X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Patrycja dobrze zrozumialam chodzi o lepkosc spermy czy o gestosc?
    Jesli chcesz napisz tu lub na priv jakie wyniki mial z tego nasienia zsrkne i moze cos podpowiem, napisz tez jakie badania mieliscie robione...
    A zeby wyznaczyc owulacje i dni plodne trzeba by bylo zrobic najpierw 3 monitoringi z badaniem homonow by sprawdzic czy jajeczkujesz prawidlowo. Clo daje sie pozniej ehhh Ci lekarze :/
    Fedra zawsze gotowa do pomocy :)

patrycja, Fedra, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Małysz czy juz z domu nadajesz, czy jeszcze z zakładu?

Ja jeszcze z pracy :) Ale juz BARDZO niedługo. Kadrowa mi obliczyła, ze tak właściwie to mogę iść na urlop już od jutra :P Ale jednak mam parę spraw do pozamykania, więc jeszcze jutro a może i pojutrze będę.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Dzień dobry :)

Na śląsku wieje i wieje że aż strach z domu wychodzić.
    Kawa już zrobiona trzeba się brać do roboty :/

Witam nowe duszyczki :)

Sylwia ja to bym się nieźle wściekła. Ania dobrze pisze zrób mu szkolenie.
    Aga no widzisz jednak i strój się znalazł i pasuje :)
    Fedruś piękna data oby Natalka wtedy znalazła się w Twoich ramionach.
    Effcia <3

ahh więcej nie pamiętam a robota czeka. Proszę o wybaczenie i znikam w papierach.

U nas pochmurno, ale temperatura jest ok :)

Ah ta praca. Ja obecnie nie pracuję, bo mąż twierdzi, że kobieta raczej powinna się domem zajmować, niby to i dobrze, ale z drugiej strony całe dnie samemu siedzieć to można zwariować :P

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pismaczku i Aiso, witam Cię też nowa koleżanko Patrycjo :D

Fedri - wspaniale, że z Natką wszystko w porząsiu! Cholipka, 21 stycznia - to już przecież tuż-tuż!
    A przypomnij mi, bo chyba mi to umknęło, czemu masz zaplanowaną cesarkę?

Wracam do picia kawki (z zachomikowanych zapasów kawowych ziarenek).

patrycja, aisa, Fedra, Pismak, AGA 30, Strażaczka90, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lecę trochę się spocić z Chodakowską ;)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    U nas pochmurno, ale temperatura jest ok :)

Ah ta praca. Ja obecnie nie pracuję, bo mąż twierdzi, że kobieta raczej powinna się domem zajmować, niby to i dobrze, ale z drugiej strony całe dnie samemu siedzieć to można zwariować :P
    No i lepiej zawsze mieć coś w odwodzie, jakby tfu-tfu mąż nie mógłby już pracować.

patrycja lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, a jak z językiem u Ciebie? Zawsze możesz chodzić na kurs językowy i już będziesz miała zajęcie fajne. No albo praca jeśli ogarniasz niemiecki.
    A ćwiczenia Chodakowskiej są kiepskie na kolana ;)

A i u nas też pochmurno

Fedra, Pismak, patrycja, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

w małopolsce słońce i chyba ciepło czy wieje nie wiem nie wychodze z domu ;)

Mauysia wiesz ja nie zapomniałam jeszcze jak to jest po drugiej stronie i jakoś z automatu mam to "pomaganie" ;)
    CC mam ze względu na mój kręgosłup i biodra związane jest to z wypadkiem z dzieciństwa więc cóż najważniejsze jest zdrowie i bezpieczeństwo Natki :)
    no i faktycznie bliżej niż dalej z tym wszystkim :)

Patrycja jeśli nie masz ciśnienia na prace to zawsze mozesz robić coś dla swojej własnej przyjemności z doświadczenia wiem, ze siedzenie w domu i nie pracowanie nie pomaga w staraniach o dziecko bo za duzo się myśli więc może poszukaj jakiego zajecia dla siebie moze kokosów Ci nie przynosić ale dawac duzo zadowolenia i satysfakcji :)

Aiso współczuje z tą wodą u Nas nawet nie raczyli ostatnio zostawić kartki ze wody nie będzie i dobrze ze mąż wlał troche więcej wody do czajnika to chociaż kawy mogłam się napić :)

a propo kawy równeiz się z nią melduje :)

aisa, patrycja, Strażaczka90, mauysia, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    A ja lecę trochę się spocić z Chodakowską ;)

Uważaj na kolana.

patrycja, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dobry My po wizycie :)

Nie mam cukrzycy paczki moge jesc dalej ;)
    Moja szyjka dluga 4,3cm i jak to gin okreslil obsluzyla by niejdna ciezarna ;)
    Z Mal wszystko ok siedzi z glowa w dole bawila sie raczkami i uwaga wazy juz 1,1 kg :)
    Teoretyczna data cc 21 styczen ale moze okazac sie ze bedzie jeszcze wczesniej :)
    woow kawał kobietki sie szykuje ;)

patrycja, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Tak 21 styczen to Dzien Babci przy okazji corka mojego gina ma wtedy roczek ;)
    Niestety niechce by porod byl 19 stycznia poniewaz Nasz Aniolek mial tak termin porodu ustalony wiec gin powiedzial ze ta date bedziemy omijac...

Effcia pisanie z tel z czasem jest rostsze na poczatku mocno sie wkurzalam...

Dziewczyny wspolczuje meczacych dni w pracy :/

I zycze milej nocki i kolorowych snow :*
    o to szybciej Natalka wyjdzie od mojej Izki ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak wlasnie moja siostra miala PCO poszla dopracy olała temat dziecka a tu taki numer i jest juz w 6tyg ciazy chociarz kolorowo nie jest jak narazie bo bierze luteine pod jezyk 3 razy dziennie bo ma czasami plamienia ale z dzieckiem ok nic sie nie dzieje bo ostanio w sobote byla na IP z plamieniem a w poniedzialek ma wizyte u swojej gin

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Patrycja, a jak z językiem u Ciebie? Zawsze możesz chodzić na kurs językowy i już będziesz miała zajęcie fajne. No albo praca jeśli ogarniasz niemiecki.
    A ćwiczenia Chodakowskiej są kiepskie na kolana ;)

A i u nas też pochmurno

No właśnie z językiem trochę ciężko, chociaż dużo rozumiem, ale ciężko mi mówić :D A z pracą chciałabym iść na 450 euro to wychodzi ok 2h dziennie, bo normalnie nie opłaca się pracować, bo są te klasy i za dużo podatku idzie. A znów żeby taką prace znaleźć to nie łatwo, bo rzadko przyjmują na 2h.

A co do kolan są w porządku, ćwiczę z nią już od marca i nic złego się jeszcze nie wydarzyło i z efektów też jestem zadowolona ;)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam i ja i moja kawka :)

Ależ wieje o 4 nad ranem mnie wietrzysko obudziło i koniec spania ;/
    No i leżałam i leżałam i rozmyślałam o dzisiejszej wizycie ale nic nie wymyśliłam :/

Ach gdzie am 19.30 to czekanie mnie wykończy :/

Patrycja od mojego Wafla rodzinka w niemczech mieszka i nie narzekają na słóżbę zdrowia tym bardziej na opiekę dzieci bo mają dwojkę brzdąców :)

No ale to pewnie jak wszędzie zależy na jakiego lekarza się trafi :/

MIłego wietrznego dzionka !!!

Ps . Zaczeliśmy z robaczkiem dziś 13 tydzień :) Jeszcze tydzień i 2 trymestr :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:36

aisa, Fedra, Strażaczka90, mauysia, Pismak, magdzia26, Blondi22, zbikowa, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Skarby
    Ja dziś wolne .Ide teraz sprzatac dom.Coś upichce na obiadek i podwieczorek a potam ćwiczyć ;D I pojeżdze na rolkach

Witam nowe koleżanki;D Patrycja miło że dziś zajrzałaś..OO widze że Ty też Chodakosie ćwiczysz...Ja sobie załątwiłam kolano jej ćwiczeniami..Byłam na l4 ponad 4 miesiące bo miałam skręcone kolanio.Ale nadal ćwiczę .Uważam bardziej ;p

Pismaczku jak się ciesze że jesteś Rybciu;D

Fredrunia śliczna data:)
    Blondi <3

Aiska <3

u mnie dziś słonce to chyba okna umyje;D

Fedra, mauysia, Pismak, magdzia26, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie rozmyślaj tyle bo Cię zjedzą motyle :P A tak serio to spisz pytania jakie chcesz zadać ginowi i tyle. No i się nie stresuj przypadkiem bo dziecko będziesz miała zestresowane ;)

Patrycja, w przypadku pobytu za granicą z taką sobie znajomością języka to każda praca się opłaca. Bo w cv coś już jest a nie biała kartka, do tego uczysz się języka bądź go szlifujesz a po trzecie jakaś kasa jednak wpada. A jeśli jest w eurakach to na pewno się opłaca.
    Jedna z nas - Ilona - chodziła na kurs językowy w Niemczech i była zadowolona

Fedra, AGA 30, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to My z dzisiaj poczatek 7 miesiaca i całe 113 cm w pasie :D

http://iv.pl/images/05512500213240096100_thumb.jpg

AGA 30, aisa, patrycja, Strażaczka90, mauysia, Pismak, magdzia26, Blondi22, sylwia1985, kiti, zbikowa, gocha04, plemniczka, a-koczek, Dodi, anka_a lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga popieram rób kartke z pytaniami bo ja głąb oczywiście kartki nie zrobiłam i co dopiero w domu sobie przypomniałam ze jeszcze miałam o coś zapytać ehhh

AGA 30 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie piękna pogoda aż w pracy nie chce się siedzieć

aisa, Strażaczka90, patrycja, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Aga popieram rób kartke z pytaniami bo ja głąb oczywiście kartki nie zrobiłam i co dopiero w domu sobie przypomniałam ze jeszcze miałam o coś zapytać ehhh

Ja to nawet nie wiem czy mam pytania hi hi :/
    Jedynie chce usłyszeć że dzidzia się zdrowo rozwija i rośnie :) I to mi starczy :)
    Czuć się czuję dobrze więc ok:)

Ach mówią że oczekiwanie na dziecko to najpiękniejszy okres w zyciu kobiety ale zapomnieli dodać jaki stresujący :/

gocha04, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 5667 5668 5669 5670 5671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ