plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:Czesc. Wrocilam po prenatalnych. Z malutką wszystko dobrze, zdrowiutka. Wszystko idealnie... zbadali wszystkie narządy, serduszko, mózg, brzuch, nerki, pecherz moczowy, żołądek, kosci, zmierzyl ilosc plynu owodniowego, pepowine, stopień łóżyska i inne parametry. Mala wazy 1500 gr, obrócila sie juz główką w dół, ma duzo włosków, pieknie mrugała oczkami i robila minki. Pierwszy raz nie zaslaniala sie bardzo
Jestem juz spokojna.
kamicia0101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:no na monitoring tez bym szla w twojej sytuacji...
No w poniedziałek 17 dc to najlepszy moment będzie
No maleńko dzieje się na forum ostatnioAle na innych wątkach życie się kręci z tego co widać
Nasze kochane dziewczynki wpadły w jessienno-zimową odchłań chybaStrażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość
-
Plemniś -bardzo się cieszę,ze z Kornelcią wszystko w porzadku - nie mogło być inaczej!!!
Shaguś-dzieki za namiary na bloga. Powiem Ci tylko tyle,że zaczęłam czytac nie po kolei-bo od grudnia 2010...ale po chwili zaczęłam czytać od końca-czyli to co teraz się dzieje i doszłam do dnia porodu Igorka i przyznam się,że zaczęłam ryczeć jak bóbr
jak opisywałaś to co się działo-ciarki po plerach mi przeszły, a łzy same leciały...no i jak ten Kubuś był taki obojętny na Ciebie jak przyszedł do szpitala -znowu łzy,bo sobie przedstawiłam jakbym ja tam była i mój Cypruś się tak zachowywał.Takie właśnie są dzieci-albo się wstydzą,albo czegoś boją
. Ale najważniejsze,ze Igorek jest z wami cały i zdrowy
bo czytałam, ze po dzisiejszych badaniach masz dobre wieśći od lekarki
. Bardzo sie cieszę
. No i trzymam kciuki zebyś wreszcie mogła Igorka karmić piersią!!!
Buziaki dla Was :-*plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość
-
a my sami z Cypkiem zostaliśmy bo m. pojechal spać do naszego domku. Dla mnie dziś brzuch twardnieje non stop, ale jakoś daje radę bez leków
Mam nadzieje,ze Ami do rana urodzi. W szpitalu będą bezpieczniejsi i Jaś i Ami!
dobranocAGA 30, Fedra lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:jak jestem z chłopcami sama to jakoś jestem w stanie ogarnąć wszystko
Ostatnio jest trochę lepiej - Leo jakby zrozumiał w końcu, że jak jestem przyklejona do Henia (a raczej on do mnie - dosłownie) to nie mogę się z nim bawić i mnie tak nie absorbuje. Bawi się sam.Blondi22, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Aguś - nie komentując już tego, jak zachowuje się Twoja siostra i mama - jesteś NAJLEPSZĄ CIOTKĄ NA ŚWIECIE!!! Dzięki Tobie te dzieciaki nie będą miały samych traumatycznych wspomnień z dzieciństwa / okresu dojrzewania. A jak wyjdą na ludzi, to to będzie Twoja zasługa.
AGA 30, Dodi, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Ruciu - widzę, że to był jednak fałszywy alarm. Czekamy dalej...
Ciekawe czy Jaś Amicizii już jutro będzie na świecie
Ech tak sobie myślę... Gdzie te czasy, gdy na Ovu wchodziłam w pracy i miałam przez cały dzień wgląd w forum, komentowałam każdą wypowiedź na bieżąco. A teraz mogę tylko tak zdawkowo. Ale co zrobić. Inaczej nie da rady.
Całuję Was wszystkie razem i każdą z osobna! Czytam całe forum w miarę na bieżąco i przeżywam wszystko z Wami. :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 00:09
a-koczek, Shagga_80, AGA 30, Spero, plemniczka, Dodi, Kfjatus, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Hej dzis pierwsza jestem.
Agafia obyś w koncu znalazła połaczenie z naszym światem ovu. Fajnie ze zajrzałaś.
Ami oby w koncu udało sie urodzic.
Shagus juz dawno miałam Ci napisać. Ze u Igorka po żółtaczce mogą wyjsc fatalne wyniki z morfologi itp bo żóltaczka u takiego maluszka sieje takie spustoszenie w organizmie ze wyniki sa podobne do staruszka chorego na wszelkie choroby. Napewno przez miesieac nawet 2 powinnien brac zelazo zeby gdzies po 3 miesiacach wyniki powoli wróciły do normy. dlatego niemartw sie ze wałsnie ta morfologia moze byc gorsza ale to napewno nie jest spowodowane tym niedotlenieniem podczas porodu.
Rucia zdjecie Gejja mnie ujęło.
Plemniczko fajnie ze Kornelcia ma sie dobrzeShagga_80, Spero, plemniczka, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
kopciuszek126 wrote:Plemniś -bardzo się cieszę,ze z Kornelcią wszystko w porzadku - nie mogło być inaczej!!!
Shaguś-dzieki za namiary na bloga. Powiem Ci tylko tyle,że zaczęłam czytac nie po kolei-bo od grudnia 2010...ale po chwili zaczęłam czytać od końca-czyli to co teraz się dzieje i doszłam do dnia porodu Igorka i przyznam się,że zaczęłam ryczeć jak bóbr
jak opisywałaś to co się działo-ciarki po plerach mi przeszły, a łzy same leciały...no i jak ten Kubuś był taki obojętny na Ciebie jak przyszedł do szpitala -znowu łzy,bo sobie przedstawiłam jakbym ja tam była i mój Cypruś się tak zachowywał.Takie właśnie są dzieci-albo się wstydzą,albo czegoś boją
. Ale najważniejsze,ze Igorek jest z wami cały i zdrowy
bo czytałam, ze po dzisiejszych badaniach masz dobre wieśći od lekarki
. Bardzo sie cieszę
. No i trzymam kciuki zebyś wreszcie mogła Igorka karmić piersią!!!
Buziaki dla Was :-*
KOPCIUSZEK JEŚLI SHAGGA PODAŁA CI NAMIARY NA PRIV I CI ZAUFAŁA, TO DLACZEGO TU PISZESZ CO TAM PRZECZYTAŁAŚ?
Nie no, nie daję rady!
Sorry...ale ja wysiadam.
Effcia28, Strażaczka90, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
WIESCI OD AMI
My nadal w dwupaku. Nic sie nie dzieje. Jakies slabe skurczopobolewania sa i dzis mam dosc duza ilsc brazowego sluzu. W.nocy tak srednio mi sie spalo. Dobrze ze mam rogala. I czuje ze Jas sam nie wyjdzie. Moja psychika umie skutecznie wsxystko blokowac a pobyt w szpitalu wcale mbie nie odpreza. Brakuje mi meza pilki.i normalnego.jedzenia. wszystko za mslo doprawione i maloslodkie napoje nie mowiac ze ja czarnej herbaty nie moge pic bo mni mdli
Od rana badaja i czekamy na obchod. Moze dowiem sie dzis co ze mna planuja zrobic.AGA 30, sylwia1985, Strażaczka90, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja tylko na chwilę bo zaraz jadę na zakupy.
Shagguś - bardzo Cię przepraszam jeśli to co napisłam we wczorajszym poście Cię uraziło i nie pomyślałam,że nie powinnam tu pisać. Ale przecież nie cytowałam tu nic z Twojego bloga -tylko swoje takie odczucie. Wielokrotnie pisałaś tu o swoich prywatnych problemach jak każda z nas i wszyscy to czytali. Nie pomyślałam - nigdzie nie doczytalam, żeby tego nie komentować. Przepraszam jeszcze raz, ale moje emocje wzięły wczoraj górę
Jeju, a co według Ciebie napisałam w tym poscie wyzej -"co przeczytałam na forum"?
To, ze Wyniki Igorka wczorajsze wyszły ok. przeczytałam tu na forum, to ze Shagga nie karmi piersia też na forum...O porodzie nic nie napisałam-co przeczytałąm na blogu-tylko moje odczucia- wiec nikt z poza forum nawet jak to przeczyta nie dowie się z mojego posta co przeczytałam!!!
Jedynie-to zdanie o Kubusiu...
Jeszcze raz bardzo Shagguś Cie przepraszam jeśli zrobiłam gafę i tu napisałam to co według Ciebie być moze nie powinnam...
Miłego weekendu wszystkim!Effcia28, plemniczka, jeju, a-koczek, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dziewoje spokój ma być, bo lanie dostaniecie.
Plemniś Masz rację, że forum powoli zamiera, mam nadzieję, że w niedługim czasie się to zmieni.
Biedna Ami ... namęczy się psychicznie. Ciekawa jestem jak cała sytuacja się u niej skończy. Oby wszystko potoczyło się szczęśliwie.
Miłego weekendu dziewczynki.AGA 30, kopciuszek126, Strażaczka90, Dodi, Kfjatus, a-koczek, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Baby...ależ dziś wstałam w dobrym humorze, aż potańczyłam sobie w kuchni
A w sumie nie wiem czemu...przecież jak co dzień miałam kilka pobudek w nocy a od jakiejś 4 do przed 6 w ogóle nie spałam..ale nie narzekam
Życzę miłego dnia wszystkim
PS. Kopciuszku,nie wiem co pisałaś wczoraj,ale później przeczytam...swoją drogą to skoro przepraszasz to musiało być grubo...kurcze,czy nie zepsuję sobie humoruRucia, Spero, kopciuszek126, jeju, Dodi, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość