X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    nie wiem... i mam to głęboko w d...pie... bo mojemu m się ciągle zmienia... pierwsza wersja była, że październik/listopad... druga wersja, że po nowym roku... a ostatnio m powiedział, że może byśmy zaczęli badania za ok miesiąc, czyli 2 dni po jego urodzinach...
    ja już temat ten pozostawiłam mojemu m, więc jak on nas zapisze, to pojedziemy... kiedy to będzie - nie wiem...

Ale ci faceci to łajzy naprawdę niewiedzą czego chcą :/
    Czy te pstafiany nie mogą się określić dokładnie czego chcą i sprawa była by prosta :/

Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko kochana niektórzy lekarze naprawdę mają hopla na tym punkcie, nie wpadajmy w paranoję przecież tak dużo nie przytyłaś, wszystko miesci się w normie i pamiętaj że szczupłym z reguły przybywa więcej
    Spero wrote:
    No przecież!
    to jest proste jak budowa cepa,
    a wszystkie odpowiedzi to były
    1, 3, 6 i uwaga! nawet 7 się trafiło
    jakim cudem nie wiem.
    Przeraża mnie poziom edukacji

czyli goood nie jestem taka kiepska heheh

o ja ciee no usmiałam sie z wyników

Effcia28 wrote:
    no ja się teraz właśnie pytałam czy mam go dalej brać czy powoli odstawiać to on mi przedłużył.
    Nic nie zrobię do następnej wizyty go będę brała a potem spytam raz jeszcze
    spytaj koniecznie...kurcze a swoją droga ciekawe czym oni się kierują bo przeciez poziomu progesteronu nie każa Wam badac prawda?

ja teraz tez biore dupka ale lekarz nie kazał robić testu tylko czekac 3 tygodnie gdyby @ nie prszyszła i wtedy przyjśc na wizytę wiec zapytałam co z dupkiem jęsli cykl okazałby sie szczęśliwy... (oby :) ) czy nie ma problemu żwe odstawię na prawie 4 tygodnie...? on powiedział że nie normalnie mam odstawić i się niczym nie przejmowac....

kurczę nie mogę was dogonić i pogadac na bieżąco... a robota cały czas lezy i czeka

Spero, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem Ci ze czasem i teleekspres nie jest o czasie jak np jest mecz, czy relacja ze skoków narciarskich więc jak dla mnie i Twoja @ kiedyś zmieni termin :P
    no tak... masz racje... raz czy dwa razy spóźniła się o 2 dni... a parę razy zdarzyło jej się przyjść o dzień za wcześnie;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje.

Melduje, że geju będzie żył, chodzi już w miarę normalnie, łapa nadal opuchnięta, ale najważniejsze, że przestał płakać więc łapka chyba już tak nie boli <3 Nienawidzę go, ale kocham nad życie :P Ma kare na wyjścia do sąsiada, jak zobacze że łazi za płotem to pójdę tam po niego i zasadze mu kopa w jego tłustą dupe.

Shagguś fotki rewelacja :D Widać, że Kubuś zakochany po uszy w Igorku :)

Plemniś widzę, że mnie gonisz :) Odnotowałam właśnie 17 kg na plusie :P

Wosebko trzymaj się dzielnie w szpitalu :)

fasOla już pewnie kima, a lekarze podziwiają jej cudną urodę :P

Również przylukałam piękne wykresy za które trzymam kciuki.

Niestety nie czuje się lepiej, a wręcz nawet gorzej. Doszłedł mi ból spojenia łonowego, czyli miednica mi się rozchodzi i szykuje do porodu. Chodzę okrakiem jakbym nasrała ( sorry ) w gacie. Najgorzej jest wstawać z łóżka :( Generalnie wyć mi się chce, bo na tym etapie jestem do dupy :( Wczoraj poprasowałam, ugotowałam obiad i miałam dzień z głowy.

AGA 30, Spero, Beata, Fedra, aisa, Selena, magdzia26, Ilona, Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za pocieszenie. Muzi no na pewno dam znac jak sie rodzilo :)

Ilonko no bylam taka normalna przed ciązą, ani gruba ani chuda. Wazylam 56 kg przy 168 cm.

Teraz mam 69 kg... tylko ze faktycznie przez ostatni czas tyje ponad 3 kg na miesiac. Osttanio prawie 4 kg. Wiec jak tak to bedzie szlo to do porodu bedzie ponad 20 :/

No coz zobaczymy. Postaram sie pozmieniac moje przyzwyczajenia, ale przeciez nie bede sie glodzic.

Beata, Fedra, Selena, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Librus kurcze, mam nadzieję że M niedługo zapisze was na wizytę, a tak w ogóle to życzę wam aby była niepotrzebna.
    Pamiętam jak ja z M pojechaliśmy na pierwszą wizytę, ale byłam zestresowana, tymi wszystkimi pytaniami, wywiadem, lekarz przygotował nam terminy na cały miesiąc, badania dla mnie i dla M a było tego sporo. Jak wyszliśmy to ja mówię do M ze chcę chyba zrezygnowac, że jednak nie dam rady. Ile to trzeba będzie jeździć tam i czy to w ogóle ma sens. Miałam przyjechać w 3 dniu cyklu, ale już nie pojechałam, bo @ nie przyszła, byłam już w ciąży.
    Życzę Ci również żebyś nie musiała jeździć do kliniki :)
    Wszystkim wam tego życzę :)
    my mamy od razu umówić wizytę i przyjechać w moim 3dc na wywiad i badania za jednym zamachem... także tylko problem może być kiedy, bo tam teraz masa ludzi jest ze względu na rządowy program in vitro

Beata, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak się kobiety ułoży z Waflem to na wiosnę wybiorę się do Katowic do tej kliniki :/
    Lata lecę to już 32 będzie za parę miesięcy a tu nic nie wychodzi :/
    Zgroza z tymi konowałami u nas jest :/

Libra oby twój chłop w końcu się zdecydował kiedy chce zacząć działać :-)

Libra, Fedra, Beata, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaguś dziękuję czekam :*

Libruś życzę Tobie z całego serducha szybkiej rekacji M a może to dobrze tak przekornie przeciąga i niech się uda zanim dotrzecie… (wiem wiem już nieraz takie triki wmawiałyśmy ale w końcu kiedyś musi prawda :*

PLemniczko kochana mas zracje w takiej sytuacji absolutnie nie zmieniłabym lekarza na tym etapie nie ma sensu, a ile dokładnie przytyłaś że tak lekarz panikuje?
    Niestety ja jestem kiepska w dietach i zdrowym żywieniu wiec nic nie doradzę, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok i lekarz tylko przesadza niepotrzebnie ;*

Ahh już doczytałam 13 kg to nie jest jakaś masakra…. Moim zdaniem przesadza po prostu dba o Twoją linię :) ja przytyłam w sumie 19 kg ale lekarz nawet nie wspomniał że to dużo…
    Ale teraz podobno zmienił taktykę i wszystkim podobnie jak Twój wmawia żeby mniej jadły i nie tyły (nawet prawdziwym szczupaczkom z małym przyrostem)

AGA 30, Fedra, Selena, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko no wlasnie, ten lekarz mowi ze przytyyje ponad 20 kg i potem bede plakac...

Ale to moja sprawa przeciez... nie jemu bede plakać. Jasne ze kazda by chciala jak najmniej przytyc ale cóż chciec, a móc...

Aga moja kolezanka 5 lat starala sie o dziecko i dopiero jak trafila do tej kliniki w katowicach zaszla w ciaze i ma połroczną piekną córeczke

AGA 30, Libra, Fedra, Beata, magdzia26, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, ja myślę, że nie masz się co przejmować wagą. Może masz dużo wód płodowych? moja mama w ciąży ze mną przytyła 23kg (a ja się jeszcze miesiąc przed terminem urodziłam) a z moją siostrą 30kg i kompletnie nic jej nie zostało, ba! nawet wygląda szczuplej i smuklej niż jak miała 20 lat. Co więcej nie ma żadnego rozstępu, zwisającego brzucha itp. Skoro dietę masz prawidłową, widać tyle musisz tyć i już. Dzieciątko może tego potrzebuje.

Libra, Fedra, Beata, magdzia26, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko dokładnie mnie tez to przeraziło, mnie tez lekarz wysyłał ale ja nie mam siły 2 razy w tygodniu jeździć na monitoringi i badania do warszawy wiec wierzę że obejdzie się bez tego, ale jeśli do grudnia się nie uda chyba na poważnie o tym pomyślę …

Plemniczko widzisz żadna z dziewczyn nie widzi problemu wszystkie przytyłyśmy więcej także spokojnie nie stresuj się będzie dobrze…hmmm no wlasnie w prywatnej klinice to będziesz miała pewnie super komfort i wspaniałą opiekę :*

Fedrus witaj kochana :* masz rację czasem teleexpres wypada :P wiec teraz czekamy….

Fedra, magdzia26, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Beatko no wlasnie, ten lekarz mowi ze przytyyje ponad 20 kg i potem bede plakac...

Ale to moja sprawa przeciez... nie jemu bede plakać. Jasne ze kazda by chciala jak najmniej przytyc ale cóż chciec, a móc...

Aga moja kolezanka 5 lat starala sie o dziecko i dopiero jak trafila do tej kliniki w katowicach zaszla w ciaze i ma połroczną piekną córeczke

No tylko ta odległość mnie przeraża ponad 100 km jakieś będzie :/
    No ale jak nie będzie innego wyjścia to trzeba będzie spróbować :/

Libra, Fedra, Beata, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko i Beatko,wysłałam Wam linka do mojego profilu na IMAGE.
    A w ogóle to jestem zła,bo coś mi szwankuje karta graficzna w laptopie...musze przyjrzeć się tematowi...skoro dziś i tak nie mam zapału do roboty :P

plemniczka, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś, a wiecie do której kliniki się bedziecie zgłaszać jak coś?

Wczoraj sprawdzałam listy oczekujących w poszczególnych klinikach
    i oczywiście Provita w której my jesteśmy ma najwięcej chętnych,
    masakra jakaś. Jutro się dowiem kiedy byłby jakieś terminy.
    Na ten rok już nie mają miejsc z tego co wiem,
    ale są inne, gdzie osób jest np. 4, 10 itp.

http://www.invitro.gov.pl/news/5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 11:25

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam troszke ale zapomniałam co miałam napisać.

Pismak dziekuje ze sie pytasz o moja mamę. Okaząło sie podczas kolonoskolpi czy koronoskopi niewiem dokładnie jak to badanei sie nazywało ze jednak w jelitach nic niema poprostu jakis bład przy tomografi sie wdał. także mały ciężar z serca spadł.

Efcia moja córka to do 7 nawet 7.5 miesiaca sie zasłaniała i nic niemogłam zobaczyć co tam miezy nózkami siedzi

Fedra, Pismak, Libra, Beata, Selena, magdzia26, Ilona, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tycia w ciąży...ja przytyłam ok 16 kg i przybyło mi ok 25 cm w pasie! a dziś mierzyłam się i ważyłam i już zrzuciłam 10kg i 14 cm w pasie :D

PS. Ostatanio w PZU Babka przepuściła mnie w kolejce,mówiąc,że ja przecież w ciąży :P

a-koczek, AGA 30, Spero, Fedra, Libra, Beata, Rucia, Selena, magdzia26, Ilona, aisa, Dodi, Kfjatus, Gunia, Sandraa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero dzieki!

dziekuje dziewczyny juz mi lepiej :*

Shaggi juz lece oglądac foteczki

Spero, Fedra, Libra, Beata, magdzia26, Ilona, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu bidulko nie wiem jak Cie pocieszyć :*

Fedruś ale jeste pewna że Ci potrzebny koniecznie jesli tak to zobaczę co da się zrobić

Plemniczko a może pijesz bardzo dużo wody i to ona Ci się zatrzymuje w organizmie? Moja bratowa tak miała jadła ociupinkę a tyła i lekarz potem się dokapował że to wina dużej ilości spożywanej wody

Aga Tobie zyczę aby jak najszybciej poukładała się wszystko z waflem :*

Plemniczko no właśnie to nie jego problem że zostanie Ci w razie co tu i ówdzie :P ale widzisz wszystko jasne chce mieć zgrabną pacjentke po porodzie :P

AGA 30, Spero, Libra, Selena, magdzia26, Ilona, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Libruś, a wiecie do której kliniki się bedziecie zgłaszać jak coś?

Wczoraj sprawdzałam listy oczekujących w poszczególnych klinikach
    i oczywiście Provita w której my jesteśmy ma najwięcej chętnych,
    masakra jakaś. Jutro się dowiem kiedy byłby jakieś terminy.
    Na ten rok już nie mają miejsc z tego co wiem,
    ale są inne, gdzie osób jest np. 4, 10 itp.

http://www.invitro.gov.pl/news/5

ja niestety nie mam dobrego zdania o Provicie teraz zaczynam powoli odkrywać jak byłam zaniedbywana przez moja lekarkę przez te 3 lata i ze od początku dażyła do in vitro gdzie jak sie dowiedziałam w innej Klinice wcale do in vitro podchodzic nie musimy tylko trzeba inaczej zadziałać bo jak widac w naturalną ciaze mogę zajsć tylko trzeba Nam wspomagaczy dlatego jeśli wrócimy do starań to na pewno nie do Provity ale do kliniki Macierzyństwo się udam bo tam poczułam się ważna z moimi problemami i z moja ciążą a w Provivie to a szkoda słów...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka zła,że aż chyba musze wyłączyć tego mojego kompa...może sam się naprawi :P

Tak się łudzę, skoro sam się spsuł, to i może sam się naprawi :P

‹‹ 4470 4471 4472 4473 4474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ