X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć plemniczko, she, mała i agga!

Uff, przeczytałam wszystko od piątkowego popołudnia - wy to potraficie się rozpisać :)

mała, klamka, napisałam Wam co nieco w pamiętnikach.

Muzarciu -> widzę, że samopoczucie nienajlepsze... Mam nadzieję, że to przejściowe i jak tylko coś Ci się wyklaruje z tym cyklem (czy to już jego koniec, czy może owulacja jeszcze przed Tobą), to poczujesz się lepiej. No i na forum możesz się z nami przecież podzielić obawami... Nie mamy tu tylko rozmawiać o wesołych rzeczach, ale też a naszych troskach i smutkach... Więc jakby co, to się nie wahaj i pisz.

Bella --> ręce opadają... A daleko masz do jakiegoś innego szpitala? żeby nie była ryzyka, że urodzisz w samochodzie, w drodze na porodówkę! Ale ten szpital też u mnie byłby przegrany...

Wspominała któraś z Was o spoglądaniu na te wszystkie detektory płodności, ciaży czy owulacji... Ja przychylam się ku opinii, żeby na nie nie patrzeć. Gwarancji żadnej tak naprawdę nie ma - te detektory tylko niepotrzebnie nakręcają. Mi się skończył darmowy miesiąc abonamentu i na szczęście nie wykupiłam kolejnych miesięcy. Te detektory teraz mi się nie wyświetlają i nie mam pokusy patrzenia na nie :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mauysia:) W sumie masz rację z tymi detektorami, któraś z nas tu pisała, że jej wykryło ciążę na ponad 90% i w ciąży nie była. Więc potem takie rozczarowanie jest.
    Tak sobie myślę, że chyba lepszym rozwiązaniem jest "wpadka" (bo zawsze jakoś to życie potem się ułoży) a nie długotrwałe starania się o dzidzię:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Przez weekend Was zaniedbałam, a teraz w pracy nie mam jak nadrobić :( Może po południu Was poczytam :)

U mnie 22dc (9dpo), więc jak się @ nie przypałęta, to będę testować w tym tygodniu. Pewnie się skuszę i zatestuję za wcześnie :P Spójrzcie na mój wykres jeśli możecie. Jakieś dziwne wahania mi się teraz zrobiły, więc pewnie i tak nic z tego :(

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka, właśnie mi też spadło o 0,2 czy 0,1 stopnia i nie wiem czy to już oznacza brak ciąży.... Widzę, ze tak jak ja, też zamierzasz testować w tym tygodniu:) Robisz badania krwi czy będziesz sikać?:) Kiedy zamierzasz?

Malvinka lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cociaż ja z tempką nie mogę się liczyć, bo nie mierzyłam od początku cyklu, tylko nag nagle zaczęłam jak tutaj się dostałam:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki. ja dziś w domku. zaspałam a właściwie nie chciałam wstać. na szczęście mam taką pracę że świat się nie zawali:) jak mnie nie będzie.

miłego dzionka.

o tym detektorze to ja tez pisałam by go olać, niepotrzebnie stresuje i wprowadza w błąd. tym bardziej że gadgeta i plemniczką są w ciąży a dotektor im mało co pokazywał "bo objawów nie miały".. a co to za objaw ból głowy czy zgaga.. żaden:)

mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Zosia, śpioszku, to odpoczywaj, niejeden chciałby być na Twoim miejscu;) U

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvinko wykres ładny. to że chwilowo spadła temp nic nie znaczy.

Malvinka lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinko --> takie niewielkie wahania o niczym nie świadczą. Uzbrój się w cierpliwość :)

Zosiu --> widzę, że bierzesz ze mnie przykład, hiehiehie (w kwestii nienawiści do budzika)

zosia-ktosia, Malvinka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wiesz Mauysiu jakoś dziś jak M poszedł do roboty i wstawał o 5 a ja miałam o 6tej to sobie myślę, a może tak troszeczkę pospać jeszcze? No i córka też się cieszy bo nie poszła do przedszkola i może się do woli bawić prezentami z urodzin:)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Mi na szczescie udalo sie uznąc jeszcze na 2 godziny... ale nadal z łózka nie wstalam:P
    malvinko jak dla mnie twój wykresik jest bardzo ladny!
    tysiu, mauysiu jak z waszą owulacją? jeszcze przed?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie dziś temp spadła czyli owu tuż za rogiem. niby pokazuje mi ovu że dziś ale nie wiem, przez ten magnez mogło mi się poprzesuwać.. wczoraj i przedwczoraj jak nigdy miałam śluz rozciągliwy a nie wodnisty. ale nie wiem czy on miał być taki jak "glut" wiecie coś o tym? bo jak miałam wodnisty to był mokry a ten nie tak bardzo, tylko się rozciągał. sorki za drastyczne porównania, ale rozciągliwego ja nie miałam.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiu ja wlasnie mialam jak glut.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, no u mnie na razie niewiadoma. Temperatury mam nieczytelne (pewnie przez przeziębienie), test owulacyjny już niby wyszedł pozytywny, śluz wskazuje na to, że dni płodne jeszcze są... Więc na razie po prostu działamy. Zwykle skok mam 14/15 dc, więc dziwne, że w tym teoretycznie mógł wyjść wcześniej. Dlatego zakładam jakąśtam możliwość, że owu jeszcze nie wystąpiła i nie składam broni ;D

gadgeta lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no mnie dziś temp spadła czyli owu tuż za rogiem. niby pokazuje mi ovu że dziś ale nie wiem, przez ten magnez mogło mi się poprzesuwać.. wczoraj i przedwczoraj jak nigdy miałam śluz rozciągliwy a nie wodnisty. ale nie wiem czy on miał być taki jak "glut" wiecie coś o tym? bo jak miałam wodnisty to był mokry a ten nie tak bardzo, tylko się rozciągał. sorki za drastyczne porównania, ale rozciągliwego ja nie miałam.

Yes, yes, śluz "białko jaja" w całej okazałości :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)dziewczynki jak tam po weekendzie:)u mnie tak sobie...chociaz sam weekend nawet fajnie spedzony:)Zosiu tort przepiekny:)masz talent:)

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za słowa otuchy :)

@agga - sikać będę. Dopiero jak coś z sikańca wyjdzie to pójdę na betę. Chyba, że @ nie dostanę do soboty za tydzień, a sikane będą negatywne to pójdę na krew.

Testować jeszcze nie wiem kiedy będę. Tak jak pisałam - powinnam dopiero w piątek/sobotę, ale nie wiem czy tyle wytrzymam, bo ja z tych niecierpliwych jestem ;) Mój M. jest teraz w delegacji, wraca w piątek, chciałabym mieć dla niego newsy jak wróci ;)

A Ty kiedy testujesz?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Woseba :) U mnie weekend pod znakiem kinderbalów. Alem się nabalowała ;) ! No i pod znakiem oglądania serialu "Gra o Tron", którego pierwszy sezon wczoraj skończyliśmy. Weekend przebiegł więc bardzo lajtowo...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, dokładnie tak jak piszesz, śluz ma być jak glutek;)
    Mauysia, widzę, że nie tylko mnie przeziębienie złapało. Ale na szczęście weekendowe domowe sposoby pomogły - dużo miodu, cytryny, soku malinowego i czosnku i będzie ok:)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Woseba. Czemu u Ciebie tak sobie? i gdzie twój wykresik?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ