Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie nie wiem dziewczyny tak naprawdę czy to to, bardziej się zorientowałam po tym, że te ruchy było w dole brzucha, a jak mi jelitka grają marsza to trochę wyżej i po tym, że poczułam po raz pierwszy jak rozsiadłam się w fotelu, zjadłam solidną porcję lodów czekoladowych, a podobno po zjedzeniu słodkiego dzidzie wariują
Na razie nie czuje codziennie, bardziej tak co drugi dzień i przez chwile, ale czekam już na to codzienne smyranie jak Dorotka mówi
Olga czytałam na Belly, że dziewczyny przeróżnie czują, jedne w 17 inne w 23 tygodniuDorotucha, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Nie ważnie dokładnie kiedy ważne że obserwujesz swój organizm i widzisz pozytywne zmiany
. A z tym słodkim to prawda na moją Córcię słodycze działały jak dopalacze zwłaszcza gdy wciągałam lody albo ciacha przed snem
ach jak to miło powspominać
Mnie po porodzie brakowało tych kopniaków na szczęście Mała była kochana i nie kopała mamy po żołądku i po żebrach. Układała sie azzwyczaj w poprzek brzucha
Wypychała pupę i głowę bo miałam takie dwie górki na brzuchu i lubiła jak się ją głaskało bo zawsze przy tym się uspokajała. Do dzisiaj robi się senna gdy ja po główce smyram
-
Paula_29 wrote:Dorotka widziałam, że się do jakiegoś profesjonalnego gina wybierasz
Może coś dobrego doradziBoję się trochę brać ten Estrofem mam dopiero 30 lat a tu takie leki. No ale FSH ponad 20 nie jest dobre więc zobaczę co on mi na to powie. Biorę wszystkie zapisy dotychczasowych wizyt, wydruki usg badania wykresy itd. Zobaczymy co to będzie
-
Dorotucha wrote:Kumpela z Ino mi poleciła swojego gina który pomógł zaciążyć wielu jej znajomym także około 40tki. Jest ordynatorem szpitala każdego traktuje indywidualnie ogólnie spoko gość i ma wiedzę
Boję się trochę brać ten Estrofem mam dopiero 30 lat a tu takie leki. No ale FSH ponad 20 nie jest dobre więc zobaczę co on mi na to powie. Biorę wszystkie zapisy dotychczasowych wizyt, wydruki usg badania wykresy itd. Zobaczymy co to będzie
Fajnie, ja myślę, że zawsze warto się skonsultować, szczególnie jeśli takie dobre opinie, tylko najważniejsze by się nie przejmować czy gin jest miły czy nie, tylko co wie, bo wielu takich co jest dobrych, nie jest szczególnie miłych na wizytach, ale w sumie lekarz nie ma być miły tylko kompetentny, szczególnie jak ma pomócDorotucha lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Fajnie, ja myślę, że zawsze warto się skonsultować, szczególnie jeśli takie dobre opinie, tylko najważniejsze by się nie przejmować czy gin jest miły czy nie, tylko co wie, bo wielu takich co jest dobrych, nie jest szczególnie miłych na wizytach, ale w sumie lekarz nie ma być miły tylko kompetentny, szczególnie jak ma pomóc
u niego też będę prowadzić kolejną ciążę. Pracuje w klinice w Poznaniu i też ma pozytywne opinie no i jest dodatkowo endokrynologiem co też jest wielkim plusem
Mój Mąż to po cichu liczy że jednak się udało bo luknął na mój wykres a zasady zna ale cóż moja obecna ginka stwierdziła że przy estradiolu 64 w fazie blisko owulki nawet do niej nie doszło. Wykres zaś pokazuje mi coś innego... Ach mam mętlik w głowie mam nadzieję że w sobotę sie trochę uspokoję -
Powiem tak, wykresami nie ma się co sugerować, bo przy niedomodze lutealnej czyli jak nie pękają pęcherzyki a ciałko żółte się luteinizuje też jest skok temperatury ( sama tak miałam)Wykres jest pomocny ale na 100% bym mu nie wierzyła. Natomiast różne cuda się zdarzają i w sumie wiele dziewczyn myślało, że owulki nie było a zaszło w ciąże, wystarczy, że robiłaś estradiol parę dni za wcześnie albo parę za późno, wiec nadzieja zawsze jest:)
-
Paula_29 wrote:Powiem tak, wykresami nie ma się co sugerować, bo przy niedomodze lutealnej czyli jak nie pękają pęcherzyki a ciałko żółte się luteinizuje też jest skok temperatury ( sama tak miałam)Wykres jest pomocny ale na 100% bym mu nie wierzyła. Natomiast różne cuda się zdarzają i w sumie wiele dziewczyn myślało, że owulki nie było a zaszło w ciąże, wystarczy, że robiłaś estradiol parę dni za wcześnie albo parę za późno, wiec nadzieja zawsze jest:)
Estradiol robiłam 13 DC z resztą luknij na mój wykres jak to wygląda. U mnie pęcherzyki raz pękają raz się wchłaniają
-
Eweloka84 wrote:heloł, robiłam testa i o takie cos :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0ccffadbb0ba5fa3.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/833f39613ef7c432.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/07379cd7935046bf.html10 minut te linki otwieralam bo na tel jestem a denerwowalam sie jak bym na wyniki wlasnego czekala hahha
trzymam kciuki kochana zeby jutro juz krecha byla !
Dorotucha, Eweloka84, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
No tak to wygląda jakby 13 była owulka bo i śluz i tempka o tym świadczy, nie wiem jak to jest z tym estradiolem kiedy on spada, ale zakładając, że np owulka była 13 rano to po owulce już mógł spaść estradiol, trzeba by było o tym poczytać, w każdym razie szansa jest zawsze:)
Dorotucha lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:przezyje do jutra dziewczynki.. niby znalazłam cos na necie, ze pobieraja krewke we Wrocku do 17 czy nawet 24 na dobe ale ja dzis jakas zamotana ze nie wiem czy dobrze przeczytałam hahahaha
Ewelka na pewno we Wrocku, u nas w Krakowie w centralnym laboratorium do 19 pobierają, tylko musisz zaznaczyć, że na cito, zapłacisz parę złotych więcej ale wyniki masz do 3, 4 hDorotucha lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:No tak to wygląda jakby 13 była owulka bo i śluz i tempka o tym świadczy, nie wiem jak to jest z tym estradiolem kiedy on spada, ale zakładając, że np owulka była 13 rano to po owulce już mógł spaść estradiol, trzeba by było o tym poczytać, w każdym razie szansa jest zawsze:)
Lece bo muszę obiadek zmontować.
Miło się gawędziło
EWELA jak uważasz ja bym zwariowałaPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny