Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do toxo i cytomegalii to ja też robiłam zanim się zaczęliśmy starać, ale w sumie na tą chwilę to wydaje mi się, że nie potrzebnie bo wyszło że nie przechodziłam, a do tego czasu już mogłam się kilka razy zarazić, jak masz kota to inaczej bo jesteś w sumie stale narażona. Najlepiej by było robić te badania jakbyś wiedziała, że w tym cyklu zaciążysz:)
    Ania a z tym Tsh to jaki miałaś wynik, w okolicy 1 czy wyższy?jak ci wyszło Ft4?

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtedy co mi wyszło takie dziwne to badanie powyzej 1 na sto procent ale nie pamietam doklandie bo to było kilka lat temu :)

    Teraz w maju tsh miałam 5,17 a juz w sierpniu miałam 1,84 :) dzieki temu ze lekarz wzial sie za mnie - bo wczesniejsza endo - patrzyla tylko na tsh jak jej sie miescilo w normie to ok - a po jakims czasie kazala odstawic leki na niedoczynnos ;/
    efekt zatryzmanie @ na 8 miesiecy - długo trwalo zanim doszło to wszystko do ładu i skladu

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w maju to mialam tsh 5,17 a ft4 1,04 bo wlasnie znalazlam wyniki :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nie wiem czy dobrze rozumiem, czyli najpierw miałaś TSH blisko 1 a FT4 za niskie i wtedy już zaczęli Cię leczyć, czy kazali Ci powtórzyć TSH za miesiąc czy dwa i dopiero jak wyszło podwyższone to zaczęli leczenie?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ok, nie wiem czy dobrze rozumiem, czyli najpierw miałaś TSH blisko 1 a FT4 za niskie i wtedy już zaczęli Cię leczyć, czy kazali Ci powtórzyć TSH za miesiąc czy dwa i dopiero jak wyszło podwyższone to zaczęli leczenie?
    nie jakies 4 lata temu mialam takie dziwne wyniki ze tsh mialam powyzej 1 gdzies kolo 3,5-4 nie pamietam i wtedy zaczeto badac ft3 i ft4 i wyszło ze jest niedoczynnosc po ft4 zaczeli mnie leczyc - wtedy lekarka powiedziala ze dobrze ze zrobili ft4 bo po tsh nie wskazywalo duzej rozbieznosci bylo w normie - było ok ale po jakims czasie lekarka doszła do wniosku ze skoro sa ladne wyniki to odstawimy leki o i wszystko sie rozhwiało.
    jak zaczelismy sie starac to powiedzialam o tym lekarzowi i lekarz skierowal mnie na badania w spzitalu tam zrobili mi pelen komplet badan w tym tarczycowe i okazlo sie ze mam tsh 5,17 a fts 1,04 ( to bylo w maju )
    w sierpniu po 3 miesiacach leczenia TSH spadło do 1,84 a ft4 tez było ładne ale nie pamietam dokladnie :)
    w dalszym ciagu biore leki na niedoczynnosc :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 14:09

    Paula_29 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie fts tylko ft4 :D

    Paula_29 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, już rozumiem, to przecież oczywiste że dla kogoś kto stara się o dziecko TSH 3,5-4 jest za wysokie, normy normami ale jak podchodzi do 4 to trzeba badać resztę, a poza tym jak już ktoś miał raz podwyższone to i tak co 3-6 mcy trzeba powtarzać badania bo różnie może być.
    Ale jakbyś miała 1 czy 1,5 to w sumie FT3 i FT4 nie trzeba badać, bo TSH jest bardzo czułe, i wystarczy je badać np co 3 mce przy staraniach. A jak masz ponad 3 to trzeba wszystko zrobić i leczyć
    Ja mam rodzinne obciążenie, u mnie babcia, mama siostra mają, a ja mam zawsze koło 1 , ale mimo wszystko badam co jakiś czas czy się coś nie zmienia, bo TSH to się w ciągu miesiąca potrafi podwyższyć. Tyle że to zawsze jakieś objawy są, więc jak widzę że coś zmęczona, śpiąca jestem, przytyje itp to zaraz idę badać

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ok, już rozumiem, to przecież oczywiste że dla kogoś kto stara się o dziecko TSH 3,5-4 jest za wysokie, normy normami ale jak podchodzi do 4 to trzeba badać resztę, a poza tym jak już ktoś miał raz podwyższone to i tak co 3-6 mcy trzeba powtarzać badania bo różnie może być.
    Ale jakbyś miała 1 czy 1,5 to w sumie FT3 i FT4 nie trzeba badać, bo TSH jest bardzo czułe, i wystarczy je badać np co 3 mce przy staraniach. A jak masz ponad 3 to trzeba wszystko zrobić i leczyć
    Ja mam rodzinne obciążenie, u mnie babcia, mama siostra mają, a ja mam zawsze koło 1 , ale mimo wszystko badam co jakiś czas czy się coś nie zmienia, bo TSH to się w ciągu miesiąca potrafi podwyższyć. Tyle że to zawsze jakieś objawy są, więc jak widzę że coś zmęczona, śpiąca jestem, przytyje itp to zaraz idę badać
    No ja niestety po odstawieniu tabletek na niedoczynnosc przytyłam w ciagu roku 25 kg ...masakra jakas a od maj kiedy lekarz zaczał mnie leczyc w ciagu 4 miesiey spadło 12 :) wiec objawy naprawde potrafia dawac do myslenia :)

    Paula_29 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra odkąd bierze tabletki straszna chudzinka jest, zawsze była taka normalna a od tych tabletek to szczypiorek taki jest teraz

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co tu tak pusto?

    Strasznie mnie zgaga męczy, ja ogólnie często miewałam zgagę, ale teraz to mam wrażenie, że mi przełyk wraz z żołądkiem wypala, masakra jakaś

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eweloka84 Autorytet
    Postów: 6019 3763

    Wysłany: 11 listopada 2013, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    brrr zimno mi cos... a w ogóle miałam chcice na sałatkę grecką, i co zrobiłam sobie ale za nim to nastąpiło to zjadłam połowę oliwek ;) nie mogłam sie powstrzymać:P

    Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello - ja caly dzien pracuje ;/ czekam teraz na malzka bo wygonilam go zeby poszedl z kolegami na bilarda :) bo chodzi od pokoju do pokoju :)
    Co do zgagi ja mielem przez ostatnie dwa cykle ten cykl mi odpusciła chyba ..:) wazne zeby nie pic gazowanych napojow :)
    mi tez zimno - mam dreszcze jakies .. wrrr ;/
    co do salatki narobilas mi ochote a tu najblizszy termin kiedy bede mogla ja sobie zrobic to czwartek bo mam tyle pracy :(

    Eweloka84 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej bardzo rzadko pije gazowane, a dziś mam wrażenie, że zgagę mam od wszystkiego
    Ania o której jutro testujesz?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sprobuje oz rana testem o czulosci 10 - jak nic nie wyjdzie to zadzwonie do gina czy mam isc na bete czy spokojnie w srode moge nie brac lutki i zatestowac w czwartek :)

    Eweloka84 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 11 listopada 2013, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuj testuj i od razu pisz nam co wyszło, trzymam kciuki:)

    Ja idę jutro na drugą bete

    Ania_84, Eweloka84 lubią tę wiadomość

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 11 listopada 2013, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Testuj testuj i od razu pisz nam co wyszło, trzymam kciuki:)

    Ja idę jutro na drugą bete
    Powodzenia :) i tez daj znac :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 listopada 2013, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Wymordowana jestem po pracy że o mamo. Doszłam do wniosku, że co ma być to będzie i tyle, nie ma co się łamać.

    Eweloka84 lubi tę wiadomość

  • Paula55 Autorytet
    Postów: 9590 8030

    Wysłany: 12 listopada 2013, 00:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z pracy wrocilam ale ide spac bo moj T spi mi na ramieniu i ciezko pisac : P
    Bede jutro z rana. Czekam na wiadomosci od Was kobietki. Dobrej nocki :)

    oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

  • Eweloka84 Autorytet
    Postów: 6019 3763

    Wysłany: 12 listopada 2013, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ;) to czekam na więsci do Was jak tam testowanie i beta :) u mnie tempka elci na łeb więc chyba dupa zimna... a tak a propo zimna u mnie zimno jak nie wiem brr

    Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula_29 Autorytet
    Postów: 4099 2756

    Wysłany: 12 listopada 2013, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka zawsze można to zrzucić na zagnieżdżenia, trzeba do końca trzymać kciuki:)

    Eweloka84 lubi tę wiadomość

    atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego