X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Lecę dziewczynki, trzymajcie się ciepło w tym mrozie!

papapa

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    Mam 19 (w lutym 20) jestem z moim ukochanym 4 lata i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Robiłam wszystkie badania i lekarz ginekolog powiedział że wszystko jest ok. Biorę kwas foliowy i witaminki. Narzeczony też robił badania i bierze witaminy. Nie pijemy alkoholu od 4 miesięcy (apstynencja 100%) zdrowa dieta, sport. Nawet rzucam palenie (pale teraz elektronicznego o stężeniu nikotyny 6 miligramów). I dalej nic :( 2 razy okres mi się spóźniał 3-4 tygodnie a jak zrobiłam test ciążowy to negatyw :( Normalnie nie wiem co robić :( Jestem chora na WZW C i nefropatie lewej nerki ale lekarz hepatolog i nefrolog mi mówili że to nie wpływa na moją płodność i dziecko urodze w 100% zdrowe.

kochana 6 miesięcy to niewiele czasu. jeśli wszystko jest ok to kochajcie sie jak najczęsciej, dla przyjemności. i nie myśl że musi sie udać bo się nie uda..

Fedra lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    Mam 19 (w lutym 20) jestem z moim ukochanym 4 lata i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Robiłam wszystkie badania i lekarz ginekolog powiedział że wszystko jest ok. Biorę kwas foliowy i witaminki. Narzeczony też robił badania i bierze witaminy. Nie pijemy alkoholu od 4 miesięcy (apstynencja 100%) zdrowa dieta, sport. Nawet rzucam palenie (pale teraz elektronicznego o stężeniu nikotyny 6 miligramów). I dalej nic :( 2 razy okres mi się spóźniał 3-4 tygodnie a jak zrobiłam test ciążowy to negatyw :( Normalnie nie wiem co robić :( Jestem chora na WZW C i nefropatie lewej nerki ale lekarz hepatolog i nefrolog mi mówili że to nie wpływa na moją płodność i dziecko urodze w 100% zdrowe.

młodziutka jesteś :)
    prawda jest taka że 6 miesięcy to nie dużo u mnie jest 6 lat plus minus...
    statystyki pokazują że młode osoby starajace się o dzidzie zachodzą w pierwszym roku starań... najważniejsze jest żebyś się nie nakręcała...
    nie chce pisać że masz jeszcze dużo czasu przed sobą i takie tam ale czasami naprawdę wystarczy wyluzować :)
    prowadz wykresy to zawsze pomoże ocenić cykl...
    a monitoring miałaś robiony?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Miryndaa wrote:

kochana 6 miesięcy to niewiele czasu. jeśli wszystko jest ok to kochajcie sie jak najczęsciej, dla przyjemności. i nie myśl że musi sie udać bo się nie uda..

Kochamy się codziennie i zastanawiam się czy czasem to nie ma jakiegoś wpływu. Dzisiaj mam dni płodne i moje kochanie jakby mogło to by wyszedł z pracy i już był w domku :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pięknie mentoring mi się właczył ;)
    chyba za długo spałam albo to przez to że @ jeszcze nie przyszła a powinna ehh... człowiek nigdy nie wei co go spotka i dlaczego...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tematem.. "myślenie" facetów mnie po prostu czasem przeraża.. piszę M jaka chce bluzę czy z kapturem czy bez (taka bardziej sportową) bo to dla mnie ważne i żeby mi nie pisał że wszystko jedno bo nie wszystko jedno..
    na to mi odpisuje: bluzę z kapturem ale jak fajna to i bez..

załamuje mnie czasem ten mój mąż

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Miryndaa wrote:

Kochamy się codziennie i zastanawiam się czy czasem to nie ma jakiegoś wpływu. Dzisiaj mam dni płodne i moje kochanie jakby mogło to by wyszedł z pracy i już był w domku :)

czasami warto robić sobie dzień przerwy zeby się nasienie mogło zregenerować na razie kochajcie się tak jak zawsze a jak nie wyjdzie to w przyszłym cyklu zastosujcie metodę odsępu jednodniowego :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    a tak poza tematem.. "myślenie" facetów mnie po prostu czasem przeraża.. piszę M jaka chce bluzę czy z kapturem czy bez (taka bardziej sportową) bo to dla mnie ważne i żeby mi nie pisał że wszystko jedno bo nie wszystko jedno..

ha ha ha standard dlatego na zakupy zawsze zabieram mojego nigdy nie kupuję mu nic sama bo potem następuje wybrzydzanie ;)
    a tak na marginesie to moje futro dobiera się do takiej małej choinki co stoi na stoliku bo tam wiszą szyszki czekoladowe a on nie wie jak się do tego dobrać :)
    zaraz będe musiała z nim wyjść więc pewnie zniknę ale wrócę :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba będzie tak zrobić. :) Mam nadzieje że się uda. Zawsze tak myślałam że zajście w ciążę to pikuś. A teraz sama mam z tym problem. Przestaje wierzyć w "wpadki" :)

Fedra lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra to "oznajmij" mu że tego nie wolno jeść:)

ja też zmykam bo praca się kończy (ufff) i ide na zakupy. może kupię b"bluzę z kapturem lub bez jak będzia ładna"

papa:)

Fedra lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miryndaa wrote:
    Trzeba będzie tak zrobić. :) Mam nadzieje że się uda. Zawsze tak myślałam że zajście w ciążę to pikuś. A teraz sama mam z tym problem. Przestaje wierzyć w "wpadki" :)

każda tak myślała na początku a potem życie weryfikuje..

wpadki sie zdarzaja ale to naprawdę wpadka.
    jak cos sie chce to zazwyczaj nie wychodzi..

życze ci szybkiego zafasolkowania:)

Fedra lubi tę wiadomość

• natalii Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ale taki scorbolamid czy cos w tym stylu tez nie mozna?
    bo ja niewiem co w tym składzie ma byc?a co nie moze byc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    zosia-ktosia wrote:

ha ha ha standard dlatego na zakupy zawsze zabieram mojego nigdy nie kupuję mu nic sama bo potem następuje wybrzydzanie ;)
    a tak na marginesie to moje futro dobiera się do takiej małej choinki co stoi na stoliku bo tam wiszą szyszki czekoladowe a on nie wie jak się do tego dobrać :)
    zaraz będe musiała z nim wyjść więc pewnie zniknę ale wrócę :)

Mój ma tak samo :) Ostatnio kupowałam mu T-shirt. Pytam się jaki kolor chce. A on "Bez różnicy" To następne pytanie: "czarna czy biała" Odpowiedź faceta: "Może być Kochanie czarna, biała też fajnie by wyglądała. Ale jak nie to weź inny" No kurde :/

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Miryndaa wrote:

każda tak myślała na początku a potem życie weryfikuje..

wpadki sie zdarzaja ale to naprawdę wpadka.
    jak cos sie chce to zazwyczaj nie wychodzi..

życze ci szybkiego zafasolkowania:)

Dziękuje Ci bardzo :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalii wrote:

Scorbolamid chyba ma w składzie głównie wit. C (kwas askorbinowy inaczej), więc powinien być bezpieczny...

Dziewczyny, dobrze mówię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    natalii wrote:

Scorbolamid chyba ma w składzie głównie wit. C (kwas askorbinowy inaczej), więc powinien być bezpieczny...

Dziewczyny, dobrze mówię?

Dobrze dobrze :)

Malvinka lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, wreszcie mi sie zechcialo wstac z łózka, jakos tak mi w im bylo cielutko i wygodnie a po aspitynce tak dobrze sie spalo :) i znowu w nocy nie zasne ale co tam.

maz mnie dzis rano obudzil i zrobil sniadanie do łózeczka, hehehe moze jeszcze troche sobie pochoruje, szkoda tylko ze przez moje chorowanie on ma cigle obawy czy mozemy serduszkowac, ale w sumie juz głównie katar mnie meczy a @ pomalu odchodzi wiec niedługo będa sie zblizac płodne dni:)

Fedra lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa kolezanke, i zgadzam sie z tym co juz tu wczesniej dziewczyny napisaly wiec sie nie bede powtarzac

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliij jak jestes chora to na pewno bierz cos z paracetamolem, aspiryna nie jest wskazana ale paracetamol tak, mozna go brac, scorbolamid nie jestem pewna ale rutinoscorbin tak, sama biore, poniewaz on poprawia i wzmacnia tez uklad krazenia i nawet jest przepisywany kobietom w ciazy szczegolnie przed porodem zeby wzmocnic uklad. dobry jest tez czosnek, ja np biore w tabletkach bo samego to nie zjem ale to jest naturalny antybiotyk i na pewno nie zaszkodzi.

powiem jeszcze jedno nieleczona infekcja jesli jestes w ciazy na tak wczesnym etapie moze bardziej zaszkodzuc dziecku anizeli wziecie paracetamolu. no i obowiazkowo trzeba wylezec to jest njalepsze lekarstwo na przeziebienie, bo jesli jestes w stanie wstac z łózka i niormlnie jakos funkcjonowac to nie grypa tylko zwykle przeziebienie, a na przeziebienia i grypy nigdy antybiotyki nie pomoga bo one na wirusy nie dzialaja

a jesli boli cie gardlo to jeden lekarz sie gdzies na necie wypowiadal ze tabletki tymianke ipodbial sa ziolowe i kobieta w ciazy moze je stosowac :)

Dora lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2012, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Libra to potem meldować co i jak!!!!;-)

wyników dzisiaj nie będzie... kurier zapomniał przywieźć!

co za...

z mojego punktu wysyłają próbki do barania do labolatorium do łodzi... próbki i wyniki przewozi kurier... zapomniał wziąć i ma je specjalnie jutro przywieźć

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ