grudnia się nie uda chyba na poważnie o tym pomyślę …

Plemniczko widzisz żadna z dziewczyn nie widzi problemu wszystkie przytyłyśmy więcej także spokojnie nie stresuj się będzie dobrze…hmmm no wlasnie w prywatnej klinice to będziesz miała pewnie super komfort i wspaniałą opiekę :*

Fedrus witaj kochana :* masz rację czasem teleexpres wypada :P wiec teraz czekamy….

Fedra, magdzia26, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Beatko no wlasnie, ten lekarz mowi ze przytyyje ponad 20 kg i potem bede plakac...

Ale to moja sprawa przeciez... nie jemu bede plakać. Jasne ze kazda by chciala jak najmniej przytyc ale cóż chciec, a móc...

Aga moja kolezanka 5 lat starala sie o dziecko i dopiero jak trafila do tej kliniki w katowicach zaszla w ciaze i ma połroczną piekną córeczke

No tylko ta odległość mnie przeraża ponad 100 km jakieś będzie :/
    No ale jak nie będzie innego wyjścia to trzeba będzie spróbować :/

nick nieaktualny, Fedra, Beata, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko i Beatko,wysłałam Wam linka do mojego profilu na IMAGE.
    A w ogóle to jestem zła,bo coś mi szwankuje karta graficzna w laptopie...musze przyjrzeć się tematowi...skoro dziś i tak nie mam zapału do roboty :P

plemniczka, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś, a wiecie do której kliniki się bedziecie zgłaszać jak coś?

Wczoraj sprawdzałam listy oczekujących w poszczególnych klinikach
    i oczywiście Provita w której my jesteśmy ma najwięcej chętnych,
    masakra jakaś. Jutro się dowiem kiedy byłby jakieś terminy.
    Na ten rok już nie mają miejsc z tego co wiem,
    ale są inne, gdzie osób jest np. 4, 10 itp.

http://www.invitro.gov.pl/news/5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 11:25

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam troszke ale zapomniałam co miałam napisać.

Pismak dziekuje ze sie pytasz o moja mamę. Okaząło sie podczas kolonoskolpi czy koronoskopi niewiem dokładnie jak to badanei sie nazywało ze jednak w jelitach nic niema poprostu jakis bład przy tomografi sie wdał. także mały ciężar z serca spadł.

Efcia moja córka to do 7 nawet 7.5 miesiaca sie zasłaniała i nic niemogłam zobaczyć co tam miezy nózkami siedzi

Fedra, Pismak, nick nieaktualny, Beata, Selena, magdzia26, Ilona, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tycia w ciąży...ja przytyłam ok 16 kg i przybyło mi ok 25 cm w pasie! a dziś mierzyłam się i ważyłam i już zrzuciłam 10kg i 14 cm w pasie :D

PS. Ostatanio w PZU Babka przepuściła mnie w kolejce,mówiąc,że ja przecież w ciąży :P

a-koczek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny, Beata, nick nieaktualny, Selena, magdzia26, Ilona, aisa, Dodi, Kfjatus, Gunia, Sandraa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero dzieki!

dziekuje dziewczyny juz mi lepiej :*

Shaggi juz lece oglądac foteczki

nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny, Beata, magdzia26, Ilona, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu bidulko nie wiem jak Cie pocieszyć :*

Fedruś ale jeste pewna że Ci potrzebny koniecznie jesli tak to zobaczę co da się zrobić

Plemniczko a może pijesz bardzo dużo wody i to ona Ci się zatrzymuje w organizmie? Moja bratowa tak miała jadła ociupinkę a tyła i lekarz potem się dokapował że to wina dużej ilości spożywanej wody

Aga Tobie zyczę aby jak najszybciej poukładała się wszystko z waflem :*

Plemniczko no właśnie to nie jego problem że zostanie Ci w razie co tu i ówdzie :P ale widzisz wszystko jasne chce mieć zgrabną pacjentke po porodzie :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selena, magdzia26, Ilona, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Libruś, a wiecie do której kliniki się bedziecie zgłaszać jak coś?

Wczoraj sprawdzałam listy oczekujących w poszczególnych klinikach
    i oczywiście Provita w której my jesteśmy ma najwięcej chętnych,
    masakra jakaś. Jutro się dowiem kiedy byłby jakieś terminy.
    Na ten rok już nie mają miejsc z tego co wiem,
    ale są inne, gdzie osób jest np. 4, 10 itp.

http://www.invitro.gov.pl/news/5

ja niestety nie mam dobrego zdania o Provicie teraz zaczynam powoli odkrywać jak byłam zaniedbywana przez moja lekarkę przez te 3 lata i ze od początku dażyła do in vitro gdzie jak sie dowiedziałam w innej Klinice wcale do in vitro podchodzic nie musimy tylko trzeba inaczej zadziałać bo jak widac w naturalną ciaze mogę zajsć tylko trzeba Nam wspomagaczy dlatego jeśli wrócimy do starań to na pewno nie do Provity ale do kliniki Macierzyństwo się udam bo tam poczułam się ważna z moimi problemami i z moja ciążą a w Provivie to a szkoda słów...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka zła,że aż chyba musze wyłączyć tego mojego kompa...może sam się naprawi :P

Tak się łudzę, skoro sam się spsuł, to i może sam się naprawi :P

‹‹ 4470 4471 4472 4473 4474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ