X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Nas dzis od rana w zasadzie ńie bylo :) rano zadzwonili znajomi i pojechalismy nad morze :)
    Ale bylo super. Moj misiek to sie tak zjaral ze wyglada jak totalny burak!!! Hahaha.
    Wogole sie nie czulo slonca bo wietrzyk wial a tu prosze :)
    Mi tylko dekold przyjaralo :)
    Alez jestem wymeczona :P

Anetka ja tez kupilam monitor oddechu. Ale moj to rozumie i sam mnie pogańial zeby juz kupic.
    W zasadzie ja i tak kupuje to co uwazam a on tylko akceptuje :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śpię dziś cały dzień i strasznie mi niedobrze, wiem ze to nie oznaki na ciążę, bo za wcześnie na to, może jakieś strucie żołądkowe... Czy mogę wypić ranigast albo krople żołądkowe? Czyniezaszkodza w razie ewentualnej ciąży?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja chyba mozesz cos wziac... Powiem ci ze ja nie mialam pijecia o ciazy i nawet tab przeciwbolowe bralam i pilam alko :P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze chyba poszperać w necie i ulotkę znaleźć ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Anastazja Ranigast możesz brać w ciąży, mi gin pozwoliła, tym bardziej że zgagę mam non stop i to taką, że aż mi się cofają kwasy do gardła(przepraszam za opis)

Paula jaki kupiłaś monitor oddechu?

A my dziś z mężem pojechaliśmy do kościoła do Tyńca, ale nawet całej mszy nie wytrzymałam, nie dość, że temperatury zabójcze to jeszcze ciężko już strasznie. Chciałabym już rodzić, nawet z tym bólem bo dłużej chyba nie dam rady
    W dzień się poprawia, ale noce są koszmarne, zasypiam dopiero nad ranem tak wszystko boli

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kochana twój maluszek juz jest donoszony wiec życzę Ci szybkiego porodu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Paula kochana twój maluszek juz jest donoszony wiec życzę Ci szybkiego porodu
    Dzięki,mam taką nadzieję. Najgorzej, że mama mnie tak nastawiła, że urodzę wcześniej bo ona i mnie i moja siostrę urodziła 3 tyg przed terminem, to teraz to już wypatruje każdego dnia, tak mi to jakoś w głowie utkwiło

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego tiago urodziłam 9 stycznia.
    Termin miałam raz na 29 grudnia a raz na 2 stycznia, bardzo chciałam urodzić w styczniu a nie w grudniu.
    Po północy w sylwestra mowie do brzucha, no synu teraz możesz już wychodzić ;)
    Te 9 dni ciągnęło się w nieskończoność.... Wszystko było już gotowe, tylko dzidzi sienie spieszylo,dostawałam szału....

A do tego dodać ból jaki ty muszisz przechodzić... Och kochana nie dzieie ci cie ze się niecierpliwisz.

Paula_29 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula końcówka leci bardzo wolniutko ;] pamietam jak mi się meeega dłuzyło i chciałam już :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziewczyny śpię dziś cały dzień i strasznie mi niedobrze, wiem ze to nie oznaki na ciążę, bo za wcześnie na to, może jakieś strucie żołądkowe... Czy mogę wypić ranigast albo krople żołądkowe? Czyniezaszkodza w razie ewentualnej ciąży?
    ja ostatnio mialam po leku mega .... bol i do wc latalam, wzielam na to 3 stoperany bo po jednym mi nie minelo. :D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi ten III trymestr zleciał szybko, aż do 37 tyg
    A przenoszenia też się boję, bo to już jakaś masakra
    Anastazjaa nie mogę sobie wyobrazić czekać do terminu a potem jeszcze kilka dni po...
    Olga już nawet nie myślę o bólu porodowym, hehe, byle by już mieć za sobą

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    tak mi ten III trymestr zleciał szybko, aż do 37 tyg
    A przenoszenia też się boję, bo to już jakaś masakra
    Anastazjaa nie mogę sobie wyobrazić czekać do terminu a potem jeszcze kilka dni po...
    Olga już nawet nie myślę o bólu porodowym, hehe, byle by już mieć za sobą
    trzymam kciuki :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja sie w koncu zdecydowalam na angelcare AC1100.
    To jest monitor plus niania z kamera na podczerwien. Czekam tylko na dostawe.
    Zamowilam ten bo zńowu przekopalam jakies fora i troche zasugerowalam sie pozytywnymi opiniami.
    Jest to znana firma wiec jak cos nie bedzie problemu ze sprzedaza, moge dokupic potem pojedyncze elementy (np druga plytke jak dziecko bedzie wieksze), podstawke itp...

Powiem wam ze mi ta ciaza mega szybko mija... Juz 31 tydz a dopiero co test robilam...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aszka
    Paula ja akurat bez niani kupuje, też jeszcze myślę, ale chyba zostanę przy tym pieluszkowym, tym bardziej, że jak mała będzie w nocy gdzie indziej a w dzień gdzie indziej to nie będę musiała tego przekładać, mam tylko nadzieję że się nie zawiodę

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wlasnie zawazylo to ze do pieluszkowego nie mialam niani i musiala bym kupowac wszystko osobno.
    A planujac kupno domu juz muslalam o tej niani pomyslec.
    Poza tym ten pieluszkowy musiala bym z pl sprowadzac a powiem ci ze tu w uk udalo nam sie ten angelcare kupic taniej niz w pl co mnie zszokowalo :)

Oby nam sie te monitory sprawdzily ale nie koniecznie przydaly hehe :)
    Ale ci zazdroszcze ze ty juz "na dniach" jestes:)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :) pozno bo pozno ale chrzciny nas pochłoneły :D

a to mistrzostwa fotografowania mojego mezusia :D
    10525690_10201499231717361_6252401792477735523_n.jpgmoze  mnie tam znajdziecie 
ogólnie super  jedzenia pierwsza klasa.. no ale nie dziwnee jak sie okazuje  w tej restauracji  gotuje  najlepszy kucharz w Polsce
Marcelek pieknie wygladal  ale pozniej  zamieszcze z nim zdj bo ma je fotograf 
Oczywiscie prosilam  łajze zeby na wieczor  przyszla  albo jutro i co .. wczoa sie  zaczynala   a dzis zajechala full wypasna  czerwona  bryka .. akurat w ten skwar  ;

aszka, Anastazjaaa, Ruda27, Paula55 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Co tam u was?
    U mnie ok, jeszcze troche,, :) maz wyjechal :(

Weekend troche zalatany, bylismy odebrac wozek, i inne sprawy pozalatwiac, u gina, urodzinki siostrzenca :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Hej Daria :) i jak zadowolona z bryki w domu? Ja sie doczekac nie moge ;)
    To wodze ze smigach na pellnych obrotach :)

My weekend tez mielismy w ruchu. Wczoraj nad morzem bylismy i troszke nas przyjaralo :P

Aniu w tym budynku byly chrzciny???? I gotowal wam ten kucharz na chrzcinach??? Wow!! :)

Ja musże dzis jechac do przychodni umowic sie na szczepienie na czwartek i mojego wygnac do ogolnego bo wyobrazcie sobie ze nie dostal skierowania ze szpitala na kontrole tych nerek??? :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak jestem zadowlona z wozka :D juz sie doczekac nie moge az z synkiem na spacer pojdziemy :P

To mieliscie udany weekend :) fajnie nad morzem posiedziec mmm :)

Pochwale sie ostatnimi zakupami z mezem :D

11w9dgp.jpg
    wa6j6a.jpg

Paula to niech idzie na kontrole, ale dobrze ze nic go nie boli i sie nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:45

Paula55, aszka, Eweloka84, Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne rampersy :) i sowy oczywiscie :)
    Kurde my rampersow pewnie nie ubierzemy we wrzesniu...chyba ze w domku :P
    Widzialam ten wozek twoj kilka razy na zywo :) mega nowoczesny i powiem ci ze ja mam wrazenie ze on taki malusi jest :P
    Jak dla laleczki :) ale nie da sie ukryc ze zwrotny i lekki!!
    Mysle ze na wycieczki na miasto jak znalazl :)
    I dzieki tym gabarytom idealny na zakupy w galerii :)

Powiem ci ze wlasnie to nie za dobrze ze go nie boli bo to znaczy ze kamien siedzi dalej gdzies.. I jak nie teaz to potem sie odezwie. Ale pojdzie i poprosi o kontrole wiec zobaczymy czy beda rozbijac czy sie wstrzymaja jeszcze..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ