plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Estradiol informuje o dojrzałości oecherzyków
Progesteron mowi sie że robic najlepiej 7 dni po owu ja zawsze robiłam 10 było to najbardziej miarodajne...
Jesli wyniki były robione w 9 dc to ich wyliczenie moze byc błędne bo najlepiej je robic miedzy 3-5 dc...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyKiti... Przykro mi bardzo
Madzia... Ja robiłam w 2-3dc fsh, lh, estradiol, testosteron, prolaktyna. Stosunek lh/fsh powinien być najlepiej okolo 1... Przed owulacją (u mnie to byl 9-10dc bo miałam wczesne owulacje. Książkowo to 13dc gdy owulacje są 14dc) lh, estradiol, 7dpo prolaktyna, progesteron, estradiol. Wszystko to robiłam z ust, bo tylko wtedy daje to pełny obraz. Amh bez względu na dc. To samo tsh. Pozostałych badan tarczycy to niekoniecznie zlecają. Ja osobiście zrobiłam komplet raz czy dwa, by wykluczyć choroby tarczycy. Wtedy zrobiłam komplet tsh, ft3, ft4, antyTPO, anty TG. I dni maja znaczenie, w końcu kliniki po cos to tak zlecają.
PS. Aisa rodzisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:04
Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Libra odp synkiem nacieszycie się i może kiedyś Bez in -vitro będzie niespodzianka bo u męża kuzynki tak się stało i życzę każdej starajacej się aby doczekała się chodź takiego jednego cudownego dziecka jak Wy !!!
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Librus jak dobrze rozumiem 2-3 dc fsh, lh, estradiol, testosteron, prolaktyna
Przed owu lh i estradiol
7 dpo progesteron, prolaktyna, estradiol?
A kiedy te tarczycowe najlepiej?
Lh przed owu u mnie to badanie miało ne celu wychwycenie piku lh, a wielkość estradiolu wskazywał na stopień dojrzałości pęcherzyka, w połączeniu z usg mój lekarz oceniał biorąc pod uwagę czy wielkość pęcherzyka. Niektórzy tu jeszcze badają progesteron. Czasami podwyższony progesteron w tym momencie cyklu może świadczyć o luteinizacji pęcherzyka lub braku zgrania w czasie owulacji z endometrium...
Estradiol i progesteron po owulacji mówi o wydajności ciałka żółtego
jeżeli chodzi o tarczycę, to robi się je bez zwględu na dc, ja przynajmniej tak robiłam, choć badałam je chyba na początku jak upuszczali mi krew do badańmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Nie rodze, całkowita cisza w dalszym ciągu. Wczoraj miałam wizytę u położnej. Gdyby Młoda nie zechciała opuścić lokum do 14.07 czyli 41+3 to mam dzwonić na oddział i będziemy kombinować.
Swoją drogą ciekawe, że się tak dziecię zasiedziało. Czekamy dalej..
Dobrze, że mamy na forum mądre głowy to zawsze coś w kwestii hormonów i badań podpowiedzą
Patrycja, no tak, przez tamten kredyt mogą marudzić, ale może coś się jeszcze uda wykombinować. Może właśnie z wesela trochę kasy wpadnie
U nas ciąg dalszy kiepskiej pogody, opadów i wiatrów. Trochę fuj..Libra lubi tę wiadomość