X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w domu:) idę robić obiadek;) mielone z ziemniaczkami i mizeria;) dzis kupiliśmy choine!!!!!!!!!!!! do później:)

Dodi, magdzia26, Kaja, Blondi22, Spero, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    <3
    u mnie też nic nie zrobione, choć widzę że bratowa już się wzieła ostro za sprzątanie. Jutro przyjeżdża m to dopiero będzie totalny rozgardiasz :D

Strażaczka przykro mi że beta na - :(
    Mamuski skad wy bierzecie tyle siły żeby przesiadywać tak do późna i macie siłę następnego dnia funkcjonować? Ja to jednak jestem śpioch :D

Selenka tutaj też gratuluję ślicznego Kacperka <3
    a @ nadal brak;/ i tempka w górze;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 16:06

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    A tak pozatym to która juz jest przygoptowana na świeta? Bo ja potzrebuje pomocy bo nic mam nie zrobione
    z chęcią pomogę:)

a-koczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Shagga pewnie nie wcześniej jak o 19

Chyba chcesz bym zniosła jajko!!

A tak na marginesie to szlat trafił moje plany...stary musiał zostać dłużej w pracy...do lekarza nie pójdę...nic to...może w poniedziałek pójdę...Stary już będzie w domu.

• Dodi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga i reszta koniec znoszenia jajek :D
    mój dzisiejszy progesteron 20 a beta.... 171 ;)

swoją drogą szkoda, że nie udało Ci się kochana wybrać do lekarza tak jak planowałaś :/

buziaki dla Was :* <3 pędzę zaraz na roraty

Strażaczka90, sylwia1985, magdzia26, Pismak, jeju, Kaja, kiti, Fedra, Rucia, Sandraa, Gunia, Blondi22, Spero, Effcia28, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mój nowy termometr przyszedł!!!!!różowy:) mój ulubiony kolor:) jak @ przyjdzie o ile..to od nst cyklu nim mierze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 17:07

magdzia26, sylwia1985, Katha81, Dodi, Kaja, Fedra, Sandraa, Spero, Ilona, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Amber Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Podczytuje ovu forum od pewnego czasu iwasz temat takze.wkoncu postanowiłam założyć profil.
    Mam 32 lata i straszna ochotę na dzidziusia. W tej chwili jeszcze nie będziemy sie starać, dopiero na wiosnę ale juz teraz postanowiłam obserwować swój organizm i pomału przygotowywać sie na ciążę.

Gratuluje nowym mamusia i ciazowka a tym ktorym sie narazie nie powiodło życzę duzo siły i wytrwałości w dążeniu do celu.

Strażaczka90, kiti, Dodi, magdzia26, Fedra, AGA 30, Gunia, Blondi22, Spero, Effcia28, Ilona, Ola_czeka, a-koczek, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber wrote:
    Witajcie. Podczytuje ovu forum od pewnego czasu iwasz temat takze.wkoncu postanowiłam założyć profil.
    Mam 32 lata i straszna ochotę na dzidziusia. W tej chwili jeszcze nie będziemy sie starać, dopiero na wiosnę ale juz teraz postanowiłam obserwować swój organizm i pomału przygotowywać sie na ciążę.

Gratuluje nowym mamusia i ciazowka a tym ktorym sie narazie nie powiodło życzę duzo siły i wytrwałości w dążeniu do celu.
    Witamy nową koleżankę Amber:) ja tu jestem od 2 miesięcy :0 Są tu zajebiste dziewczyny zawsze coś doradza wesprą:) ja mam 23 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 17:30

Dodi, Spero, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Amber Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzescStrazaczko, wiem bo czytam was od pewnego czasu i wiem mniej wiecej co u ktorej z was słychać.

Strażaczka90, Gunia, Spero, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber wrote:
    CzescStrazaczko, wiem bo czytam was od pewnego czasu i wiem mniej wiecej co u ktorej z was słychać.
    super:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber witamy w naszym skromnym , a zarazem bardzo szalonym gronie :-)

Strażaczka90, Dodi, magdzia26, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 no to twoja broszka zaszaleje w różowe okulaty hiji

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po powrocie d domu i małej drzemce (ostatnio standard) melduje, że będę mieć dzidziusia!!!
    Po tej wizycie naprawdę uwierzyłam :) Serduszko biło i to był najpiękniejszy dźwięk tego dnia. Aż się popłakałam ze wzruszenia. Mój m specjalnie się zwolnił z pracy i przyjechał do lekarza, ale lekarz stanowczo stwierdził, że na USG dopochwowe nie wpuszcza panów i tyle było... M musiał czekać pod drzwiami. Na pocieszenie gin mu powiedział, że na koniec stycznia może być obecny i wszystko będzie już wtedy ładnie widać. Na razie musza mu starczyć zdjęcia. Troszkę mi było przykro, ale nic nie mogłam zrobić.
    Wszystko w porządku. WYmiary, bicie serduszka i inne. Mam teraz porobić przeróżne badania i cytologię. Przypisał mi więcej duphastonu (2 opak.)i kazał się zjawić jak będę się tabsy kończyć czyli za max.20 dni.
    Położna mi kartę ciąży założyła. Termin porodu mam z obliczeń na 4.08 a z USG na 7.08. Osobiście obstawiam 7.08 ;)
    W całym ambarasie się poustawiałam na badania i wizyty na koniec stycznia, a się w pracy dzisiaj później okazało, że ostanie tygodnie stycznie będę w delegacji. Teraz nie wiem co robić :/ Najwyżej będę tam dzwonić z paniką i może mnie gdzieś upchną przed wyjazdem. W sumie nawet mnie to nie martwi.
    A, no i fasolka jest jedna :) Co mnie b.cieszy, bo bałam się bliźniaków (tak z cichacza powiem). Jedno tez mnie trochę przeraża, ale na pewno będzie dobrze. Tym optymistycznym akcentem żegnam się i idę cos zjeść.
    Wpadnę później po wieści od Dodi.
    papaty :)

kiti, Pismak, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Fedra, AGA 30, Rucia, Sandraa, Gunia, Blondi22, Spero, Effcia28, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia to super ! widzisz będzie dobrze :) trzeba w to wierzyć :) Gratulacje :*

Dodi Kochana piękne wyniki :* Gratuluję serdecznie jeszcze raz :*

Witam świeżynkę Amber w naszych skromnych progach :)

kiti, Dodi, magdzia26, Fedra, Spero, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie:)
    Postt nr 1
    Shagga współczuje sytuacji z przychodnią, ale to standard, że olewają ludzi w takich instytucjach...
    Speruś pięknie Ci w sukni, jesteś ŚLICZNA! :)
    Mallina dobrze, wiem o co Ci chodzi, ale doskonale rozumiem o co chodzi w wypowiedzi Shaggi. Miałam już jeden taki wykres (większość z Was go pamięta, kilka miesięcy temu), w którym sama uwierzyłam, ze jestem w ciąży. Przeżyłam to strasznie, wyłam zwyczajnie i nie mogłam się opanować. Dlatego, jak człowiek się nakręci, @ jest 100 razy straszniejsza, chociaż nie raz życzę komuś powodzenia, nie mówię już:"z pewnością jesteś w ciąży", bo znam ten ból rozczarowania...
    Rutka dobrze mówisz, znamy siebie i wiemy, że nikt nikomu nie chce dokuczyć,a jak ktoś tak myśli, to smutne...
    Blue bardzo mi przykro i życzę powodzenia! :*
    Dodi ciągle się ciesze Twoim szczęściem KOCHANA :*
    Musia musi być wszycho super przez całą ciążę i po rozwiązaniu też :D
    Aisko dobrze Cię widzieć :* Jak Maluszątko w brzuszku?
    Ola jak Ty jesteś forum, mimo majtkowego różu, staje się piękniejsze :P
    Mauys super dowcipas :P Fejsik czasem potrafi "powiedzieć" coś śmiesznego :D
    Aga super, że bombeczki się sprzedają :D Trochę kaski się przyda przecież :)
    Rutka na wypadające włosy pomaga skrzyp, orzechy, pistacje, ale tez wiesiołek, którego zażywamy na pomoc śluzikową :D
    Selenko buziaki dla Ciebie i Kacperka :*
    Kiti ruszaj do ataku na M. :D
    Amber fajnie Cię widzieć :)

kiti, Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Fedra, AGA 30, Sandraa, Gunia, Spero, Effcia28, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Amber Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe powitanie.
    Postaram sie regularnie udzielać, chociaż teraz bedzie cieżko z czasem. Przygotowania do świat idą pełna para, przez dzien zajmuje sie synkiem a wieczorami lepimy z mężem pierogi, w kolejne dni uszka a potem generalne porządki. Nie mam wielkiego mieszkania więc szybko sie z tym uporam.

A czy te lajki sie po coś zbiera, czy tylko tak poprostu. Sory za moze głupie pytanie ale na serio nie wiem.

Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Fedra, jeju, Ilona, a-koczek, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber wrote:
    Dziękuje za miłe powitanie.
    Postaram sie regularnie udzielać, chociaż teraz bedzie cieżko z czasem. Przygotowania do świat idą pełna para, przez dzien zajmuje sie synkiem a wieczorami lepimy z mężem pierogi, w kolejne dni uszka a potem generalne porządki. Nie mam wielkiego mieszkania więc szybko sie z tym uporam.

A czy te lajki sie po coś zbiera, czy tylko tak poprostu. Sory za moze głupie pytanie ale na serio nie wiem.
    chyba nie>:) raczej nie:0 tak o sobie lajkujemy chyba:)

jeju, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Po powrocie d domu i małej drzemce (ostatnio standard) melduje, że będę mieć dzidziusia!!!
    Po tej wizycie naprawdę uwierzyłam :) Serduszko biło i to był najpiękniejszy dźwięk tego dnia. Aż się popłakałam ze wzruszenia. Mój m specjalnie się zwolnił z pracy i przyjechał do lekarza, ale lekarz stanowczo stwierdził, że na USG dopochwowe nie wpuszcza panów i tyle było... M musiał czekać pod drzwiami. Na pocieszenie gin mu powiedział, że na koniec stycznia może być obecny i wszystko będzie już wtedy ładnie widać. Na razie musza mu starczyć zdjęcia. Troszkę mi było przykro, ale nic nie mogłam zrobić.
    Wszystko w porządku. WYmiary, bicie serduszka i inne. Mam teraz porobić przeróżne badania i cytologię. Przypisał mi więcej duphastonu (2 opak.)i kazał się zjawić jak będę się tabsy kończyć czyli za max.20 dni.
    Położna mi kartę ciąży założyła. Termin porodu mam z obliczeń na 4.08 a z USG na 7.08. Osobiście obstawiam 7.08 ;)
    W całym ambarasie się poustawiałam na badania i wizyty na koniec stycznia, a się w pracy dzisiaj później okazało, że ostanie tygodnie stycznie będę w delegacji. Teraz nie wiem co robić :/ Najwyżej będę tam dzwonić z paniką i może mnie gdzieś upchną przed wyjazdem. W sumie nawet mnie to nie martwi.
    A, no i fasolka jest jedna :) Co mnie b.cieszy, bo bałam się bliźniaków (tak z cichacza powiem). Jedno tez mnie trochę przeraża, ale na pewno będzie dobrze. Tym optymistycznym akcentem żegnam się i idę cos zjeść.
    Wpadnę później po wieści od Dodi.
    papaty :)
    super:) cieszymy się:)

jeju lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posttt 2
    U mnie wszystko ok. Śluzik piękny, Mąż w domku, tylko działać :P
    Poza tym mam dobry humor, bo kupiłam już wszystkie prezenty na święta, a dziś sprawiłam sobie sukienkę na sylwestra (bo chciałam Wam powiedzieć, że idziemy na bal- chyba drugi w życiu :P ) i jestem bardzo zadowolona, bo zapłaciłam tylko 50 zł.
    Dziś miałam wigilię w pracy, ogólnie była bardzo fajnie, choć duża część osób, życzyła dziecka... hmmm.. trochę irytujące...,chyba, że ich życzenia będą miały sprawczą moc, wtedy biorę je na siebie i czekam na spełnienie :)
    Chciałam jeszcze dodać, że uwielbiam patrzeć na te śliczne buziaczki Waszych Szkrabików Małych i Większych, są cudne i poprawiają mi humor, dlatego cieszy mnie to, że pokazujecie swoje Dzieciaczki :)
    Poza tym powolne przygotowania do świat trwają... W weekend może zrobię wafelki, ubiorę choinkę, doogarniam to wszystko, by było mnie pracy w wigilię.
    Rzadko jestem, ale jakoś czas mi przecieka przez palce, mam nadzieję, że w przyszłym roku jakoś się zbiorę w garść bardziej :) Życzę miłych przedświątecznych przygotować :)

kiti, Dodi, magdzia26, Fedra, Rucia, Gunia, Spero, Ilona, a-koczek, Shagga_80, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Strażaczka90 no to twoja broszka zaszaleje w różowe okulaty hiji
    taaa:) hehe

‹‹ 4773 4774 4775 4776 4777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ