plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Spero wrote:Mauysiu a jak Twoi chłopcy? może zasługujemy na małą fociszczę przystojniaków?
Jakby co to już usunęłam.
Strażaczka90, Effcia28, Spero, Dodi, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:właśnie dziś w swoich materiałach z Sz.R. wyczytałam,że karmienie piersią chroni przed ciążą ,jeśli sa spełnione warunki: dziecko ma mniej niż 6mcy, karmi się tylko piersią i minimum 6 razy dziennie,karmienie wyłącznie na żądanie, a najdłuższa przerwa nie trwa dłużej niż 6 godzin,nie ma miesiączki a dziecko dobrze ssie i dobrze przybiera na wadze ....a skoro u mnie wszystkie warunki spełnione to czemu by nie spróbować
Dobrze wiedzieć.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Libra wrote:Otóż mamuśką tej malej kruszynki jest kobietka, która może mało się tu udziela, ale wszystko czyta i duuuużo lajkuje:) i czasem się odezwała jak ja bardzo prosiłam, wręcz wywoływałam do tablicy... Kochan, teraz też Cię wywołuję
musisz się ujawnić, bo dziewczyny i tak Cię znajdą i pożrą żywcem:D hehehe żartuję
Miłego dnia życzę
Gratulacje ogromne Sandruś! Bezstresowej ciąży życzę! I też dementuje plotkę, cobyśmy o Tobie zapomniałyShagga_80, Spero, Dodi, magdzia26, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość
-
Sandraa wrote:Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje:)
Nadal jeszcze nie moge w to uwierzyć. M wziął test i pojechał do swoich rodziców się pochwalić ( ogólnie był spór ze tak wcześnie pojechał bo ja chciałam we wigilie powiedzieć albo w sylwestra) Ja jestem na nocce. I nie wiem co zrobić czy iść do lekarza po zwolnienie czy co ... Bo jak by nie patrzeć to mam "ciężką" pracę i nie chce żeby dzidziusiowi coś się stalo. Mam nadzieje ze dzisiaj będzie spokój.Effcia28, Shagga_80, Spero, Dodi, magdzia26, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:No przepraszam bardzo, ale parę dni temu dawałam fotę moich pociech w towarzystwie gry "Kolejka"
Jakby co to już usunęłam.
I żeby nie było że tylko Ciebie męczę, to Shagga ... Igorek to już bardzo rzadko u nas gościmam niedosyt waszych szkrabów, a strasznie mnie cieszą ich zdjęcia.
Jak np. Leoś Ruci, miny strzela i ciotki mają radocheStrażaczka90, Dodi, Rucia, magdzia26, Effcia28, Pismak, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrażaczka90 wrote:Dzwignelam karton z chlebem mrozonym i boli:(Jeju....dobranoc Aniolki
Myślę że ten test to też dla bezpieczeństwa lepiej może co? nie powinnaś dźwigać jeśli jesteś w ciąży! Spróbuj jakoś już dziś za wiele może nie robić, albo same lekkie rzeczy, a z rana teścior, albo beta od razu. Mam nadzieję, że przejdzie Ci ten ból :*Shagga_80, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNooo a ja że zjadłam 4 szt tofifi to musiałam poćwiczyć z chodakowską, a potem śmignęliśmy na basen i po powrocie upiekłam mojemu 2 rodzaje babeczek - muffinki z otrębami, bananami i czekoladą i małe babeczki brownies. jutro jakąś wigilię robią, więc coś musi przynieść
a ja przy okazji pospalałam co miałam pospalać. Jutro znów jadę się z suknią zmierzyć. mam nadzieję, ze to ostatnie podejście i się już zdecyduję
Dobrej nocki i do jutra. zajrzę na pewno, bo mam wolneShagga_80, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Effcia28, Pismak, AGA 30, kiti, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ponownie...jak co dzień nie chce mi się spać, a potem w nocy gdy będę po kilka razy wstawać do Igora to będę ledwo żywa
Igorowi chyba znów coś zaszkodziło , obstawiam,że ZNÓW to moja wina, ba nawet jestem pewna i chyba wiem z czym przesadziłamWczoraj piekłam takie ciasteczka "purchawki" serowe (z mojej książki z przepisami na potrawy dla dzieci) i dziś zaszalałam i zjadłam prawie połowę z tego co zrobiłam...no i niedługo potem się zaczeło
Zamiast spać igor wybudza się co 40minut-1 godzinę i płacze...śpiący a spać nie może...masakra! Wolę,gdy po kąpaniu po 19 już śpi i do 1-2 chociaż jednego mam z głowy...jakkolwiek to brzmi
A jutro znów trzeba wcześniej niż normalnie wstać (normalnie wstajemy 9-10..tzn budzimy się 7-8 ale zwykle dosypiamy w trójkę już) bo jak co tydzień idziemy na 10stą na terapię do logopedy...to już 3 raz,gdy Młody sam siedzi z panią Logopedą, a Mama za drzwiami,ale Pani chwali Go za postępy więc może wreszcie doczekam się rozmów z Synem...choć jeden stres mi odejdzie,bo teraz to często szlag mnie trafia gdy nie mogę Go zrozumieć a On buczy
Sandraa, ja również jak usłyszałam o twijej ciąży to pomyślałam,że teraz musisz bardzo uważać na siebie,bo od razu przypomniałam sobię akcję z wezwaniem do choregoAlbo uciekaj na zwolenienie i pisz do nas co dzień
Strażaczko Ty też uważaj na siebieswoją drogą nie wiem co to chleb mrożony
...a jutro robisz ten test?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 00:18
Strażaczka90, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpero wrote:I żeby nie było że tylko Ciebie męczę, to Shagga ... Igorek to już bardzo rzadko u nas gości
mam niedosyt waszych szkrabów, a strasznie mnie cieszą ich zdjęcia.
Jak np. Leoś Ruci, miny strzela i ciotki mają radoche
Tak czy inaczej wywołana do tablicy wrzuce cosik zarazDodi, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Witam ponownie...jak co dzień nie chce mi się spać, a potem w nocy gdy będę po kilka razy wstawać do Igora to będę ledwo żywa
Igorowi chyba znów coś zaszkodziło , obstawiam,że ZNÓW to moja wina, ba nawet jestem pewna i chyba wiem z czym przesadziłamWczoraj piekłam takie ciasteczka "purchawki" serowe (z mojej książki z przepisami na potrawy dla dzieci) i dziś zaszalałam i zjadłam prawie połowę z tego co zrobiłam...no i niedługo potem się zaczeło
Zamiast spać igor wybudza się co 40minut-1 godzinę i płacze...śpiący a spać nie może...masakra! Wolę,gdy po kąpaniu po 19 już śpi i do 1-2 chociaż jednego mam z głowy...jakkolwiek to brzmi
A jutro znów trzeba wcześniej niż normalnie wstać (normalnie wstajemy 9-10..tzn budzimy się 7-8 ale zwykle dosypiamy w trójkę już) bo jak co tydzień idziemy na 10stą na terapię do logopedy...to już 3 raz,gdy Młody sam siedzi z panią Logopedą, a Mama za drzwiami,ale Pani chwali Go za postępy więc może wreszcie doczekam się rozmów z Synem...choć jeden stres mi odejdzie,bo teraz to często szlag mnie trafia gdy nie mogę Go zrozumieć a On buczy
Sandraa, ja również jak usłyszałam o twijej ciąży to pomyślałam,że teraz musisz bardzo uważać na siebie,bo od razu przypomniałam sobię akcję z wezwaniem do choregoAlbo uciekaj na zwolenienie i pisz do nas co dzień
Strażaczko Ty też uważaj na siebieswoją drogą nie wiem co to chleb mrożony
...a jutro robisz ten test?
tak testuje....:*
-
Spero wrote:Myślę że ten test to też dla bezpieczeństwa lepiej może co? nie powinnaś dźwigać jeśli jesteś w ciąży! Spróbuj jakoś już dziś za wiele może nie robić, albo same lekkie rzeczy, a z rana teścior, albo beta od razu. Mam nadzieję, że przejdzie Ci ten ból :*
-
nick nieaktualnyHeloł !
Sandra ! Wielgachne gratulacjeSpokojnej i nudnej ciąży
I co to w ogóle za tekst, że o Tobie zapomniałyśmy? Pamiętamy każdą, która się tu udziela
Fredzia teraz pozostaje czekać na efekty inseminacji. Zbiorowa modlitwa i trzymanie kciuków
Shaggi w końcu wrzuciłaś foty
Jejku co ja której miałam jeszcze napisać ....Jak sobie przypomnę to dopiszę.
Dodi, Kaja, magdzia26, Ilona, Effcia28, Pismak, AGA 30, Spero, a-koczek, Sandraa, Fedra, aisa, jeju lubią tę wiadomość