X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No młoda najedzona i mamusia przyjechała po dziecko a ja czekam na mojego m bo wraca z pracy pewnie godzinę mu zejdzie w takiej pogodzie a tak w normalnej pogodzie 10 min i w domku ....ehhh ksawier wes idź do lasu i podrodze bierz wszystkie @@@@@@@@ i niech. nie wracają !!!!!

AGA 30, magdzia26, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Widzę że nie dajecie się ksawierowi :) ja dziś w w gliwicach byłam i powiem, Wam że jak szłam, to nie raz się nie dało normalnie. Straszna zawierucha. teraz już w domku, obiad się robi, a wiatr dalej hula za oknem, choć śniegu ani ciut, ciut.

Selenko cieszę się, że z maluszkiem wszystko

I na Mikołaja wszystkim duużo prezentów :D

Effcia28, Fedra, Selena, Kfjatus, Kaja, magdzia26, Dodi, Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga ta to się nie zmieni Jooo barszczyk ummmmm miodzio

Barszczyk ale ukraiński :-) Mniam mniam :-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no pychotka :-) a mojego m nadal nie ma kurcze stoi w korku ....

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga no pychotka :-) a mojego m nadal nie ma kurcze stoi w korku ....

Jeżżu miała być zupka i na jutro a tu pusto w garnku :/ Pyszotka najeść się nie mogę :-)

Kaja lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no mi nie zostawilas a Wafel się złapał ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Aga no mi nie zostawilas a Wafel się złapał ....

Sam Wafel zjadł 3 talerze :-) Nic idę po dokładkę jeszcze :-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.
    Ja walczę z sennością. Dzisiaj już raz przegrałam i kimałam godzinę :/ Parę dni temu tak mnie po pracy ścięło, że obudziłam się dopiero o 20:30, a potem do 24 nie mogłam zasnąć... Dzisiaj wiec ponastawiałam budziki i po godzinie wstałam na automacie żeby potem w nocy móc normalnie spać jak człowiek. Siedzę przed kompem i staram się na paść na klawiaturę. Ależ mnie morzy sen.
    Wczoraj mnie naszła ochota na zupę grzybową. Taką prawdziwą podobną jak na wigilię się robi. Zrobiłam :) Wpadłam w samozachwyt normalnie. Pierwszy raz w życiu robiłam, z prawdziwych grzybów ususzonych z tego lata, tylko na mięsku a nie postną. Pychota :) Dzisiaj na kolację jeszcze sobie odgrzejemy :)

Wichura u nas też nie licha. Jak otwierałam drzwi do pracy to mi prawie rękę urwało, tak pociągnęło całe skrzydło na zewnątrz. Straszeni dalej wieje, słychać jak się okno rozszczelni.
    Dobrze że jesteśmy w ciepłych domkach i nie musimy na tym zimnie pracować.

Dodi, aisa, Fedra, kiti lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Barszczyk ale ukraiński :-) Mniam mniam :-)
    ummmmm. Barszczyk tez uwielbiam :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę pomęczyć m żebyśmy trochę projektów domów na necie poszukali :)
    Tyle tego jest, ze jak już trzeba coś konkretnego wybrać to się okazuje, że połowa odpada po bliższym przyjrzeniu się ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia, jeśli macie decyzję o warunkach zabudowy to zwróćcie uwagę na to, gdzie ma domek stać (ile m od drogi), wymagania minimalnej szerokości domku, rozmiar działki pod kątem tych nieszczęsnych 4m od miedzy - na tej ścianie z oknami i takie tam różne... Nasza działka ma kształt bardziej trapezu, wydaje się szeroka, dom (zgodnie z warunkami z gminy) ma być 19m od drogi i minimum 12m szerokości, i jak się okazało na 2 wizycie u projektanta dom się nie mieści na szerokość, i o mały włos nie musieliśmy na nowo do gminy występować o zmianę warunków bo w odległości 19m od drogi było ledwo ledwo te 12 wymaganych metrów! Trzeba było kombinować i ostatecznie taras na projekcie został obcięty z 2,3m na 1,08m i dach zwężony, a sam dom stoi lekko skosem do drogi :D ... Ale na szczęście umowa podpisana i projekt aktualnie jest wrysowywany w działeczkę :) Na inny projekt się nie zgadzaliśmy, a ten skos ułatwi nawet wjazd do garażu (tak tłumaczę ciekawskim...)

Generalnie w tym domu to ja już wyobraźnią od września mieszkam <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 19:05

Muska, magdzia26, Dodi, aisa, Fedra, Rucia, kiti, Shagga_80 lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Musia, jeśli macie decyzję o warunkach zabudowy to zwróćcie uwagę na to, gdzie ma domek stać (ile m od drogi), wymagania minimalnej szerokości domku, rozmiar działki pod kątem tych nieszczęsnych 4m od miedzy - na tej ścianie z oknami i takie tam różne... Nasza działka ma kształt bardziej trapezu, wydaje się szeroka, dom (zgodnie z warunkami z gminy) ma być 19m od drogi, i na wizycie u projektanta przy kupnie projektu okazało się, że dom się nie mieści na szerokość, trzeba było kombinować i ostatecznie taras na projekcie został obcięty z 2,3m na 1,08m i dach zwężony...
    Mamy plan zagospodarowania przestrzennego i znamy wszystkie wymogi, ale tak strasznie ciężko nam coś wybrać...
    Ma być bez piwnicy, dach 2 spadowy, z poddaszem użytkowym, 4 m od drogi dojazdowej no i we właściwą stronę położony tzn z oknami i tarasem na południe (opcjonalnie taras na wschód), a okien na północ w ogóle planujemy nie robić. Ewentualnie jakieś na klatce schodowej czy coś.
    Okazuje się że tyle rzeczy trzeba wziąć pod uwagę że głowa mała. Już sam wybór konkretnego projektu jest męczący (ale cieszy zarazem).
    Odeszliśmy powoli od domu prefabrykowanego, jak mój m się wczytał w technologię budowania i przekroje ścian. Trzeba będzie więc chatę nam wymurować. Teraz obczajamy różnice między porothernem i ytongiem. Każdy mówi inaczej. I bądź tu mądry i pisz wiersze...
    Oki, spadam już bo się zaczytałam na necie.

Czy mogę pić soki tłoczone? Bo nie wiem czy dobrze doczytałam że nie wolno niepasteryzowanych w ciąży. Tłoczony to niepasteryzowany? Niedawno się na takie 5 litrowe tłoczone przerzuciliśmy. Pyszne, zdrowe, niesłodzone i tylko niewiele droższe od kartonu, bo u m w pracy tym handlują prosto z sadu :)
    Mogę?

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że tłoczony tez jest pasteryzowany... ale jak na opakowaniu napisane, że niepasteryzowany to niewskazany... tak, jak serki pleśniowe - pasteryzowane można (np. Turek).

Mój A. pracuje w firmie budowlanej i ytongowi mówi zdecydowane NIE!
    Obstaje twardo przy tradycyjnym pustaku ceramicznym :P
    Teraz styropian 20mm się kładzie więc pustak jest idealny.
    Nie pamiętam, co w ytongu jest nie tak, ale jak chcesz to jak wróci zapytam i później napiszę

Strażaczka90, aisa, Fedra, Rucia, kiti lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z M z zakupów ..wieje bardzo wieje...Wyszłam z auta i aż sie zachwialam tak wieje:/ podbrzusze od samego ranca mnie boli.Jutro na 6 do pracy....Muszę sie położyć bo zmęczona jestem dobranoc....

Fedra lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejeczka :-D

Oj wieje, wieje...@ już wystawiłam za okno...sen mnie zmógł na dwie godziny jak nigdy...przeciez ja w dzień nie śpię choćby nie wiem co!

M. do pracy jedzie na noc....ale byśmy sobie z Aga zrobiły nockę w celu pogrubienia endometrium hi hi a tu Wafel w domu...ups...wszystko przez te chłopiska :-) Aga kota byś wzięła do łóżka i tyle :-)

Przez ostatnie przeżycia związane z rodziną bardzo źle się czuję, kręci mi się w głowie, mam napady lęków i paniki...w żołądku ścisk, mdli mnie...nawet w nosie pojawiły się małe naczynka krwi...a kataru nie mam....widocznie tak już mam...liczę, że powoli zacznie przechodzić...

Fajnie się oderwać i Was poczytać...nie mogę się wypowiedzieć na temat materiału do budowy, bo my mamy podwójne ściany z delatacją powietrza i styropian 5-tkę z zewnątrz a na to panele...jest ciepło....

Fajny etap, to wybieranie projektu...my jednak jeśli będziemy się kiedyś budować to chcemy podpiwniczenie choćby pod połową domu a jak nie to przynajmniej pod jednym pokojem....to ważne względem bezpieczeństwa przy tak zmiennych warunkach atmosferycznych...trąby powietrzne, orkany itp. Poddasze użytkowe jak najlepszy pomysł... wykorzystuje się max powierzchni zabudowy przy minimalnych kosztach...

Gunia, Kfjatus, Strażaczka90, Fedra, Dodi, AGA 30 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, też uważam, że kawałek piwnicy musi być. Zwłaszcza, że ówczesne projekty nie przewidują "pomieszczeń gospodarczych", a jak dom z użytkowym poddaszem to gdzie trzymać różne graty i przetwory i najważniejsze - piec i bojler.
    Najbardziej bolą projekty z kuchnią 7,7m2... Kolega z pracy mówi - po co ci kuchnia? człowiek tak zapracowany, że je na mieście, a w domu tylko kolację/śniadanie. Czyli lodówka, mikrofala, czajnik elektryczny i zmywarka. A w weekendy i tak się jada w restauracji lub w galerii podczas zakupów.
    Ja się z tym nie zgadzam i nie patrzyłam na projekty z kuchnią mniejszą niż 10m2. Chociaż mało się w kuchni udzielam. Kuchnia i łazienka (wanna) to mój azyl :P

Strażaczka90, Fedra, Rucia, Spero, Dodi, AGA 30, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje.

Mam nadzieję, że wam łbów nie pourywało :) Pogoda fantastyczna ... dzisiaj wybrałam się na chwilę do sklepu, i w połowie drogi ze łzami w oczach zawróciłam, bo o mało co nie walnęłam w pług. Nie da się jeździć.
    Miłego weekendu Wam życzę.

Musiałam odmówić jutrzejszą konsultantkę - przecież mam księdza :/ Umówię się na inny termin.

Trzymajcie się cieplutko w tą zawieruchę !

Strażaczka90, Fedra, Spero, Dodi, Dodi, Selena, AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi kochana pisze do Cię na priv ;)

Strażaczka90, jeju lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka ja tu weszłam to o Tobie pomyślałam ale co Cię będę zamęczać :-) Odpoczywajcie...spokojnej nocy...buziaki :-******** szczególnie dla Kini :-***************

Strażaczka90, Fedra, AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo....to zaraz sprawdzę :-) <3

‹‹ 4669 4670 4671 4672 4673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ