X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i jednocześnie dowidzenia nie mam siły na nic już dzisiaj byłam na ponownym pobraniu krwi zeby mi tą morfologie zrobili i hemoglobina i hematokryt poniżej normy no cóż...
    do tego byłam poszukac spodni w h7m to chyba uważają ze kobiety w ciąży to są szczupłe i maja chude nogi dopiero u mnie w mieście udało mi się kupić czarne spodnie ciązowe za 100zł...
    w smyku też nic ciekawego nie było w ogóle w sklepach to jakieś pustki z towarem ehhh ponażekałam...

Witam Speruś zdjęcia juz widziałam bosko wyglądaliście a suknia na zdjęcach wychodzi nieziemsko...

Muzi Ty to masz przeżycia znajac mojego brata też by zabrał do domu i sobie postawił na parapecie ;)

Gocha miło Cię widzieć :)

w ogóle to mam nadzieje że jak wakacje się skończą to i ruch tu się zrobi choćbyśmy miały rozmawiac o dupie marynie i pogodzie ;)

a i Aisko do mnie słońce tez dotarło dziękuje :*

a i jeszcze na koniec postanowiłam zjeść na mieście weszłam do mojej ulubionej knajpki gdzie podaja domowe jedzenie zamówiłam rosołek i kasze z gulaszem i co widze starszych ludzi dziadek z babcią tak mnie oblukali z taką dezaprobatą w oczach jakby cieżarna nie mogła zjeść na mieście to co do Maca miałam iść ludzie są dziwni ale za to inni sie do mnie na ulicy dzisiaj uśmiechali :D

dobra ide spać moze dojde do siebie ;)

gocha04, Blondi22, plemniczka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • jeju Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W twarz mi gorąco, temp ciała 35,8....normalnie oczy mi łzawią i skóra gorąca a zimno mi jakbym miała temp podwyższoną.
    Wiecie co to może być?
    Czasem jak zatrzęsie, to hardcorowo jest, a w głowie jakby na dosłownie minimalnym haju...ale tak jakby prawie nic.
    Czuję jakbym była chora. Grypy nigdy nie miałam ale to tak jakby przeziębienie teraz bez kaszlu i kataru i dopada mnie kilka razy dziennie, nie jest cały czas tak samo.
    Czym się rozgrzać, bo alkoholu teraz nie mogę, chyba już kilka dni po owulacji, bo Friendowi nie wierzę.
    Po luteinie nie dostałam @ ale chyba wspomogło pęknięcie pęcherzyka. Normalnie nie wiem co robić, na tym etapie zawracać głowę ginowi, to nie ma po co, prawda?
    A nie chcę powtórki z lutego i marca...proszę o rady dziewczyny...nie chcę już zaszkodzić.
    Chciałam tylko wywołać @ w tym długaśnym cyklu a tu echo.
    Testy na wykresie zaznaczone.
    Więcej nie robiłam.
    Czy ta luteina tak mi namieszała?
    Nigdy tak nie reagowałam.

Poszłabym do lekarza ale do jakiego? Normalnie nie wiem.

DOPISUJĘ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ, ŻE OBJAWÓW CIĄŻY SIĘ NIE DOSZUKUJĘ, FAKTYCZNIE COŚ MI JEST I NIE WIEM CO.
    Bad idę zrobić 3 września, wcześniej nie mogę. Po luteinie nie ma co robić progesteronu no chyba, że po tych kilku dniach od odstawienia już mogłabym. Szit- sorry. Udanego popołudnia.

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to jest tzw. Woalka ten welonik co ma Speruś

gocha04 lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie słaby tu ruch jest, Miłego wieczoru i spokojnej nocy.

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Strażaczka90, Fedra, Dodi, jeju lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rańca;D

u mnie dzis duzo roboty.Biorę się za rozmrażanie lodówki, może potem jakieś ciacho.. do później;D

Fedra lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem kluchy z rosolem :-) miłego dnia ja już sernik w piekarniku teraz jeszcze dwa ciasta , a później reszta Marcel grzecznie spi !!a wczoraj histeria jak go na brzuchu położyłam nie dało się Go uspokoić nerwowy na mnie ze szok :-/

Fedra, Strażaczka90, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• anka_a Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jeju niestety nie pomogę :( Może jakieś osłabienie Ciebie dopada.
    Fedra ja miałam na odwrót parę lat temu. Wszystkie ciuchy ciążowe były w rozmiarach XL i większych i nie miałam w czym chodzić a teraz widzę, że moda ciążowa zmieniła się o 180 stopni... szkoda, że w sklepach nie umieją tego wypośrodkować żeby było dla każdej coś.

Wczoraj na badaniu na szczęście wszystko ok i za tydzień idę na pierwsze KTG :D Teraz to już tylko z górki! jutro wieczorem jedziemy po wózek <3
    Powodzenia dla dziewczyn starających się &&&& i wysyłam wiruski ~~~~~~~~!!!!!

Fedra, magdzia26, Strażaczka90, Dodi, gocha04, aisa, Pismak, Blondi22, Selena lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ja od rana na nogach tzn o 6 już byłam na grzybach z meżem dzisiaj mam duzo energi po drzemce chyba zabiore się za pożądki w domu chociaż mój mi zabronił robić cokolwiek ;)

Kaju może go akurat brzuszek bolał dlatego tak płakał...

A u mnie która by nie posprzątała i jakiego ciasta by nieupiekła ;)

Pismak widze ze Ty bidulko nadal nadrabiasz chyba Ci sie w robocie nudzi :P

Anka a jaki wózek kupujecie jeśli pisałaś to pewnie mi umknęło ;) a co do ciazowych ciuchów no cóz szkoda mi kasy na ciażówki więc chodze w swoich jedynie te spodnie musiałam kupić bo niestety już w nic tyłka nie wcisne a wiadomo do lekarza jak się idzie to jakoś trzeba wygladać bo w domu to wiadomo koszula nocna króluje ;)

a dzięki Blondi mam już płaszczyk na zime na razie jest ciut za duży ale jak brzuch jeszcze urośnie będzie jak znalazł więc pewnie dokupie jakiś długi swetr i to będzie wszystko z ciażowych zakupów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:36

magdzia26, Strażaczka90, Dodi, aisa, Pismak, Blondi22, Selena, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Pismaku ty już nie czytaj tych bzdur z czerwca ;) pisz na bierząco i co u Ciebie.

Hahhaha
    Dzień dobry, jestem już w połowie lipca więc zaraz już za chwilkę będę na bieżąco :P

Strażaczka90, magdzia26, Dodi, Fedra, aisa, jeju, Effcia28, anka_a lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Pismak to jeszcze 1,5 miesiąca zostało. I co coś ciekawego się wtedy działo?
    Jeju może faktycznie przemęczona jesteś.
    Anka łapię ~~~~~~ już w tym momencie każde są na wagę złota.
    Fedra chyba moc ci wraca :) dobry znak.

Ps. A Dodi to już nie po terminie? Co robi jak się czuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:43

Fedra, jeju, magdzia26, Pismak, Strażaczka90, Dodi, Effcia28, anka_a lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha i ja Tobie wysyłam moc pozytywnych fluidów a do tego jeszcze więcej ciażowych wirusków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ <3

jeju, magdzia26, Strażaczka90, Blondi22, Dodi, gocha04, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lipcu słaby ruch był to Pismak pewnie szybko ogarnie ;)

Fedra, fajnie że energia powróciła :)

jeju, magdzia26, Pismak, Fedra, Strażaczka90, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się ustawiam i mogą na mnie fluidy spływać :-D A co! Czasem trzeba na sępa haha

magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Blondi22, aisa, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę i czekam na ostatnie usg :) ciekawe ile mój okruszek waży :P noi ogólnie co u niego słychać :D

Fedra, Strażaczka90, Blondi22, jeju, aisa, Dodi, Selena, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja też wysyłam cała moc wiruskow ciążowych póki jeszcze mogę :) dla wszystkich chętnych :)

Fedra, Strażaczka90, jeju, aisa, Dodi, gocha04, mala29_, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra w końcu się ogarnęłam z nadrabianiem :D

Czy działo się coś ciekawego ? Jasne, że tak :)
    Zapomniałam jakie to jest fantastyczne uczucie czytać Was :* Tyle tematów się przewinęło – tych radosnych jak pierwsze ząbki, nabywanie nowych umiejętności przez ovu dzieciaczki, chrzciny, roczki, zakup wyprawek targi dla matek, diety i oczywiście budowy, ale także tych mniej jak te wredne choróbska, nieprzespane noce, kradzieże, usypiane ukochanych pupili i inne problemy.
    Ehhh na szczęście więcej tych dobrych wiadomości jest :)

Nie zakumałam o co chodzi z tymi „pomarańczowymi spodniami” chyba mnie ten wątek ominął :/

Statystyka lajkowa została natomiast w znacznym stopniu poprawiona :D

Cieszę się że wszystkie nasze ovu dzieciaczki zdrowo się rozwijają bez większych problemów.
    Na większość pytań, które nasunęły mi się podczas czytania otrzymałam odpowiedź w późniejszych postach, ale nie na wszystkie :P

Kopciuszku czy już mieszkacie w nowym domku?

Effcia jak Dawid ? Idzie jednak teraz do szkoły? Cieszę się, że Madzia już po rehabilitacji i że okazała się ona skuteczna :)

Kaja jak tam Marcelek i jego alergia pokarmowa? Bardzo współczuję z powodu uspania Czarulki <3

Rucia jak tam miłość Kini?

Strażaczko mam nadzieję że już z M zażegnaliście ciche dni i że prolaktyna szybko Ci się unormuje. U mnie już po miesiącu brania bromka była w normie :)

Gocha wyczytałam, że dużo pracujesz – może powalczysz z pracoholizmem – częstsze wizyty na forum na pewno Ci w tym pomogą :)

Sandra ściskam mocno <3 wierzę mocno, że teraz życie już tylko pozytywnie będzie Cie zaskakiwać

Plemniczko po tych Waszych ostatnich przejściach mam nadzieję że teraz to już tylko z górki będzie :)

Aisko jako jedyna nie narzekasz na nieprzespane noce, możesz jeść wszystko a Wasz Janek to istny anioł to chyba dobre geny macie bo jeżeli to tylko szwedzkie powietrze to rozważę przeprowadzkę :D

Sylwia a ja się już nastawiłam na dziewczynkę, a tutaj pod koniec nadrabiania okazuje się że jednak Nikoś. Gratulacje ważne, że zdrowy. Jak tam sprawa z insuliną ?

Madzia kurcze Ty już 36 tydzień i czekasz na ostatnie usg to najbardziej uświadomiło mi jak zleciał czas. Cieszę się że z tą wątrobą to się jedynie strachu najadłaś i możesz spokojnie czekać na Nikosia.

Anka_a z mojego nadrabiania dowiedziałam się że jesteś ze Śląska i to całkiem niedaleko mnie (Katowice) :)

A-koczku wyczytałam, że na chwilę obecną zaprzestaliście starań. Nie wnikam w powody ale cieszę się, że po urlopie samopoczucie Ci się poprawiło i nie zostawiłaś forum :)

Mała z nieustającą wiarą i nadzieją w cuda <3

Freda, Dodi <3

Wszystkie aktywne piszące i czytające, biernie czytające, oraz pasywne w ogóle mocno przytulam i cały czas mocno trzymam kciuki i pamiętam <3

Fedra, Strażaczka90, Blondi22, jeju, magdzia26, aisa, Dodi, kiti, Sandraa, plemniczka, Selena, Effcia28, gocha04, mala29_, anka_a lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaczku jesteś wielka po pierwsze za to ze Ci się chciało to wszystko nadrabiać a po drugie za posta <3

Co do "pomarańczowych spodni" to juz wyjaśniam Rucia jak szykowała wyprawke dla terrorysty to zamawiała taką mega pake na allegro i tam były włąśnie takie pomarańczowe spodenki i była licytacja która je odziedziczy a koniec końców okazało się że ich w paczce w ogóle nie było ;)

Zostawiam wiruski prawie 5 miesięczne dla wszystkich chętnych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~jak będzie mało to piszcie dośle więcej ;)

Strażaczka90, Pismak, jeju, magdzia26, aisa, Dodi, kiti, Selena, gocha04, mala29_, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia trzymam kciuki aby nadal Nikoś był Nikosiem i aby wszystko było w pożądku czekam oczywiście na info z wizyty :)

Strażaczka90, magdzia26, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień dobry i jednocześnie dowidzenia nie mam siły na nic już dzisiaj byłam na ponownym pobraniu krwi zeby mi tą morfologie zrobili i hemoglobina i hematokryt poniżej normy no cóż...
    do tego byłam poszukac spodni w h7m to chyba uważają ze kobiety w ciąży to są szczupłe i maja chude nogi dopiero u mnie w mieście udało mi się kupić czarne spodnie ciązowe za 100zł...
    w smyku też nic ciekawego nie było w ogóle w sklepach to jakieś pustki z towarem ehhh ponażekałam...

Witam Speruś zdjęcia juz widziałam bosko wyglądaliście a suknia na zdjęcach wychodzi nieziemsko...

Muzi Ty to masz przeżycia znajac mojego brata też by zabrał do domu i sobie postawił na parapecie ;)

Gocha miło Cię widzieć :)

w ogóle to mam nadzieje że jak wakacje się skończą to i ruch tu się zrobi choćbyśmy miały rozmawiac o dupie marynie i pogodzie ;)

a i Aisko do mnie słońce tez dotarło dziękuje :*

a i jeszcze na koniec postanowiłam zjeść na mieście weszłam do mojej ulubionej knajpki gdzie podaja domowe jedzenie zamówiłam rosołek i kasze z gulaszem i co widze starszych ludzi dziadek z babcią tak mnie oblukali z taką dezaprobatą w oczach jakby cieżarna nie mogła zjeść na mieście to co do Maca miałam iść ludzie są dziwni ale za to inni sie do mnie na ulicy dzisiaj uśmiechali :D

dobra ide spać moze dojde do siebie ;)
    no z kupnem duzym spodni ciazowy to i ja mialam problem to chodzilam w dresach i legginsach ;/

a.png
    a.png
‹‹ 5567 5568 5569 5570 5571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ