X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam że tak jest najlepiej - od końca @ serduszkować co drugi dzień :)
    Nie sprawdzę, czy to działa :D więc Wy sprawdzajcie kochane :) do dzieła!
    Czekamy na Was na fioletowej stronie :*

Kolejny raz przesyłam:

litery032.gif litery018.gif litery027.gif litery030.gif litery028.gif litery020.gif litery018.gif

:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 14:33

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lovely Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa ;-) razem z partnerem rozpoczęliśmy starania o dzidziusia, jest to nasz 2 miesiąc wiec początek, chociaż miałam nadzieję, że uda się od razu, ale niestety nie powiodło się mimo na prawdę licznych działań ;-) ♥ rozpoczęłam pomiary temperatury i zobaczymy jakie to przyniesie efekty. Mam nadzieje, ze mogę liczyć na rady od Was, ponieważ jestem jeszcze zielona jeśli chodzi o portal ;-) pozdrawiam

monika_89 lubi tę wiadomość

• lovely Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej martwi to, że jeśli zatestuje przed samymi świętami to do ginekologa zapisze się dopiero po nowym roku:(
    Cały grudzień niepewności

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Mnie bardziej martwi to, że jeśli zatestuje przed samymi świętami to do ginekologa zapisze się dopiero po nowym roku:(
    Cały grudzień niepewności

Z tego co podczytywałam na forum to i tak będzie za wcześnie, że za dużo nie zobaczy na usg ale nie wiem. Ja czekam do środy, to tylko 7 dni. Będę twarda i nie kupię wcześniej testu. Może @ nie przyjdzie.

Bulimulia ja mam przeczucie, że u Ciebie zakończy się na zielono. Bardzo ładny masz ten wykresik.

Mam nadzieję, że już niedługo będziemy wszystkie pisać po fioletowej stronie mocy :) Jesteście super dziewczyny. Dzięki za wsparcie.

Ps. mój M też uważa, że nie powinnam testować tak wcześnie bo to tylko niepotrzebny dla mnie stres :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovely wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa ;-) razem z partnerem rozpoczęliśmy starania o dzidziusia, jest to nasz 2 miesiąc wiec początek, chociaż miałam nadzieję, że uda się od razu, ale niestety nie powiodło się mimo na prawdę licznych działań ;-) ♥ rozpoczęłam pomiary temperatury i zobaczymy jakie to przyniesie efekty. Mam nadzieje, ze mogę liczyć na rady od Was, ponieważ jestem jeszcze zielona jeśli chodzi o portal ;-) pozdrawiam

Witamy Cię serdecznie, trafiłaś na najlepszy wątek na forum :D

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana w 12dpo miałaś negatyw?! łooł, to teraz na pewno czekam do terminu @

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Z tego co podczytywałam na forum to i tak będzie za wcześnie, że za dużo nie zobaczy na usg ale nie wiem. Ja czekam do środy, to tylko 7 dni. Będę twarda i nie kupię wcześniej testu. Może @ nie przyjdzie.

Bulimulia ja mam przeczucie, że u Ciebie zakończy się na zielono. Bardzo ładny masz ten wykresik.

Mam nadzieję, że już niedługo będziemy wszystkie pisać po fioletowej stronie mocy :) Jesteście super dziewczyny. Dzięki za wsparcie.

Ps. mój M też uważa, że nie powinnam testować tak wcześnie bo to tylko niepotrzebny dla mnie stres :)

wykres może i ładny ale te objawy... takie sobie. Nie czuję się na ciężarna :) raczej na chorą :(

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Sana w 12dpo miałaś negatyw?! łooł, to teraz na pewno czekam do terminu @

Tygrys73 też fajnie się patrzy na taki wykres - zielonosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dziewczyny nie miały żadnych objawów ciążowych, a zaszły w ciążę, więc spokojnie bulimulia :)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a ty kiedy testujesz ? :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 Twój wykres też ładnie wygląda. No i idziemy łeb w łeb :))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia i tygrys73 - nie wiem kiedy będę testować i czy będę :), czy nie czekać aż przyjdzie @. W tym cyklu nie miałam w ogóle śluzu płodnego, więc nie ma szans na zapłodnienie :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovely witaj :) jeśli będziesz miała jakieś pytania czy problemy to pisz śmiało :)

Bulimulia, zazwyczaj kobiety robią po prostu beta hcg po zobaczeniu dwóch kresek na teście, a na usg idą w 6-7 tygodniu ciąży, jak już trochę lepiej widać dzidziusia i serduszko.

Tygrys73 dokładnie tak. Lepiej poczekać przynajmniej do terminu @.

Bulimulia, tygrys73, ewa81 - macie bardzo ładne wykresy, trzymam kciuki, żeby zakończyło się u Was zielono ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 17:41

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 ja też prawie nie miałam śluzu płodnego- troszeczkę tylko na samej szyjce i z odrobiną krwi.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szczęśliwym cyklu też miałam mało śluzu płodnego :)
    Natura lubi zaskakiwać :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja??? Ciągle mokro w gaciach - dosłownie!!!! A w tym cyklu??? Jak na złość ciągle tylko wodnisty i do tego tylko w jeden dzień zauważyłam rozciągliwy - bez szału oczywiście.
    Gdzie się podziały te potoki co miesiąc:(\
    3032ee25538567876f6560f209c0b151.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Ja w szczęśliwym cyklu też miałam mało śluzu płodnego :)
    Natura lubi zaskakiwać :)

Tak? To dałaś mi nadzieję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    a ja??? Ciągle mokro w gaciach - dosłownie!!!! A w tym cyklu??? Jak na złość ciągle tylko wodnisty i do tego tylko w jeden dzień zauważyłam rozciągliwy - bez szału oczywiście.
    Gdzie się podziały te potoki co miesiąc:(\
    3032ee25538567876f6560f209c0b151.png

Wodnisty śluz jest bardzo dobry do zapłodnienia, tak jak rozciągliwy

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam ten fakt więc dlatego się przestałam tym stresować... ale mimo to - miewałam lepszy śluz:)

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ