X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby co to ja to opakowanie chetnie Ci wyślę
    nawt nie wiem czy nie mam jeszcze jednych jakiś poszukam w domu i dam Ci znac wieczorem

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    zosiu to widzę że trudny z niego zawodnik, ale jeśli pociesz Cie to troszkę to mój tez jest z tych trudniejszych.

chyba nie jest aż taki trudny bo nie dociekliwy heheh
    tylko uparty ważne ze nie wnika w to co ona robi :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOSIA oczywiście to ze razem uzgodnili to wiesz o co mi chodziło...
    żeby czył że jest dla ciebie najważniejszy i zrobisz to dla niego :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, niech wie że poświęcam się dla niego:)

Beata, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witaj Mayusia
    odpoczełaś? to mogę Cię pomęczyć?

Hej Beciu :)
    możesz mnie męczyć :D ale do kompa siadam dziś rzadko, więc proszę o wyrozumiałość...

zosia-ktosia, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi a Ty teraz coś bierzesz?

nie nic nie biore licze na to co ma być to bedzie zreszta jeszcze młoda jestem to zdaże;)

a.png
    a.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobitki ja zmykam troszkę muszę się przespać bo mnie morzy zajżę jeszcze później. miłego dnia życzę.

zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia wiem że juz mi pisałas że mogę jeszcze wczoraj i dzis ale juz wszystkie objawy zniknęły...;(

zwerknij jeszcze raz i powiedz co o tym myslisz bo napewno nie miwłam owulki już ani wczoraj a ni dziś ...
    to co możliwe ze jej nie było wcale pomimo tych wszystkich objawów?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa mała wypocznij

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:

nie nic nie biore licze na to co ma być to bedzie zreszta jeszcze młoda jestem to zdaże;)

no tak ale wyczytałam że przed pierwszą ciązą brałas przez 8 mies. duphaston? w wikeu 18 lat tak sie martwiłas ?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Beata wrote:
    AGA 30 wrote:
    No faktycznie śluz przez kilka dni miałaś i bóle a testy widziałam negatywne!!! To trudno wyczuć kiedy owulka była!!!
    Ja jak mi w poprzednim cyklu lekarz potwierdził owulkę to pamiętam ból dzień wcześniej jaki miałam że nawet siedzieć nie umiałam i w tym cyklu też jeden dzień takiego bólu miałam a w inne dni ból był inni mniejszy!!!
    Zaczynam poprostu coraz bardziej poznawać swój organizm!!!;-)

czyli może sprecyzujcie mi owlka powinna być wtedy kiedy ból najsilniejszy czy jak? to może sama sobie zanaczę jak mi do jutra nie zanzaczy?

Tak ja się sugeruję tym najmocniejszym bólem bo to wtedy ponoć pęcherzyki pękają !!!! a jeżeli i lekarz mi to potwierdzil widocznie tak to jest!!!

mnie dzis też boli jajnik o to sporo czyli jak wczoraj było przytulanie to żołnierzyki moga przezyc?

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayusia wiem że juz mi pisałas że mogę jeszcze wczoraj i dzis ale juz wszystkie objawy zniknęły...;(

zwerknij jeszcze raz i powiedz co o tym myslisz bo napewno nie miwłam owulki już ani wczoraj a ni dziś ...

Beciu, a skąd wiesz, że na pewno nie miałaś wczoraj ani dziś? Mikroskopem się nie sugeruj, bo podejrzewam, że on jest jakiś trefny...
    Dopóki nie rozpoczęła się faza wyższych temperatur, to organizm daje Ci zielone światło do działania. Tak na dobrą sprawę, to dopiero drugiego dnia wyższych temperatur można mieć względną pewność, że zaczęły się dni niepłodne.
    Zobaczymy, co powie Twoja jutrzejsza i pojutrzejsza temperatura.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia,niezły ten plan :) A tak zastanawiam się - jak ja brałam raz tabsy (żeby @ okres przesunąć po zabiegu) to brałam je o 9 a więc wtedy gdy byłam w pracy,więc M nie widział jak ja je biorę,ale w torebce miałam więc czasem widział je...nie mogłabyś i ty mieć prawdziwego blistra w torebce i czasem "przypadkiem" wyjąc, hehehe?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belluś, strasznie mi przykro :( Strasznie smutno się dla wielu z Was zakończył poprzedni i zaczął nowy rok :(

Wosebko - witaj ponownie!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Beata wrote:
    AGA 30 wrote:
    No faktycznie śluz przez kilka dni miałaś i bóle a testy widziałam negatywne!!! To trudno wyczuć kiedy owulka była!!!
    Ja jak mi w poprzednim cyklu lekarz potwierdził owulkę to pamiętam ból dzień wcześniej jaki miałam że nawet siedzieć nie umiałam i w tym cyklu też jeden dzień takiego bólu miałam a w inne dni ból był inni mniejszy!!!
    Zaczynam poprostu coraz bardziej poznawać swój organizm!!!;-)

czyli może sprecyzujcie mi owlka powinna być wtedy kiedy ból najsilniejszy czy jak? to może sama sobie zanaczę jak mi do jutra nie zanzaczy?

Tak ja się sugeruję tym najmocniejszym bólem bo to wtedy ponoć pęcherzyki pękają !!!! a jeżeli i lekarz mi to potwierdzil widocznie tak to jest!!!

mnie dzis też boli jajnik o to sporo czyli jak wczoraj było przytulanie to żołnierzyki moga przezyc?

JASNE ZE TAK
    naet jeśli było 3 dni przed to tak

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Beciu, a skąd wiesz, że na pewno nie miałaś wczoraj ani dziś? Mikroskopem się nie sugeruj, bo podejrzewam, że on jest jakiś trefny...
    Dopóki nie rozpoczęła się faza wyższych temperatur, to organizm daje Ci zielone światło do działania. Tak na dobrą sprawę, to dopiero drugiego dnia wyższych temperatur można mieć względną pewność, że zaczęły się dni niepłodne.
    Zobaczymy, co powie Twoja jutrzejsza i pojutrzejsza temperatura.

bo już nie mam ani śluzu a ni bóli owulacyjnych a miałam je przez ładnych kilka dni

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:

no tak ale wyczytałam że przed pierwszą ciązą brałas przez 8 mies. duphaston? w wikeu 18 lat tak sie martwiłas ?

8miesiecy przytulalismy sie i nic nie wychodziło i miałam bardzo nieregularne @ wiec gin przepisala mi cos na uregulowanie a przy okazji zeby zajsć w ciże.i brałam go tylko przez jeden cykl bo odrazu udało sie.

Moze troche źle wtedy napisałam posta:)i ni8e zrozumiałas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2013, 13:30

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra i Beata: pytałam szwagierki i jej lekarz zlecal badanie prl na początku cyklu

Beata wygląda na to,ze ta owu była u Ciebie wczoraj, był skok i objaw śluzu płodnego zaniknął,dzisiejszy spadek nie musi niczego oznaczać, zobaczymy jutro, ale ja na twoim miejscu już dawno zamówiłabym testy LH:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2013, 13:24

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    AGA 30 wrote:
    A mi wróżka powiedziała że będe miała bliżniaki a potem jeszcze córkę a tu nic nie widać anie nie słychać he he he!!!

ale nie powiedziała kiedy? wiec nic straconego
    moja znajoma leczyła sie 13 lat w łodzi w jakiejś klinice niepłodności
    aż w końcu zaszła w ciąże urodziła zdrową córeczkę a potem za rok 2 bliźniaczki i ma teraz 3 dziewczynki a jest ok 40 :)

hej dziewczynki!
    moja znajoma też leczyła się chyba z 8 lat i zaszła w ciążę urodziła dziewczynkę a za rok zaszła znowu i urodziła dwie bliźniaczki ;).Tak samo Beatko jak i Twoja znajoma...
    Belluś trzymaj się mocno!!!Musisz być silna dla maleństwa w brzuszku,a mama na pewno będzie czuwać nad Wami!!!
    Zosiu-dobry pomysł z tabsami ;)

zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belluś światełko dla Twojej mamy [*]

a.png
    a.png
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ