Forum Starając się - ogólne Plotki staraczek i nie tylko
Odpowiedz

Plotki staraczek i nie tylko

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 16 lipca 2017, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0e87709424d.jpg
    Czy test górny owulacyjny jest pozytywnyczy to jeszcze negatyw?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2017, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    no to taką namiastkę podwórka masz:-)
    Hehe dobre i to :P

    Dzastina testuj dalej bo jeszcze żaden nie jest pozytywny
    Powodzenia :*

  • Rene Autorytet
    Postów: 3902 1755

    Wysłany: 16 lipca 2017, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0e87709424d.jpg
    Czy test górny owulacyjny jest pozytywnyczy to jeszcze negatyw?
    moim zdaniem negatywne są

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 16 lipca 2017, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina albo negatywne albo kiepskie :( w tym miesiącu sprawdzałam testy z Allegro vs. Apteczne i te z Allegro mi ani razu pozytywu nie pokazały i na nich ta górna kreska byłaby maksymalna... musisz się poznać na testach, ale generalnie to nie jest pozytyw ;)

    Ja mieszkam pod Bielskiem więc generalnie takie widoczki mam na wyciągnięcie dłoni ;)...

    Rene lubi tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Rene Autorytet
    Postów: 3902 1755

    Wysłany: 16 lipca 2017, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja będę już niedługo testerką tych allegrowskich jestem ciekawa czy też będą felerne

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 16 lipca 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene - też jestem ciekawa czy to ja trafiłam na jakąś kiepską partię czy one takie są...! Przy mega pozytywów na tym z Allegro dało się zauważyć cień...

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2017, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można kupic przy pierwszym testowaniu apteczne i sikać na oba potem się wie jaka kreska na allegrowych jest pozytywna, ja miałam felerną partię seriooo nic nie wychodziło nawet takie jak dzastiny a na aptecznych full kreski

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 16 lipca 2017, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kupiłam w rosmanie i to normalna znana firma. Testuję od 10 dni c. I ciągle wychodzi jakiś cień dziwne bo nic chyba nie powinno wskazywać skoro nie ma owulacji. Dziś ten cień zrobił się mocniejszy. Pytam bo pierwszy raz robię takie testy i nie mam doświadczenia.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2235 1569

    Wysłany: 17 lipca 2017, 00:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69749b3534ad.jpg

    Nie wiem czy się przyda, ale to są moje testy ovu (z allegro)
    Dobranoc :*

    Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 5,5),wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero
    😪

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml

    ???
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2017, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu, powiedz mi kochana jeszcze raz, ile razy dziennie wykonywałaś testy owu - w mniej więcej jakich godzinach i które dc?

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 lipca 2017, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykonywałam codziennie lub co drugi dzień raz dziennie między 17 a 18.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2235 1569

    Wysłany: 17 lipca 2017, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akwarela wrote:
    Jedna z wielu, powiedz mi kochana jeszcze raz, ile razy dziennie wykonywałaś testy owu - w mniej więcej jakich godzinach i które dc?

    Hej :) witam z rana.
    Dwa razy dziennie robiłam do 15 dc. o 13 tej i 18 tej ( czasami później o pół godziny) tam na zdj podpisane dni cyklu i (p oraz w)
    Miałam zacząć od 10 dc, ale testy mi przyszły 12 tego i dlatego od tego dnia zaczęłam.
    Chyba dobrze wyszło,że dwa razy na dzień bo wieczorem był już zdecydowanie negatyw a w południe pozytyw (podobno).

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 5,5),wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero
    😪

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml

    ???
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 231 219

    Wysłany: 17 lipca 2017, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie tak jak myślałam negatyw.

    pilik lubi tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lipca 2017, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2235 1569

    Wysłany: 17 lipca 2017, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiak17 wrote:
    Hej. U mnie tak jak myślałam negatyw.

    Tulę :(

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 5,5),wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero
    😪

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml

    ???
  • Rene Autorytet
    Postów: 3902 1755

    Wysłany: 17 lipca 2017, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak przykro mi :-(
    Jedna z Wielu ten z rana z 13 dnia zdecydowanie pozytyw:-)ciekaw czy mi tak wyjdą...Jak dzisiejsza tempka u Ciebie?
    dzastina ja też będę w tym cyklu robić testy.Co do kresek to pozytywny uznaję się wtedy gdy obie kreseczki są jednakowej barwy lub ta testowa jest nawet ciemniejsza jeśli ciemnieją to dobry znak trzymam kciuki:-)

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 17 lipca 2017, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiak17 wrote:
    Hej. U mnie tak jak myślałam negatyw.

    :( trzymam kciuki za następny cykl!

    (Przypadkiem mi się nacisnęli lubię to... nie lubię oczywiście!!)

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2235 1569

    Wysłany: 17 lipca 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Misiak przykro mi :-(
    Jedna z Wielu ten z rana z 13 dnia zdecydowanie pozytyw:-)ciekaw czy mi tak wyjdą...Jak dzisiejsza tempka u Ciebie?
    dzastina ja też będę w tym cyklu robić testy.Co do kresek to pozytywny uznaję się wtedy gdy obie kreseczki są jednakowej barwy lub ta testowa jest nawet ciemniejsza jeśli ciemnieją to dobry znak trzymam kciuki:-)

    Nie mierzyłam, bo spałam 3 godziny , więc bezsensu było sprawdzać po takim czasie snu. Jak na złość, gdy chciałam zobaczyć co po tym spadku wczorajszym będzie :/ zostaje mi czekac do jutra .

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 5,5),wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero
    😪

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml

    ???
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 17 lipca 2017, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:13

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2235 1569

    Wysłany: 17 lipca 2017, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Su o której na będę?
    Ja tydzien juz biore bromergon euthyrex i inofolic. @ powinna juz przyjsc a zamiast niej duzo sluzu plodnego. Jest 33 dc to chyba za późno na owu. Brala ktoras z was te leki i miala moze podobna sytuację?

    Biorę bromergeron ,
    wczesniej brałam euthyrox (obecnie juz mam za to co innego )
    infolic nie znam
    Po tych dwoch lekach nie zauważyłam nic takiego u siebie.
    A ilu dniowe masz cykle ?

    yvonneSW lubi tę wiadomość

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Styczeń 2015 r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 5,5),wysoka prolaktyna.
    Od końca wakacji klinika - zalecone badania, z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero
    😪

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml

    ???
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ