X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia moja kumpela też tak miała i spasowala z cyckami bo mówiła że normalnie w depreche przez brak mleka dla małego wpada ...jej cycki mało mleka produkują i przeszła na butle ....

Kaju ale ja miałam mleko, a w ciągu jednej doby po prostu zanikło. Od samego początku miałam problem z sutkami, bo nie chciały "stanąć" do karmienia, musiałam kupić kapturki, które pomogły, ale chyba przez nie ten pokarm zanikł. Mam nadzieję, że gdy będę przystawiała Leosia do cyca, odciągała pokarm laktatorem, i piła herbatkę to pokarm się pojawi :( A jak nie to w dupie z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według OM Musia ma termin na 4 sierpnia :)

Muska, Kaja, Dodi, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :-)

Powiem wam że dziś mięśnie bolą bardziej niż wczoraj po chodakowskiej chociaż nie ćwiczyłam :-/

Sylwia dlatego ja nie mierzę tempki bo mnie wtedy zakręca bardziej niż powinno :/ Szkoda że tempka w dół poszła :/

Piękne te bujaczki wasze dziewczyny :-)
    U nas jest tradycja rodzinna i mamy w rodzinie kołyskę ręcznie robioną przez mojego chrzestnego :-)(jest rzezbiarzem )
    Kołyska ma juz 34 lata ale jest w stanie idealnym i każde dziecko w rodzinie mojego taty się w niej buja pierwsze miesiące :-)
    Jak to mi wujek powiedział kołyska czeka na mnie jeszcze a potem wyrzezbi daty urodzin i wszystkie imienia dzieci wychowanych w tej kołysce :-)

magdzia26, Strażaczka90, a-koczek, Dodi, Blondi22, Gunia, Rucia, kiti, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.....Nie wiem co sie dzieje z moim wykresem..tempka nie chcie podskoczyc:( Myślałam że dziś sie coś ruszy:(ale nie...miłego dnia:( tyle serduch i chyba nic z tego nie będZie:( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 09:55

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciuś mam nadzieję że się poprawi u Ciebie i nie będziesz musiała się stresować
    Strażaczko mam ten sam problem bo już dawno powinnam być po owulce a tutaj nic i nie wiem :/
    może to coś z termometrem (tak sobie ja tłumaczę :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 10:05

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ruciuś duzo mleczka życzę <3
    Strażaczko mam ten sam problem bo już dawno powinnam być po owulce a tutaj nic i nie wiem :/
    może to coś z termometrem (tak sobie ja tłumaczę :P )
    Ale janowy kupiłam:( plusy były i dupa z tego

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia niech ci mleko płynie jak wulkan :-)

Strażaczka90, a-koczek, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia musisz m podłączyć zawsze to wieksze ssanie i moze wtedy sie ruszy bo wiesz laktator to jakby nie patrzył to sztuczna ingerencja.
    A tak na marginesie to podizwiam te co uzywaja laktatorów

Strażaczka90, magdzia26, Muska, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    no to jak dzisiaj to jutro test ??? :D jeju, jakie emocje tu ostatnio się dzieją :)
    Dobrze kochana że USG ok :)

Muska, nie wiem jakiej postury jesteś i w ogóle, ale spokojnie. do 3go miesiąca nie powinno być nic widać. Niektórym kobietom dopiero około 5mca zaczyna brzuszek rosnąć. Najważniejsze to jak się będziesz czuła.
    u mnie po 20 tyg dopiero niketore osoby zauwazaly brzuszek

Strażaczka90, Muska, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Cześć dziołchy

Kiti, fajnie, że wizyta udana i wszystko jest ok. Teraz tylko czekać na M i do boju!
    Ruciu, słitaśny Leonek!
    Selena, fajnie wygląda ten leżaczek
    Spero, gratuluje udanego zakupu
    Muśka, ładny suwaczek! U mnie ok 15 tyg zaczęło być widać lekkie wybrzuszenie.
    Nie lubię małp, które przyszły...
    Trzymam kciuki żeby więcej małp nie było!

U mnie praktyki się zaczęły, jest ciekawie, sporo roboty, ale ok.
    Relacja z usg.
    Miło było. Popatrzyliśmy sobie z M na monitor. Wszystko jest ok.
    Termin taki jak z ostatniej małpy czyli na 6 maja.
    Prawdopodobnie będzie chłopak

5izr.jpg
    super wieści ;)

Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny. Ja od kilku dni zmobilizowalam sie do prania dzieciecych rzeczy i prasowania... a roboty z tym okropnie duzo, wiec nie mam czasu wolnego ostatnio by tu w ciagu dnia skrobac :)

Muska jak chodzisz prywatnie do gina to raczej na pewno maz moze byc przy USG, moj byl od pierwszej wizyty na kazdej.
    Ale jakbym chodzila panstwowo to niestety nie ma takiej mozliwosci...
    A i ja np wogole nie rzygalam, ani razu :)

Rucia ale sie Leonek zmienil! no zupelnie inaczej wygląda niz tydzien temu :) jest przesliczny!! a co do rozstepow ja od początku uzywam Biooila, jest super!! nie wyszedl mi poki co zaden rozstep i nawet poznikaly stare bo on jest tez na blizny. Ja gorąco polecam!

Sylwia cuda sie zdazają, trzymam kciuki za ten cykl.

Aiska gratuluje synka! i zaglądaj czesciej :*

Spero nie lubie twojej @ i jasna sprawa ze przyszly rok juz na pewno przyniesie Ci fasolinke :)

Wosebko ja kupilam taki lezaczek, jest super! widzialam ze i Shagga go ma.
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-t4145-0-18kg-kurier-i3732792224.html

twoj tez ladny, ale sprawdz czy od urodzenia mozna go juz uzytkowac, bo wiem ze nie kazdy mozna tak wczesnie.

No u ja dzisiaj skonczylam zajmowac sie prezentami :) wszystkie juz zamówilam. Tacie zestaw kosmetykow, mamie pendriva 16gb zamknietego w sercu na łancuszku :), siostrze i szwagrowi wielkiego woka, malej siostrzenicy Elizie zabawke interaktywną konika co rży, sapie i wydaje inne dzwieki, a męzowi bluze. Ciesze sie ze mam to juz za sobą :)

NO i ja jak zwykle spac nie moge i do tego zgaga sie przyplątala, a calą ciąze jej nie mialam.
    ooo mój P chce taki leżaczek kupic dla malutkiej fajny się wydaje ;) i rozwojowy

Strażaczka90, plemniczka lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się ;)

Sylwia przykro mi .

U nas wczoraj wieczorem pierwszy snieg padal na szczęście nie zaduzo ;)

ja mam już prezent dla synka został jeszcze dla P. Bo w rodzinie nie kupujemy u nas nikomu tylko dla siebie.

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)

Rucia, Shagga pisała niedawno, że jest coś takiego, jak kryzys laktacyjny. U niej też to było. Przystawiaj Leosia często do piersi, nie dokarmiaj modyfikowanym (jeśli dacie radę) i u Shaggi wróciła laktacja do normy po kilku dniach... (jak masz czas to cofnij się o kilka stron albo zapytaj Shaggi).

Muska, jeśli dobrze będziesz się czuła to możesz pracować nawet i do 8-go miesiąca, u mnie koleżanki tak robią, chodzą na 2-tyg. zwolnienia raz na dwa miesiąca (albo raz na 3tyg. zależnie od własnych potrzeb czy możliwości w pracy), odpoczną w domu i wracają do roboty...

Kfjtus, to z naszej piątki (Spero, Beata, Sylwia, Ty i ja) zostałaś tylko Ty bez @, mam nadzieję, że dasz prztyczka w nos tej wrednej zołzie! ;)
    Bo u mnie mimo temp. 37stopni zaczęła się powódź :P

Poproszę Fedrusię o zmianę w tabelce na 04.01.2014 r.

Leżaczki są fajne, uważam, że firma FisherPrice jest bardzo dobra i nie ma co żałować pieniędzy na nią. Leżaczek "rośnie" razem z bobaskiem. A zabawki mają bardzo delikatne dźwięki, nie hałasują, raczej się od nich nie ogłuchnie :P

Aga, fajne bobasy... chcesz za jednym razem parkę ustrzelić? :D
    Mój A. też tak by chciał ;)

Wczoraj spadło sporo śniegu, dziś o 6.00 jeszcze był, a o 9.00 już nie :(

Pozdrawiam, miłego dnia życzę :)

Edit:
    Chciałam jeszcze napisać coś odnośnie termometrów elektronicznych. Mój microlife nie jest idealny. Sprawdziłam ostatnio, że po pikaniu temperatura jeszcze rośnie, i rośnie aż do czasu, gdy on się wyłącza po 5-ciu minutach. Żałuję, że nie kupiłam tego z 10-ciominutowym czuwaniem...) U mnie różnica była spora 0,05-0,09 stopnia... czyli np. po piknięciu 36,81 a po dalszej "aplikacji" i odczekaniu 5-ciu minut było już 36,90...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 10:29

Dodi, Strażaczka90, AGA 30, magdzia26, Blondi22, mauysia, Fedra, Kfjatus, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia to ja i Wafel he he :-) Bobasa wkleję kiedyś tam nie wiem kiedy ale kiedyś chyba napewno :-)
    A czy parkę bym chciała to może i tak raz i z głowy :-) Jeżżu czy bym sobie poradziła z dwójką :/ Bo raczej pomocy bym od nikogo nie dostała :/

Ps. A u mnie piknie słoneczko świeci :-) Ani nie wieje anie nie leje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 10:31

Dodi, Kaja, Strażaczka90, Gunia, magdzia26, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniu nie mogę go niedokarmiać butelką, bo umarłby z głodu. Na oba cycki leci mi może 10 ml mleka, a on je 60 ml. Przed każdym karmieniem przystawiam go do piersi, wysysa wszystko, po czym daje mu butlę, a póxniej doje się laktatorem żeby ew. odciągnąć resztki.
    Strasznie to frustrujące.

Agus super sprawa z taką kołyską :) Niesamowita historia :) Kołyska z pokolenia na pokoloenie :)

AGA 30, Strażaczka90, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga hihi ty masz taką kolyske z historią a ja taka kolyske tez mam ale malo letnia :-)

AGA 30, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kołyska to naprawdę super sprawa :-) Jak byłam mała to moja siostra mnie z niej wystrzeliła he he ale spadłam na puchową pierzynkę z tego co mama opowiadała :-)
    Jeżżu ile dzieci się w niej wybujało :-)

Kaja, magdzia26, Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się zbieram na basen kobietki :-)
    Do 13 nie ma szkoły więc spokój na basenie bedzie :-)

Jak wrócę to zajrzę oczywiście :-)

Miłego dzionka :-)

Ps. właśnie w radiu mówią o tej 21 latce co dziecko wczoraj porzuciła :/
    Kur...............czaczek niej taką pokręci normalnie :/

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!!!

Ja gylko chciałam powiedzieć coś Ruci: skąd wiesz że 60 ml? Przecież to jest niemożliwe do stwierdzenia przy karmieniu piersią...
    Umów się z tą laktatorką to bedziesz wiedziała na czym stoisz. A jak mimo wysiłków się nie uda to będziesz dokarmiac Leo - ale najpierw spotkaj się z kobitką. I luz :)

Strażaczka90, Fedra, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - przykro mi z powodu krwawego zalewu :/

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 4661 4662 4663 4664 4665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ