plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:dziewczyny a wogole to wierzycie w ten przesąd by nic nie mówic nikomu o ciazy do konca pierwszego trymesru, by nie zapeszyc?
Sama nie wiemPewnie bym chciała być już pewna i spokojniejsza...a czy bym wytrzymała aż do końca 12 tyg....nie wiem
Choć myślę,że rodzicom powiedziałabym wcześniej...a reszcie jak by było widać brzusia troszkę:)i by się pytali -
plemniczka wrote:dziewczyny a wogole to wierzycie w ten przesąd by nic nie mówic nikomu o ciazy do konca pierwszego trymesru, by nie zapeszyc?
Ja bym nie wytrzymała w życiu tych trzech miesięcy. I sama nie wiem czy w to wierzyć czy nie - chodzi pewnie tylko o to, że najwięcej poronień jest właśnie w I trymestrze i tyle... Pewnie poronienie nie jest zależne od tego czy się komuś o ciąży wcześnie powiedziało czy nie. ja nie uznaję zasady, żeby nie mówic czegokolwiek żeby "nie zapeszać.." -
nick nieaktualnyagga84aa wrote:Woseba wrote:aga no chyba cosik musze zeby mnie na dobre nie wzieło...
do tego brzuch mnie boli:(i sluz jakis dziwny..niby lepki ale strasznie wodnisty...
Ale jaja:)))) Widzę, że mnie choroba wzięła w podobnym dniu cyklu, co Ciebe, wiesz, że to mogą być pierwsze oznaki....)
aga no własnie wiem..ale wole sie nie nastawiać...zostało 8 dni i bedzie wiadomo...a ja raczej jestem pewna ze to po wczorajszym..głupia ja:(na krótki rekaw zamiast bluze załozyc... -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za słowa otuchy.
mam taką a nie inną teściową. Mój M się denerwuje że za bardzo biorę sobie słowa teściowej do serca. bo to będzie nasze dziecko a niej jej i to my decydujemy kiedy ono będziezosia-ktosia, natusia, Woseba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykopciuszek126 wrote:Mona->napisz co i w jakich dawkach dawałąś mężowi w udanym cyklu?czy wit. C dajesz 5 tabletek dziennie?bo ja kupilam i daję od paru dni 1 tabl. to jest 200 mg.Daje też 1 magnezu,1 tranu i 1 cynku.Napisz ile dajesz wit. E i w jakiej dawce -wszystko napisz.Kupując wit. C patrzyłam na E i mialam juz kupić ale zrezygnowałam i teraz jak bedę w aptece napewno kupie!!!odpisz proszę
Bella ->super,ze juz jesteś w domku i życzę zdrówka dla Ciebie i maluszka!!!
wit C 1000mg (taka do rozpuszczania jak wapno) --raz dziennie
wit E 240mg --raz dziennie
cynk 10mg --raz dziennie
Ja nie wiem czy to akurat szczęscie ale ta laska co mi to poleciła od paru lat nie mogła zajść w ciąże i też faszerowała faceta różnymi witaminami myśląc że im wicej tym lepiej a tu z takim zestawem zaszła w 2 cyklu ja to samo a moja kumpela w 1wiec cos musi być na rzeczy a te całe zestawy androvity i inne no cóż, nie wiem jakie mają działanie skoro tyle osób je stosuje a dziecka jak nie było tak ni ma.
-
anusia84 wrote:Teściowa uważa że najpierw muszę skończyć studia, zaczęliśmy się z M budować wię to trochę potrwa więc wg niej nie ma teraz miejsca na dziecko. a poza tym pierwsza synowa najpierw musi mieć dziecko a dopiero my. a cylke mam 27-28 dniowe.
a ile masz lat? i co do tego wszystkiego ma 1 synowa?
olej teściową bo chyba nie wie co gada...jasmin lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyanna_w wrote:plemniczka wrote:dziewczyny a wogole to wierzycie w ten przesąd by nic nie mówic nikomu o ciazy do konca pierwszego trymesru, by nie zapeszyc?
Ja po swoim doswiadczeniu ze stratą ciąży to jestem teraz zdania zeby za wcześnie raczej nie informować otoczenia. Ja niestety tak nie zrobiłam i jak bylam w ciąży to nie ukrywałam tego, poźniej straciłam ciąże i nie dość że ból po stracie, to jeszcze "tłumaczenie" wszystkim że niestety sie nie udało.
To chyb nie o zapeszanie chodzi tylko o fakt że do 3 miesiaca jeszcze może być różnie i tak naprawde ja odetchne z ulgą dopiero po tym czasie a tym samym poinformuje wszystkich o mojej ciaży. Rodziców i rodzeństwo wtajemnicze ale dalsza rodzina, koleżanki dowiedzą się później.anna_w, plemniczka, mauysia lubią tę wiadomość
-
anusia84 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
mam taką a nie inną teściową. Mój M się denerwuje że za bardzo biorę sobie słowa teściowej do serca. bo to będzie nasze dziecko a niej jej i to my decydujemy kiedy ono będzie
słuchaj męża on dobrze gada super że stoi po Twojej stronieplemniczka lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
BellaRosa wrote:ja w przesad nie wierze, ale mysle ze o ile rodzinie mozna powiedziec o tyle ze znajomymi nalezy sie wstrzymac... bo potem nic tylko tlumaczenia
Dokładnie tak, Bello. Najbiższej rodzinie jak najbardziej mozna powiedzieć to naturalne. Ja teraz jesli wogóle uda mi się zajść w ciąże to napewno szybko się tym nie pochwalę wśród znajomych.plemniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny