X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wam powiem... Bylo tyle pieknych ubranek ale doszlismy z miskiem do wniosku ze na pierwszy mies nie bedziemy go meczyc w tych wszystkich eleganckich ciuszkach... Zadne dzinsy, koszule itp...
    Za to pozniej wybierzemy sie na zakupy i bede mogla kupowac dowoli :) ale bedzie wystrojony :)
    I druga rzecz... Jest tyle ubranek dla dziewczynek ze to nie sprawiedliwe :( 3/4 to rozowe ciuszki i sukienki a dla chlopcow raptem 3 puleczki :/ buuu...

wioleta4444, Czarnula87, Eweloka84 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dziewczynki jestesmy :) zaliczylismy galerie, kawy mrozone w mc (uwielbiam!!!) i spacer do parku. Nogi mi w du** wchodza ale jestem mega happy!!!
    Zrobilo sie cieplutko :) w koncu!!!
    W praku (a jest ogromny) okazalo sie ze byl piknik dla rodzin z dziecmi a my nie wiedzielismy :( zaszlismy to juz bylo po...
    Ale to cos wspanialego. Wszyscy z wozkami, dzieci na rowerach, biegajace, rodziny na kocach i piknikujacy, karuzele, dmuchane zamki... Pieski biegajace... No bosko,.. Nie moge sie doczekac az za rok my bedziemy z wozkiem smigac :)
    Poki co to okazalo sie ze przy dluzszym chodzeniu jest mi bardzo ciezko... Maly uklada sie w kolyske na samym dole i okropnie cisnie...ale po troszku, po troszku... :)

Teraz Mis oglada mecz a my odpoczywamy...
    Na zakupach bylo ok ale tyle ludzi ze mi sie po 10 min odechcialo :( nawet kobiety z noworodkami lazily (jeden to byl tak maluni jak by tyle co ze szpitala wyszedl ) :)
    Sobie kupilam spodnie takie cienkie z gumka przy kostce i w pasie, moj kupil spodenki, a synkowi kupilismy tylko recznik z kapturkiem i myjeczka :)
    Taki o:
    k46nm9.jpg
    Fajny :)
    U nas jutro jest jakiś piknik strażacki. Będą wozy strażackie. Kiedyś parę lat temu tez to było to mój chciał wejść do tego wozu ale się opanował :D

Paula55 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie :***
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wioleta4444 wrote:
    A ja dzisiaj poćwiczyłam i czytałam książkę. Wypiłam 2 szklanki wody i 3 szklanki herbaty z nagietka. Sikam jak nawiedzona ;D :)

Tez bym juz pocwiczyla haha :) ale poki co to dla mnie maratonem jest taki spacer jak dzis ;)
    A pije non stop haha :)

A na co jest herbata z nagietka???

wioleta4444 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Co wam powiem... Bylo tyle pieknych ubranek ale doszlismy z miskiem do wniosku ze na pierwszy mies nie bedziemy go meczyc w tych wszystkich eleganckich ciuszkach... Zadne dzinsy, koszule itp...
    Za to pozniej wybierzemy sie na zakupy i bede mogla kupowac dowoli :) ale bedzie wystrojony :)
    I druga rzecz... Jest tyle ubranek dla dziewczynek ze to nie sprawiedliwe :( 3/4 to rozowe ciuszki i sukienki a dla chlopcow raptem 3 puleczki :/ buuu...
    Wygląda na to że więcej jest dziewczynek :D
    Dziewczyny górą he he

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie sprawiedliwe :P haha

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tez bym juz pocwiczyla haha :) ale poki co to dla mnie maratonem jest taki spacer jak dzis ;)
    A pije non stop haha :)

A na co jest herbata z nagietka???
    Na regularne miesiączki w celu pobudzenia krwawień miesięcznych i inne różne schorzenia :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A popatrz nie wiedzialam :P czlowiek sie cale zycie uczy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wspomagają wątrobę, poleca się je nawet przy żółtaczkach. Dobroczynnie działają w przypadkach osłabienia. Zaleca się je osobom powracającym do zdrowia po przebytych ciężkich chorobach, m.in. nowotworach. Herbatki pobudzają krążenie, przyśpieszają gojenie ran. Dobroczynnie działają przy nieżytach przewodu pokarmowego, schorzeniach dróg oddechowych, dolegliwościach dróg żółciowych, skurczach i wrzodach żołądka, zapaleniu jelita grubego, obrzękach, krwiomoczu, chorobach wirusowych i bakteryjnych.
    pomocny w owrzodzeniach jelit oraz w dolegliwościach kobiecych, m.in. w zakłóceniach regularności miesiączki.

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedziałam ale na ovu zielarki o tym mówiły :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze :) ciekawe czy po cesarce to mozna pic zeby sie rana lepiej goila.. Musze w razie czego poczytac.
    A teraz na chwile uciekam bo moj misio glodny :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj sobie, poczytaj. Nie musisz tego nagietka szukać. Poszukaj jakieś inne. Może rumianek ? Ale trzeba się dowiedzieć

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Dziękuję wan za pamiec. :-)
    Ja wlasnie siedze w lesie sama i rycze wyszlam. Z domu nikomu nic nie mowiac bo mezu w piwnicy siedział. Poszłam do kościoła jakos mnie natknelo. A teraz siedze w parku i rycze a serducho mi sie rozpada :-( mam jakiegos mega dola.

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Ania ales mnie wysztraszyla!!! Ja myslalam ze zabladzilas albo cos ci sie stalo!!! Na zawal bym umarla!

Co sie kochanie stalo????

Ania_84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu co się dzieje ???

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 skonczona a ja nawet nie zobaczylam II :-( wygole jakos dobilam sie na dodatek okres owulacji i znowu. Czeka mnie tylko @ do dupy to jest

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przepraszam ze milczalam..
    Bylam na dzialce od wczoraj wieczora u kolezanki i niedawno wrocilam :)
    U nas wszystko dobrze, was niestety nie nadrobie mam nadzieje ze u kazdej wszystko dobrze :)
    Aniu myszko jeszcze mlodzi jestescie, moze akurat za 2 tygodnie ebdzie miec pozytywne wiesci.. Sciskam mocno <3 jeszcze raz 100 lat!

Ania_84, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przysnelam tak bylam wykonczona :)

Aniu kochana mam madzieje ze to tylko jednodniowy kryzys... Na mnie urodziny tez nie zawsze dobrze dzialaja...
    Masz dopiero 30 lat!!! Wszystko przed toba jeszcze. Csly czas trzymamy kciuki i nie ma wyjscia zeby bylo cos nie tak!!!

Nie wiem czy opowiadalam ci o siostrze mojego chrzestnego??? Wyszla za maz jak miala 18 lat... Od tego czasu starali sie z mezem o dziecko... Ponad 20 lat sie nie udawalo... Leczenie w Pl, za granica... Nic nie pomoglo...
    W pierwsza ciaze zaszla ni z tad ni z owod w wieku 40 lat :) teraz ciesza sie dwojka swoich dzieciakow!!!
    W cuda trzeba wierzyc :)

Daria to chyba super weekend ci sie żaczal co? :)
    U nas zapowiadaja jutro ladna pogode i chyba na jakis piknik pojedziemy w plener :)

Ruda27, Ania_84 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to fajnie jak na piknik jedziecie :D
    Ja odpoczelam, odreagowalam :) a jutro z mama jade do tesciowej na kawke :)

Plecy mnie bola, ciezko mi coraz bardziej ale jest ok :) daje rade jeszcze :P w poniedzialek bede prala koszule i szykowala torbe do szpitala

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) tez bym do tesciowej jechala :P
    Powiem ci ze my dzis pochodzilismy i tez juz mi ciezko :P siedzac w domu nawet nie myslalam ze az tak :)
    Ja to teraz czekam do pon na paczke :)

To super weekend ci sie zapowiada tez :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczyji lko tak mnie dopadlo .. jeszcze na dodatek tesciu nam zepsul dzien bo o rano powiedzial ze michal musi z nim pojechac na wies i siedzieli tam do 17 ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ