X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kurczę, wiadomo, że każda z nas chciałaby już zajść w ciążę, ale żeby płakać na widok cudzych dzieci? :P Różowe myśli, musisz być naprawdę bardzo spięta! Zrób z tym coś - ja wiem, że łatwo mówić, ale przecież się wykończysz z takim stresem!
    Ja nie odczuwam jakoś tego napięcia - ostatnio latam do gina, do przychodni na USG przezpochwowe itd., i wszędzie widzę pełno babeczek w ciąży, ale nie robi to na mnie jakiegoś negatywnego wrażenia, raczej przeciwnie - lubię je obserwować, wyobrażając sobie jak to będzie :) Na uczelni 2 koleżanki urodziły - pierwsza już 2 miesiące temu, druga teraz na dniach, a trzecia jest w 8 mc :) I bardzo się cieszę z ich szczęścia :)

Byłam dzisiaj na USG, jest kilka pęcherzyków, ale ten największy ma dopiero 10 mm, endometrium dopiero 6 mm - więc na owulkę jeszcze poczekam :) Obstawiam, że gdzieś za tydzień dopiero mogę się jej spodziewać, ale na USG pójdę znowu w poniedziałek lub wtorek, żeby monitorować na bieżąco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate ja teraz miałam duże nadzieje, więc pewnie jak przyjdzie okres też będę ryczeć, wcale nie czuję owulacji, do tego zero śluzu, a test pokazuje na owu :/

• różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciesze się jak ktoś jest w ciąży a nie płakałam z żalu tylko po prostu.. zaczęłam płakać może @ idzie i chwieja mi się nastroje.

Sigma lubi tę wiadomość

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*

Wysłany: 4 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale racja, jestem spieta:( pomocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe myśli - weź kartkę, zastanów się dobrze i zapisz 5 czynności, które najbardziej Cię relaksują :) To może być coś, co robisz na co dzień, ale też może być jakaś czynność, na którą już od dawna nie masz czasu, a kiedyś ją uwielbiałaś :) Chodzi o takie czynności, które dają Ci odprężenie, szczęście i ładują akumulatory na kolejne dni. Postaraj się je wprowadzić jak najczęściej - jeśli masz czas, to codziennie, a jeśli nie, to przynajmniej w weekendy i w 1 wieczór w środku tygodnia :) Jeśli regularnie będziesz spędzać w ten sposób czas, to powinno dać dobry początek - dobrą odskocznię, żeby przynajmniej przez chwilę zająć się całkowicie czymś innym, dać się wciągnąć i nie myśleć o reszcie problemów :)

różowe_myśli_2014 lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli długo się już staracie?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Różowe myśli - weź kartkę, zastanów się dobrze i zapisz 5 czynności, które najbardziej Cię relaksują :) To może być coś, co robisz na co dzień, ale też może być jakaś czynność, na którą już od dawna nie masz czasu, a kiedyś ją uwielbiałaś :) Chodzi o takie czynności, które dają Ci odprężenie, szczęście i ładują akumulatory na kolejne dni. Postaraj się je wprowadzić jak najczęściej - jeśli masz czas, to codziennie, a jeśli nie, to przynajmniej w weekendy i w 1 wieczór w środku tygodnia :) Jeśli regularnie będziesz spędzać w ten sposób czas, to powinno dać dobry początek - dobrą odskocznię, żeby przynajmniej przez chwilę zająć się całkowicie czymś innym, dać się wciągnąć i nie myśleć o reszcie problemów :)
    Wow swietny pomysl :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia, to my dzisiaj chillout z KSW28 :) Wprawdzie bez winka, ale z dobrym jedzonkiem.

Tak sobie myślę, że może brak bólu jajników to przez paracetamol. Wzięłam go wczoraj na noc. W końcu jest przeciwbólowy.

Różowe myśli, mierzysz tempkę?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 5 października 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Wow! :) nie wpadlabym na to :)

Wysłany: 5 października 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    różowe_myśli długo się już staracie?

Niedługo, pierwszy cykl. Nie zrozumcie mnie źle, ale ja po prostu zawsze mam to co chce, to pierwsza "rzecz" której nie mam JUŻ. To dlatego się spinam bardzo.

Wysłany: 5 października 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Różowe myśli, mierzysz tempkę?

Nie, moja praca nie pozwala mi na systematyczne mierzenie bo raz wstaje o 5 raz o 8 a raz o 10...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli_2014 wrote:
    Niedługo, pierwszy cykl. Nie zrozumcie mnie źle, ale ja po prostu zawsze mam to co chce, to pierwsza "rzecz" której nie mam JUŻ. To dlatego się spinam bardzo.

Staranie się o dziecko uczy cierpliwości, szczególnie jak są jakieś problemy, także spokojnie do tego podejdź, bo nerwy tylko przeszkadzają.

różowe_myśli_2014 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro odpisalam na Wasze pytania to opowiem co mnie dziś spotkało :( byłam u rodziców na kawie i była też moja siostra, temat potoczył się z mama i siostra na temat testów owulacyjnych, wypowiedziałam swoje zdanie że są pomocne nawet przy antykoncepcji. Dostałam OCHRZAN od nich... a to że jestem za młoda (23) że bie mam pewnej umowy (do 30.06.2015) że mam się nie pchać w pieluchy że moja sytuacja finansowa nie jest dobra itp... NIC NIE MÓWIŁAM ŻE SIĘ STARAMY... i przykro mi że nie ucieszy ich wieść że jak już zajde w ciążę to im to oznajmie... boję się powiedzieć mamie o ciąży :( jest mi tak cholernie przykro :( aż zwatpilam dziś :( :(

Wysłany: 5 października 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mam nadzieję że sie naucze cierpliwości i relaksu.

Natka098 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli_2014 wrote:
    Natka, mam nadzieję że sie naucze cierpliwości i relaksu.
    Nie jest to proste na pewno, ale trzeba próbować :)

Wysłany: 5 października 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cel od jutra dwa popołudnia w tygodniu spędzać sama że sobą na tym co lubię :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowe_myśli, najważniejsze czego Wy chcecie. Rodzina tak pewnie teraz truje, gdybyś im oznajmiła że jesteś w ciąży to sądzę, że ucieszyliby się z tej wiadomości.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015

Wysłany: 5 października 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie spelnialam oczekiwań rodziny, zawsze miałam swoje zdanie co nie podoba się moim rodzicom ( są starsi ode mnie prawie 40 lat). Mamy inne poglądy .. mój mąż jak się dowiedział to stwierdził: pokażemy im ! Zajdziemy w ciążę i nic im nie powieny! :) to nas łączy :) niepokornosc i pewność tego co robimy :) ale go kocham ♡

• Sana Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że macie siebie :) mamy tylko jedno życie, więc powinniśmy zrobić wszystko, żeby przeżyć je tak jak my sami tego chcemy, a nie tak jak inni tego od nas oczekują.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe myśli, ja też mam pracę w nieregularnych godzinach (+ straszny ze mnie śpioch) i mimo wszystko w tym cyklu spięłam się, że codziennie o 6:30 budzik i mierzę, a potem dalej spać :) ale rozumiem, że nie każdemu to przyjdzie łatwo, co człowiek to inna sytuacja :)

A co do rodziny to staraj się o tym nie myśleć. To Twoje życie i Twoje pragnienia. Widocznie rodzice mają inną mentalność i patrzą z innej, gorszej perspektywy. Twój nick pokazuje, że jesteś optymistką i tego się trzymaj! :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ