plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGośśśka wrote:oj u mnie to jest więcej niż pewne wykryli u mnie nadczynność tarczycy a dokładniej chorobe gravesa basedova
bez jodu radioatywnego się nie obejdzie ale najpierw chce wyregulować hormony ,zajść w ciąże a potem dopiero się temu poddać bo jakoś jod radioaktywny mnie nie przekonuje przed pierwszą ciążą
a ty Libera już wiesz czemu nie możesz zajść w ciąże? przepraszam słońce ale dawno mnie tu nie było i muszę nadrobić zaległości
Ja mam mięśniaka - guza macicy, który w maju mierzył 2,6 cm. Niby można z nim zajść w ciążę,ale wszyscy zgodnie wymieniają mięśniaki jako typowe przyczyny niepłodności ze strony kobiet
Hormony mam ok, monitoring potwierdza występowanie owulacji... M postanowił,ze jezeli w tym cyklu nie zajde w ciążę, to pod koniec listopada zaczynamy od badań nasienia m... A ja zrobię AMH... Jak bedziemy znac te wyniki, to zobaczymy co dalej... Czy klinika czy damy szanse na plan mego ginaStrażaczka90, kiti, Shagga_80, Fedra, Dodi, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Formuła się skończyła, skurcze też się skończyły a glucior chyba poszedł spać. Najpierw narobi mi nadziei a później wystawia mnie do wiatru
Tak to jest z tymi Facetami rozkokoszą a pózniej idą spaćLibra, Strażaczka90, Rucia, Fedra, magdzia26, Beata, Gunia lubią tę wiadomość
-
a ja wczoraj sprawdzalam swoje wyniki badan na wtorkowa wizyte.
i zelazo nadal jeszcze mam ponizej normy
a glukoza wyszła ok normalnie na czczo miałam 70 a normy sa od 70 do 99
a po wypiciu po 2h miałam 74 a norma do 120Libra, kiti, Fedra, Kaja, Dodi, magdzia26, Beata, Gunia lubią tę wiadomość
-
witam
Rucia coś ten Leoś niecierpliwy
Mayusia muszę to powiedzieć po raz setny przeuroczy jest Henio, chętnie bym go ukradła
Libra to już macie jakiś plan... my też pod koniec grudnia powtórzymy badanie nasienia, do tego może jeszcze powtórka hormonów i zobaczymy co dalej...
wczoraj postrzykło mnie w szyi i nie mogę ruszać głową, jestem uziemiona w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:30
jeju, Libra, kopciuszek126, Rucia, Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Dodi, Sandraa, magdzia26, Beata, mauysia lubią tę wiadomość
-
Czy ja już pisałam, że nie nawidzę jesiennych niedziel? Wszyscy sie po domu snują jak zoombie...deszcz leje, normalnie mnie wszystko z równowagi wyprowadza.Idę zetrzeć sobie jabłko z gruszką...na poprawę nastroju
Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:a czym się to objawia? Pytam, bi ja mam wyniki tarczycy na pograniczu nadczynności... I mam niedobory jodu, choc gdy brałam witaminy z jodem to wyniki tarczycy pięknie mi się poprawiły...
Ja mam mięśniaka - guza macicy, który w maju mierzył 2,6 cm. Niby można z nim zajść w ciążę,ale wszyscy zgodnie wymieniają mięśniaki jako typowe przyczyny niepłodności ze strony kobiet
Hormony mam ok, monitoring potwierdza występowanie owulacji... M postanowił,ze jezeli w tym cyklu nie zajde w ciążę, to pod koniec listopada zaczynamy od badań nasienia m... A ja zrobię AMH... Jak bedziemy znac te wyniki, to zobaczymy co dalej... Czy klinika czy damy szanse na plan mego gina
czyli nadmierny stres na wszystko,zmęczenie ale takie że najchętniej byś tylko leżała w łóżku (ala depresja)
wytrzeszcz oczu ja naszczęście tego jeszcze nie miałam chodź jak się dobrze przyglądnęłam to jedno oko miałam już minimalnie większe
brak snu,problemy zaśnięciem
przy duzej nadczynności trzęnsące się ręce no i brak ciąży
moje tsh wynosiło 0,001 a min powinno 0,27 a żeby zajść w ciąże to powinno wynościć od 1 do 1,5 więc wiadomo już czemu nie udawało mi się zajść w ciąże od roku
co jeszcze ja jestem chora na nadczynność gravesa basedova tzn jest to nabyta nadczynność nie uleczalna bo w moim organiźmie pojawił się tzw. TRAB który pobudza procesory mojej tarczycy do nadmiernego jej działania co z kolei prowadzi do rozregulowania hormonów takich jak ft3 ft4 i tsh
ten TRAB nie wiadomo skąd się bierze i nie da się go w żaden sposób usunąć z organizmu żadnymi sterydami niczym i dlatego jedynym sposobem na tą chorobę jest wzięcie jodu radioaktywnego i zniszczenie tarczycy co spowoduje ze wejdę z nadczynność w niedoczynność co jest podobno lepsze, no ale do końca życia muszę brać już leki więc jeśli zajdę w ciąże to i tak będę przez całe 9 miesięcy na hormonach co będzie powodować duży stres u mnie
ulalala ale się rozpisałam
mam nadzieje że wszystko udało mi się wyjaśnić
Gunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykiti wrote:Libra to już macie jakiś plan... my też pod koniec grudnia potórzymy badanie nasienia, do tego może jeszcze powtórka hormonów i zobaczymy co dalej...
wczoraj postrzykło mnie w szyi i nie mogę ruszać głową, jestem uziemiona w domu
kuruj się bidoto...
Edit
no Gosia, trochę nieciekawie, ale lekarze maja plan dla Was, abyście mogli cieszyć się oczy i serducho przy wychowywaniu swojego potomka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 18:40
Strażaczka90, Gośśśka, Dodi, kiti, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorową porą
Rucia weź nie straszA te skurcze to pewnie wywołała biegunka...Ale niektóre kobiety maja tak przed porodem,ze organizm sam się oczyszcza poprzez wymioty i biegunkę. Jakby co to już jest w miarę bezpieczny okres. Do czwartku żebyś tylko wytrzymała a ja do soboty i możemy rodzić
.Tak mi ginka powiedziała. Ale jak nasze małe kochańce posiedzą jeszcze parę dni to tylko dla ich dobra to będzie
. Ja mam bóle podbrzusza i spojenia,ledwo łażę, mam problem z ubraniem dolnej partii ciała-począwszy od majtek i skończywszy na butach.Nie mogę wysiadać z samochodu-kosmos jakis. Do wanny wejść też problem-poprostu nie mogę podnosić nóg wyzej niż 10 cm od podloża.
Ruciu-a jak kuzyn?Bardzo Ci współczuję tych przezyć a jemu tego bólu...To jest coś okropnego. Mój wujek kiedyś był tak bardzo poparzony-ale nie wiem ile % ciała mial poparzonego...Oni mieli ferme drobiu i wszedl do tego budynku, zapalił światło i nastąpił wybuch. Ubranie na nim się całe paliło i jak plonąca pochodnia pobiegł do domu zadzwonić po straż. Całe ciało poparzone, przeszczepy skóry,włosów i paznokci. Wylizał sie,ale co ucierpiał to on sam jeden wie. Szramy na byzi są do dzis,zapuscił brodę, a na rękach nosi już od kilku lat białe rękawiczki.
Magdzia- a moze antybiotyki nie działają i trzeba zastrzyki-wiem,ze na taka duzą temperaturę u nas pediatrzy przepisują zastrzyki bo sa lepsze.Zdrówka dla siostrzenicy!!!
Hej Gośśśka
Shagga wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!
Sylwuś- spełnienia marzeń
DobranocGośśśka, Strażaczka90, Rucia, Libra, Selena, Fedra, Dodi, magdzia26, Sandraa, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczynki
Witam ponownie,jak tam Wam minął dzień? U nas było miło i rodzinnieByliśmy nawet na spacerze z Chłopcami,choć to był średnio udany wypad,bo spotkał nas deszcz i wracaliśmy pędem do domu..a szykowałam się dłużej niż byliśmy na dworze, nawet wyprostowałam włosy (pierwszy raz od niepamietnych czasów...swoją drogą to nie wiedziałam,że już tak długie włosy mam), nawet lekki makijaż zrobiłam
...potem poszłam z Kubusiem do Kościoła i znów szliśmy w deszcz...masakra
Jeszcze raz dzięki dziewczynki za życzonka...i skoro Mauysia wrzuciła dziś fotkę Heniusia,to i ja wrzucę dzisiejsze zdjęcie mojego Juniora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:57
Libra, Muska, Pismak, Dodi, mauysia, Kfjatus, Sandraa, sylwia1985, jeju, Rucia, magdzia26, Ilona, Fedra, aisa, plemniczka, a-koczek, Beata, AGA 30, kiti, Blondi22, Selena, Spero, Kaja lubią tę wiadomość
-
Rany julek, mam teraz 2 idoli
Weszłam i już zmykam, bo do pracy nie wstanę. Wiem co się u Was dzieje, ale nie zdążę się odnieść bo m wyłazi z kąpieli i zasadzam się na niego
Jutro po pracy popiszę.
papaty i dobranoc i do jutra!mauysia, magdzia26, Shagga_80, Ilona, Fedra, aisa, Beata, Spero lubią tę wiadomość