plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:gadgeta wrote:dzieki amisza podpowiedz
zosku- nie przekreslaj jeszcze tego cyklu- dzisiaj skoczyla Ci tempka...
to dobry jest znak
Gadgetko temp skoczyła bo dziś szczyt progesteronu, od jutra zacznie spadać
spadac albo rosnac... hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Mocnej kawy nie przełknę ...buuu ;-(
Skazana jestem na inne sposoby...a zimna kąpiel w Kłodnicy czy Odrze może wystarczy?
Kurcze, Ty chcesz wywołać @ a ja zaciskam kolana jak nie wiem i modlę się,żeby na plamieniu się skończyło i żeby wyrocznia ovu miała rację,że to znak na plusFedra, gadgeta lubią tę wiadomość
-
GADGETKO KOCHANA
nospą sie nie przejmuj tylko bierz jak lekarz kazał ja brałam prawie cała ciąże 3 razy dziennie i jak widac nie zaszkodziła a bez niej byłoby niebezpiecznie,
także stosuj sie do aleceńgadgeta lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:Tysiu a moze zacznie sie piąć jak bylo u mnie. Trzymam kciuki!!
Gadgetko mam pytanko. W zwiazku z tym ze zmienia mi sie rozklad dnia.. i bede wstawala o 5 do pracy to musze inaczej brac Euthyrox i Duphaston. Do tej pory bralam Euthyrox o 9 (na czczo), a dupka o 6.30.
Czy myslisz ze moge brac te dwa leki teraz naraz? juz o 5 rano? czy musze odczekac jeden po drugim jakis czas?
plemnisiu mozesz brac oba na raz lub jesli Ci wygodniej euthyrox zaraz po przebudzeniu a duphaston np po sniadaniu. euthyrox na pewno na czczo- ja biore zawsze zaraz po przebudzeniu i nie zawsze sa to stale pory bo budze sie roznie... ale poniewaz bierzemy tylko jedna tabl na dobe to dwie godziny w ta czy w tamta nie maja znaczenia. natomiast duphaston mozesz przyjmowac i na czczo i po posilku- to nie ma wplywu na wchlanianie. jesli masz wiecej tabletek na dobe do brania (np 3) to mozesz to sobie tak rozlozyc zeby brac rano razem euthyrox i duphaston a reszte duphastonu rozlozyc w czasie az do wieczora. jesli masz duphaston 2 razy to mozesz go wtedy wziac po sniadaniu i drugi raz wieczorem- jak Ci wygodniej -
Zosiu szansa jeszcze jest, ja mam wykres podobny, i mam już urojenia ciążowe , normalnie odczuwam wszystkie objawy choć to nie możliwe bo nawet gdyby sie udało to jeszcze za wcześnie prawda?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBabeczki, plis powiedzcie szczerze, bo jak już zaczęłam przyzwyczajać się do myśli, że dłużej będę się starała (i zamówiłam ten termometr :p )to ten detektor dał mi to plamienie. I teraz pytanie-TYLKO SZCZERZE,czy ten spadek temperatury (masakryczny dodam spadek!) i plamienie raczej nie wróżą nic dobrego? bo cholera jasna, nadal mnie mdli i pobolewa brzuch jak na @
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:hej dziewczyny. Jak zwykle duzo mialam czytania od wczoraj... i przyznam sie ze jak doszlam do tego jak to niecierpicie i draznią was na portalach zdjecia dzieci, ciążowego brzucha i gadki na ten temat zrobiło mi sie jakos tak dziwnie... taka zazdrość nie jest zdrowa. Ja chociaz juz dlugo pragnelam dziecka nigdy nie myslalam zle o innych mamusiach i ich dzieciaczkach, wręcz serce mi sie raduje jak widze takie niemowlaczki..to jest tak ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i nie wierze ze jak Wam sie uda zajsc w ciaze nie bedziecie chcialy pochwalic sie tym szczesciem. Hmm tak wywnioskowalam ze nie bardzo byscie chcialy teraz tu wsrod was te które zaszly w ciąże.. bo poprostu nie chcecie o tym sluchac i was to drażni...wiec głupio mi teraz pisac cokolwiek w zwiazku ze mną.
Nie myśl tak w ogóle! Inaczej chyba podchodzi się z taką zazdrością, nie nazwałabym jej nawet niezdrową, do kobiet zupełnie obcych takich jak tu z forum a inaczej do koleżanek/znajomych. Trudno jest to wytłumaczyć, ale taka zazdrość nie jest niezdrowa. -
Beata wrote:plemniczko i gadgetko co myślicie o mim wykresie kiedy mogę zatestować najwcześniej jesli temp. nie spadnie?
Beatko bardzo ladny jest twoj wykres! Jesli dalej tak bedzie Ci sie trzymac temperatura lub wzrosnie to za swoim przykladem powiem ze najwczesniej 11 dnia cyklu moglabys zatestowac... ja tez mialam owulke 18dnia cyklu tak jak ty ( przynajmniej według ovufriend) no i 11dpo juz mialam bledziutką kreseczke... pytasz kiedy najwczesniej wiec tak pisze... oczywiscie tylko jesli nie wyjdzie wtedy to wcale nie znaczy ze nie ma ciazy:) ale to wiesz:)Beata lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Babeczki, plis powiedzcie szczerze, bo jak już zaczęłam przyzwyczajać się do myśli, że dłużej będę się starała (i zamówiłam ten termometr :p )to ten detektor dał mi to plamienie. I teraz pytanie-TYLKO SZCZERZE,czy ten spadek temperatury (masakryczny dodam spadek!) i plamienie raczej nie wróżą nic dobrego? bo cholera jasna, nadal mnie mdli i pobolewa brzuch jak na @
Shagga, duże prawdopodobieństwo, że jednak zbliża się @, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Oglądając wykresy na Fertility Friend widziałam parę wykresów, w którym temperatura odbijała się od dna i była ciąża, czyli zdarzyć się może wszystko.
Mi np. w poprzednim cyklu temp. w piątek spadła o 0.3 i byłam już pewna, że po wszystkim. W sobotę wzrosła do 36.75 - zapaliło się światełko. W niedzielę znowu 36.75 - popędziłam zrobić test.
Po godzinie dostałam okres
Więc po raz kolejny "wiem, że nic nie wiem" -
nick nieaktualnyFedra wrote:mauysia wrote:Libra wrote:Dora wrote:Słuchajcie a może zróbcie jakąś listę z tymi linkami fo fb i nk? bo trudno to już ogarnąć
niom, jestem ZAAAAA!!!
A ja przeciw
Tzn. nie wpisujcie mnie, bo ja Wam tylko wysyłąm privem, żeby cały świat nie dowiedział się kim jestem. Tylko Wy
ja też prosze o nie wpisywanie na listęto było tylko do waszej wiadomości
a w sumie to racja... przecież forum jest ogólnodostępne.... nie pomyślałam:) -
nick nieaktualnyBeata wrote:plemniczko i gadgetko co myślicie o mim wykresie kiedy mogę zatestować najwcześniej jesli temp. nie spadnie?
beatko sprobowalabym w czwartek lub piatek- to juz bedzie 11 czy 12 dpo a pamietam ze u plemniczki wtedy wyszla bladziutka kreska... u mnie beta byla 20 juz 10 dnia po owulacji ( chociaz na sikancu tez bylo cos tam widac ale ledwo ledwo i pod swiatlo... wiesz tzw cien cienia drugiej kreski ;P)- wiec jesli chcesz mozesz tez pojsc od razu na bete- bedziesz miala wtedy pewnosc na 100% czy sie udalo
odpisalam Ci na privWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2012, 12:01
plemniczka, Beata lubią tę wiadomość