plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miryndaa wrote:Mam 19 (w lutym 20) jestem z moim ukochanym 4 lata i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Robiłam wszystkie badania i lekarz ginekolog powiedział że wszystko jest ok. Biorę kwas foliowy i witaminki. Narzeczony też robił badania i bierze witaminy. Nie pijemy alkoholu od 4 miesięcy (apstynencja 100%) zdrowa dieta, sport. Nawet rzucam palenie (pale teraz elektronicznego o stężeniu nikotyny 6 miligramów). I dalej nic
2 razy okres mi się spóźniał 3-4 tygodnie a jak zrobiłam test ciążowy to negatyw
Normalnie nie wiem co robić
Jestem chora na WZW C i nefropatie lewej nerki ale lekarz hepatolog i nefrolog mi mówili że to nie wpływa na moją płodność i dziecko urodze w 100% zdrowe.
kochana 6 miesięcy to niewiele czasu. jeśli wszystko jest ok to kochajcie sie jak najczęsciej, dla przyjemności. i nie myśl że musi sie udać bo się nie uda..Fedra lubi tę wiadomość
-
Miryndaa wrote:Mam 19 (w lutym 20) jestem z moim ukochanym 4 lata i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Robiłam wszystkie badania i lekarz ginekolog powiedział że wszystko jest ok. Biorę kwas foliowy i witaminki. Narzeczony też robił badania i bierze witaminy. Nie pijemy alkoholu od 4 miesięcy (apstynencja 100%) zdrowa dieta, sport. Nawet rzucam palenie (pale teraz elektronicznego o stężeniu nikotyny 6 miligramów). I dalej nic
2 razy okres mi się spóźniał 3-4 tygodnie a jak zrobiłam test ciążowy to negatyw
Jestem chora na WZW C i nefropatie lewej nerki ale lekarz hepatolog i nefrolog mi mówili że to nie wpływa na moją płodność i dziecko urodze w 100% zdrowe.
młodziutka jesteś
prawda jest taka że 6 miesięcy to nie dużo u mnie jest 6 lat plus minus...
statystyki pokazują że młode osoby starajace się o dzidzie zachodzą w pierwszym roku starań... najważniejsze jest żebyś się nie nakręcała...
nie chce pisać że masz jeszcze dużo czasu przed sobą i takie tam ale czasami naprawdę wystarczy wyluzować
prowadz wykresy to zawsze pomoże ocenić cykl...
a monitoring miałaś robiony?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:Miryndaa wrote:Mam 19 (w lutym 20) jestem z moim ukochanym 4 lata i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Robiłam wszystkie badania i lekarz ginekolog powiedział że wszystko jest ok. Biorę kwas foliowy i witaminki. Narzeczony też robił badania i bierze witaminy. Nie pijemy alkoholu od 4 miesięcy (apstynencja 100%) zdrowa dieta, sport. Nawet rzucam palenie (pale teraz elektronicznego o stężeniu nikotyny 6 miligramów). I dalej nic
kochana 6 miesięcy to niewiele czasu. jeśli wszystko jest ok to kochajcie sie jak najczęsciej, dla przyjemności. i nie myśl że musi sie udać bo się nie uda..
Kochamy się codziennie i zastanawiam się czy czasem to nie ma jakiegoś wpływu. Dzisiaj mam dni płodne i moje kochanie jakby mogło to by wyszedł z pracy i już był w domku -
a tak poza tematem.. "myślenie" facetów mnie po prostu czasem przeraża.. piszę M jaka chce bluzę czy z kapturem czy bez (taka bardziej sportową) bo to dla mnie ważne i żeby mi nie pisał że wszystko jedno bo nie wszystko jedno..
na to mi odpisuje: bluzę z kapturem ale jak fajna to i bez..
załamuje mnie czasem ten mój mąż -
Miryndaa wrote:zosia-ktosia wrote:Miryndaa wrote:Mam 19 (w lutym 20) jestem z moim ukochanym 4 lata i od 6 miesięcy staramy się o dziecko. Robiłam wszystkie badania i lekarz ginekolog powiedział że wszystko jest ok. Biorę kwas foliowy i witaminki. Narzeczony też robił badania i bierze witaminy. Nie pijemy alkoholu od 4 miesięcy (apstynencja 100%) zdrowa dieta, sport. Nawet rzucam palenie (pale teraz elektronicznego o stężeniu nikotyny 6 miligramów). I dalej nic
kochana 6 miesięcy to niewiele czasu. jeśli wszystko jest ok to kochajcie sie jak najczęsciej, dla przyjemności. i nie myśl że musi sie udać bo się nie uda..
Kochamy się codziennie i zastanawiam się czy czasem to nie ma jakiegoś wpływu. Dzisiaj mam dni płodne i moje kochanie jakby mogło to by wyszedł z pracy i już był w domku
czasami warto robić sobie dzień przerwy zeby się nasienie mogło zregenerować na razie kochajcie się tak jak zawsze a jak nie wyjdzie to w przyszłym cyklu zastosujcie metodę odsępu jednodniowego17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
zosia-ktosia wrote:a tak poza tematem.. "myślenie" facetów mnie po prostu czasem przeraża.. piszę M jaka chce bluzę czy z kapturem czy bez (taka bardziej sportową) bo to dla mnie ważne i żeby mi nie pisał że wszystko jedno bo nie wszystko jedno..
załamuje mnie czasem ten mój mąż
ha ha ha standard dlatego na zakupy zawsze zabieram mojego nigdy nie kupuję mu nic sama bo potem następuje wybrzydzanie
a tak na marginesie to moje futro dobiera się do takiej małej choinki co stoi na stoliku bo tam wiszą szyszki czekoladowe a on nie wie jak się do tego dobrać
zaraz będe musiała z nim wyjść więc pewnie zniknę ale wrócęzosia-ktosia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Miryndaa wrote:Trzeba będzie tak zrobić.
Mam nadzieje że się uda. Zawsze tak myślałam że zajście w ciążę to pikuś. A teraz sama mam z tym problem. Przestaje wierzyć w "wpadki"
każda tak myślała na początku a potem życie weryfikuje..
wpadki sie zdarzaja ale to naprawdę wpadka.
jak cos sie chce to zazwyczaj nie wychodzi..
życze ci szybkiego zafasolkowania:)Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:zosia-ktosia wrote:a tak poza tematem.. "myślenie" facetów mnie po prostu czasem przeraża.. piszę M jaka chce bluzę czy z kapturem czy bez (taka bardziej sportową) bo to dla mnie ważne i żeby mi nie pisał że wszystko jedno bo nie wszystko jedno..
załamuje mnie czasem ten mój mąż
ha ha ha standard dlatego na zakupy zawsze zabieram mojego nigdy nie kupuję mu nic sama bo potem następuje wybrzydzanie
a tak na marginesie to moje futro dobiera się do takiej małej choinki co stoi na stoliku bo tam wiszą szyszki czekoladowe a on nie wie jak się do tego dobrać
zaraz będe musiała z nim wyjść więc pewnie zniknę ale wrócę
Mój ma tak samoOstatnio kupowałam mu T-shirt. Pytam się jaki kolor chce. A on "Bez różnicy" To następne pytanie: "czarna czy biała" Odpowiedź faceta: "Może być Kochanie czarna, biała też fajnie by wyglądała. Ale jak nie to weź inny" No kurde
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:Miryndaa wrote:Trzeba będzie tak zrobić.
Mam nadzieje że się uda. Zawsze tak myślałam że zajście w ciążę to pikuś. A teraz sama mam z tym problem. Przestaje wierzyć w "wpadki"
każda tak myślała na początku a potem życie weryfikuje..
wpadki sie zdarzaja ale to naprawdę wpadka.
jak cos sie chce to zazwyczaj nie wychodzi..
życze ci szybkiego zafasolkowania:)
Dziękuje Ci bardzozosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
natalii wrote:dzięki dziewczyny ale taki scorbolamid czy cos w tym stylu tez nie mozna?
bo ja niewiem co w tym składzie ma byc?a co nie moze byc?
Scorbolamid chyba ma w składzie głównie wit. C (kwas askorbinowy inaczej), więc powinien być bezpieczny...
Dziewczyny, dobrze mówię? -
nick nieaktualnyMalvinka wrote:natalii wrote:dzięki dziewczyny ale taki scorbolamid czy cos w tym stylu tez nie mozna?
bo ja niewiem co w tym składzie ma byc?a co nie moze byc?
Scorbolamid chyba ma w składzie głównie wit. C (kwas askorbinowy inaczej), więc powinien być bezpieczny...
Dziewczyny, dobrze mówię?
Dobrze dobrzeMalvinka lubi tę wiadomość
-
witajcie, wreszcie mi sie zechcialo wstac z łózka, jakos tak mi w im bylo cielutko i wygodnie a po aspitynce tak dobrze sie spalo
i znowu w nocy nie zasne ale co tam.
maz mnie dzis rano obudzil i zrobil sniadanie do łózeczka, hehehe moze jeszcze troche sobie pochoruje, szkoda tylko ze przez moje chorowanie on ma cigle obawy czy mozemy serduszkowac, ale w sumie juz głównie katar mnie meczy a @ pomalu odchodzi wiec niedługo będa sie zblizac płodne dni:)
Fedra lubi tę wiadomość
-
Nataliij jak jestes chora to na pewno bierz cos z paracetamolem, aspiryna nie jest wskazana ale paracetamol tak, mozna go brac, scorbolamid nie jestem pewna ale rutinoscorbin tak, sama biore, poniewaz on poprawia i wzmacnia tez uklad krazenia i nawet jest przepisywany kobietom w ciazy szczegolnie przed porodem zeby wzmocnic uklad. dobry jest tez czosnek, ja np biore w tabletkach bo samego to nie zjem ale to jest naturalny antybiotyk i na pewno nie zaszkodzi.
powiem jeszcze jedno nieleczona infekcja jesli jestes w ciazy na tak wczesnym etapie moze bardziej zaszkodzuc dziecku anizeli wziecie paracetamolu. no i obowiazkowo trzeba wylezec to jest njalepsze lekarstwo na przeziebienie, bo jesli jestes w stanie wstac z łózka i niormlnie jakos funkcjonowac to nie grypa tylko zwykle przeziebienie, a na przeziebienia i grypy nigdy antybiotyki nie pomoga bo one na wirusy nie dzialaja
a jesli boli cie gardlo to jeden lekarz sie gdzies na necie wypowiadal ze tabletki tymianke ipodbial sa ziolowe i kobieta w ciazy moze je stosowacDora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Libra wrote:AGA 30 wrote:Libra to potem meldować co i jak!!!!
wyników dzisiaj nie będzie... kurier zapomniał przywieźć!
co za...
z mojego punktu wysyłają próbki do barania do labolatorium do łodzi... próbki i wyniki przewozi kurier... zapomniał wziąć i ma je specjalnie jutro przywieźć