X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnęłam przez wątek alko i powiem tak: w pierwszej ciąży nie piłam i w kolejnej też nie będę. Słyszałam o piciu piwa ciemnego na laktację i powiem szczerze to ściema bo ja spróbowałam 2 razy małe piwko i byłam pijana a mleka jak nie miałam tak nie było...
    Effcia jak na KTG?
    Cześć Ida!
    Postaram się nie pisać bzdur jak co to mnie gańcie a ja będę klęczeć w kącie na grochu ;)
    Spokojnej nocki :*

Ida, Strażaczka90, Libra, Dodi, aisa, zbikowa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w końcu przebrnelam

Ola_czeka, Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy koleżankę Idę, dziękujemy za pozytywne zaopiniowanie poziomu forum:)

Ida, Strażaczka90, Dodi, Spero, aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferdus testy owulacji do 20
    ALKOHOL w ciąży na 100% nie

Posmak w nocy koleżanka zapewne zawita

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór dobry :D

Ale znowu zadymy tu :/
    Normalnie ja tam obstaję za Agafią no może nie do końca ale obstaję !!!!!

Jak to mi dziś znajoma napisała PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA i to jet prawda !!!
    Bo Agafi udał się szybko zajść w ciążę ( z czego się cieszę ) i nawet jak wypije łyka czy dwa to robi to świadomie .. Większość z nas przeważnie tych dłuuuuuuuggggo starających się powie-powiedziało że to kary godne picie w ciąży ale skąd wiecie jak byście sie zachowały jakbyście błyskawicznie zaszły w ciążę bez problemów bez niczego !!!

Fakt osobiście nie nie akceptuję picia w ciąży ale troche tolerancji się nalezy człowiekowi prawda !!
    No i co napiła się a tu takie WIELKIE HALLLO się zrobiło a wystarczyło by napisać oj Agafia ale nie może nie powinnaś albo tylko ostrożnie z tym piwem !! Eh nic nie pisze więcej bo zaraz na mnie naot będzie hi hi :-)

A tak wogóle to włosy po farbowane . kiecka w końcu przyszła dziś i w sobotę idziemy na zabawę golonkową zakrapianą dużą ilością piwa hi hi
    będzie zabawa będzie się działo :D

Miłego wieczorka :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:28

Dodi, Strażaczka90, Fedra, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że forum zdziecinnialj'o.
    Uprasza się o powrót osób utrzymujących wysoki poziom forum. Ida doskonale to ujelas i witaj

Ida, Dodi, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo piwa w ciazy, mnie lekarz zalecal od czasu do czasu bo mialam problem z nerkami, tak wiec...

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie piłam alkoholu a nawet napoi gazowanych

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej... a ja piszę mądrze czy jak przedszkolak?
    bo waham się czy tu pasuję, jak mnie coś najdzie czy mogę sobie zażartować?
    tak pytam w razie czego, żeby mieć linie obrony;)

Dodi, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór... choć chyba dzień nie do końca się takim okazał...

Przeczytałam wsjo i oczywiście zgadzam się w 100% z dziewczynami, że alkohol szkodzi w każdej ilości. Co więcej, Ola się co prawda wycofała z tych słów, ale jest coś w tym niestety, że jak się uda zajść w ciążę dość szybko to zwykle traktuje się ją bardziej .... swobodnie (nie wiem czy to dość dobre słowo). Nie chodzi tu o to, że życzę komuś min. 2letnich starań, bo to jest koszmar, ale czuję się strasznie jak słyszę że komuś się udało od razu i np. nie widzi problemu w piciu Karmi. I broń Boże Agafiu nie chodzi tu tylko o Ciebie, bo mam taką znajomą, która uważa że kieliszek wina, czy piwo nie zaszkodzą, mnie się chce wyć jak to słyszę.

Co do samego forum to chyba wszystkie wiemy o co chodzi. Osobiście do południa mam mało czasu ale zawsze pod wieczór nadrabiałam i fakt, też zauważyłam że jest inaczej, mniej merytorycznie... ale słuchajcie! przecież my tworzymy ten wątek, więc od nas zależy jak będzie wyglądał. I mam nadzieję że się "ogarniemy" w tym temacie :)

i teraz takich troszkę bieżących rzeczy:

Dodi kochana wynik cmv jest ok. też mam podobny i lekarz powiedział ... w sumie to powiedział to co Libra więc się nie będę powtarzać :D

Fedra, ja testy robiłam o 22 (o 17 było to absolutnie nie możliwe) a wyniki wychodziły czytelne.

Magdzia jak po wizycie?? pewnie zanim wyślę posta to już napiszesz, ale to nic doczytam :D

Effciu jak ktg? kurczę już nie długo poznamy Magdę :D aaale się cieszę, znowu piękne księżniczka będzie.

I też chciałam powiedzieć że dawno Mauysi nie było i zastanawiam się jak ważenie Henia. Mam nadzieję, że wszystko się unormowało, mały ładnie je i przybiera na wadze.

Sylwia trzymam kciuki <3

Shagga ja to jestem pod wrażeniem jak szybko się zabraliście do pracy przy projekcie i budowie. I w duchu liczę że te 2 lata jakoś dacie radę bezboleśnie przemieszkać u mamy :)

Rucia Kinię już chwaliłam, ale tu też mogę, bo naprawdę ma dziewczyna talent. Zwłaszcza jak tak krótko ćwiczy! Widać ze jej to leży i baardzo się podoba :D

A żeby nie było, to napiszę i coś o nas teraz... dziś mieliśmy wizytę, są 4 ładne pęcherzyki (16mm i 3x11mm) endo 9,2mm wiec spoko. teraz 3xgonal + ovitrelle i działania, i w sumie czekanie na cud, bo ostatnio morfologia wyszła nam 0%. ale cóż. W drodze powrotnej (jakbyśmy w klinice mało wydali) mój m. dostał mandat 200zł więc w ogóle cudnie :/

a z zabawniejszych rzeczy(skoro o dzieciach nic ciekawego nie mogę powiedzieć, to pomęczę Was historiami psiaka) to mam psiaka szczerbatka bo zmienia uzębienie :) a dziś jak wróciłam po raptem 2 godzinach to pokoju nie poznałam. jednak wszystko trzeba chować, bo było na podłodze.. aaa i oczywiście rozniesione w strzępy ręczniki kuchenne - papierowe, których m. zapomniał wynieść do kuchni... armagedon :)

Dobra rozpisałam się i teraz pewnie znów mam coś do poczytania :)

Dodi, Libra, aisa, Pismak, plemniczka, zbikowa, Fedra, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja brązowa podpisała sobie karmi od czasu do czasu. Mały ma problemy z pamięcią i mową. Nie chciałabym być teraz na jej miejscu i zastanawiać się czy to może przez karmi

zpbnej28qs8fkan8.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też poproszę o info czy do przedszkolaków czy starszaków ze mną? :P

koczku czy mówisz o koleżance o której myślę? :/

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus sam Nick mówi za siebie

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A propo piwa w ciazy, mnie lekarz zalecal od czasu do czasu bo mialam problem z nerkami, tak wiec...
    tak więc teraz też zamierzasz...

aż zapytam się na wizycie mego ginekologa co on na to... bo temat widzę nader ciekawy

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Librus sam Nick mówi za siebie
    nie czaję:) możesz jaśniej? a ja odczytam jak wrócę z kąta;)

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z tel więc przepraszam za błędy. Dodi tak o @ piszę. A miało być tak pięknie

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    to ja też poproszę o info czy do przedszkolaków czy starszaków ze mną? :P

koczku czy mówisz o koleżance o której myślę? :/
    Ciebie to spakuje w pieluchę tetrową;) bo z Toba i Fedrą to trzeba mieć mocny pęcherz, by się w majty nie spompować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 21:36

Spero, plemniczka, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libraaa? a że tak dyskretnie zapytam nie boisz się, bo ja jak usłyszałam dziś info to jednak mi się włos zjeżył, ale cóż prawo.... (błaaagam domyśl się o czym piszę :P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SPERUŚ!!! trzymam kciuki, żeby wiesz... ładnie pyknęło:*

Spero, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 5207 5208 5209 5210 5211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ