SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem znowu poszłam do fryzjera farbę położyć aż piękniejsza się czuję he he:-)
    Ami no to powodzenia i szybkiego rozwiązania :-)

A co do mojej siostry to po prostu brak słów :/ Zlasowany mózg przez alkohol ma całkiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 15:58

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę miłego weekendu kochane <3
    Agafio ciesze się ze u ciebie wszystko ok i trzymam za słowo ze jak juz będziesz miała dostęp do int. to będziesz się odzywała <3
    Agus współczuję takiej siostry <3
    Buziaki

aisa, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia dzieki za info i zagladaj czasami jak bedziesz miala gdzies dostep do neta ;*

Shaggus trzymam kciuki za wizyte.Fotki super ;)

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od Ami

Hej to mnie przyjeli na razie na porodowke . kyrcze mam ale jie jakues silne ale niestety.moja sxyjka sie specjalnie nie otwiera ktg pierwsze wyszlo nieciekawie maluch sie nie ruszal i mial slabsze tetno wuec z tskim.zapisem mnie nie puszcza. Po tym.mega bolesnym badaniu pojawila sie krew ale to nie wody plodowe. Zrobili mi dlugi strasznie ktg zeby sprawdzic dziecko.i.nie moge nic jesc do wizyty lekarskiej. W zaleznosvi od wynikow slbo kroplowka albo balonik i kroplowka a w najgotsxym razie cesarka. Ale do tego wywolywania niestety. Przeniosa na patologie, a mi sie ta jefynka przedporodowa bardzo podoba. Wlasnie pani na sali obok na porodowvce urodzila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 17:58

AGA 30, Blondi22, a-koczek, Muska lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wrocilam po prenatalnych. Z malutką wszystko dobrze, zdrowiutka. Wszystko idealnie... zbadali wszystkie narządy, serduszko, mózg, brzuch, nerki, pecherz moczowy, żołądek, kosci, zmierzyl ilosc plynu owodniowego, pepowine, stopień łóżyska i inne parametry. Mala wazy 1500 gr, obrócila sie juz główką w dół, ma duzo włosków, pieknie mrugała oczkami i robila minki. Pierwszy raz nie zaslaniala sie bardzo :)
    Jestem juz spokojna.

88f605540dac756em.jpg

Rucia, Shagga_80, AGA 30, Gunia, zbikowa, Dodi, magdzia26, Selena, Blondi22, Spero, aisa, mauysia, a-koczek, Muska, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga odgoń te złe przeczucia a jak nie to ja je odganiam...a kysz! a kysz!

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniś No widzisz i po co było się denerwować? :)

Shagguś Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i szpital nie będzie potrzebny :(

plemniczka, Spero, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domu (już chyba z pół godziny)...USG wyszło ok,nic złego nie wykazało a co do wyników z krwi to lekarka jest zadowolona i mówi że widać poprawę ..w poniedzialek kolejna kontrola ..

Plemniczko super że już jesteś po usg i że wszystko ok..a fotka super :-)

plemniczka, Rucia, Dodi, magdzia26, Blondi22, Spero, aisa, mauysia, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czemu mi te testy ovu negatywnie wychodza:/ Możliwe że jeszcze po odstawiaiu anty by ovulka nie wróciłam :/
    Albo te testy felerne bo nawet cień drugiej kreski nie widać a ta pierwsza to słaba też jest caly czas :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jesteśmy już w domu (już chyba z pół godziny)...USG wyszło ok,nic złego nie wykazało a co do wyników z krwi to lekarka jest zadowolona i mówi że widać poprawę ..w poniedzialek kolejna kontrola ..

Plemniczko super że już jesteś po usg i że wszystko ok..a fotka super :-)

Uff uff uff :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko super że z małą wszystko ok :) super fotka:)
    Ami trzymamy kciuki :)
    Shagga dobrze ze wszystko ok z Igorkiem :)

A my z m byliśmy dzis razem na spotkaniu w szkole rodzenia :) i tylko my byliśmy bo miała być jeszcze jedna dziewczyna ale się rozchorowała...położna opowoadała nam jakie są objawy zbliżającego się porodu :) m słuchał z przejęciem :)no i najwazniejsze :) pierwszy raz słyszał bicie serduszka Kacperka :) ale był zachwycony :) teraz idziemy za tydzień:) i wybraliśmy temat poród sn a cięcie cesarskie..w sumie jeszcze niewiem co mnie czeka...więc przynajmniej będe wiedzieć jak to wyglada :)

magdzia26, Rucia, Spero, aisa, mauysia, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj cisza... gdzie wszystkie poszły???

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czemu mi te testy ovu negatywnie wychodza:/ Możliwe że jeszcze po odstawiaiu anty by ovulka nie wróciłam :/
    Albo te testy felerne bo nawet cień drugiej kreski nie widać a ta pierwsza to słaba też jest caly czas :/

Nie wiem dlaczego u Ciebie nie wychodzą. U mnie przy cyklach 29-30 dni wychodziły dopiero 15-17dc, czyli niby owulka dzień po pozytwnym teście... Kwestia fazy lutealnej, prawidłowo powinna trwać 10-16dni, czyli duża rozpiętość, ale u mnie "nie działa' ani liczba dni fazy lutealnej po skoku tempki, ani testy owu... (licząc dni fl okazywało się, że tempka podskakiwała 2 dni później)
    Nie wierzę nawet w regularne bzykanka ;)

Aaaaa jeszcze chciałam napisać, że używałam testów owu z allegro. Z tych, których termin ważności kończył się w ciągu pół roku od "badania" to była blada kreska ta pierwsza, ale jak zamówiłam takie z terminem półtora roku i więcej to krecha pierwsza była gruba, raziła różem nie mówiąc już o tej testowej :D

Od kilku cykli nie używam żadnych testów. Też nie działa ku poczęciu, ręce opadają :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 21:03

AGA 30, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne wieści od Ami

Ja nadal w dupaku skurcze sa ale za slabe i za rzadke.i ta.nieszczesna sxyjka kolejne.ktg wyszly ok z malym.jest dobrze ale zostalam przeniesiona na patologie. Jest tu nas 3 na sali.i.najgorsze jest to ze ja jestem wykonczona bo.jiespalam w nocy a dziewczyny tu rsczej niekoniecznie. I.idzie ten nieszczesnt v a ja mie umiem.prxy.nim i.do tego.przy swietle zadnac

M. Pojechal odwiezc siostre i czekam az mi przywiezie cos normalnego do jedzenia. Bo dostalam kolacje dopiero.teraz nie wolno.ki.bylo.jesc bo.nie wiedzielinco.i.jak.dalej...

I dowiedzial.sie ze jeszcze nie bylo obchodu

AGA 30, Blondi22, Spero, a-koczek, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie życie jest przewrotne, albo człowiek krótkowzroczny:)

Najpierw kobiety przechodzą różne cierpienia by WRESZCIE być w upragnionej ciąży, a późnej narzekają na mdłości i wymioty, później chwila spokoju, przed porodem pragną, by już urodzić bo nie zniosą różnorakiego cierpienia:)

Skąd się to bierze?

Sama nie wiem, czy to oznacza, że Bóg spełnia nasze prośby, a jednocześnie, powoli nas doświadcza i daje cierpienie, czy po prostu człowiek jest tak ciekawski i zachłanny, że sam brnie w ciemność i cierpienie...

Nie twierdzę, że poród nie jest cudem i doświadczeniem. Nie wiem, nie przeżyłam. Z opisów znajomych to jedynie bardzo nieprzyjemny ból.

Ale ile z nas pragnie przeżyć ten ból...

Ach, dobra, zamykam się bo jakiś nostalgiczny smutas mnie przepełnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 21:17

AGA 30, aisa, mauysia, Dodi, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gunia za podpowiedz :/ U mnie właśnie przed anty testy wychodziły bardzo dobrze 14-16 dc pozytywne przeważnie były a teraz to nie wiem co jest grane :-(
    W poniedziałek będzie 17 dc pojadę na monitoring zobaczyć czy coś było czy jest .
    Ja mam cykle 28 dni fl przeważnie 12 dniową to ovu na 15-16 dc powinna być :/
    Ach szlaleństwo normalnie :/

Ami kochana trzymaj sie i oby poszło bez bólu :-)

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mysle ze moze owulka Ci sie przesunela? albo cykl bezowulacyjny, oby nie! nie sadze by testy wszystkie sie mylily i byly trefne. Moze lada dzien tescik wyjdzie pozytywny. Trzymam kciuki!

Shaggi fajno ze u lekarza wszystko ok wyszlo!

Ale ten jasio od Ami uparty.

AGA 30, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos mam takie wrazenie ze nasze forum powoli zamiera... obym sie mylila!

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Aga ja mysle ze moze owulka Ci sie przesunela? albo cykl bezowulacyjny, oby nie! nie sadze by testy wszystkie sie mylily i byly trefne. Moze lada dzien tescik wyjdzie pozytywny. Trzymam kciuki!

Shaggi fajno ze u lekarza wszystko ok wyszlo!

Ale ten jasio od Ami uparty.

no Plemniś ale ile tych cykli bezowulacyjnych może być po 3 miesiącach anty :/
    A cykle jak w zegarku 28 dni i nic więcej :/

Nic tylko na monitoring musze iść się przekonać na 100 procent co i jak :-)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na monitoring tez bym szla w twojej sytuacji...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 4568 4569 4570 4571 4572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ