Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
co do toxo i cytomegalii to ja też robiłam zanim się zaczęliśmy starać, ale w sumie na tą chwilę to wydaje mi się, że nie potrzebnie bo wyszło że nie przechodziłam, a do tego czasu już mogłam się kilka razy zarazić, jak masz kota to inaczej bo jesteś w sumie stale narażona. Najlepiej by było robić te badania jakbyś wiedziała, że w tym cyklu zaciążysz:)
Ania a z tym Tsh to jaki miałaś wynik, w okolicy 1 czy wyższy?jak ci wyszło Ft4? -
wtedy co mi wyszło takie dziwne to badanie powyzej 1 na sto procent ale nie pamietam doklandie bo to było kilka lat temu
Teraz w maju tsh miałam 5,17 a juz w sierpniu miałam 1,84 dzieki temu ze lekarz wzial sie za mnie - bo wczesniejsza endo - patrzyla tylko na tsh jak jej sie miescilo w normie to ok - a po jakims czasie kazala odstawic leki na niedoczynnos ;/
efekt zatryzmanie @ na 8 miesiecy - długo trwalo zanim doszło to wszystko do ładu i skladu
-
Ok, nie wiem czy dobrze rozumiem, czyli najpierw miałaś TSH blisko 1 a FT4 za niskie i wtedy już zaczęli Cię leczyć, czy kazali Ci powtórzyć TSH za miesiąc czy dwa i dopiero jak wyszło podwyższone to zaczęli leczenie?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ok, nie wiem czy dobrze rozumiem, czyli najpierw miałaś TSH blisko 1 a FT4 za niskie i wtedy już zaczęli Cię leczyć, czy kazali Ci powtórzyć TSH za miesiąc czy dwa i dopiero jak wyszło podwyższone to zaczęli leczenie?
jak zaczelismy sie starac to powiedzialam o tym lekarzowi i lekarz skierowal mnie na badania w spzitalu tam zrobili mi pelen komplet badan w tym tarczycowe i okazlo sie ze mam tsh 5,17 a fts 1,04 ( to bylo w maju )
w sierpniu po 3 miesiacach leczenia TSH spadło do 1,84 a ft4 tez było ładne ale nie pamietam dokladnie
w dalszym ciagu biore leki na niedoczynnoscWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 14:09
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Ok, już rozumiem, to przecież oczywiste że dla kogoś kto stara się o dziecko TSH 3,5-4 jest za wysokie, normy normami ale jak podchodzi do 4 to trzeba badać resztę, a poza tym jak już ktoś miał raz podwyższone to i tak co 3-6 mcy trzeba powtarzać badania bo różnie może być.
Ale jakbyś miała 1 czy 1,5 to w sumie FT3 i FT4 nie trzeba badać, bo TSH jest bardzo czułe, i wystarczy je badać np co 3 mce przy staraniach. A jak masz ponad 3 to trzeba wszystko zrobić i leczyć
Ja mam rodzinne obciążenie, u mnie babcia, mama siostra mają, a ja mam zawsze koło 1 , ale mimo wszystko badam co jakiś czas czy się coś nie zmienia, bo TSH to się w ciągu miesiąca potrafi podwyższyć. Tyle że to zawsze jakieś objawy są, więc jak widzę że coś zmęczona, śpiąca jestem, przytyje itp to zaraz idę badaćAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ok, już rozumiem, to przecież oczywiste że dla kogoś kto stara się o dziecko TSH 3,5-4 jest za wysokie, normy normami ale jak podchodzi do 4 to trzeba badać resztę, a poza tym jak już ktoś miał raz podwyższone to i tak co 3-6 mcy trzeba powtarzać badania bo różnie może być.
Ale jakbyś miała 1 czy 1,5 to w sumie FT3 i FT4 nie trzeba badać, bo TSH jest bardzo czułe, i wystarczy je badać np co 3 mce przy staraniach. A jak masz ponad 3 to trzeba wszystko zrobić i leczyć
Ja mam rodzinne obciążenie, u mnie babcia, mama siostra mają, a ja mam zawsze koło 1 , ale mimo wszystko badam co jakiś czas czy się coś nie zmienia, bo TSH to się w ciągu miesiąca potrafi podwyższyć. Tyle że to zawsze jakieś objawy są, więc jak widzę że coś zmęczona, śpiąca jestem, przytyje itp to zaraz idę badaćPaula_29 lubi tę wiadomość
-
hello - ja caly dzien pracuje ;/ czekam teraz na malzka bo wygonilam go zeby poszedl z kolegami na bilarda bo chodzi od pokoju do pokoju
Co do zgagi ja mielem przez ostatnie dwa cykle ten cykl mi odpusciła chyba .. wazne zeby nie pic gazowanych napojow
mi tez zimno - mam dreszcze jakies .. wrrr ;/
co do salatki narobilas mi ochote a tu najblizszy termin kiedy bede mogla ja sobie zrobic to czwartek bo mam tyle pracyEweloka84 lubi tę wiadomość
-
Jutro sprobuje oz rana testem o czulosci 10 - jak nic nie wyjdzie to zadzwonie do gina czy mam isc na bete czy spokojnie w srode moge nie brac lutki i zatestowac w czwartek
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Testuj testuj i od razu pisz nam co wyszło, trzymam kciuki:)
Ja idę jutro na drugą bete -
nick nieaktualny