X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależny czy Twoja mama się leczyła, brała tabsy czy ciąża bliźniacza jest uwarunkowana genetycznie (nie wiem czy dobrze ubieram w słowa). Jeśli to geny to prędzej twoja córa miałaby bliźniaki bo większość genów dziedziczy się po dziadkach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wszystko zależy od tego czy w rodzinie partnera się zdarzało, ja tam w to nie wierzę :D No i chyba też ma znaczenie czy dwujajowe czy jednojajowe się zdarzały. Teorii milion :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie babcia była z bliźniaków. I wróżka powiedziała mi, że będę miała bliźniaki :D

lilirose lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    A u kogo się leczysz w Sieradzu ?

Chodzę do szpitala do poradni póki co i wyciągam skierowania na badania bo dopiero zaczynam szukać co szwankuje. Trochę zaspałam z tym ale w szpitalu mi powiedziano, że dopiero 3 miesiące po poronieniu mogę zacząć się badać (oczywiście za własną kase :/ ). Ale moja ginekolog jest na tyle spoko, że daje mi skierowania.

Myślę w najbliższym czasie zmienić na prywatnego lekarza i od 2015 roku (mam nadzieje) zaczniemy się starać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:07

• mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie zwracałyśmy tak uwagi ale fakt że wysyp brzuszków jest w mojej byłej pracy 2 lata ani jednej ciązy a teraz 6 dziewczyn!

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Podobno wszystko zależy od tego czy w rodzinie partnera się zdarzało, ja tam w to nie wierzę :D No i chyba też ma znaczenie czy dwujajowe czy jednojajowe się zdarzały. Teorii milion :D

Zgłupieć idzie. Dlatego ja przestałam czytać :D
    I stwierdzam co ma być , to będzie. Byle zajść, donosić i urodzić zdrowiutkie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w pracy właśnie od dawna żadnej ciąży nie było, więc pora by zaczęło się coś dziać :D

mallinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka jakbyś szukała tam kogoś to ja Ci polecam dr Sławomira Graczyka ;) To jest przyjaciel siostry mojej mamy, prowadził jej zagrożoną ciążę, a poza tym jest szalony i megaa sympatyczny ;)

Robię test 25go chociaż nie czuję się jakoś nadzwyczajnie więc pewnie i tym razem nic z tego. Nie czaje tego, babcia ma 5 dzieci w tym te bliźniaki, 13 wnucząt, ja mam brata, a w zasadzie ojciec ma jeszcze 2 z drugiego małżeństwa z wiedźmą więc w sumie mam 3 rodzeństwa, a ja się mam męczyć -_- co za świat :D

Znowu mój Radziu ma siostrę, ale jego mama pierwsze dziecko urodziła w 6 m-cu bo powiedzieli, że nie żyję, urodziło się jednak żywe, ale żyło tylko 3 dni, potem 3 razy poroniła i dopiero Radżi się trafił. U niego same baby, on jedyny chłopak :D I się martwi, bo marzy o synku :D

lilirose lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Prawidłowo ogłaszać szczęście "całemu światu" ;) ;)
    Ale wiesz, różne są podejścia. Najczęściej czytam o ostrożności w związku z tym, że pierwsze ciąże dość często są ronione i lepiej nie mówić. Może udaje się to, gdy nie mamy bliskiego kontaktu z rodziną, ale u mnie byłoby ciężko to ukryć na częstych spotkaniach czy nawet w rozmowach przez telefon (szczególnie pod względem emocjonalnym, psychicznym), byłoby po mnie widać, że coś jest nie tak. A inna sprawa, że mąż pracuje z moim tatą no i też po nim byłoby pewnie widać, że coś się stało.

Ostrożność na pewno zachowamy w odniesieniu do dalszej rodziny. Powiemy najwcześniej pod koniec 1 trymestru.

Buziulka, ja do ginki chciałam iść już z betą, bo czytałam, że nie każdy lekarz jest chętny do wypisywania skierowań na to badanie, więc nie będę czekać.
    Twój gin nie ma USG w gabinecie? Musisz specjalnie się na nie zapisywać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:23

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ja mam 3 siosty w sumie nas 4 dziewczyny jest, taty brat też ma 3 córki,
    mój Łukasz też ma 3 rodzeństwa tylko że 2 siostry i 1 brata więc mozna powiedzieć że z rodzin wielodzietnych jesteśmy :D

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak od samego początku starań macie robione wszystkie badania, czy coś było tego przyczyną? Mi ginka dopiero po 3 miesiącach jak się nie uda kazała przyjść i dopiero wtedy badania... Zaczynam się niepokoić...

• mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała jeszcze dwójkę fajnie jednaj tak się ma dużą rodzinkę ja nie wyobrażam sobie świata bez moich siostrzyczek <3 <3 <3

Toxey lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    zyrcia ja mam 3 siosty w sumie nas 4 dziewczyny jest, taty brat też ma 3 córki,
    mój Łukasz też ma 3 rodzeństwa tylko że 2 siostry i 1 brata więc mozna powiedzieć że z rodzin wielodzietnych jesteśmy :D
    To my powinnyśmy mieć przynajmniej po 5 :D
    Chcę mieć 3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:27

mallinka lubi tę wiadomość

• mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Wy tak od samego początku starań macie robione wszystkie badania, czy coś było tego przyczyną? Mi ginka dopiero po 3 miesiącach jak się nie uda kazała przyjść i dopiero wtedy badania... Zaczynam się niepokoić...

Mi 2 gin powiedziało że badania to za 6 miesięcy najwcześniej. Ale ja po 2 nieudanych cyklach zaczełam się niepokoić i zrobiłam sobie badania sama

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    To my powinnyśmy mieć przynajmniej po 5 :D
    Chcę mieć 3 :D

ja też :D

zyrcia lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała trójkę :) Ale trójka w Polsce zaczyna już być traktowana powoli jako patologia :/

Pewnie też pójdę zrobić, jeśli po drugim cyklu nie wyjdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:33

• mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Ja też bym chciała trójkę :) Ale trójka w Polsce zaczyna już być traktowana powoli jako patologia :/

Pewnie też pójdę zrobić, jeśli po drugim cyklu nie wyjdzie...
    Nieeee trójeczka fajnie :)

i idź zrób sobie badania jak nie wyjdzie teraz bo nie ma na co czekać :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie mi co mam zrobić za badania? Kompletnie nie orientuję się jakie powinny być wyniki...

• mallinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję, że nie zrobiłam badań pół roku temu jak byłam na kontroli u gin i mówiłam mu że wkrótce bedziemy planować dziadzie. Tylko wtedy nie podejzewałam że może być jakiś problem :(

201602031762.png
    200602041778.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Ja miałam porobioną morfologię, OB, mocz, posiew moczu, TSH, wszystkie przeciwciała tarczycowe, glukozę, różyczkę i to wszystko zrobiłam dla siebie, żebym wiedziała, że jestem zdrowa i gotowa donosić ciążę. Po wynikach okazało się, że choruję na lekką niedoczynność tarczycy i starania musiałam odłożyć w czasie. Dobrze, że to wyszło, bo przy nieleczonej niedoczynność często pojawiają się komplikacje położnicze (w tym najgorsze, czyli poronienia). Czasem nawet nie wiemy, że na coś chorujemy, a wiadomo, lepiej leczyć przed ciążą niż potem żałować.

Toxey, ktoś kto mówi, ze trójka dzieci to patologia chyba sam jest patologiczny.

Toxey lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ