X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem dziewczyny tak naprawdę czy to to, bardziej się zorientowałam po tym, że te ruchy było w dole brzucha, a jak mi jelitka grają marsza to trochę wyżej i po tym, że poczułam po raz pierwszy jak rozsiadłam się w fotelu, zjadłam solidną porcję lodów czekoladowych, a podobno po zjedzeniu słodkiego dzidzie wariują
    Na razie nie czuje codziennie, bardziej tak co drugi dzień i przez chwile, ale czekam już na to codzienne smyranie jak Dorotka mówi
    Olga czytałam na Belly, że dziewczyny przeróżnie czują, jedne w 17 inne w 23 tygodniu

Dorotucha, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważnie dokładnie kiedy ważne że obserwujesz swój organizm i widzisz pozytywne zmiany :D . A z tym słodkim to prawda na moją Córcię słodycze działały jak dopalacze zwłaszcza gdy wciągałam lody albo ciacha przed snem ;) ach jak to miło powspominać :) Mnie po porodzie brakowało tych kopniaków na szczęście Mała była kochana i nie kopała mamy po żołądku i po żebrach. Układała sie azzwyczaj w poprzek brzucha :) Wypychała pupę i głowę bo miałam takie dwie górki na brzuchu i lubiła jak się ją głaskało bo zawsze przy tym się uspokajała. Do dzisiaj robi się senna gdy ja po główce smyram ;)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka widziałam, że się do jakiegoś profesjonalnego gina wybierasz
    Może coś dobrego doradzi

Dorotucha lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dorotka widziałam, że się do jakiegoś profesjonalnego gina wybierasz
    Może coś dobrego doradzi
    Kumpela z Ino mi poleciła swojego gina który pomógł zaciążyć wielu jej znajomym także około 40tki. Jest ordynatorem szpitala każdego traktuje indywidualnie ogólnie spoko gość i ma wiedzę :) Boję się trochę brać ten Estrofem mam dopiero 30 lat a tu takie leki. No ale FSH ponad 20 nie jest dobre więc zobaczę co on mi na to powie. Biorę wszystkie zapisy dotychczasowych wizyt, wydruki usg badania wykresy itd. Zobaczymy co to będzie :)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Kumpela z Ino mi poleciła swojego gina który pomógł zaciążyć wielu jej znajomym także około 40tki. Jest ordynatorem szpitala każdego traktuje indywidualnie ogólnie spoko gość i ma wiedzę :) Boję się trochę brać ten Estrofem mam dopiero 30 lat a tu takie leki. No ale FSH ponad 20 nie jest dobre więc zobaczę co on mi na to powie. Biorę wszystkie zapisy dotychczasowych wizyt, wydruki usg badania wykresy itd. Zobaczymy co to będzie :)

Fajnie, ja myślę, że zawsze warto się skonsultować, szczególnie jeśli takie dobre opinie, tylko najważniejsze by się nie przejmować czy gin jest miły czy nie, tylko co wie, bo wielu takich co jest dobrych, nie jest szczególnie miłych na wizytach, ale w sumie lekarz nie ma być miły tylko kompetentny, szczególnie jak ma pomóc

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Fajnie, ja myślę, że zawsze warto się skonsultować, szczególnie jeśli takie dobre opinie, tylko najważniejsze by się nie przejmować czy gin jest miły czy nie, tylko co wie, bo wielu takich co jest dobrych, nie jest szczególnie miłych na wizytach, ale w sumie lekarz nie ma być miły tylko kompetentny, szczególnie jak ma pomóc
    Kumpela też miała przejścia z zajściem w ciąże i poronienie i powiedziała że w życiu się z takim lekarzem nie spotkała. Ma pozytywne opinie więc spróbuję. A po @ do mojego nowego gina idę na wizytę u którego od listopada czekam ;) u niego też będę prowadzić kolejną ciążę. Pracuje w klinice w Poznaniu i też ma pozytywne opinie no i jest dodatkowo endokrynologiem co też jest wielkim plusem :)
    Mój Mąż to po cichu liczy że jednak się udało bo luknął na mój wykres a zasady zna ale cóż moja obecna ginka stwierdziła że przy estradiolu 64 w fazie blisko owulki nawet do niej nie doszło. Wykres zaś pokazuje mi coś innego... Ach mam mętlik w głowie mam nadzieję że w sobotę sie trochę uspokoję ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisellini wrote:
    Anastazja i Madziuszka jak kurowanie? !

U mnie fatalnir dalej zdycham :'(

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, wykresami nie ma się co sugerować, bo przy niedomodze lutealnej czyli jak nie pękają pęcherzyki a ciałko żółte się luteinizuje też jest skok temperatury ( sama tak miałam)Wykres jest pomocny ale na 100% bym mu nie wierzyła. Natomiast różne cuda się zdarzają i w sumie wiele dziewczyn myślało, że owulki nie było a zaszło w ciąże, wystarczy, że robiłaś estradiol parę dni za wcześnie albo parę za późno, wiec nadzieja zawsze jest:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Powiem tak, wykresami nie ma się co sugerować, bo przy niedomodze lutealnej czyli jak nie pękają pęcherzyki a ciałko żółte się luteinizuje też jest skok temperatury ( sama tak miałam)Wykres jest pomocny ale na 100% bym mu nie wierzyła. Natomiast różne cuda się zdarzają i w sumie wiele dziewczyn myślało, że owulki nie było a zaszło w ciąże, wystarczy, że robiłaś estradiol parę dni za wcześnie albo parę za późno, wiec nadzieja zawsze jest:)
    Ale wiesz jakie są chłopy ;) Estradiol robiłam 13 DC z resztą luknij na mój wykres jak to wygląda. U mnie pęcherzyki raz pękają raz się wchłaniają ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    U mnie fatalnir dalej zdycham :'(

oj przykro mi że opuściłam cię w niedoli - duuużo zdrówka

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    heloł, robiłam testa i o takie cos :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0ccffadbb0ba5fa3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/833f39613ef7c432.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/07379cd7935046bf.html
    Widze ! Widze ! Jest kreseczka <3 10 minut te linki otwieralam bo na tel jestem a denerwowalam sie jak bym na wyniki wlasnego czekala hahha :-D trzymam kciuki kochana zeby jutro juz krecha byla !

Dorotucha, Eweloka84, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    oj przykro mi że opuściłam cię w niedoli - duuużo zdrówka
    Dam rade :) gorzej ze lekow zadnych nie lykne ^^

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspieram cie duchowo ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przezyje do jutra dziewczynki.. niby znalazłam cos na necie, ze pobieraja krewke we Wrocku do 17 czy nawet 24 na dobe ale ja dzis jakas zamotana ze nie wiem czy dobrze przeczytałam hahahaha

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to wygląda jakby 13 była owulka bo i śluz i tempka o tym świadczy, nie wiem jak to jest z tym estradiolem kiedy on spada, ale zakładając, że np owulka była 13 rano to po owulce już mógł spaść estradiol, trzeba by było o tym poczytać, w każdym razie szansa jest zawsze:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    przezyje do jutra dziewczynki.. niby znalazłam cos na necie, ze pobieraja krewke we Wrocku do 17 czy nawet 24 na dobe ale ja dzis jakas zamotana ze nie wiem czy dobrze przeczytałam hahahaha

Ewelka na pewno we Wrocku, u nas w Krakowie w centralnym laboratorium do 19 pobierają, tylko musisz zaznaczyć, że na cito, zapłacisz parę złotych więcej ale wyniki masz do 3, 4 h

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No tak to wygląda jakby 13 była owulka bo i śluz i tempka o tym świadczy, nie wiem jak to jest z tym estradiolem kiedy on spada, ale zakładając, że np owulka była 13 rano to po owulce już mógł spaść estradiol, trzeba by było o tym poczytać, w każdym razie szansa jest zawsze:)
    Ja tam i tak się nie nastawiam bo i tak @ we wtorek mnie nawiedzi ;) Lece bo muszę obiadek zmontować. :) Miło się gawędziło :)

EWELA jak uważasz ja bym zwariowała :D

Paula_29 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lecę młodego ze szkoły odebrać ;)
    do później

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela szalona jestes ze nie chcesz sprawdzic ;) ja bym ni wytrzymala ;)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na razie podglad z telefonu. Pozniej po poludniu przed kompa siade.

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ