X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Mauysiu a jak Twoi chłopcy? może zasługujemy na małą fociszczę przystojniaków?
    No przepraszam bardzo, ale parę dni temu dawałam fotę moich pociech w towarzystwie gry "Kolejka" ;) Jakby co to już usunęłam.

Strażaczka90, Effcia28, Spero, Dodi, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Strażaczka90 kochana teraz twoja kolej na takie wiesci jak u Sandry !!!!
    Czekajcie do jutra:)ale mnie podbrzusze rznie ja pitole

magdzia26 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    właśnie dziś w swoich materiałach z Sz.R. wyczytałam,że karmienie piersią chroni przed ciążą ,jeśli sa spełnione warunki: dziecko ma mniej niż 6mcy, karmi się tylko piersią i minimum 6 razy dziennie,karmienie wyłącznie na żądanie, a najdłuższa przerwa nie trwa dłużej niż 6 godzin,nie ma miesiączki a dziecko dobrze ssie i dobrze przybiera na wadze ....a skoro u mnie wszystkie warunki spełnione to czemu by nie spróbować :D
    O, to u mnie też chyba będzie działało ;) Dobrze wiedzieć.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Gratki!!!!!
    Idź na zwolnienie....bo jak nie daj Boże coś dzwigniesz to ....Ja też mam nie za lekko...trzeba dźwigać itp

• mauysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Otóż mamuśką tej malej kruszynki jest kobietka, która może mało się tu udziela, ale wszystko czyta i duuuużo lajkuje:) i czasem się odezwała jak ja bardzo prosiłam, wręcz wywoływałam do tablicy... Kochan, teraz też Cię wywołuję:) musisz się ujawnić, bo dziewczyny i tak Cię znajdą i pożrą żywcem:D hehehe żartuję:)

Miłego dnia życzę:)
    Od razu się domyśliłam kto to.

Gratulacje ogromne Sandruś! Bezstresowej ciąży życzę! I też dementuje plotkę, cobyśmy o Tobie zapomniały ;)

Shagga_80, Spero, Dodi, magdzia26, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje:)
    Nadal jeszcze nie moge w to uwierzyć. M wziął test i pojechał do swoich rodziców się pochwalić ( ogólnie był spór ze tak wcześnie pojechał bo ja chciałam we wigilie powiedzieć albo w sylwestra) Ja jestem na nocce. I nie wiem co zrobić czy iść do lekarza po zwolnienie czy co ... Bo jak by nie patrzeć to mam "ciężką" pracę i nie chce żeby dzidziusiowi coś się stalo. Mam nadzieje ze dzisiaj będzie spokój.
    No daj spokój Sandri, dobrze pamiętam tę ostatnią przepychankową akcję, w której brałaś udział, a po której wylądowałaś w szpitalu... Uważaj na siebie!

Effcia28, Shagga_80, Spero, Dodi, magdzia26, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko, Effciu - dobranoc :)

Strażaczko, jutro test nieodzowny!
    Pa.

Effcia28, Strażaczka90, Shagga_80, Spero, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Mauysia :*

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Strażaczko, Effciu - dobranoc :)

Strażaczko, jutro test nieodzowny!
    Pa.
    Dzwignelam karton z chlebem mrozonym i boli:(Jeju....dobranoc Aniolki

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No przepraszam bardzo, ale parę dni temu dawałam fotę moich pociech w towarzystwie gry "Kolejka" ;) Jakby co to już usunęłam.
    widziałam, ale kiedy to było moja Kochana! wieki temu i jestem pewna że Leoś może mniej, ale Sz.P. Henryk to już zdążył się zmienić :D

I żeby nie było że tylko Ciebie męczę, to Shagga ... Igorek to już bardzo rzadko u nas gości :( mam niedosyt waszych szkrabów, a strasznie mnie cieszą ich zdjęcia.

Jak np. Leoś Ruci, miny strzela i ciotki mają radoche :P

Strażaczka90, Dodi, Rucia, magdzia26, Effcia28, Pismak, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Dzwignelam karton z chlebem mrozonym i boli:(Jeju....dobranoc Aniolki

Myślę że ten test to też dla bezpieczeństwa lepiej może co? nie powinnaś dźwigać jeśli jesteś w ciąży! Spróbuj jakoś już dziś za wiele może nie robić, albo same lekkie rzeczy, a z rana teścior, albo beta od razu. Mam nadzieję, że przejdzie Ci ten ból :*

Shagga_80, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, AGA 30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo a ja że zjadłam 4 szt tofifi to musiałam poćwiczyć z chodakowską, a potem śmignęliśmy na basen i po powrocie upiekłam mojemu 2 rodzaje babeczek - muffinki z otrębami, bananami i czekoladą i małe babeczki brownies. jutro jakąś wigilię robią, więc coś musi przynieść :) a ja przy okazji pospalałam co miałam pospalać. Jutro znów jadę się z suknią zmierzyć. mam nadzieję, ze to ostatnie podejście i się już zdecyduję :)

Dobrej nocki i do jutra. zajrzę na pewno, bo mam wolne :D

Shagga_80, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Effcia28, Pismak, AGA 30, kiti, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie...jak co dzień nie chce mi się spać, a potem w nocy gdy będę po kilka razy wstawać do Igora to będę ledwo żywa :/
    Igorowi chyba znów coś zaszkodziło , obstawiam,że ZNÓW to moja wina, ba nawet jestem pewna i chyba wiem z czym przesadziłam :( Wczoraj piekłam takie ciasteczka "purchawki" serowe (z mojej książki z przepisami na potrawy dla dzieci) i dziś zaszalałam i zjadłam prawie połowę z tego co zrobiłam...no i niedługo potem się zaczeło :/ Zamiast spać igor wybudza się co 40minut-1 godzinę i płacze...śpiący a spać nie może...masakra! Wolę,gdy po kąpaniu po 19 już śpi i do 1-2 chociaż jednego mam z głowy...jakkolwiek to brzmi :/
    A jutro znów trzeba wcześniej niż normalnie wstać (normalnie wstajemy 9-10..tzn budzimy się 7-8 ale zwykle dosypiamy w trójkę już) bo jak co tydzień idziemy na 10stą na terapię do logopedy...to już 3 raz,gdy Młody sam siedzi z panią Logopedą, a Mama za drzwiami,ale Pani chwali Go za postępy więc może wreszcie doczekam się rozmów z Synem...choć jeden stres mi odejdzie,bo teraz to często szlag mnie trafia gdy nie mogę Go zrozumieć a On buczy :/

Sandraa, ja również jak usłyszałam o twijej ciąży to pomyślałam,że teraz musisz bardzo uważać na siebie,bo od razu przypomniałam sobię akcję z wezwaniem do chorego :/ Albo uciekaj na zwolenienie i pisz do nas co dzień :D

Strażaczko Ty też uważaj na siebie :) swoją drogą nie wiem co to chleb mrożony :P...a jutro robisz ten test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 00:18

Strażaczka90, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    I żeby nie było że tylko Ciebie męczę, to Shagga ... Igorek to już bardzo rzadko u nas gości :( mam niedosyt waszych szkrabów, a strasznie mnie cieszą ich zdjęcia.

Jak np. Leoś Ruci, miny strzela i ciotki mają radoche :P
    Racja,ostatnio rzadko wrzucam tu fotki,bo regularnie zasypuję Fb fotkami chłopców więc nie chcę się powtarzać,ale wiadomo na Fb te fotki widoczne sa tylko dla znajomych...

Tak czy inaczej wywołana do tablicy wrzuce cosik zaraz :P

Dodi, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 15:40

Rucia, Kaja, magdzia26, Ilona, Pismak, AGA 30, Spero, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie...jak co dzień nie chce mi się spać, a potem w nocy gdy będę po kilka razy wstawać do Igora to będę ledwo żywa :/
    Igorowi chyba znów coś zaszkodziło , obstawiam,że ZNÓW to moja wina, ba nawet jestem pewna i chyba wiem z czym przesadziłam :( Wczoraj piekłam takie ciasteczka "purchawki" serowe (z mojej książki z przepisami na potrawy dla dzieci) i dziś zaszalałam i zjadłam prawie połowę z tego co zrobiłam...no i niedługo potem się zaczeło :/ Zamiast spać igor wybudza się co 40minut-1 godzinę i płacze...śpiący a spać nie może...masakra! Wolę,gdy po kąpaniu po 19 już śpi i do 1-2 chociaż jednego mam z głowy...jakkolwiek to brzmi :/
    A jutro znów trzeba wcześniej niż normalnie wstać (normalnie wstajemy 9-10..tzn budzimy się 7-8 ale zwykle dosypiamy w trójkę już) bo jak co tydzień idziemy na 10stą na terapię do logopedy...to już 3 raz,gdy Młody sam siedzi z panią Logopedą, a Mama za drzwiami,ale Pani chwali Go za postępy więc może wreszcie doczekam się rozmów z Synem...choć jeden stres mi odejdzie,bo teraz to często szlag mnie trafia gdy nie mogę Go zrozumieć a On buczy :/

Sandraa, ja również jak usłyszałam o twijej ciąży to pomyślałam,że teraz musisz bardzo uważać na siebie,bo od razu przypomniałam sobię akcję z wezwaniem do chorego :/ Albo uciekaj na zwolenienie i pisz do nas co dzień :D

Strażaczko Ty też uważaj na siebie :) swoją drogą nie wiem co to chleb mrożony :P...a jutro robisz ten test?
    8kg karton mrozonego chleba..pracuje w hipermarkecie...musiałam przenieść go do mrozni...i teraz tak mnie boli że nie mogę:/ tak testuje....:*

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Myślę że ten test to też dla bezpieczeństwa lepiej może co? nie powinnaś dźwigać jeśli jesteś w ciąży! Spróbuj jakoś już dziś za wiele może nie robić, albo same lekkie rzeczy, a z rana teścior, albo beta od razu. Mam nadzieję, że przejdzie Ci ten ból :*
    Myślę nad beta bo tescior pewnie negatywny będzie a jak zrobię tescior a będzie negatyw to na Bete nie pójdę ....

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Mysie Pysie ja już w łóżku i idę spac:*moj krzyż!!!!!!!!!!!:( podbrzysze lekko pobolewa przstalo już tak mocno...posiedzialam i ulzylo

Spero, Fedra lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem :) Witam z ranca i milego wtorku zycze.Zabieram sie do pracy z nastawieniem negatywnym :P i marzeniem o skonczeniu i pojsciu do domku ;)

Dodi, Kaja, magdzia26, zosia-ktosia, Ilona, Spero, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł !

Sandra ! Wielgachne gratulacje :D Spokojnej i nudnej ciąży :D I co to w ogóle za tekst, że o Tobie zapomniałyśmy? Pamiętamy każdą, która się tu udziela :)

Fredzia teraz pozostaje czekać na efekty inseminacji. Zbiorowa modlitwa i trzymanie kciuków :)

Shaggi w końcu wrzuciłaś foty :)

Jejku co ja której miałam jeszcze napisać .... o.O Jak sobie przypomnę to dopiszę.

Dodi, Kaja, magdzia26, Ilona, Effcia28, Pismak, AGA 30, Spero, a-koczek, Sandraa, Fedra, aisa, jeju lubią tę wiadomość

‹‹ 4727 4728 4729 4730 4731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ