Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelok moze sprobujcie prywatnie, nie ma co czekac. Takie czasy teraz ze czlowiek to musi byc zdrowy zeby chodzic po lekarzach.
    Paula wlasnie moze mieszkanko, co Ci z domu jak rata bedzie maks i nawet na fryzjera nie bedzie.
    A ja wziełam nowe leki troche mnie telepie, ale w sumie nie jest zle, co zrobic jak trzeba to trzeba.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra :)
    Ja tak odskakuje co troche bo pilnuje gulaszu :)
    Warto bylo jechac do polskiego rzeznika po miesko bo pachnie w czlym domu!!! :) juz mi slinka cieknie :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ewelok moze sprobujcie prywatnie, nie ma co czekac. Takie czasy teraz ze czlowiek to musi byc zdrowy zeby chodzic po lekarzach.
    Paula wlasnie moze mieszkanko, co Ci z domu jak rata bedzie maks i nawet na fryzjera nie bedzie.
    A ja wziełam nowe leki troche mnie telepie, ale w sumie nie jest zle, co zrobic jak trzeba to trzeba.

No rozwazamy w tej sytuacji wszystkie mozliwosci :) co innego jak bysmy tu na stale zostawali a tak... Nie warto sie wkopac na 5 lat w wielki kredyt..

A co za leki bierzesz???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOkłądnie Paula.. nie a co na sile wwalic sie w mega kredyt ;) tylk oposzukajcie mieskzanka ktore wam bedzie odpowiadalo .. :) na te 5 lat :)

Aszka co Ty bierzesz ze cie tak telepie ?? :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na serce tez biore, na tarczyce a za kilka dni dhupaston. Niestety u mnie przez tarczyce (guzy) to mam cały organizm przez to rozstrojony. Najpierw mi kazali odstawic, odstawilam, a teraz z kolei kazał gin przywrocic bo wyniki znowu były złe, takze taka mam ciagle hustawke z lekami i organizmem. Grunt ze powiedział, że w macicy czysto, teraz czekam na wynik cytologii.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo matko :/ biedna.
    Ja terax w pl jak bede to ide na usg tarczycy i porobie wszystkie badania bo tu olali sprawe ciule... Jedyne co moga mi zapewnic to badania krwi co 6 tyg!!! Wielka łaska.... Jak by bylo jak to bym tu prywatnie szla ale tu nie ma czegos takiego jak prywatnie :/
    No nic. 3 tyg wytrzymam.

A euthyroxu starczy mi jak tetaz wyliczylam na styk :P

Wogole w pl to zamiast sie goscic to po lekarzach bedziemy chodzic haha :)
    Ja mam endo, badania, dentyste, usg genetyczne
    A moj chyba do kardiologa musi isc :( na usg nerki bo ostatnio znow wydalil kamyczek.... Ehhh. Za wozkiem chcemy pojezdzic.

Do tego odwiedzic rodzine a duza mamy :P ja chce do przyjaciolki jechac i czasu na, braknie haha. Dobrze ze ja na dwa tyg lece :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, grunt zeby byc stabilna pod opieka lekarza. To bedzie dobrze. Najgorzej jak sie nie leczy, mi w sumie gin powiedział, że lepsze takie wyjscie niz te drugie.
    Paula jasne trzeba sie przebadac, ja u dentysty poki co mam zalatwione, nawet ósemke wyrwałam bo musiałam brac ciagle przeciwbolowe bo mnie cała szczeka bolala bo osemka nie miała miejsca.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to faktycznie masz z tymi lekami. ale pociesze cie ja tez tak mam :)
    A ogolnie lekow na tarczyce tan naprade nie powinni odstawiac.. u mnei tez odstawili i @ mialam dwa razy w roku ;/

Ja na USG tarczycy sie wybieram tez koniec kwietnia moze na poczatku maja ..zobacze jak z kasa :) no i chce zrobic cytologie i usg piersi :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginekologa :D No zakochałam się i nie mam zamiaru go opuszczać :P Fajny facet taki koło 50-tki, bardzo miły i rzeczowy :) Wszystko chciał mi tłumaczyć a ja na to tylko " Wiem panie doktorze" - uśmialiśmy sie z tego że wszystko wiem :D Miałam usg dowcipne ponoć wszystko pięknie ładnie, jajeczka w jajnikach są, prawdopodobnie z prawego będzie ovu ale w lewym też był dość duży pęcherzyk... Dostałam 2 recepty na Dupka i za 2 miesiące mam przyjść jak będzie okej wszystko . Suma sumarum poszłąm na nfz i poświęcił mi naprawdę dużo uwagi, nie krytykował mojego wieku no i nareszcie nie proponował tabsów anty :D

Ania_84, Eweloka84, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj masz racje. Dlatego ja mimo ze tu mam wszystko za darmo bede sie leczyc w pl to wiem ze lekarz na powazńie sie mna zajmie. A jeszcze okazalo sie ze endo przyjmuje w czw w moim miescie :) wiec luz.
    U mnie zeby wolaja o pomste do nieba :( zawsze mialam slabe... Mimo ze szczotkowalam, urzywalam dobrych i drogich past nic to nie daje. Dentysci mi mowia ze taka natura i zeby sa slabe....
    A w ciazy to juz wogole sie sypie :( straszne to...
    I nie wiem czy mi wlasnie 8 nie idzie bo tak mnie szczeka rypie czasem ze szok....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooja jeszcze musze wyrwac jednego zeba 7 ;/ ale strasznie sie boje..noo ale trzeba sie zebrac i szzeka bedzie juz z glowy- tylko jeszcze zaplanowalam sobie RTG wszytskich zebów tzw Pantomogram :) bo musze spr wlasnie 8 bo ne do konca wyszly .. a przed slubam mialam szczekoscisk i to hcyba wlasnie przez 8 ;/ dwa musze spr czy mam zawiazki na ta dwojke co mam mleczaka ;/ i ogolnei cche spawdzic czy nie ma zadnych stanow zapalnych przy miazgach :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Wróciłam od ginekologa :D No zakochałam się i nie mam zamiaru go opuszczać :P Fajny facet taki koło 50-tki, bardzo miły i rzeczowy :) Wszystko chciał mi tłumaczyć a ja na to tylko " Wiem panie doktorze" - uśmialiśmy sie z tego że wszystko wiem :D Miałam usg dowcipne ponoć wszystko pięknie ładnie, jajeczka w jajnikach są, prawdopodobnie z prawego będzie ovu ale w lewym też był dość duży pęcherzyk... Dostałam 2 recepty na Dupka i za 2 miesiące mam przyjść jak będzie okej wszystko . Suma sumarum poszłąm na nfz i poświęcił mi naprawdę dużo uwagi, nie krytykował mojego wieku no i nareszcie nie proponował tabsów anty :D

Suuuper kochana :) cesze sie razem z toba z tej wizyty :) to teraz moze juz byc tylko dobrze :)

Madziuszka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu super :) moze wreszcie trailas na normalnego lekarza :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Suuuper kochana :) cesze sie razem z toba z tej wizyty :) to teraz moze juz byc tylko dobrze :)
    Będzie będzie :D jestem spokojna że zrostów nie ma i ovu jest to musi być dobrze :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Madziu super :) moze wreszcie trailas na normalnego lekarza :)
    takie mam wrażenie :D Może nie jest super delikatny bo to dowcipne usg mnie bolało ale wzbudza moje zaufanie :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dowcipne chyba troche boli...ja robiłam 2 tyg temu i tez mnie bolało :(:(
    a ja znów szukam lekarza, bo u tej co byłam to szału nie było. Maiałam wrazenie ze mnie wziełą bo musiała, pomijam fakt, ze sie spóźniła 30 min...mam wyniki cytologii i szukam kogoś innego, bo ta zupełnie mnie nie zadowoliła! :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin tez zawsze jak roil mi usg to bardzo delikatnie nigdy mnie nie bolalo.. wogole ja uwazam ze lepszymi gin sa faceci :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Gulasz zrobiony i spakowany do pracy :)
    Teraz zjem tosty i niedlugo znow trzeba sie zbierac :/

Dobrze ze dzis juz sroda :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje!
    2 razy sie rozpisalam i sie usunelo.. Odpisze wam po pracy bo na telefonie nerwicy dostane :/

Ania_84, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJj Daria :) tez tak mailam - a juz jak kiedys pisalam z tel upisalam sie jak glupia.. a tu nagle w pizdu wszyskozniklo ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ