Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzis cały dzien zimno i spac mi sie chce strasznie..wczoraj po pracy myłam okno balkonowe i tak sie zastanawiam czy mnie cosik nie przewiało..;(

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego teściowa się nie ucieszy??
    Anusia rób test i będziesz wiedziała na czym stoisz. Skoro piszesz, że staracie się z mężem o dzidzię, to czego się boisz? Teściowej?

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga córa nie wie jeszcze. Mialam takiego czuja, zeby poczekac pierwszy trymestr i nic nie mówić, albo chociaż do pierwszego USG z serduszkiem. No i stało sie jak sie stało, wiec tym bardziej czekamy z tą wiadomoscią. Nie chce potem zawracac jej główki historiami o tym, że dzidziuś umarł czy cos ;/

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia84 wrote:
    Agga84aa wiem że takie rzeczy mogą się dziać. ale boje się zrobić test. a jak wyjdzie pozytyw?? teściowa się nie ucieszy

anusiu, obawiam się że i tak w końcu wyszłoby to na jaw :D

A iludniowe masz cykle?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kopciuszek126 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona->napisz co i w jakich dawkach dawałąś mężowi w udanym cyklu?czy wit. C dajesz 5 tabletek dziennie?bo ja kupilam i daję od paru dni 1 tabl. to jest 200 mg.Daje też 1 magnezu,1 tranu i 1 cynku.Napisz ile dajesz wit. E i w jakiej dawce -wszystko napisz.Kupując wit. C patrzyłam na E i mialam juz kupić ale zrezygnowałam i teraz jak bedę w aptece napewno kupie!!!odpisz proszę ;)
    Bella ->super,ze juz jesteś w domku i życzę zdrówka dla Ciebie i maluszka!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co cie obchodzi teściowej reakcja? jej dziecko czy twoje? to byłaby tylko babcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 11:34

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    a mi dzis cały dzien zimno i spac mi sie chce strasznie..wczoraj po pracy myłam okno balkonowe i tak sie zastanawiam czy mnie cosik nie przewiało..;(

To Ty kochana zaaplikuj sobie coś od razu - miód, cytryna, mleko z miodem, masłem i czosnkiem.... mmm pychotka i do tego samo zdrowie!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Aga córa nie wie jeszcze. Mialam takiego czuja, zeby poczekac pierwszy trymestr i nic nie mówić, albo chociaż do pierwszego USG z serduszkiem. No i stało sie jak sie stało, wiec tym bardziej czekamy z tą wiadomoscią. Nie chce potem zawracac jej główki historiami o tym, że dzidziuś umarł czy cos ;/

Bardzo dobrze robisz!
    My dorośli wiemy, że różne rzeczy sę zdarzają, dziecku trudniej to wytłumaczyc. Chociaż Twoja mała pewnie będzie pytała, czemu leżysz ciągle itd.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella to ty pierwszy raz zobaczylas serduszko w szpitalu? bo nie pamietam.. ty bylas wczesniej potwierdzic ciąze u ginekologa?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa uważa że najpierw muszę skończyć studia, zaczęliśmy się z M budować wię to trochę potrwa więc wg niej nie ma teraz miejsca na dziecko. a poza tym pierwsza synowa najpierw musi mieć dziecko a dopiero my. a cylke mam 27-28 dniowe.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga no chyba cosik musze zeby mnie na dobre nie wzieło...
    do tego brzuch mnie boli:(i sluz jakis dziwny..niby lepki ale strasznie wodnisty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 11:37

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wogole to wierzycie w ten przesąd by nic nie mówic nikomu o ciazy do konca pierwszego trymesru, by nie zapeszyc?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z całym szacunkiem do Ciebie i Twojego M...ale masz chorą teściową :( jeżeli tak myśli. To Wasze życie ,Wasze decyzje co jej do tego? Ona może tylko wyrazić swoja opinię a z tego co wynika z Twoich wypowiedzi,ma być tak jak Ona sobie życzy...to nie zdrowe :(

relg2n0abn31771x.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia czym Ty się przejmujesz :) Małżeństwo to dwie osoby a nie trzy ;) Więc się teściową nie przejmuj tylko realizujcie SWOJE plany :)

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, wiem, że pewnie Cię ta teściowa denerwuje i jej zdanie też, ale skoro Wy z mężem tego pragniecie, to nic innego się nie liczy. Moja przyjaciółka jednocześnie budowała dom (30 km od dotychczasowego miejsca zamieszkania) i w tym samym czasie zaszła w ciążę i w niczym absolutnie w niczym jej to nie kolidowało. A studiowac możesz w ciąży bezproblemowo...

• kiti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia84 wrote:
    Teściowa uważa że najpierw muszę skończyć studia, zaczęliśmy się z M budować wię to trochę potrwa więc wg niej nie ma teraz miejsca na dziecko. a poza tym pierwsza synowa najpierw musi mieć dziecko a dopiero my. a cylke mam 27-28 dniowe.

anusia nie ma co się patrzeć na to co ktoś mówi :) ja też studiuję i jesteśmy na początku budowy domu ...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszek dziękuje :)
    Aga mala mnie odwiedzala w szpitalu i widziała tam babki w ciazy ;) wmówilismy jej, ze mama leczy tarczycę zeby mógł sie w przyszłości pojawić dzidzius (ona od roku czeka). A teraz mama lezy zeby sie nie meczyc i przygotowac brzuszek :)
    Plemniczka no ja u gina nie bylam. Miałam wizyte wyznaczona na wtorek a do szpitala trafiłam w niedziele- nie zdazyłam do lekarza... no i serduszko usłyszałam gdy byłam pewna, ze dziecka juz nie ma... miałam wielką niespodziankę :))))) Silne maleństwo :)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2012, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczuś ja nie wierzę. powiedziałam o 1wszej ciąży w 8 tyg. i było wszystko ok.

Anusia cóż.. ja urodziłam córke w wieku 23 lat, jak kończyłam licencjat. potem przerwa i poszłam na uzupełniające. jestem Pani Magister:) można? można.. nie patrz na innych tylko na siebie i męża i na to co wy czujecie. żyjesz z mężem a nie teściową...

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka ja nie wierzyłam...ale po utraconej ciazy wiem żeby jednak sie z tym wstrzymać..pzrynajmniej mozna uniknąc tłumaczenia czemu ci brzuch nie rosnie...a duzo osób mnie o to pytało:(:(:(

• agga84aa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    aga no chyba cosik musze zeby mnie na dobre nie wzieło...
    do tego brzuch mnie boli:(i sluz jakis dziwny..niby lepki ale strasznie wodnisty...

Ale jaja:)))) Widzę, że mnie choroba wzięła w podobnym dniu cyklu, co Ciebe, wiesz, że to mogą być pierwsze oznaki....:))

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ