Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Zuzzi zazdroszczę ;D ja siedzę i odpoczywam bo całym tygodniu pracy i w dodatku mam piękna pogodę. @ narazie niema (odpukać żeby nie przyszedł) test robiłam wczoraj ale negatyw i znowu sie załamuje... Dziś mnie modliło ale pewnie sama sobie to wmawiam i tak sie dzieje sama nie wiem na betę dopiero za tydzień eh nie wiem czy czekać czy za 2 dni zrobić znowu test. Jak myślicie Dziewczynki..

Maczek lubi tę wiadomość

Nasz <3 <3 <3 Cykl

b2147b7b095e9f3230b1ae91d1a8e3e0.png

[link=https://www.suwaczki.com/]git7dcim9gs3js9z.png[/link]
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku całe moje mierzenie temp wzięło w łeb.. Bo byłam przeziębiona

Nasz <3 <3 <3 Cykl

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinka a kiedy masz termin @?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana @ miałam dostać 7 przeważnie miałam cykle 29 dni tak już pół roku.. A tu będzie już 34 dzień cyklu, mam takie same bóle jak przed @ ale z ponad tydzień trwają a dziś wstałam z motylami w brzuchu.

Nasz <3 <3 <3 Cykl

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz jutro bety zrobić? Miałabyś pewność wtedy.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super, że udało się wam już ustalić święta z pewnością pójdzie po waszej myśli :)
    Co do badań to robiłam Progesteron, PRL + test z MTC, TSH, fT4, Androstendion lekarz chce się dowiedzieć czemu od prawie 16 lat mam nieregularne cykle

Sigma lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Marinka1990 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanā bo pracuje od 6 do 16 i lab zamknięte pózniej ;(

Nasz <3 <3 <3 Cykl

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak powinno przyjmować się wiesiołek ? Jedną tabletkę dziennie czy dwie? Bo gdzieś wyczytałam , że dwie....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marinka a dziś w szpitalu nie mogłabyś bety zrobić? U mnie jest taka możliwość.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super, że u Was wszystko dobrze :)

Sigma mam nadzieję, że święta będą tak jak sobie zaplanowaliscie :)

Miłego dnia :)

lilirose lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki :*

Zuzzi, ale masz super mężulka! :)

Sigma, polecam Ci np. jadłonomia.com. Sama gotuję wg tych przepisów, robię święta i inne uroczystości vege i potwierdzam, że przepisy są genialne. Mięsożercy zajadają się :) Polecam np. bigos wegański, pasztety albo pieczenie, pyyycha! <3

Sigma, Maczek lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, a jak Twoje jajniki wyglądają na USG?
    Z wykresu wygląda trochę, jakby organizm przygotowywał się do owulacji kilkakrotnie przed właściwą owulką, stąd pytanie.

Jestem przekonana dziewczyny, że właśnie owuluję :P Zobaczymy jak z tempką będzie przez kolejnych kilka dni, ale od piątku wieczora bolał mnie co jakiś czas lewy jajnik, w sobotę USG potwierdziło 18 mm pęcherzyk na lewym, a dzisiaj dość rytmicznie kłuje i mocnooo. Zobaczymy, czy to to :) Boję się tylko trochę czy nie mam zrostów na lewym jajowodzie, bo nie miałam robionej drożności, a USG lewego jajnika zawsze mnie troszkę boli - lekarz mówił, że mogą być zrosty skoro jest bolesny przy ucisku :(

Lilirose - dzięki!!! Bardzo się przyda taka skarbnica przepisów! :)
    Z mamą mam o tyle łatwiej, że twardo jest weganką tylko jak chodzi o normalne jedzenie, ale słodyczy sobie nie potrafi odmówić (a wiadomo, że jakieś mleko czy jajko zwykle się znajdzie w cieście czy nawet w gotowym produkcie ze sklepu). Kiedyś z nią rozmawiałam na ten temat, jest świadoma że zajadanie sernika nie jest zbyt wegańskie, ale póki co nie jest gotowa na odstawienie słodyczy, także pewnie jakieś normalne ciacha skubnie. W sumie dla mnie to lepiej, bo trochę się martwię... Doceniam to, że jest weganką z dobrego serca, nie chcąc krzywdzić zwierząt (choć akurat uważam, że wydojenie krowy w normalnych warunkach to nie krzywda, tylko wręcz pomoc, bo przecież niewydojoną krowę bolą wymiona), ale moja mama nie jest mistrzynią dietetyki, raczej wrzuca na ruszt to, na co ma ochotę i już raz nabawiła się poważnej anemii po kilku miesiącach wegetariańskiej diety. To było lata temu wprawdzie, póki co daje radę i wygląda zdrowo, ale już też nie jest pierwszej młodości, więc może dobrze, że chociaż trochę mleka, masła czy jajek przemyca do diety w tych słodyczach ;-)
    Tak się Wam trochę rozgadałam... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:38

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mnie tez lewy boli ale mi z kolei gin powiedzial ze jest tak umiejscowiony i duzo kobiet narzeka. Teraz mnie wystraszylas :( u mnie pecherzyk pekl. Test z dzis rana negstywny. Dostalam Selen wit d b6 i magnez. Flavamed na sluz plus castagnus z wiesiolkiem i uwaga Clostilbegyt. Od nowego cyklu jedziemy z grubej rury. Do tego dieta bezmleczna i dieta io ;)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tak wyglądały 27.10 (12dc)
    LEWY JAJNIK morfologia prawidłowa wymiary 27mm x 19mm x 25mm objętość 6,7cm3 pęcherzyk dominujący 12mm
    PRAWY JAJNIKmorfologia prawidłowa wymiary 31mm x 21mm x 22mm objętość 7,5cm
    Nie wiem czy cos ci to mówi :) żadnych torbieli i mięśniaków nie miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 14:48

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - za to Ty mnie pocieszyłaś! :D Skoro to może być normalne, to spoko, w sumie nie mam innych podstaw żeby podejrzewać niedrożność.

Fatim - mówi mi to tyle, że nie masz obrazu policystycznych jajników na USG :) To dobrze! Wszystko wygląda prawidłowo :)

p.s. Śluz mi się naprawił :D
    W tym cyklu był kiepski, malutko go było, a teraz jest pięknyyy!!! Bardzo się cieszę, bo to znaczy, że endometrium też urosło :) (za śluz i endo odpowiadają te same hormonki i u mnie obie te rzeczy są bardzo powiązane)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:43

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zalozylam nowy temat --> Temperatury, wykresy,płodnosc odnosnie powtarzajacych sie objawow z cyklu na cykl. Moze ktores z Was maja cos do podpowiedzenia innym dziewczynom coby ulatwic nam analize cyklu.
    Pozdrawiam i mam nadzieje na ciekawe wskazowki i wpisy :)

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzzi, no właśnie sama się dziwię, bo tak z dnia na dzień się poprawił :) Niby od 2 dni był rozciągliwy, ale marny jak na mnie, a dzisiaj jest lepszy niż zwykle :)

Kamila - zaraz zerknę tam :D

Kamila X lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już działaliśmy :D Teraz pozostaje czekać ;) Oczywiście seksik jeszcze będzie nie raz i nie dwa, ale myślę, że owulka już była właśnie dziś i wstrzeliliśmy się w najlepszy czas tuż przed nią :)

Maczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to zabawne... Wiem, że na endometrium dobrze robią orzechy i czerwone winko, ale kompletnie o tym nie myślałam. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że w ciągu ostatnich kilku dni jak głupia rzuciłam się na orzechy (które jadam raczej rzadko) i kupiłam czerwone wino zamiast białego. Czy to możliwe, że organizm sam uzupełnia niedobory? Idę napić się jeszcze winka w takim razie, bo zostało z wczoraj :) Wino w okolicy owulacji nie zaszkodzi komórce jajowej, nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też tak czasem miewam, że mam na coś fazę, a potem się tym nasycam i przechodzi.

I odwrotnie: Mój tata zawsze mi mówił, że jak się zatruję pokarmowo, to mam sobie przypomnieć co jadłam - i to, na myśl o czym mnie mdli, było najprawdopodobniej przyczyną zatrucia. I cholera, to działa :)

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ