plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, alesci sie rozpisaly
tesciami sie mi tu nieprzejmowac, Bella dobrze gada, polac jej ;P tesciowie na miano rodziny musza sobie zasluzyc.
Ja tez nie wiem jak zareaguja na wiesci bo poki co to tylko dzieci szwagierki rozpieszczaja a ogolnie ostatnimi czasy jestem tam niezbyt mile widziana wiec tym bradziej nie zamierzam sie nimi przejmowac
tez bym szczegolnie ze wzgledu na moja babcie jak najszybciej moc przekazac jej dobre wiesci bo tez juz ma bardzo kiepskie zdrowko.
-
Dora wrote:a jeszcze dodam,że jak moj m. pochwalił się rodzicom,że sie przygotowujemy do bycia rodzicami,że robimy badania, szczepienia i takie tam, to jego tata to switował jednym zdaniem " dzieci to się robi a nie planuje" Już ja wiem co oni o mnie myślą, na pewno uważają,ze mam jakieś faneberie i jestem nawiedzona... ale szczerze... mam to w d.....
i bardzo dobrze że masz to w 4 literach... a moze oni myślą że Ty sobie płeć planujesz... no cóż starszemu pokoleniu trzeba niestety wybaczyć brak wrażliwości oni po prostu nie wiedzą jakie są teraz czasy...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora kompletnie sie tym nie przejmuj, on po pierwsze nie ma pojęcia o czym mówi, a po drugie nieraz coś ludzie klepią zupełnie nie świadomie raniąc kogoś, mam nadzieje że nie mają o Tobie takiego złego zdania,
gadgeta lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Moj m. ma młodszą siostrę, która notabene jest w ciąży(6m).
Pamiętam jak rok temu na wigili (po naszych zaręczynach)moj m. powiedział do siostry "to co siostra teraz wyścigi, kto pierwszy zrobi wnuka" ...to jego mama aż zamarła.....Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Mamuśka wrote:Czytam tak trochę o tych teściach i widzę że mam chyba większe szczęście, moi to się nawet ucieszyli chyba bardziej teściu niż teściowa ale nie mieli problemów z tą nowiną...
ja mam teściów super teściu nawet jak przygotowaliśmy się do in vitro to nam na nie pieniądze dał (co prawda większość poszła na badania ale coś jeszcze zostało) a że teściowa jest bardzo religijna więc o in vitro nic nie wie ale za to bardzo intensywnie się modli o to by nam się udało17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora wrote:Moj m. ma młodszą siostrę, która notabene jest w ciąży(6m).
Pamiętam jak rok temu na wigili (po naszych zaręczynach)moj m. powiedział do siostry "to co siostra teraz wyścigi, kto pierwszy zrobi wnuka" ...to jego mama aż zamarła.....
ciekawe dlaczego zamarła może bała się ze będzie dziecko nie ślubneale siostra widzę w wyścigi się bawiła bo dużo czasu jej to nie zajęło...
ale spoko siostra mojego M. ja zaszła (też długo sie starali) to się bardzo cieszyłam ale teraz jak się okazało że "wpadła" z drugim (pierwsze dziecko ma niecałe 17 miesięcy) to jakbym dostała w twarz...Dora lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dora wrote:Moj m. ma młodszą siostrę, która notabene jest w ciąży(6m).
Pamiętam jak rok temu na wigili (po naszych zaręczynach)moj m. powiedział do siostry "to co siostra teraz wyścigi, kto pierwszy zrobi wnuka" ...to jego mama aż zamarła.....
heheh to nieźle ją zastrzelił tym, wiesz ale ona może po prostu sie nie spodziewała tak szybkiego obrotu sprawy, ale z wnuczka pewnie sie ucieszy jak sie urodzi- mam nadziejęDora lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
BellaRosa wrote:ja mam w karcie ciazy wpisany 02.07
Amicizia z tym polaniem mi to tak ostrożnieTakiego łyczka aby ;P
a nie dodała że polać ... jej wodyalbo soczek z witaminkami
o to raczek się szykuje (ja też z lipca)gadgeta, BellaRosa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnymoi przyszli tesciowie nic nie wiedza o naszych problemach z zajsciem w ciaze... i nie mam zamiaru ich wtajemniczac bo po co? chociaz moze gdyby wiedzieli to by inaczej zareagowali...
dla mamy m to wszystko jest takie proste- szast prast i zachodzisz ( ma 3 synow jednego prawie po drugim...)
a wszystkie tutaj wiemy ile to czasem kosztuje czasu nerwow i lez...
moja mama i siostra wiedzialy ze sie lecze i biegam po lekarzach wiec moze dlatego bardziej sie ucieszyly...
Aga 30- jestem z Toba kochana jak i cale forum... jak to mowia ze z rodzina czasem dobrze to tylko na zdjeciach...
masz w nas taka duza forumowa rodzinke ktora na peeeewno zwariuje z radosci jak Ci sie uda zaciazyc...
Bellus- dzieki kobito za dobre slowodla mnie tez najwazniejsze jest to ze z markiem szalejemy z radosci
co za roznica ze dzidzia urodzi sie przed slubem ?? przeciez i tak go juz wczesniej planowalismy, kochamy sie jestesmy ze soba szczesliwi.... to co ma glupi papierek do tego ?? zreszta ja nie mam 15 lat zeby sie ciazy wstydzic... oboje jestesmy po 30, mamy mieszkanie stala prace stabilizacje w zwiazku i niczego wiecej nam procz dzidzi do szczescia nie potrzeba... a slub moge wziac w kazdej chwili... nie wiem co by to bylo gdybym miala czekac ze staraniami jeszcze rok zeby bylo " po slubie" jak to tesciowa chce...
kolejny rok zmarnowanych szans....
a mlodsza juz niestety nie bede....
gosiu-moze i masz racje- moze jak ochlona i przetrawia to sie bardziej uciesza... (dobrze by bylo.... to nie sa zli ludzie tylko troszke jak widac staroswieccy...)
dorus- chyba wszystkie tesciowe tak maja- ze synus to zawsze jest synus i jakos trudno dostrzec ze tak nagle dorosl...
najlepiej 10 lat 'trzymania sie za raczke" potem 5 lat narzeczenstwa i dobre 5 lat po slubie dziecko... w takim tempie to musialabym zaczac majac ok 10 lat...
moj termin porodu - 4 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2012, 11:55
BellaRosa, Dora, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Mamuśka wrote:Czytam tak trochę o tych teściach i widzę że mam chyba większe szczęście, moi to się nawet ucieszyli chyba bardziej teściu niż teściowa ale nie mieli problemów z tą nowiną...
ja mam teściów super teściu nawet jak przygotowaliśmy się do in vitro to nam na nie pieniądze dał (co prawda większość poszła na badania ale coś jeszcze zostało) a że teściowa jest bardzo religijna więc o in vitro nic nie wie ale za to bardzo intensywnie się modli o to by nam się udało
Mam nadzieję że wkońcu wymodli Ci fasolkęAmicizia, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
BellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
she.......................6...........35lat......FASOLINKA......pomorskie
Paulina1986........4...........26lat.......FASOLINKA......wielkopolska
plemniczka...........3...........28lat.......FASOLINKA......śląskie
gadgeta.............13...........32lata.....FASOLINKA......kuj-pom. (4.08.2013)
Mona....................5...........29lat......FASOLINKA......malopolska
Mamuśka.............5...........27lat.......FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
agga84a .............1..........28 lat.......FASOLINKA.............. śląskie
Kasiulek215.........4...........25lat.......01.12...............małopolskie
Sandraa..............6...........22lata......02.12..............wielkopolska
Woseba..............12..........24lata......06.12..............południe Polski
zosia-ktosia.........5...........29lat.........07.12.............łódzkie
kopciuszek126....12.........29lat.........07.12.............łódzkie
mauysia...............3...........30lat.......09.12...............wielkopolskie
kiti.......................4...........24lata......09.12..............małopolskie
muzarcia.............1............30lat.......10.12...............opolskie
Fedra..................52.........28lat.......12.12...............małopolskie
Amicizia .............1.............26 lat......13.12...............małopolskie
aneczkaaa1985...29.........27lat.......14.12..............warm-mazurskie
AGA30................24.........30lat.......15.12...............opolskie
Libra...................2...........30lat.......15.12................łódzkie
gocha04..............6...........27lat.......16.12................mazowieckie
Dora....................1...........30lat.......17.12................pomorskie
klamka................4...........35lat........17.12................mazowieckie
Natusia...............2..........27lat.........24.12................kuj-pom
anna_w................8...........30lat.......24.12................lubelskie
Beata..................4...........28lat.......25.12................mazowieckie
Malvinka..............3..........25lat.........25.12.............dolnośląskie
Mała29..............88...........29lat.......27.12................Wielka Brytaniagadgeta lubi tę wiadomość
Oliwka 2006