X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Zuzzi zazdroszczę ;D ja siedzę i odpoczywam bo całym tygodniu pracy i w dodatku mam piękna pogodę. @ narazie niema (odpukać żeby nie przyszedł) test robiłam wczoraj ale negatyw i znowu sie załamuje... Dziś mnie modliło ale pewnie sama sobie to wmawiam i tak sie dzieje sama nie wiem na betę dopiero za tydzień eh nie wiem czy czekać czy za 2 dni zrobić znowu test. Jak myślicie Dziewczynki..

Maczek lubi tę wiadomość

Nasz <3 <3 <3 Cykl

b2147b7b095e9f3230b1ae91d1a8e3e0.png

[link=https://www.suwaczki.com/]git7dcim9gs3js9z.png[/link]
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku całe moje mierzenie temp wzięło w łeb.. Bo byłam przeziębiona

Nasz <3 <3 <3 Cykl

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinka a kiedy masz termin @?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana @ miałam dostać 7 przeważnie miałam cykle 29 dni tak już pół roku.. A tu będzie już 34 dzień cyklu, mam takie same bóle jak przed @ ale z ponad tydzień trwają a dziś wstałam z motylami w brzuchu.

Nasz <3 <3 <3 Cykl

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz jutro bety zrobić? Miałabyś pewność wtedy.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super, że udało się wam już ustalić święta z pewnością pójdzie po waszej myśli :)
    Co do badań to robiłam Progesteron, PRL + test z MTC, TSH, fT4, Androstendion lekarz chce się dowiedzieć czemu od prawie 16 lat mam nieregularne cykle

Sigma lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanā bo pracuje od 6 do 16 i lab zamknięte pózniej ;(

Nasz <3 <3 <3 Cykl

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak powinno przyjmować się wiesiołek ? Jedną tabletkę dziennie czy dwie? Bo gdzieś wyczytałam , że dwie....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinka a dziś w szpitalu nie mogłabyś bety zrobić? U mnie jest taka możliwość.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super, że u Was wszystko dobrze :)

Sigma mam nadzieję, że święta będą tak jak sobie zaplanowaliscie :)

Miłego dnia :)

lilirose lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki :*

Zuzzi, ale masz super mężulka! :)

Sigma, polecam Ci np. jadłonomia.com. Sama gotuję wg tych przepisów, robię święta i inne uroczystości vege i potwierdzam, że przepisy są genialne. Mięsożercy zajadają się :) Polecam np. bigos wegański, pasztety albo pieczenie, pyyycha! <3

Sigma, Maczek lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, a jak Twoje jajniki wyglądają na USG?
    Z wykresu wygląda trochę, jakby organizm przygotowywał się do owulacji kilkakrotnie przed właściwą owulką, stąd pytanie.

Jestem przekonana dziewczyny, że właśnie owuluję :P Zobaczymy jak z tempką będzie przez kolejnych kilka dni, ale od piątku wieczora bolał mnie co jakiś czas lewy jajnik, w sobotę USG potwierdziło 18 mm pęcherzyk na lewym, a dzisiaj dość rytmicznie kłuje i mocnooo. Zobaczymy, czy to to :) Boję się tylko trochę czy nie mam zrostów na lewym jajowodzie, bo nie miałam robionej drożności, a USG lewego jajnika zawsze mnie troszkę boli - lekarz mówił, że mogą być zrosty skoro jest bolesny przy ucisku :(

Lilirose - dzięki!!! Bardzo się przyda taka skarbnica przepisów! :)
    Z mamą mam o tyle łatwiej, że twardo jest weganką tylko jak chodzi o normalne jedzenie, ale słodyczy sobie nie potrafi odmówić (a wiadomo, że jakieś mleko czy jajko zwykle się znajdzie w cieście czy nawet w gotowym produkcie ze sklepu). Kiedyś z nią rozmawiałam na ten temat, jest świadoma że zajadanie sernika nie jest zbyt wegańskie, ale póki co nie jest gotowa na odstawienie słodyczy, także pewnie jakieś normalne ciacha skubnie. W sumie dla mnie to lepiej, bo trochę się martwię... Doceniam to, że jest weganką z dobrego serca, nie chcąc krzywdzić zwierząt (choć akurat uważam, że wydojenie krowy w normalnych warunkach to nie krzywda, tylko wręcz pomoc, bo przecież niewydojoną krowę bolą wymiona), ale moja mama nie jest mistrzynią dietetyki, raczej wrzuca na ruszt to, na co ma ochotę i już raz nabawiła się poważnej anemii po kilku miesiącach wegetariańskiej diety. To było lata temu wprawdzie, póki co daje radę i wygląda zdrowo, ale już też nie jest pierwszej młodości, więc może dobrze, że chociaż trochę mleka, masła czy jajek przemyca do diety w tych słodyczach ;-)
    Tak się Wam trochę rozgadałam... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:38

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mnie tez lewy boli ale mi z kolei gin powiedzial ze jest tak umiejscowiony i duzo kobiet narzeka. Teraz mnie wystraszylas :( u mnie pecherzyk pekl. Test z dzis rana negstywny. Dostalam Selen wit d b6 i magnez. Flavamed na sluz plus castagnus z wiesiolkiem i uwaga Clostilbegyt. Od nowego cyklu jedziemy z grubej rury. Do tego dieta bezmleczna i dieta io ;)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tak wyglądały 27.10 (12dc)
    LEWY JAJNIK morfologia prawidłowa wymiary 27mm x 19mm x 25mm objętość 6,7cm3 pęcherzyk dominujący 12mm
    PRAWY JAJNIKmorfologia prawidłowa wymiary 31mm x 21mm x 22mm objętość 7,5cm
    Nie wiem czy cos ci to mówi :) żadnych torbieli i mięśniaków nie miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:48

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - za to Ty mnie pocieszyłaś! :D Skoro to może być normalne, to spoko, w sumie nie mam innych podstaw żeby podejrzewać niedrożność.

Fatim - mówi mi to tyle, że nie masz obrazu policystycznych jajników na USG :) To dobrze! Wszystko wygląda prawidłowo :)

p.s. Śluz mi się naprawił :D
    W tym cyklu był kiepski, malutko go było, a teraz jest pięknyyy!!! Bardzo się cieszę, bo to znaczy, że endometrium też urosło :) (za śluz i endo odpowiadają te same hormonki i u mnie obie te rzeczy są bardzo powiązane)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:43

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zalozylam nowy temat --> Temperatury, wykresy,płodnosc odnosnie powtarzajacych sie objawow z cyklu na cykl. Moze ktores z Was maja cos do podpowiedzenia innym dziewczynom coby ulatwic nam analize cyklu.
    Pozdrawiam i mam nadzieje na ciekawe wskazowki i wpisy :)

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzzi, no właśnie sama się dziwię, bo tak z dnia na dzień się poprawił :) Niby od 2 dni był rozciągliwy, ale marny jak na mnie, a dzisiaj jest lepszy niż zwykle :)

Kamila - zaraz zerknę tam :D

Kamila X lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już działaliśmy :D Teraz pozostaje czekać ;) Oczywiście seksik jeszcze będzie nie raz i nie dwa, ale myślę, że owulka już była właśnie dziś i wstrzeliliśmy się w najlepszy czas tuż przed nią :)

Maczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to zabawne... Wiem, że na endometrium dobrze robią orzechy i czerwone winko, ale kompletnie o tym nie myślałam. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że w ciągu ostatnich kilku dni jak głupia rzuciłam się na orzechy (które jadam raczej rzadko) i kupiłam czerwone wino zamiast białego. Czy to możliwe, że organizm sam uzupełnia niedobory? Idę napić się jeszcze winka w takim razie, bo zostało z wczoraj :) Wino w okolicy owulacji nie zaszkodzi komórce jajowej, nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też tak czasem miewam, że mam na coś fazę, a potem się tym nasycam i przechodzi.

I odwrotnie: Mój tata zawsze mi mówił, że jak się zatruję pokarmowo, to mam sobie przypomnieć co jadłam - i to, na myśl o czym mnie mdli, było najprawdopodobniej przyczyną zatrucia. I cholera, to działa :)

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ