X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w domu:) idę robić obiadek;) mielone z ziemniaczkami i mizeria;) dzis kupiliśmy choine!!!!!!!!!!!! do później:)

Dodi, magdzia26, Kaja, Blondi22, Spero, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    <3
    u mnie też nic nie zrobione, choć widzę że bratowa już się wzieła ostro za sprzątanie. Jutro przyjeżdża m to dopiero będzie totalny rozgardiasz :D

Strażaczka przykro mi że beta na - :(
    Mamuski skad wy bierzecie tyle siły żeby przesiadywać tak do późna i macie siłę następnego dnia funkcjonować? Ja to jednak jestem śpioch :D

Selenka tutaj też gratuluję ślicznego Kacperka <3
    a @ nadal brak;/ i tempka w górze;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 16:06

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    A tak pozatym to która juz jest przygoptowana na świeta? Bo ja potzrebuje pomocy bo nic mam nie zrobione
    z chęcią pomogę:)

a-koczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga pewnie nie wcześniej jak o 19

Chyba chcesz bym zniosła jajko!!

A tak na marginesie to szlat trafił moje plany...stary musiał zostać dłużej w pracy...do lekarza nie pójdę...nic to...może w poniedziałek pójdę...Stary już będzie w domu.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga i reszta koniec znoszenia jajek :D
    mój dzisiejszy progesteron 20 a beta.... 171 ;)

swoją drogą szkoda, że nie udało Ci się kochana wybrać do lekarza tak jak planowałaś :/

buziaki dla Was :* <3 pędzę zaraz na roraty

Strażaczka90, sylwia1985, magdzia26, Pismak, jeju, Kaja, kiti, Fedra, Rucia, Sandraa, Gunia, Blondi22, Spero, Effcia28, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mój nowy termometr przyszedł!!!!!różowy:) mój ulubiony kolor:) jak @ przyjdzie o ile..to od nst cyklu nim mierze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 17:07

magdzia26, sylwia1985, Katha81, Dodi, Kaja, Fedra, Sandraa, Spero, Ilona, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Amber Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Podczytuje ovu forum od pewnego czasu iwasz temat takze.wkoncu postanowiłam założyć profil.
    Mam 32 lata i straszna ochotę na dzidziusia. W tej chwili jeszcze nie będziemy sie starać, dopiero na wiosnę ale juz teraz postanowiłam obserwować swój organizm i pomału przygotowywać sie na ciążę.

Gratuluje nowym mamusia i ciazowka a tym ktorym sie narazie nie powiodło życzę duzo siły i wytrwałości w dążeniu do celu.

Strażaczka90, kiti, Dodi, magdzia26, Fedra, AGA 30, Gunia, Blondi22, Spero, Effcia28, Ilona, Ola_czeka, a-koczek, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber wrote:
    Witajcie. Podczytuje ovu forum od pewnego czasu iwasz temat takze.wkoncu postanowiłam założyć profil.
    Mam 32 lata i straszna ochotę na dzidziusia. W tej chwili jeszcze nie będziemy sie starać, dopiero na wiosnę ale juz teraz postanowiłam obserwować swój organizm i pomału przygotowywać sie na ciążę.

Gratuluje nowym mamusia i ciazowka a tym ktorym sie narazie nie powiodło życzę duzo siły i wytrwałości w dążeniu do celu.
    Witamy nową koleżankę Amber:) ja tu jestem od 2 miesięcy :0 Są tu zajebiste dziewczyny zawsze coś doradza wesprą:) ja mam 23 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 17:30

Dodi, Spero, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Amber Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzescStrazaczko, wiem bo czytam was od pewnego czasu i wiem mniej wiecej co u ktorej z was słychać.

Strażaczka90, Gunia, Spero, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber wrote:
    CzescStrazaczko, wiem bo czytam was od pewnego czasu i wiem mniej wiecej co u ktorej z was słychać.
    super:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber witamy w naszym skromnym , a zarazem bardzo szalonym gronie :-)

Strażaczka90, Dodi, magdzia26, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 no to twoja broszka zaszaleje w różowe okulaty hiji

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po powrocie d domu i małej drzemce (ostatnio standard) melduje, że będę mieć dzidziusia!!!
    Po tej wizycie naprawdę uwierzyłam :) Serduszko biło i to był najpiękniejszy dźwięk tego dnia. Aż się popłakałam ze wzruszenia. Mój m specjalnie się zwolnił z pracy i przyjechał do lekarza, ale lekarz stanowczo stwierdził, że na USG dopochwowe nie wpuszcza panów i tyle było... M musiał czekać pod drzwiami. Na pocieszenie gin mu powiedział, że na koniec stycznia może być obecny i wszystko będzie już wtedy ładnie widać. Na razie musza mu starczyć zdjęcia. Troszkę mi było przykro, ale nic nie mogłam zrobić.
    Wszystko w porządku. WYmiary, bicie serduszka i inne. Mam teraz porobić przeróżne badania i cytologię. Przypisał mi więcej duphastonu (2 opak.)i kazał się zjawić jak będę się tabsy kończyć czyli za max.20 dni.
    Położna mi kartę ciąży założyła. Termin porodu mam z obliczeń na 4.08 a z USG na 7.08. Osobiście obstawiam 7.08 ;)
    W całym ambarasie się poustawiałam na badania i wizyty na koniec stycznia, a się w pracy dzisiaj później okazało, że ostanie tygodnie stycznie będę w delegacji. Teraz nie wiem co robić :/ Najwyżej będę tam dzwonić z paniką i może mnie gdzieś upchną przed wyjazdem. W sumie nawet mnie to nie martwi.
    A, no i fasolka jest jedna :) Co mnie b.cieszy, bo bałam się bliźniaków (tak z cichacza powiem). Jedno tez mnie trochę przeraża, ale na pewno będzie dobrze. Tym optymistycznym akcentem żegnam się i idę cos zjeść.
    Wpadnę później po wieści od Dodi.
    papaty :)

kiti, Pismak, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Fedra, AGA 30, Rucia, Sandraa, Gunia, Blondi22, Spero, Effcia28, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia to super ! widzisz będzie dobrze :) trzeba w to wierzyć :) Gratulacje :*

Dodi Kochana piękne wyniki :* Gratuluję serdecznie jeszcze raz :*

Witam świeżynkę Amber w naszych skromnych progach :)

kiti, Dodi, magdzia26, Fedra, Spero, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie:)
    Postt nr 1
    Shagga współczuje sytuacji z przychodnią, ale to standard, że olewają ludzi w takich instytucjach...
    Speruś pięknie Ci w sukni, jesteś ŚLICZNA! :)
    Mallina dobrze, wiem o co Ci chodzi, ale doskonale rozumiem o co chodzi w wypowiedzi Shaggi. Miałam już jeden taki wykres (większość z Was go pamięta, kilka miesięcy temu), w którym sama uwierzyłam, ze jestem w ciąży. Przeżyłam to strasznie, wyłam zwyczajnie i nie mogłam się opanować. Dlatego, jak człowiek się nakręci, @ jest 100 razy straszniejsza, chociaż nie raz życzę komuś powodzenia, nie mówię już:"z pewnością jesteś w ciąży", bo znam ten ból rozczarowania...
    Rutka dobrze mówisz, znamy siebie i wiemy, że nikt nikomu nie chce dokuczyć,a jak ktoś tak myśli, to smutne...
    Blue bardzo mi przykro i życzę powodzenia! :*
    Dodi ciągle się ciesze Twoim szczęściem KOCHANA :*
    Musia musi być wszycho super przez całą ciążę i po rozwiązaniu też :D
    Aisko dobrze Cię widzieć :* Jak Maluszątko w brzuszku?
    Ola jak Ty jesteś forum, mimo majtkowego różu, staje się piękniejsze :P
    Mauys super dowcipas :P Fejsik czasem potrafi "powiedzieć" coś śmiesznego :D
    Aga super, że bombeczki się sprzedają :D Trochę kaski się przyda przecież :)
    Rutka na wypadające włosy pomaga skrzyp, orzechy, pistacje, ale tez wiesiołek, którego zażywamy na pomoc śluzikową :D
    Selenko buziaki dla Ciebie i Kacperka :*
    Kiti ruszaj do ataku na M. :D
    Amber fajnie Cię widzieć :)

kiti, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Fedra, AGA 30, Sandraa, Gunia, Spero, Effcia28, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Amber Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe powitanie.
    Postaram sie regularnie udzielać, chociaż teraz bedzie cieżko z czasem. Przygotowania do świat idą pełna para, przez dzien zajmuje sie synkiem a wieczorami lepimy z mężem pierogi, w kolejne dni uszka a potem generalne porządki. Nie mam wielkiego mieszkania więc szybko sie z tym uporam.

A czy te lajki sie po coś zbiera, czy tylko tak poprostu. Sory za moze głupie pytanie ale na serio nie wiem.

Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Fedra, jeju, Ilona, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber wrote:
    Dziękuje za miłe powitanie.
    Postaram sie regularnie udzielać, chociaż teraz bedzie cieżko z czasem. Przygotowania do świat idą pełna para, przez dzien zajmuje sie synkiem a wieczorami lepimy z mężem pierogi, w kolejne dni uszka a potem generalne porządki. Nie mam wielkiego mieszkania więc szybko sie z tym uporam.

A czy te lajki sie po coś zbiera, czy tylko tak poprostu. Sory za moze głupie pytanie ale na serio nie wiem.
    chyba nie>:) raczej nie:0 tak o sobie lajkujemy chyba:)

jeju, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Po powrocie d domu i małej drzemce (ostatnio standard) melduje, że będę mieć dzidziusia!!!
    Po tej wizycie naprawdę uwierzyłam :) Serduszko biło i to był najpiękniejszy dźwięk tego dnia. Aż się popłakałam ze wzruszenia. Mój m specjalnie się zwolnił z pracy i przyjechał do lekarza, ale lekarz stanowczo stwierdził, że na USG dopochwowe nie wpuszcza panów i tyle było... M musiał czekać pod drzwiami. Na pocieszenie gin mu powiedział, że na koniec stycznia może być obecny i wszystko będzie już wtedy ładnie widać. Na razie musza mu starczyć zdjęcia. Troszkę mi było przykro, ale nic nie mogłam zrobić.
    Wszystko w porządku. WYmiary, bicie serduszka i inne. Mam teraz porobić przeróżne badania i cytologię. Przypisał mi więcej duphastonu (2 opak.)i kazał się zjawić jak będę się tabsy kończyć czyli za max.20 dni.
    Położna mi kartę ciąży założyła. Termin porodu mam z obliczeń na 4.08 a z USG na 7.08. Osobiście obstawiam 7.08 ;)
    W całym ambarasie się poustawiałam na badania i wizyty na koniec stycznia, a się w pracy dzisiaj później okazało, że ostanie tygodnie stycznie będę w delegacji. Teraz nie wiem co robić :/ Najwyżej będę tam dzwonić z paniką i może mnie gdzieś upchną przed wyjazdem. W sumie nawet mnie to nie martwi.
    A, no i fasolka jest jedna :) Co mnie b.cieszy, bo bałam się bliźniaków (tak z cichacza powiem). Jedno tez mnie trochę przeraża, ale na pewno będzie dobrze. Tym optymistycznym akcentem żegnam się i idę cos zjeść.
    Wpadnę później po wieści od Dodi.
    papaty :)
    super:) cieszymy się:)

jeju lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posttt 2
    U mnie wszystko ok. Śluzik piękny, Mąż w domku, tylko działać :P
    Poza tym mam dobry humor, bo kupiłam już wszystkie prezenty na święta, a dziś sprawiłam sobie sukienkę na sylwestra (bo chciałam Wam powiedzieć, że idziemy na bal- chyba drugi w życiu :P ) i jestem bardzo zadowolona, bo zapłaciłam tylko 50 zł.
    Dziś miałam wigilię w pracy, ogólnie była bardzo fajnie, choć duża część osób, życzyła dziecka... hmmm.. trochę irytujące...,chyba, że ich życzenia będą miały sprawczą moc, wtedy biorę je na siebie i czekam na spełnienie :)
    Chciałam jeszcze dodać, że uwielbiam patrzeć na te śliczne buziaczki Waszych Szkrabików Małych i Większych, są cudne i poprawiają mi humor, dlatego cieszy mnie to, że pokazujecie swoje Dzieciaczki :)
    Poza tym powolne przygotowania do świat trwają... W weekend może zrobię wafelki, ubiorę choinkę, doogarniam to wszystko, by było mnie pracy w wigilię.
    Rzadko jestem, ale jakoś czas mi przecieka przez palce, mam nadzieję, że w przyszłym roku jakoś się zbiorę w garść bardziej :) Życzę miłych przedświątecznych przygotować :)

kiti, Dodi, magdzia26, Fedra, Rucia, Gunia, Spero, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Strażaczka90 no to twoja broszka zaszaleje w różowe okulaty hiji
    taaa:) hehe

‹‹ 4773 4774 4775 4776 4777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ