X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Rucia a u mnie ani z nyłym ani z tym nic nie wychodzi!!! Fakt mój były miał mało i leniwe wojsko ale teraz nadal nic!!!
    a mój lekarz powiedział że mam dać sobie spokój z tym wrogim śluzem!!
    Jeśli chlemidii nie mam to dobrze jest!!

U mnie podejrzewano wrogi śluz, ale na badanie nie poszłam olałam to, i szczerze powiedziawszy nie wiele wiem na ten temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Rucia a u mnie ani z nyłym ani z tym nic nie wychodzi!!! Fakt mój były miał mało i leniwe wojsko ale teraz nadal nic!!!
    a mój lekarz powiedział że mam dać sobie spokój z tym wrogim śluzem!!
    Jeśli chlemidii nie mam to dobrze jest!!

U mnie podejrzewano wrogi śluz, ale na badanie nie poszłam olałam to, i szczerze powiedziawszy nie wiele wiem na ten temat.

Rucia a robiłaś badania na tą chlemidie????

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka ja już od tego cyklu łykam castagnus, wiesiołek, witaminy B6, C, magnez, żelazo, femibion Natal 1 no i to chyba wszystko :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nic w tym kierunku nie robiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz obliczyłam w kalendarzu że lepiej jak @ zawita w piątek albo w sobotę bo owulka na święta mi wypadnie jak szybciej będzie a ja chce inseminacje w grudniu!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga nic w tym kierunku nie robiłam.

To idż do gina to badanie z wymazy szyjki macicy się robi jest bezbolesne ja płaciłam 70 zł!! a mozesz mieć tą bakterie co zabija albo spowalnia plemniki!!! u mnie lekarz na pierwszej wizycie mi to zrobił wraz z cytologia i koloposkopią i wszystko ok u mnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Wiecie co? Może to głupie co powiem (a na pewno bardzo egoistycznie zabrzmi),ale jak rozmawiam z Wami i widzę,że nie jest tak,że wszyscy wokoło zachodzą a ja nie (mimo,że u mnie to dopiero 1 cykl starań za mną), to jakoś pocieszam się,że jak nie teraz to za miesiąc...w kupie raźniej :)

każda czasem mysli egoistycznie. w końcu to bedzie twoje dziecko a nie nasze:) (no nasze poniekąd) he he

ja mam już artylerie na nastepny cykl:
    - wiesiołek
    - testy owu
    - castagnus
    - syrop wykrztuśny na dni okoloowulacyjne

Ja już biorę ten Oeparol (jak skończy mi się to pewnie kupię ten co ty polecałaś ten Femina), Folik i Magnez (tu kiedyś wyczytałam to
    http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21 )....no i 2 testy owu zostały z zeszłego cyklu :)

Kurcze chyba źle wyraziłam się, bo to nie tak,że cieszę się,że inne też nie zachodzą,ale raczej chodziło mi,że dzięki Waszemu wsparciu jakoś spokojnie weszłam w nowy cykl i pełna nadziei...bo jak nikt inny wiecie co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2012, 09:13

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jak szukałam "negatywnych skutków zażywania magnezu" to wyskoczyła mi strona że "aby magnez z wit b6 zaczął działać, należy go przyjmowac z wapnem" - no niedługo całą apteczke będę w domu miała.. a jak wiadomo za duzo wit też nie jest dobrze..

komu tu wierzyć..

i dzis wpadłam również na taki pomysł... żeby pójśc do jakiegos nowego gina i mu powiedziec że 12 miechów już sie staram i niech mi daje skierowania na badania.. jak on mi udowodni że sie nie starałam? nie udowodni.. he dobre co?

Rucia, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nowym roku mam zamiar odwiedzić moją Pani GIN, teraz już mi się nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka kombinatorze :D ale pomysł jest genialny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wkleiłam linku, więc wklejam co chciałam wcześniej wkleić:
    http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO nie udowodni zosia !!! nie ma takiej obcjii!!!
    Ja lecę po miodek i przecier i za śledziki się będe brać!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam za pół godzinki do was dziewczynki!!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka btw. masz bardzo przystojnego męża :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dziś jak szukałam "negatywnych skutków zażywania magnezu" to wyskoczyła mi strona że "aby magnez z wit b6 zaczął działać, należy go przyjmowac z wapnem" - no niedługo całą apteczke będę w domu miała.. a jak wiadomo za duzo wit też nie jest dobrze..

komu tu wierzyć..

i dzis wpadłam również na taki pomysł... żeby pójśc do jakiegos nowego gina i mu powiedziec że 12 miechów już sie staram i niech mi daje skierowania na badania.. jak on mi udowodni że sie nie starałam? nie udowodni.. he dobre co?

Ja dokładnie 2 mce po ślubie byłam u gina mojej Mamy i On mi wtedy powiedział,że jak w pół roku nie zajdę do żeby się zgłosić i będziemy wtedy myśleć...wtedy akurat zaszłam (tzn nie On miał w tym swój udział oczywiście ;) ) więc nie wiem co by za badania zlecał,ale myślę że zmiana gina mogłaby pomóc, choćby w tym,że dostanie się jakieś nowe wytyczne:) A tak na marginesie,to Twój obecny gin/ginka co mówi?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ODP OD MOJEJ MAMY:

Jak dobrze zrozumiałam to ten kolega zamknął działalność, a facet u którego pracował na umowę zlecenie nie opłacał mu składek? Tak od momentu gdy nie prowadził działalności a pracował na umowę zlecenia powinien miec opłacane składki ZUS, chyba że był studentem, albo pracował gdzies na umowę o pracę. Podstawowe pytanie czy kolega podpisywał dokument ZUA- rejestracja w Zus,bo jeśli tak to ZUS upomni się o składki, a jeśli nie to ZUS nie wie o jego istnieniu.

Urząd Skarbowy jesli otrzymuje podatek dochodowy siedzi cicho i nic więcej go nie obchodzi. Wszystko wyjdzie przy kontroli z ZUS. A czy ubezpieczenie zdrowotne było wzięte? bo to musiał bez względu na wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Aż musze zobaczyć :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

ja? no co ty:) facet jak facet:) z tym że kochany:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu, zagadałam się i nawet śniadania nie zjadłam jeszcze....zmykam. Do potem ;)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Jezuuuu, zagadałam się i nawet śniadania nie zjadłam jeszcze....zmykam. Do potem ;)

to smacznego. zerknij na strone poprzednią tam masz odp o tym koledze i jego działalności

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ