plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane, ja tylko szybciutko ekspresem, bo mały śpi i pewnie zaraz się obudzi, a ja jedną ręką jem mój obiad, drugą gotuję dla niego itepe...
Na razie egoistycznie - tylko o mnie - a wiezcorkiem spróbuję w końcu nadrobić i napisać coś do każdej (no może prawie każdej
) z Was.
Nie pisałam, bo prawie nie widziałam na oczy
Tzn. Leo był chory i przez ponad 2 tygodnie był w domu. Heniol miał (tradycyjne) problemy ze spaniem. Przez to (a szczególnie przez bytność starszego - który ma teraz mega fochy i jest nie do ogarnięcia!!! - w domu) byłam nie do życia. Cały dzień na w#$@wie. I tak przez 2 tygodnie. Na szczęście (tak, taka ze mnie wyrodna matka!
Leo już chodzi do przedzskola, a ja mogę w końcu odetchnąć.
Henio ostatnio polubił leżenie na brzuchu, a nawet obraca się już wokół własnej osi (na razie tylko w lewo
). Fizjoterapeutka zaleciła nam parę ćwiczonek na korpus, bo od szyi do pasa Henio jest dość słaby i m.in. dlatego nie rwie się do siadania. Ale jak będziemy ćwiczyć to będzie rzeźba 
A poza tym parę dni temu wyrósł mu drugi ząbek, więc dołączył do ekipy kasowników
Co tam jeszcze... Aaa, dziś byłam drugi raz na tych warsztatach dla mam z maluszkami. Na razie są tam pogaduchy, wymiana doświadczeń, ale fajne jest też to, że można wyjść w końcu z chaty, no i to że młodzian poznaje nowych kumpli i kumpele
Tylko ta godzina.... 9 rano! Dla mnie to prawie jak noc...
Dziewczynki, na razie kończę. Mam nadzieję, że Heniol zachowa się jak człowiek i wieczorem pozwoli mi nadrobić zaległości na forum i napisać jakiegoś pokaźnego posta
Ściskam Was!
Dodi, magdzia26, Shagga_80, AGA 30, Libra, Strażaczka90, Spero, kiti, aisa, Gunia, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

-
sylwia1985 wrote:Kajcia no to rodzimy:) przybedzie nastepny dzidzior ale super Marcel ladne imie
No ja mogę rodzic ,ale po Asi
ona jest nr 1
, a ja po niej i ta opcja mi odpowiada hehehhehhe
Aha jestem spakowana jakby kto pytał tylko nie wiem czy mam wszystko co ten szpital chce bo listy nie mam
, ale to co trzeba mam
magdzia26, Strażaczka90, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Hej kochane, ja tylko szybciutko ekspresem, bo mały śpi i pewnie zaraz się obudzi, a ja jedną ręką jem mój obiad, drugą gotuję dla niego itepe...
Na razie egoistycznie - tylko o mnie - a wiezcorkiem spróbuję w końcu nadrobić i napisać coś do każdej (no może prawie każdej
) z Was.
Nie pisałam, bo prawie nie widziałam na oczy
Tzn. Leo był chory i przez ponad 2 tygodnie był w domu. Heniol miał (tradycyjne) problemy ze spaniem. Przez to (a szczególnie przez bytność starszego - który ma teraz mega fochy i jest nie do ogarnięcia!!! - w domu) byłam nie do życia. Cały dzień na w#$@wie. I tak przez 2 tygodnie. Na szczęście (tak, taka ze mnie wyrodna matka!
Leo już chodzi do przedzskola, a ja mogę w końcu odetchnąć.
Henio ostatnio polubił leżenie na brzuchu, a nawet obraca się już wokół własnej osi (na razie tylko w lewo
). Fizjoterapeutka zaleciła nam parę ćwiczonek na korpus, bo od szyi do pasa Henio jest dość słaby i m.in. dlatego nie rwie się do siadania. Ale jak będziemy ćwiczyć to będzie rzeźba 
A poza tym parę dni temu wyrósł mu drugi ząbek, więc dołączył do ekipy kasowników
Co tam jeszcze... Aaa, dziś byłam drugi raz na tych warsztatach dla mam z maluszkami. Na razie są tam pogaduchy, wymiana doświadczeń, ale fajne jest też to, że można wyjść w końcu z chaty, no i to że młodzian poznaje nowych kumpli i kumpele
Tylko ta godzina.... 9 rano! Dla mnie to prawie jak noc...
Dziewczynki, na razie kończę. Mam nadzieję, że Heniol zachowa się jak człowiek i wieczorem pozwoli mi nadrobić zaległości na forum i napisać jakiegoś pokaźnego posta
Ściskam Was!
Ale te chorubska brzydkie ehhh oby sobie poszły szybko i was ominęły na kilkanaście latków
Buzaki !!!! -
nick nieaktualnyRuciu,no nieźle ten Leoś Was sponiewiera po specjalistach..ja chyba dotąd przeoczyłam wzmianki o jakichkolwiek nieprawidłowościach z Jego strony...co Cię zaniepokoiło? Chyba,że nie chcesz o tym pisać?
Mauysia, doskonale Cię rozumiem,co masz na myśli mówiąc,że cieszysz się,że Starszy wrócił do przedszkola...mam tak samo,znaczy doczekać się wrzesnia nie mogę
Kaja,kto wie może Twoje pospieszne spakowanie się (i ta bezsenność) to podświadomość...i wkrótce przywitami Roczka
?
Aisa, Marcel śliczne imię
Strażaczka,z pewnym opóźnieniem i ja dołączam się do życzeń..no no,nie pamiętam kiedy imprezowałm do5 tej
Korzystaj póki możesz 
A u nas co? Dziś drugi dzień,gdy miałam tyyyle planów a nie załatwiłam za prawie nic
Najpierw pocałowałam klamkę u szefa w biurze (teraz już jestem w zasadzie pewna,że wyjechał do Dojczlandu więc mój projekt musi leżeć i czekać na podpis
Grrrrrrrrrrrrrrrrr...a pomyśleć,że gdybym przypomniała się w PGE wcześniej to pewnie już by projekt leżał w Starostwie...a tak? Kolega,który tam pracuje pójdzie na 2 tygodnie leżeć do góry brzuchem i w Urzędzie zostanie mi jedna szansa na kilka ,że mój projekt trafi do Znajomego Urzędnika, grrrrrrrr....kiedy ja się nauczę walczyć o swoje sprawy a nie czekać na ruch innych !!!!!!!! Później byłam u fotografa ale też niewiele załatwiłam,poza tym,że obejrzałam fotki z sesji...masakra jak popsułam nasze zdjęcia,jestem mega niefotogeniczna...chała Bogu,że Chłopcy nadrobili
Jak Stary wróci jedziemy jeszcze raz,tym razem wszyscy i ostatecznie podejmiemy decyzję które pozy bierzemy (i ile przede wszystkim) no i odbierzemy płyty z Kościoła,liczę,że chociać tam lepiej się prezentuję 
Na szczęście w dniu dzisiejszym moja Mama dwie sprawy mi załatwiła-wzięła druki umowy z przedszkola dla nas a ode mnie wzięła umowę z PGE i już zaniosła znajomemu Elektrykowi i dzięki temu zabiegowi jest szansa,że prąd bedziemy mieć na działce już w czerwcu br. a nie UWAGA we wrześniu.....przyszłego roku!!
Ohoooo, kupa wzywa...trzena przewinąć Młodszego,bo ostatnio za każdym razem mam pranie, masakra,albo trafiłam na mega felerne pampeprsy,albo jest na nie za duży,bo wszystko wylatuje!
Buziaki,siusiaki!
AGA 30, a-koczek, Libra, Kaja, Strażaczka90, Spero, mauysia, Dodi, Rucia, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych życzę każdej z Was:
- zdrowia i sił do walki z przeciwnościami losu,
- czerpania radości i uśmiechu nawet z najmniejszych darów losu,
- spokoju ducha, by wszystkie kłopoty omijały Was szerokim łukiem
- ufności, że po złym dniu, przyjdzie szybko lepszy i wspanialszy,
- wiary, że Cuda się zdarzają i zdarzyć się mogą każdemu;
Świąt pełnych dobroci, zarówno na talerzu, jak i tej czysto ludzkiej...
Pozdrawiam bardzo serdecznie i jeszcze raz wszystkiego naj :*
AGA 30, a-koczek, Libra, Strażaczka90, Spero, kiti, aisa, Dodi, mauysia, Shagga_80, Blondi22, sylwia1985, Gunia, plemniczka, Rucia, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry laseczki )
Wpadam i znikam
Test ovu od wczoraj pozytywny Wafel nadciąga więc będziemy łapać okazję za nogi
( a raczej ze ...... no właśnie za co
)
Cholera umowe dostałam tez na 6 tygodni więc dobrze bybyło zaciążyć teraz i szybko na chorobowe
Miłego dnia wam życze
Libra, magdzia26, Strażaczka90, Dodi, sylwia1985, plemniczka, Rucia, Fedra, aisa, anka_a lubią tę wiadomość
-
O rajuśku, nie przypuszczałam że kiedyś dotrwam do końca! Nadrabiałam od 7 kwietnia... Mogę się tylko cieszyć że po drodze były takie posuchy

Aguś - gratuluję spadku wagi i przedłużenia umowy
Tylko czemu oni przedłużają tylko na 6 tygodni...?
Ruciu - w końcu obejrzałam filmik z Leosiem, ale bez dźwięku (siedzę w pokoju, w którym śpi H). Głośny czy nie, słodziak z Leo.
Pismaczku - super że wyniki ok. A jak tam progesteron?
Dodi - imię Amelka śliczne! No i wcale szybko nie tyjesz, Twój lekarz jest jakiś powalony
! Ja - tak jak she - przytyłam 18 kg.
Effciu - spóżnione życzenia dla Madzi z okazji dwóch miesięcy
She - jak tam tarczyca? Miałaś już badanie TSH po zmianie dawki?
Madziu - ale szybko wyczułaś ruchy w brzuszku! Super
Świetna fotencja. A jak tam choróbsko? Syrop cytrynowo-imbirowy podziałał?
Gocha - jak tam idzie "odpicowywanie twojej bryki", tzn. bierzesz jakieś specyfiki po tym jak ponoć miałaś średnie wyniki badań?
Urlopem Żbika jestem wręcz oburzona ale cóż zrobić. Skubana nawet na privie się nie odzywa. Będę musiała skorzystać z innych kanałów komunikacji,,.
Sylwia - to już drugi trymestr??? No i superowo, że wszstko w porządeczku z potomkiem
Shagguś - pięknie wyglądałaś na chrzcie! A mieliście w lokalu, czy w domu?No i przekaż Igorkowi uścisk od cioci Mauysi z okazji pół roczku
No i fajnie że Kubuś dostał się do przedszkola. ZObaczysz, z jednym dzidziolem w domu będzie Ci jak w niebie 
Plemniczko - biedna Nelcia tak źle zniosła szczepienie... Obu z następnym już było lepiej... My też wybieramy się do szczepienia (3 dawka)
Musiu - relaksuj się na L4
Korzystaj z sielanki. A brzuszek - piękny!
Ilonko - wyobrażam sobie , że w PL jesteś wniebowzięta
Do tego mąż niedługo przyjeżdża. A jak często będzie Was odwiedzał?
Strażaczko - spóźnione życzenia urodzinowe
Trochę przechlapane miałaś z tą imprezą, co? Biedna, pewnie się namęczyłaś 
Libruś - ale się cieszę z wyników Twojego M! Jupi!
Kajuś - zaiste Roczek ma już pokaźny apartament
Aisko - !!! Ale super, że dzidziofon się obróćił! Cud normalnie!
Anka_a - oby do końca ciąży szło Ci tak gładko
Wiadomość o stracie dzieciątka przez Sandrę bardzo mnie zasmuciła, a nawet przybiła
(( Biedna ...
Kajuś, Aisko, pakujcie walichy do szpitala! Ja też nic nie przeczuwałam, a urodziłam 2,5 tyg przed terminem!
Słuchajcie, cud, że H się jeszcze nie przebudził. Może to dlatego, że puszczam mu ze smartfona mantrę buddyjską
Oto ten kawałek:
http://www.youtube.com/watch?v=bbgHZWwyhcQ
Generalnie jest dobry na wyciszenie nawet nas, starych koni (starych klaczy
)
kiti, magdzia26, Kaja, Libra, aisa, Spero, Dodi, AGA 30, Gunia, Rucia, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość

-
Tratatata, obudził się

On w ogóle w dzień jest teraz super grzeczny, gorzej w nocy.
Jak to było w Shreku? "W dzień pięknością, w nocy szkaradą..."Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:04
Shagga_80, magdzia26, Kaja, Libra, aisa, Spero, Dodi, Gunia, Rucia, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość

-
Małysz sie spakowalam , ale bez listy z tel i koleżanką , która rodziła gdzie ja będę więc chyba mam wszystko hihi a jak nie to tesciu na emeryturze a mieszka blisko bedzie podrzucal co mi zabraknie:-)
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam z rana...ja od rana spać nie mogę (Igor ok 6 już jest wyspany...co z tego,że Matka jak zwykle położyła się spać o 2) i zaraz na łózku myślałam co zrobię na Święta ...no i powstał plan
2 ciasta (sernik i keks), sałatka jarzynowa, sałatka śledziowa i muffinki...dzieci śpią a ja już działam
A jako,że potrzebowałam przepisów (i przejrzeć gazetki z supermarketów) to musiałam włączyć kompa i dlatego wpadam na sekundę i do Was 
Ohooo pospane, trza zrobić śniadanie i szykować się do sklepu (bo przecież jestem w czarnej d... ze wszystkim
).
Kaja trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie.....I za Aisę też of kors :*
aisa, Libra, Spero, Dodi, plemniczka, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry
Pada u mnie, ale jutro ma być ładnie
Nie spakowałam się wczoraj bo się innymi rzeczami zajęłam
(tak jak Kaja pogadałam ze znajomą ktora rodziła w "moim"szpitalu i wiem co brać, wychodzi na to że tylko rzeczy kosmetyczne dla mnie i ciuchy dla dzidzi i dla mnie na wyjście) Może dziś się uda choć planuje pichcenie. M w domu to zajmie się sprzątaniem.
Tutaj już dziś są Święta, sklepy pozamykane. Za to poniedziałek już nie jest świąteczny choć kartka w kalendarzu czerwona. Tradycja propestancka jest troche inna.. A my świętujemy po naszemu-polskiemu
Miłego dnia :*
Libra, Kaja, kiti, Dodi, AGA 30, plemniczka, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
Mauyś, super że Leo już zdrowy i że podoba Ci się na warsztatach

Kfjatuś, dzięki za życzenia i wzajemnie :*
Shagga, powodzenia na zakupach. A propo imienia to Marcel u Kai najprawdopodobniej będzie. U nas chyba Jan choć to się wciąż zmienia
Kaja, Spero, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Ja już po wizycie.
Sama nie wiem co myśleć
Jest pęcherzyk ciążowy 15 mm i pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka. Gin powiedział żeby się nie przejmować bo mógł się przytulić tak do pęcherzyka żółtkowego i dlatego go nie widać, a sprzęt w tej przychodni nie jest rewelacyjny. Dodał też że ciąża może być młodsza ale raczej nie bo nie wskazuje na to pęcherzyk ciążowy. Mam brać leki i przyjść za tydzień to będzie już wiadomo co i jak
A dzisiaj mam zrobić betę.
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Kochana spokojnie ja tez tak mialam mój gin nie ma superowego sprzętu i kazał brac lutka i przyjść na nastepna wizytę i wtedy juz było widać .......mnie nie kazał bety robic , ale jak tobie mówił to zrób !!!
ja jestem dobrej myśli kochana
plemniczka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry

Pismaczku spokojnie nie stresuj się lekarz wie co mówi na tym etapie ciąży zarodek jest tak malutki ze na słabym sprzęcie może nie być go widać jeszcze wiec nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze jest pecherzyk ciążowy i ciałko żółte wszystko na swoim miejscu kochana
możesz zawsze spróbować wybrać się na lepszej jakości usg albo poczekać za tydzień na pewno będzie wszystko ładnie widać
Kaja, Spero, Dodi, plemniczka, Strażaczka90, Fedra, anka_a lubią tę wiadomość
-
Zdrowych, spokojnych świąt Wielkanocnych,
pełnych nadziei oraz miłości,
Pogodnego nastroju,
oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,
wśród rodziny i najbliższych przyjaciół
życzy Ewelina z mężem i dziećmi .
AGA 30, Spero, magdzia26, Gunia, Dodi, Libra, plemniczka, Strażaczka90, Fedra, aisa, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość
-
Wielkanocnych pisanek
uśmiechu cały ranek
jajek na twardo
królika z kokardą
mokrego Dyngusa
fajnego psikusa
rzeżuchy po pachy
i smacznej kiełbachy!
magdzia26, Dodi, Libra, AGA 30, Blondi22, plemniczka, Gunia, Rucia, Strażaczka90, Fedra, aisa, mauysia, anka_a lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]