X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia Małysz ma świętą racje. a jezeli po karmieniu odcoagasz pokarm tzn ze go jeszcze masz. a pozatym to jak stwierdzisz ze w jedej niema pokarmu to na druga go przenies. bo jak zaczniesz dokarmiac to mały słabiej bedzie ci ciagną cyca bo bedzie wiedział ze zaraz butelke dostanie. a taki maluszek szybko sie przyzwuczaja

Strażaczka90, Shagga_80 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ale dziś sobie pospałam ;) dopiero co z zakupów wróciłam :) mnie wydarł z łóżka dzwonek do drzwi...bombeczki od Agi przyszły :) są boskie :) :) :) jeszcze lepsze niż na zdjęciach :)

Sylwia..nie lubie Twojej temp :(

Aisko super że z dzidzią wszystko ok :) jaki już duży maluszek :)

Plemniczko można tego leżaczka od urodzenia używać :) bo jest od 0 do 18 kg :)

Rucia :) kiepska sprawa z tym karmieniem...ja póki co nie mam doświadczenia..też sie boje że mogę mieć problemy..ale Mauyś napewno dobrze radzi :)

dziś mam wizyte u gina :) więc ide troche chałupke ogarnąć żeby sie wyrobić :) miłego dnia :)

aha Aga jeszce mam sprawe na priv :)

Strażaczka90, magdzia26, mauysia, Dodi, kiti, Fedra, AGA 30, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie słucham kolęd i sprzątam..może to mi humor poprawi:(

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej laseczki!!!

Ja gylko chciałam powiedzieć coś Ruci: skąd wiesz że 60 ml? Przecież to jest niemożliwe do stwierdzenia przy karmieniu piersią...
    Umów się z tą laktatorką to bedziesz wiedziała na czym stoisz. A jak mimo wysiłków się nie uda to będziesz dokarmiac Leo - ale najpierw spotkaj się z kobitką. I luz :)

10 ml ściągnęłam z cycka a 60 ml zjadł z butelki.

• Pismak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aisko Twoja fasolka to już taka całkiem pokaźna :) cieszę się że wszystko w porządku :)

Spero zazdroszczę parowaru :/ ja zbieram na termomix ale coś średnio mi wychodzi :/

Selenko i Plemniczko śliczne te wasze leżaczki :) Proszę za bardzo się nie przemęczać przy tych Waszych planach zakupowych czy sprzątających :)
    Selenko oczywiście trzymam kciuki za wizytę czekamy na wieści :)

Ruciu trzymam kciuki żeby pokarm powrócił :)

Sylwia tulam mocno <3

Gunia <3
    Kfjatuś <3

Co do prezentów świątecznych to w sumie mam w tym roku z głowy :) Dostałam od ubezpieczyciela po operacji w ramach ubezpieczenia kartę apteczną na 300 zł do wykorzystania na wszystkie produkty z apteki to kupię mamuśką jakieś super kremiki co by się smarowały :) A dodatkowo mamy dla rodziców prezent z Włoch z błogosławieństwem papieża z okazji 30 rocznicy ślubu to im w ramkę oprawimy i damy :) Muszę tylko jeszcze wymyślić co kuzynce małej kupić i będzie po sprawie :)

U mnie też słoneczko świeci ale w nocy padał śnieg z którego aktualnie nic nie zostało. Dzisiaj ok. 16 odbieram wyniki.

magdzia26, Strażaczka90, Selena, Dodi, Gunia, Fedra, AGA 30, Kfjatus, aisa, plemniczka lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucik, ale to nie jest miarodajne. Powszechnym przypadkiem jest że kobitkom, które wiedzą że pokarmu mają full, laktator ściągał tyle co nic. Odgrażałaś się że się spotkasz z tą konsultantką laktacyjną i co??? :)))

Strażaczka90, Rucia, magdzia26, Fedra, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś znalazłam jedną która działa w mojej okolicy. Tylko teraz pytanie ... czy takie spotkanie z konsultantką jest płatne czy odbywa się w ramach NFZ jak to wygląda bo jestem zielona w tym temacie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wszystko się unormuje. Brodawki już nie bolą, zdążyły się wygoić, a mały nauczył się chwytać pierś. A tu taki klops :( Mam nadzieję, że to faktycznie jakiś kryzys. Leoś się nie najada, wiem o tym, bo wyssie wszystko z obu piersi a dalej drze się w niebogłosy i szuka cyca.

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ja miałam pokarmu ful mała sie najadała a jak laktator wiziełam to po 30 min z bólem mega bólem udłao mi sie sciagnąc jakis 20 ml.

Kochana tego ze płacze po karmieniu to mogą być rózne powody. np .moze go wzdymac twoj pokarm i dloatego placze a taki maluszek to jak go cos boli to ma odruch ssania. ja miałam taki przypadek jak lerzałam po porodzie w spzitalu chyba to druga doba była mała ciagle na cycu i ciagle co ją odstawiłam to płakała wiec po butelke do pielegniarek i jak ja wypiał to bez płaczu zasypiała i 3 godz pzresypiała. jak tylko do cyca to znowu bek po odstawieniu . w koncu przysżła moja położna i sie mnie pyta dlaczego ja tak ciagle te butelki z mlekiem biore. opoiwedziałam jej cąłą akcje. ona mi na to ze butelki sa tak syte ze cos w stylu jakby otumaniały go wiec zasypia i nie czuje bólu. dlatego pozniej przy mnie siedziała i patzryła jak to karmienie wyglada i jak corka sie po nim zachowuje. okazało sie ze jej żoładek nie był jeszcze w pełni dostosowany do mojego pokarmu poprostu za tłusty i bardzo kaloryczny. troche to trwało bo po akzdym karmieniu musiałam długo masować brzuch ale juz po jakims czasie wszystko mineło chyba tak do 1 miesiąća było

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia kazda inaczej ma dlatego spotkanie z tą laktatorka napewno duzo pomoże.

Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu, najlepiej pójdź do przychodni zważyć małego. I - jesli chcesz sprawdzać czy dobrze przybiera na wadze - waż go tak co tydzień, dwa (nie ma co za często bo to tylko stresuje ;) ). Możesz też zważyć w domu, np. na wadze kuchennej na której trzeba postawić odpowiednią konstrukcję np. paru dużych książek i tacy ;) ale, jak wiadomo, pomiar będzie tylko poglądowy.

Rucia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane.
    Bylam dzis na badanicha, oczywiscie standard: najpierw nie mogla.znalezc zyly potem krew nie leciala, ale w koncu udalo sie te 3 probowki zebrac. Częsc wynikow jutro czesc za ok. Tydzien mam nadzieje, ze.wyjda dobre.

Ruciu mam nadzieje, ze uda sie cos zaradzic na ten pokarm. Moze faktycznie ta pielegniarka laktacyjna cos pomoze. Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze :*

Sylwus <3 kurczę bardzo mi przykro.

U nas pogoda ladna dzis jak nie wiem, a ja w murach caly dzien i jeszcze nic nie jadlam od rana a do 15.30 jeszcze sporo czasu :((

Milego dnia laseczki

Dodi, Fedra, Strażaczka90, AGA 30, Rucia, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciuś nie wiem jaki masz laktator ale jedyny, który działał na moje cycuchy, to zwykły szklany alberta z gruchą...aż bolało czasem lekko ale sikał pokarm aż miło....może warto zainwestować te 10-12 złotych...miałam jakiś laktator z baby ono ale beznadziejny był, bo nie dawał tego ciśnienia :-)

Warto zwięszyć ilość wody i odpuścić herbatkę czarną,kawę naturalną czarną, bo na jedną szklankę herbaty czy kawy trzeba dwie albo trzy szklanki wody uzupełnić....to tylko to co mi do głowy przychodzi.
    Jestem z Tobą Rutka....

Mi zawsze powtarzali, że przy dokarmianiu zanika nawyk prawidłowego ssania i pojawia się lenistwo u dzieciątka...oczywiście sama miałam wielkie problemy z karmieniem mimo nadmiernej ilości pokarmu i też korzystałam z kapturków ale przy ich stosowaniu młody sie dławił, bo jak pociągnął to zalewały się mlekiem...brodawki były wciągnięte albo skurczone tylko, że dziecko powinno dośc głęboko wsunąc otoczkę do buziulki i masować dziśłami przewody pokarmowe...inaczej faktycznie pokarm może zaniknąć....

Koczuś przystawianie męża nic nie da, bo mąż na 100% nie ma szans na taką stymulację sutków jak maleństwo.

Pamiętam nawet, że u matek adopcyjnych przy stymulacji sutków pojawiało się mleko chociaż nie rodziły...podłączało się cieniutkie przewody z mleczkiem i dzidziuś ssał...po kilku dniach, tygodniach pojawiało się mleko...szok co?

Poza tym tatusiowie też przystawiali dzieci do piersi w ten sam sposób, by maluchom właśnie nie zaburzać odruchu ssania....no ale czasami faktycznie ręce opadają....

Strażaczka90, Fedra, AGA 30, Dodi, a-koczek, Rucia, Kaja, Kfjatus lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........córcia Ala … <3 ……17.06.2013…lubelskie
    she......................6.......35lat...........córcia Maja… <3 …...21.06.2013...pomorskie
    gadgeta..............13......32lata.........synuś Kubuś .. <3 ….11.07.2013....kuj-pom
    Mała……………..4……30lat……….synuś Xavierek.. <3 . 04.08.2013…świętkorzyskie
    Dora.....................2......30lat...........córcia Róża… <3 …. 09.09.2013…..pomorskie
    mauysia................5......31lat...........synuś Heniu… <3 … 26.09.2013.....wielkopolskie
    anna_w...............10......31lat..........córcia Ola… <3 ……. 01.10.2013.....lubelskie
    Shagga_80...........3......32lata.........synuś Igorek… <3 …15.10.2013.....łódzkie
    Amicizia ................2.....26lat..........synuś Jaś… <3 ……..18.11.2013…..małopolskie
    Rucia....................17....27lat………synuś Leoś… <3 …..23.11.2013…..mazowieckie
    Kopciuszek126.....16......30lat…….synuś Tymuś… <3 …24.11.2013…..łódzkie

Karoam..................3......27lat……..FASOLINKA.. :D .......egipt (19.12.2013)
    Plemniczka............2......29lat.........FASOLINKA… :D …..śląskie (19.01.2014)
    Blondi22................1....23lat...........FASOLINKA.... :D .....mazowieckie (26.01.2014)
    Ilona……………....12…..30lat…….FASOLINKA... :D ......Niemcy (29.01.2014)
    Selena ................18.....25lat..........FASOLINKA... :D ......podkarpackie (02.02.2014)
    Effcia...................5.......29lat..........FASOLINKA.... :D .....wielkopolskie (25.02.2014)
    Aisa…………..…....7 .…28lata…….FASOLINKA.… :D ….Szwecja
    Kaja.......................7......32lat……..FASOLINKA… :D …..pomorskie (11.05.2014)
    Agafia....................3......26lat…….FASOLINKA… :D .…..dolnośląskie(27.06.2014)
    Muska....................11…..31lat......FASOLINKA… :D …...dolnośląskie

Kfjatus...................14......26lat............02.12…….NIE PRZYJDZIE!!!....mazowieckie
    Jeju......................11......31 lat.............09.12…... NIE PRZYJDZIE!!!....opolskie
    Magdzia26…………5……27lat…..…..14.12…… NIE PRZYJDZIE!!! …mazowieckie
    Strażaczka..............3......23lata..........14.12……..NIE PRZYJDZIE!!!… lubuskie
    a-koczek………....17 .…32lata………..21.12…… NIE PRZYJDZIE!!!…war-maz
    Spero...................16.......23lat.............04.01….. NIE PRZYJDZIE!!!….śląskie
    Beata……………...13……29lat…..…..04.01…… NIE PRZYJDZIE!!! …mazowieckie
    Gunia....................12......30 lat............04.01…… NIE PRZYJDZIE!!!....podlaskie
    sylwia1985 ...........17....28lat …………05.01...... NIE PRZYJDZIE!!!….podkarpackie

Strażaczka90, Gunia, Dodi, Kaja lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh ...:/

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z basenu :-)
    Alez mi dobrze teraz :-)
    Biorę się za bombeczki bo mam znowu zamówienie :-)
    No dziewczyny dzięki Wam na prezent dla Wafla zarobię na świeta :-)

No i do mamy zajżałam no i ona chce jechać do niemiec do pracy a ten goguś siedzi w domu :/ Porażka na maksa :/

Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

Odniosę się teraz tylko do Ruci bo zauważyłam co pisze o karmieniu. Otóż kochana Ruciu ja mam to samo :(. I dlatego nawet nie mam czasu zasiąść do lapka bo mały bez przerwy wisi na cycu- nazwałam Go "Żarłaczem białym :) ".Wyssie z 1 piersi zaśnie na chwile,budzi sie szuka,dosaje drugą piers,zaśnie na chwilę i z powrotem szuka.Jak wezmę Go na ręcę do odbicia-poprostu chce mnie zjeść,swoje paluszki takze-jak złapie to ssie jak cycka. I także w nocy daje mu 1 raz butelkę po której śpi 3 godz. a teraz tez mu dałam bo już nie wyrabiam, a cycki sie jak flaki zrobiły, gdzie tydzień temu były wielkie jak balony i płakałam z nadmiaru pokarmu...
    Też nie wiem już co robić?U nas nie ma takiej Pani od laktacji. A sutki jeszcze mnie bolą-choć strupy poschodziły.Ale mały jeszcze czasem ma problem-głównie w nocy-ze złapaniem sutka i tak sie złości,że aż płacze :(.Czasem dostawienie Go do piersi zajmuje mi 30 minut-no z pierwszym dzieckiem nie miałam tak i człowiek był zielony,a jakoś się dało radę i karmiłam 2 lata. Mnie też to bardzo frustruje...
    W dzień mam problem z tym zeby cokolwiek zrobić bo naprawdę nie śpi mi.Ładnie spał do niedzieli wieczór-od poniedz. mineło mu. Przez co sniadanie jem o 12 w południe,nie mówiąc o zrobieniu czegoś w domu-dobrze ,ze mam mamę i zrobi mi obiad, ugotuje pieluszki (bo używam czasem tetrowych).Do tego wszystkiego ten mój Cyprianek jest tak bardzo podły,ze mały chocby zasnał na chwilę zaraz zostaje obudzony...

Dobra kończę juz bo za pół godz. jedziemy do ośrodka zdrowia na wizytę patronażowa-zzobaczymy ile przybrał mały przez tydzień?
    pa

AGA 30, Rucia, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę przyjeżdża do mnie konsultantka laktacyjna. Może uspokoi trochę moją głowę. Dzięki dziewczyny kochane jesteście.

AGA 30, a-koczek, Fedra, Spero, Kfjatus, kopciuszek126, magdzia26, Selena, mauysia, jeju, Dodi, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku zaraz znajdę listę konsultantek na której znalazłam tę moją. Może znajdzisz tam też taką która działa blisko Ciebie.

Łączę się z Tobą w bólu bo mam tak samo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 16:27

Fedra, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3

Proszę

Strażaczka90, kopciuszek126, Effcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 4662 4663 4664 4665 4666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ