SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnęłam przez wątek alko i powiem tak: w pierwszej ciąży nie piłam i w kolejnej też nie będę. Słyszałam o piciu piwa ciemnego na laktację i powiem szczerze to ściema bo ja spróbowałam 2 razy małe piwko i byłam pijana a mleka jak nie miałam tak nie było...
    Effcia jak na KTG?
    Cześć Ida!
    Postaram się nie pisać bzdur jak co to mnie gańcie a ja będę klęczeć w kącie na grochu ;)
    Spokojnej nocki :*

Ida, Strażaczka90, Libra, Dodi, aisa, zbikowa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff w końcu przebrnelam

Ola_czeka, Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy koleżankę Idę, dziękujemy za pozytywne zaopiniowanie poziomu forum:)

Ida, Strażaczka90, Dodi, Spero, aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferdus testy owulacji do 20
    ALKOHOL w ciąży na 100% nie

Posmak w nocy koleżanka zapewne zawita

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór dobry :D

Ale znowu zadymy tu :/
    Normalnie ja tam obstaję za Agafią no może nie do końca ale obstaję !!!!!

Jak to mi dziś znajoma napisała PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA i to jet prawda !!!
    Bo Agafi udał się szybko zajść w ciążę ( z czego się cieszę ) i nawet jak wypije łyka czy dwa to robi to świadomie .. Większość z nas przeważnie tych dłuuuuuuuggggo starających się powie-powiedziało że to kary godne picie w ciąży ale skąd wiecie jak byście sie zachowały jakbyście błyskawicznie zaszły w ciążę bez problemów bez niczego !!!

Fakt osobiście nie nie akceptuję picia w ciąży ale troche tolerancji się nalezy człowiekowi prawda !!
    No i co napiła się a tu takie WIELKIE HALLLO się zrobiło a wystarczyło by napisać oj Agafia ale nie może nie powinnaś albo tylko ostrożnie z tym piwem !! Eh nic nie pisze więcej bo zaraz na mnie naot będzie hi hi :-)

A tak wogóle to włosy po farbowane . kiecka w końcu przyszła dziś i w sobotę idziemy na zabawę golonkową zakrapianą dużą ilością piwa hi hi
    będzie zabawa będzie się działo :D

Miłego wieczorka :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:28

Dodi, Strażaczka90, Fedra, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że forum zdziecinnialj'o.
    Uprasza się o powrót osób utrzymujących wysoki poziom forum. Ida doskonale to ujelas i witaj

Ida, Dodi, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo piwa w ciazy, mnie lekarz zalecal od czasu do czasu bo mialam problem z nerkami, tak wiec...

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie piłam alkoholu a nawet napoi gazowanych

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej... a ja piszę mądrze czy jak przedszkolak?
    bo waham się czy tu pasuję, jak mnie coś najdzie czy mogę sobie zażartować?
    tak pytam w razie czego, żeby mieć linie obrony;)

Dodi, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór... choć chyba dzień nie do końca się takim okazał...

Przeczytałam wsjo i oczywiście zgadzam się w 100% z dziewczynami, że alkohol szkodzi w każdej ilości. Co więcej, Ola się co prawda wycofała z tych słów, ale jest coś w tym niestety, że jak się uda zajść w ciążę dość szybko to zwykle traktuje się ją bardziej .... swobodnie (nie wiem czy to dość dobre słowo). Nie chodzi tu o to, że życzę komuś min. 2letnich starań, bo to jest koszmar, ale czuję się strasznie jak słyszę że komuś się udało od razu i np. nie widzi problemu w piciu Karmi. I broń Boże Agafiu nie chodzi tu tylko o Ciebie, bo mam taką znajomą, która uważa że kieliszek wina, czy piwo nie zaszkodzą, mnie się chce wyć jak to słyszę.

Co do samego forum to chyba wszystkie wiemy o co chodzi. Osobiście do południa mam mało czasu ale zawsze pod wieczór nadrabiałam i fakt, też zauważyłam że jest inaczej, mniej merytorycznie... ale słuchajcie! przecież my tworzymy ten wątek, więc od nas zależy jak będzie wyglądał. I mam nadzieję że się "ogarniemy" w tym temacie :)

i teraz takich troszkę bieżących rzeczy:

Dodi kochana wynik cmv jest ok. też mam podobny i lekarz powiedział ... w sumie to powiedział to co Libra więc się nie będę powtarzać :D

Fedra, ja testy robiłam o 22 (o 17 było to absolutnie nie możliwe) a wyniki wychodziły czytelne.

Magdzia jak po wizycie?? pewnie zanim wyślę posta to już napiszesz, ale to nic doczytam :D

Effciu jak ktg? kurczę już nie długo poznamy Magdę :D aaale się cieszę, znowu piękne księżniczka będzie.

I też chciałam powiedzieć że dawno Mauysi nie było i zastanawiam się jak ważenie Henia. Mam nadzieję, że wszystko się unormowało, mały ładnie je i przybiera na wadze.

Sylwia trzymam kciuki <3

Shagga ja to jestem pod wrażeniem jak szybko się zabraliście do pracy przy projekcie i budowie. I w duchu liczę że te 2 lata jakoś dacie radę bezboleśnie przemieszkać u mamy :)

Rucia Kinię już chwaliłam, ale tu też mogę, bo naprawdę ma dziewczyna talent. Zwłaszcza jak tak krótko ćwiczy! Widać ze jej to leży i baardzo się podoba :D

A żeby nie było, to napiszę i coś o nas teraz... dziś mieliśmy wizytę, są 4 ładne pęcherzyki (16mm i 3x11mm) endo 9,2mm wiec spoko. teraz 3xgonal + ovitrelle i działania, i w sumie czekanie na cud, bo ostatnio morfologia wyszła nam 0%. ale cóż. W drodze powrotnej (jakbyśmy w klinice mało wydali) mój m. dostał mandat 200zł więc w ogóle cudnie :/

a z zabawniejszych rzeczy(skoro o dzieciach nic ciekawego nie mogę powiedzieć, to pomęczę Was historiami psiaka) to mam psiaka szczerbatka bo zmienia uzębienie :) a dziś jak wróciłam po raptem 2 godzinach to pokoju nie poznałam. jednak wszystko trzeba chować, bo było na podłodze.. aaa i oczywiście rozniesione w strzępy ręczniki kuchenne - papierowe, których m. zapomniał wynieść do kuchni... armagedon :)

Dobra rozpisałam się i teraz pewnie znów mam coś do poczytania :)

Dodi, Libra, aisa, Pismak, plemniczka, zbikowa, Fedra, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja brązowa podpisała sobie karmi od czasu do czasu. Mały ma problemy z pamięcią i mową. Nie chciałabym być teraz na jej miejscu i zastanawiać się czy to może przez karmi

zpbnej28qs8fkan8.png

• Dodi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też poproszę o info czy do przedszkolaków czy starszaków ze mną? :P

koczku czy mówisz o koleżance o której myślę? :/

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus sam Nick mówi za siebie

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A propo piwa w ciazy, mnie lekarz zalecal od czasu do czasu bo mialam problem z nerkami, tak wiec...
    tak więc teraz też zamierzasz...

aż zapytam się na wizycie mego ginekologa co on na to... bo temat widzę nader ciekawy

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Librus sam Nick mówi za siebie
    nie czaję:) możesz jaśniej? a ja odczytam jak wrócę z kąta;)

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z tel więc przepraszam za błędy. Dodi tak o @ piszę. A miało być tak pięknie

Shagga_80 lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    to ja też poproszę o info czy do przedszkolaków czy starszaków ze mną? :P

koczku czy mówisz o koleżance o której myślę? :/
    Ciebie to spakuje w pieluchę tetrową;) bo z Toba i Fedrą to trzeba mieć mocny pęcherz, by się w majty nie spompować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 21:36

Spero, plemniczka, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libraaa? a że tak dyskretnie zapytam nie boisz się, bo ja jak usłyszałam dziś info to jednak mi się włos zjeżył, ale cóż prawo.... (błaaagam domyśl się o czym piszę :P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SPERUŚ!!! trzymam kciuki, żeby wiesz... ładnie pyknęło:*

Spero, Dodi, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 5207 5208 5209 5210 5211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ