Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorotka ciesze sie ze napisalas co u Ciebie.. Niestety musisz wytrzymac, no ale jak to Paula mowi wszystko dla maluszka
Tez ciekawa jestem, kto tam zamieszkuje Twoj brzuszekmoze sen sie sprawdzi? Hehe
Czekamy na wiesci
Ja dzisiaj mam humor taki sobie. Moj synek dzisiaj slabo sie uaktywnia, mialam rano schizy i panike ze popalakalam sie.. Do tego sie wazylam i tyje jak durna.. Za szybko mi to idzie, nim sie obejrze bede jak slon -
Daria nie panikujemy
daj dziecku poleniuchowac troszke
nie zawsze bedzie tak samo aktywny i w tych samych porach. Poza tym to jeszcze chyba nie czas na takie regularne ruchy... Maly ma jeszcze duzo miejsca i wystarczy ze sie inaczej ulozy a ty go nie poczujesz!!!!
wic luzik guzik i nie schizujemy
A co wagi.... No nie wiem co ci powiedziec... Ja nie tyje poki co. Jem normalnie jak zawsze. Ale to sie moze zmienic. Nie bede ci na sile slodzic bo to nie w moim stylu kochana ale moze sprobuj sie zdrowo odzywiac. Zadnych fast foodow, gotowego jedzenia. Sldkich napojow, mniej slodyczy... Wiecej warzyw i owocow. Na przekaske moze jakies musli z jogurtem.... Powinno pomoc i byc zdrowe dla dzidzi....
Im wiecej w ciazy sie przytyje tym gorzej bedzie zrzucic pozńiej... I ja ńie wierze w takie rzeczy ze potem prz dziecku samo spadnie... No samo to sie w przyrodzie nic nie dzieje.. Owszem, bedzie mńiej czasu na jedzenie, wcej ruchu ale to tez sprzyja podjadaniu ńie zdrowo. A zeby dojsc do dobrej formy trzeba bedzie spiac dupke i cwiczyc....
Nie wiem z jaka waga ty startowalas ale ja gdzies sobie obliczylam ze max przyrost wagi dla mnie to 9-13 kg i nie zamierzam tego przekroczyc
Wiec nie zalamuj sie tylko zmien moze diete troszkebuziam
-
nick nieaktualnyDaria dzieci tak mają, jednego dnia są bardziej aktywne, drugiego mniej - identycznie jak my, jednego dnia masz iwęcej energii a następnego nie chce ci isę nogą ani ręką ruszać
spróbuj słodkiego i poleżeć, popukac w brzuszek, puścicć głosńiej muzykę, ewentualnie wystawić brzuszek na słońce
-
nick nieaktualnyProszę was o kolejne głosowanie :] ostatnim razem dzieci zdobyły nagrody teraz walczą zdaje się o nowe meble do przedszkola i mają dużą szansę - bardzo prosimy o jeden głosik na jeden dzień :]
http://jajunior.pl/konkurs_na_ulubione_przedszkole.php?ci=%C5%BBeliszew+podko%C5%9Bcielny#glosuj176
Eweloka84, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny
Olga probowalam juz slodkiego, soku pomaranczowego, pukalam glaskalam i mowilam
Delikatne ruchy czuje ale nie jak zawsze.
Paula ja wiem ze moga byc ruchy jeszcze nieregularne, ale przewaznie one takie byly.. Jak nie da znac mocniej ok 13-14 to podjade do szpitala po pracy, zeby sprawdzili tylko tetno maluszka
Co do wagi to ja wiem ze przytyje ok 20 kg minum. Licze sie z tym od zawsze, ale nie chcialabym dojsc do 30 jednak jak moja siostra.. Nie pije gazowanych i innych sokow, nie kupuje gotowych dan raczej i fast food raz na ruski rok.. Jedynie slodyczy jem troche no i ta moja tendencja do tycia,, niestety rodzinna,.
Zobaczymy jak bedzie za jakis czas, ale postaram sie od dzisiaj ograniczac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 12:06
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
A ja sie pochwaliłam.. ze cycki mnie nie bola.. no masz ci los.. teraz kłuja szczypia.. nie wiem jak to nazwac.. siedze w pracy - przeciez sie nie bede drpac po melonach ..no kurde ;/
-
Jesli ma cie to tylko uspokoic to podjedz
moze cie zbadaja
Powiem wam szczeze ze ja sobie poprostu nie moge siebie wyobrazic jak to bedzie tyle przytyc hahaha. Mam to w glowie ze moze byc roznieale ja z przytyciem do 50 kg mialam problem hahaha. I ciezko mi sobie w wyobrazni siebie zobaczyc jak waze te 65 np
ale wszystko sie moze zdazyc
A tak wogole... To od jakiegos czasu sie zastanawiam siedzac na forum czy ja normalna tak do konca jestem
To co sie tu naczytalam a o czym nie mialam pojecia powinno spowodowac ze bede przewrazliwiona na swoim punkcie. Swoim i swojej ciazy i dziecka. Mam wrazenie ze jestem jakos dziwnie opanowana, spokojna i wewnetrznie przekonana ze wszystko bedzie oknie dostaje szalu jak mnie cos boli alboie boli. Bo brzuch mam taki a ktos taki, bo tu mnie ciagnie, tam rozpycha hahaha. Mam wrazenie ze tu odstaje bo nie przezywam tego tak bardzo
ciesze sie ogromnie z dziecka tylko chodzi mi o to ze (nie chce napisac tak zeby sie ktos nie obrazil) nie robie z siebie hipohondryczki
Ehhh glupia jestem jakas. Poprostu ciesze sie swoim stanem i nie wyszukuje sobie problemowhihi.
P.s. daria zebys czasem nie pomyslala ze to apropo ciebie i braku kopniakow Natankatak mnie naszlo poprostu
taka refleksja
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
Daria dla pocieszenie moja szwagierka tez do konca praktycznie jak maluch mniej sie ruszal to sie martwila.. bo to juz sa tygodnie ktore przyblizaja nas do szczescia i clzowiek po porstu sie booi
Ale jej maluch przyszedl o czasie zdrowiutkinawet za bardzo nie chcial wyjsc
siostry maluy tsrasznie sie rozpychal i co przyszeld o 1,5 miesiaca wczesniej .. ale za to teraz jest spokojniutki jak nie wiem -
A ty sie Ańia po melonach nie drap w pracy hahaha
Tez bym kiedys chciala wiedziec co znaczy miec meloniki hahaa. Moze jak bede karmic to sie chwile nacieszeu mnie w rodzinie wszystkie baby obdarzone a dla mnie chyba zabraklo
Aniu no kurde czuje ze musi byc dobrze. A schizowanie w niczym nie pomaga i odbiera rasosc z tego blogoslawionego stanu
A chce zeby to byl najlepszy czas w moim zyciuAnia_84 lubi tę wiadomość
-
No troche to dziwne by bylo jakbym sie drapala
hehehe
Jak beda za dlugo dokuczac to pojde do WC i je wydrapehihih
-
noo 9 maja mamy genetyczne badania - na wyniki czeka sie 6 tyg .. wiec dopeiro pod koniec czerwca lub poczatek lipca