X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Formuła się skończyła, skurcze też się skończyły a glucior chyba poszedł spać. Najpierw narobi mi nadziei a później wystawia mnie do wiatru :/

AGA 30, Strażaczka90, kopciuszek126, Fedra, Dodi, Sandraa, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Heniutem ma piękne oczęta :)
    Śliczności do pokochania :-)

Libra, Strażaczka90, Fedra, Dodi, magdzia26, Beata, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    oj u mnie to jest więcej niż pewne wykryli u mnie nadczynność tarczycy a dokładniej chorobe gravesa basedova :/ bez jodu radioatywnego się nie obejdzie ale najpierw chce wyregulować hormony ,zajść w ciąże a potem dopiero się temu poddać bo jakoś jod radioaktywny mnie nie przekonuje przed pierwszą ciążą
    a ty Libera już wiesz czemu nie możesz zajść w ciąże? przepraszam słońce ale dawno mnie tu nie było i muszę nadrobić zaległości :)
    a czym się to objawia? Pytam, bi ja mam wyniki tarczycy na pograniczu nadczynności... I mam niedobory jodu, choc gdy brałam witaminy z jodem to wyniki tarczycy pięknie mi się poprawiły...
    Ja mam mięśniaka - guza macicy, który w maju mierzył 2,6 cm. Niby można z nim zajść w ciążę,ale wszyscy zgodnie wymieniają mięśniaki jako typowe przyczyny niepłodności ze strony kobiet
    Hormony mam ok, monitoring potwierdza występowanie owulacji... M postanowił,ze jezeli w tym cyklu nie zajde w ciążę, to pod koniec listopada zaczynamy od badań nasienia m... A ja zrobię AMH... Jak bedziemy znac te wyniki, to zobaczymy co dalej... Czy klinika czy damy szanse na plan mego gina

Strażaczka90, kiti, Shagga_80, Fedra, Dodi, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Formuła się skończyła, skurcze też się skończyły a glucior chyba poszedł spać. Najpierw narobi mi nadziei a później wystawia mnie do wiatru :/

Tak to jest z tymi Facetami rozkokoszą a pózniej idą spać :-)

Libra, Strażaczka90, Rucia, Fedra, magdzia26, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heniutek przeslodki i te sliczne oczka ;)

Strażaczka90, Fedra, Dodi, magdzia26, Beata, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    teraz nie moge nigdzie jechać bo oglądam Formułe 1
    Rucia trzymaj sie Kochana

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj sprawdzalam swoje wyniki badan na wtorkowa wizyte.
    i zelazo nadal jeszcze mam ponizej normy
    a glukoza wyszła ok normalnie na czczo miałam 70 a normy sa od 70 do 99
    a po wypiciu po 2h miałam 74 a norma do 120

Libra, kiti, Fedra, Kaja, Dodi, magdzia26, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

Rucia coś ten Leoś niecierpliwy ;-)

Mayusia muszę to powiedzieć po raz setny przeuroczy jest Henio, chętnie bym go ukradła ;-)

Libra to już macie jakiś plan... my też pod koniec grudnia powtórzymy badanie nasienia, do tego może jeszcze powtórka hormonów i zobaczymy co dalej...

wczoraj postrzykło mnie w szyi i nie mogę ruszać głową, jestem uziemiona w domu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:30

jeju, Libra, kopciuszek126, Rucia, Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Dodi, Sandraa, magdzia26, Beata, mauysia lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • jeju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Przeżuj to sam!

Skąd wiedziałaś Małyśka, że na przekór tekstowi "przeżyj" śpiewam zawsze "przeżuj" ? :-P

kiti, Spero, Kfjatus, Fedra, Dodi, Sandraa, magdzia26, a-koczek, Beata, mauysia, Blondi22 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest normalnie dzień beznadziejny....nudy, nudy, nudy....i w TV tylko pieprzona polityka, aż boli głowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja już pisałam, że nie nawidzę jesiennych niedziel? Wszyscy sie po domu snują jak zoombie...deszcz leje, normalnie mnie wszystko z równowagi wyprowadza.Idę zetrzeć sobie jabłko z gruszką...na poprawę nastroju :-)

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a czym się to objawia? Pytam, bi ja mam wyniki tarczycy na pograniczu nadczynności... I mam niedobory jodu, choc gdy brałam witaminy z jodem to wyniki tarczycy pięknie mi się poprawiły...
    Ja mam mięśniaka - guza macicy, który w maju mierzył 2,6 cm. Niby można z nim zajść w ciążę,ale wszyscy zgodnie wymieniają mięśniaki jako typowe przyczyny niepłodności ze strony kobiet
    Hormony mam ok, monitoring potwierdza występowanie owulacji... M postanowił,ze jezeli w tym cyklu nie zajde w ciążę, to pod koniec listopada zaczynamy od badań nasienia m... A ja zrobię AMH... Jak bedziemy znac te wyniki, to zobaczymy co dalej... Czy klinika czy damy szanse na plan mego gina
    czym się to objawia w sumie ciężko stwierdzić objawy w zasadzie można podpiąć pod wszystko
    czyli nadmierny stres na wszystko,zmęczenie ale takie że najchętniej byś tylko leżała w łóżku (ala depresja)
    wytrzeszcz oczu ja naszczęście tego jeszcze nie miałam chodź jak się dobrze przyglądnęłam to jedno oko miałam już minimalnie większe :P
    brak snu,problemy zaśnięciem
    przy duzej nadczynności trzęnsące się ręce no i brak ciąży
    moje tsh wynosiło 0,001 a min powinno 0,27 a żeby zajść w ciąże to powinno wynościć od 1 do 1,5 więc wiadomo już czemu nie udawało mi się zajść w ciąże od roku
    co jeszcze ja jestem chora na nadczynność gravesa basedova tzn jest to nabyta nadczynność nie uleczalna bo w moim organiźmie pojawił się tzw. TRAB który pobudza procesory mojej tarczycy do nadmiernego jej działania co z kolei prowadzi do rozregulowania hormonów takich jak ft3 ft4 i tsh
    ten TRAB nie wiadomo skąd się bierze i nie da się go w żaden sposób usunąć z organizmu żadnymi sterydami niczym i dlatego jedynym sposobem na tą chorobę jest wzięcie jodu radioaktywnego i zniszczenie tarczycy co spowoduje ze wejdę z nadczynność w niedoczynność co jest podobno lepsze, no ale do końca życia muszę brać już leki więc jeśli zajdę w ciąże to i tak będę przez całe 9 miesięcy na hormonach co będzie powodować duży stres u mnie
    ulalala ale się rozpisałam :P
    mam nadzieje że wszystko udało mi się wyjaśnić :)

Gunia lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Libra to już macie jakiś plan... my też pod koniec grudnia potórzymy badanie nasienia, do tego może jeszcze powtórka hormonów i zobaczymy co dalej...

wczoraj postrzykło mnie w szyi i nie mogę ruszać głową, jestem uziemiona w domu :/
    plan to był od zawsze, ale gdzieś po drodze realizacja się zgubiła... wczoraj m nie mógł spać w nocy i co chwila mnie budził, bo obmyślał co i jak... ja tam się nie ekscytuję zbytnio... od słów do czynów jeszcze jest daleka droga...
    kuruj się bidoto...

Edit
    no Gosia, trochę nieciekawie, ale lekarze maja plan dla Was, abyście mogli cieszyć się oczy i serducho przy wychowywaniu swojego potomka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 18:40

Strażaczka90, Gośśśka, Dodi, kiti, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyny plus tego wszystkiego to to że przy tej chorobie nie bedę rodzić naturalnie a jedynie przez cesarkę ...... wiecie trzeba się jakoś pocieszać :)

Strażaczka90, Fedra, Dodi, Spero, Beata lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Laskunki:*do jutra....

Gośśśka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Rucia weź nie strasz ;) A te skurcze to pewnie wywołała biegunka...Ale niektóre kobiety maja tak przed porodem,ze organizm sam się oczyszcza poprzez wymioty i biegunkę. Jakby co to już jest w miarę bezpieczny okres. Do czwartku żebyś tylko wytrzymała a ja do soboty i możemy rodzić :).Tak mi ginka powiedziała. Ale jak nasze małe kochańce posiedzą jeszcze parę dni to tylko dla ich dobra to będzie :). Ja mam bóle podbrzusza i spojenia,ledwo łażę, mam problem z ubraniem dolnej partii ciała-począwszy od majtek i skończywszy na butach.Nie mogę wysiadać z samochodu-kosmos jakis. Do wanny wejść też problem-poprostu nie mogę podnosić nóg wyzej niż 10 cm od podloża.

Ruciu-a jak kuzyn?Bardzo Ci współczuję tych przezyć a jemu tego bólu...To jest coś okropnego. Mój wujek kiedyś był tak bardzo poparzony-ale nie wiem ile % ciała mial poparzonego...Oni mieli ferme drobiu i wszedl do tego budynku, zapalił światło i nastąpił wybuch. Ubranie na nim się całe paliło i jak plonąca pochodnia pobiegł do domu zadzwonić po straż. Całe ciało poparzone, przeszczepy skóry,włosów i paznokci. Wylizał sie,ale co ucierpiał to on sam jeden wie. Szramy na byzi są do dzis,zapuscił brodę, a na rękach nosi już od kilku lat białe rękawiczki.

Magdzia- a moze antybiotyki nie działają i trzeba zastrzyki-wiem,ze na taka duzą temperaturę u nas pediatrzy przepisują zastrzyki bo sa lepsze.Zdrówka dla siostrzenicy!!!

Hej Gośśśka :)

Shagga wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!

Sylwuś- spełnienia marzeń :)

Dobranoc :)

Gośśśka, Strażaczka90, Rucia, Libra, Selena, Fedra, Dodi, magdzia26, Sandraa, Beata lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i goście pojechali sobie :-)
    A więc miłej nocki laseczki :-)
    Jutro jadę siostrzenicę do szpitala zawieść :/
    Oczywiście wpadnę jak wrócę :-)
    Proszę nie rodzić pod moją nieobecność Rutka ok :-)

Buziaki :)

Fedra, Libra, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka cześć słoneczko po przerwie super że jesteś !!!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Witam ponownie,jak tam Wam minął dzień? U nas było miło i rodzinnie :) Byliśmy nawet na spacerze z Chłopcami,choć to był średnio udany wypad,bo spotkał nas deszcz i wracaliśmy pędem do domu..a szykowałam się dłużej niż byliśmy na dworze, nawet wyprostowałam włosy (pierwszy raz od niepamietnych czasów...swoją drogą to nie wiedziałam,że już tak długie włosy mam), nawet lekki makijaż zrobiłam :P ...potem poszłam z Kubusiem do Kościoła i znów szliśmy w deszcz...masakra :) Jeszcze raz dzięki dziewczynki za życzonka...i skoro Mauysia wrzuciła dziś fotkę Heniusia,to i ja wrzucę dzisiejsze zdjęcie mojego Juniora :)

fqoq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:57

Libra, Muska, Pismak, Dodi, mauysia, Kfjatus, Sandraa, sylwia1985, jeju, Rucia, magdzia26, Ilona, Fedra, aisa, plemniczka, a-koczek, Beata, AGA 30, kiti, Blondi22, Selena, Spero, Kaja lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany julek, mam teraz 2 idoli :D
    Weszłam i już zmykam, bo do pracy nie wstanę. Wiem co się u Was dzieje, ale nie zdążę się odnieść bo m wyłazi z kąpieli i zasadzam się na niego ;)
    Jutro po pracy popiszę.
    papaty i dobranoc i do jutra!

mauysia, magdzia26, Shagga_80, Ilona, Fedra, aisa, Beata, Spero lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 4500 4501 4502 4503 4504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ