X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • różowe_myśli_2014 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Ja nie mogę być w kole :( teście nie żyją :(

Okresu dalej brak. Jak dostanę to chyba wybuchne jak bomba z krwią !

Zaczynamy 06.2015 :)

1.9.2012 (*) Anioł :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa, dla Ciebie zrobimy wyjatek :*
    A co do @ to może nie będzie aż tak źlee :>
    albo
    nie wybuchniesz przez kolejnych 9 miesiecy :>
    bedziesz testowałać? dobra passa trwa :))

mnie się tak wlecze ten czas niemiłosiernie dzisiaj...
    nie wiem co zrobie na obiad....
    pogoda do d......

chyba mój ranny entuzjazm przygasa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:10

• Maczek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darka wrote:
    Dziewczyny,

Co może oznaczać brązowe plamienie pod koniec okresu? Problem w tym, ze to trwa juz czwarty dzien a okres trwal tak naprawdę 2,5 dnia...zaczynam sie tym martwic bo nigdy tak nie mialam, okres trwal srednio 3-4 dni ale brazowe plamienie trwalo gora 1 dzien ;(

Naprotechnolodzy mówią, że to często oznacza, że się miało za mało progesteronu w poprzednim cyklu. To owocuje większym ryzykiem poronienia, jakby co... Nie ma się co tym bardzo martwić, tylko jeśli się dzidzia pojawi, to lepiej profilaktycznie dostać od lekarza od razu luteinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:18

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to chyba wiekszość ciąż jest wspomagana luteiną albo dupkiem.

W styczniówkach 90% dziewczyn mialo, ja miałam, dziewczyny z którymi lezałam w szpitalu też...
    ale mamy czasy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:16

• monia91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie na obiad spaghetti :)

20140607580117.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darka wrote:
    Dziewczyny,

Co może oznaczać brązowe plamienie pod koniec okresu? Problem w tym, ze to trwa juz czwarty dzien a okres trwal tak naprawdę 2,5 dnia...zaczynam sie tym martwic bo nigdy tak nie mialam, okres trwal srednio 3-4 dni ale brazowe plamienie trwalo gora 1 dzien ;(

Hej kochana. Ja tak samo miałam 3 ostatnie cykle. Lekarz po owulacji w tym cyklu ma przepisać mi luteinę i po 10 dniach test. Badałaś prolaktynę TSH i inne hormony? Ja nie miałam pojęcia że mogę mieć tarczycę a jednak tsh podwyższone 3,12 niby w normie ale raczej wyklucza zajście w ciąże, po lekach jest idealnie :)

darka lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Naprotechnolodzy mówią, że to często oznacza, że się miało za mało progesteronu w poprzednim cyklu. To owocuje większym ryzykiem poronienia, jakby co... Nie ma się co tym bardzo martwić, tylko jeśli się dzidzia pojawi, to lepiej profilaktycznie dostać od lekarza od razu luteinę.
    Też mi się zdarzają takie plamienia. Aczkolwiek może w tym cyklu ich nie będzie, czekam.. ;)

A czy mozna wnioskowac dodatkowo o poziomie progesteronu na podstawie wzrostu temperatury? Wydawalo mi sie ze temperatury w fl mialam calkiem przyzwoite:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Hej kochana. Ja tak samo miałam 3 ostatnie cykle. Lekarz po owulacji w tym cyklu ma przepisać mi luteinę i po 10 dniach test. Badałaś prolaktynę TSH i inne hormony? Ja nie miałam pojęcia że mogę mieć tarczycę a jednak tsh podwyższone 3,12 niby w normie ale raczej wyklucza zajście w ciąże, po lekach jest idealnie :)

Malinka, od lat sie lecze na niedoczynnosc tarczycy i mam teraz tsh na poziomie 2, wiec jest ok:) prolaktyna tez teraz w porzadku chociaz wczesniej bywaly z nia problemy... Takze nie wiem czy to moze byc wina tego... :(

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzzi plamienia PRZED @ swiascza o niskim progesteronie.
    Gratuluje fasolek w brzuszkach! <3
    Ja narazie znikam. Nie radze sobie z tym baby boom.

Trzymam kciuki za reszte staraczek!! <3

• M.M.K Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie dlaczego u mnie sa takie gory? Raczej zle to rokuje prawda? Zerknijcie prosze:(

http://pg22.radom.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=48
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Właśnie nie tylko te przed, a również te brązowe plamienia pod koniec miesiączki.

A jeśli idzie o tempkę, to chyba niepokojące są tylko jakieś spadki wyższych temperatur do poziomu tych niższych.

Darka, Twoje temperaturki ładnie wyglądają :) Może to jednorazowe plamienia i nie trzeba się będzie przejmować ;)

Ja w ogóle mam ciekawie, bo u mnie "skok" temperatury oznacza, że mam tempkę ok. 36,4 ;) a niższe temperatury to tak 35,7 - 36,1... Praktycznie nie miewam gorączki, nawet jak jestem chora.
    Mam nadzieję, ze to jednorazowe plamienie. Będę się obserwowac:) dzieki Dziewczyny, uspokoilyscie mnie:)

A bierzecie olej z wiesiolka? Mysliscie, ze to az tak podnosi szanse na ciązę? Znacie kogos komu to pomoglo?:)

• Maczek Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wiesiołek poprawia śluz. A lepszy śluz = większe szanse na poczęcie, bo plemniki mogą się przedostać, gdzie trzeba ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wiesiołku miałam dużo wodnistego śluzu, naprawdę dużo. więc chyba pomaga- ale efekt czy faktycznie pomógł dopiero się zjawi :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, dzień za krótki zdecydowanie. Chciałaby posiedzieć, popisać z Wami, ale praca do 17 dobija... Właśnie wróciłam od fryzjera, włosy na klasycznego boba i od razu humor świetny, mimo zmęczenia.

Odebrałam też wynik bety: 64,710 mLU/ml
    a normy to:
    3 tydz. 5,8 - 71,2
    4 tydz. 9,5 - 750

To nie za mało? Jestem w 5 tyg. (4 tydz. i 1 dzień).

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ja tam się nie znam, ale myślę, że w normie spokojnie się łapiesz, a szeroki przedział normy jest dlatego, że niektóre babeczki mają implantację wcześniej, a niektóre później :) W końcu tygodnie ciąży są liczone od początku cyklu, a fasolka zagnieżdża się sporo później :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przedział w 5 tc masz podany?
    jak się mieści w przedziałach to jest w porządku :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że implantacja była w poniedziałek, bo wtedy miałam spadek tempki, ale na 100% to nie wiadomo.

Buziulka, mam, ale nie łapię się na niego (badanie z wczoraj).
    5 tydz. 217 - 7138

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze miałam problemy z tym liczeniem tych tygodni...

Mysle ze jest dobrze :D

http://www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html

Gratulacje jeszcze raz :D
    Lete opijać wasze fasolki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:05

• monia91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Kochana gratuluję jeszcze raz :* Opije Wszystkie fasolki w niedzielę :) dziś już zrobiłam likier :)

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, myślę, że nie ma się czym martwić, ten +/- 1 dzień to niewiele :) Gdyby to był 4t5d albo coś, to wtedy może można byłoby się zastanawiać ale 4t1d to spokojnie :) W razie czego można powtórzyć betę 48h po pierwszym badaniu i zobaczyć jak przyrasta :)

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ