Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aka, tak podejrzewałam
Monia, chcę wiedzieć przed weekendem, bo nie da mi to spać Poza tym czeka mnie to weselisko w rodzinie.
A tak z innej beczki, hipotetycznie jak myślicie, kiedy warto pierwszy raz udać się z ciążą do ginekologa?monia91 lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
lilirose rób teścior a potem bete jak wyjdą dwie krechy. Myślę że Wam się udało:) mnie też coś kłuje cały czas jakbym małą kolkę miała. @ dopiero ma być w piątek więc dziwne że już mnie brzuch boli.... no ale zrobiłam cztery testy w tym 7 dzień po owu więc raczej nie jestem w ciąży. Ale trzymam kciuki za Ciebie daj znać czy testowałaś czy nie;) Witam nowe staraczki i trzymam kciuki:* aha dziś byłam na badankach oczywiście nie wysikałam się rano do pojemniczka i muszę jutro iść zanieść, wyniki będą w poniedziałek u mojego gin jestem ciekawa najbardziej tej toksoplazmozy. Dam znać co mi wyszło:D
-
lilirose wrote:Aka, tak podejrzewałam
Monia, chcę wiedzieć przed weekendem, bo nie da mi to spać Poza tym czeka mnie to weselisko w rodzinie.
A tak z innej beczki, hipotetycznie jak myślicie, kiedy warto pierwszy raz udać się z ciążą do ginekologa?
Pytałam o to wczoraj ginekologa mówi że mam przyjść 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki, czyli jak nie dostane robię test jak pozytywny to biorę podwójną dawkę kwasu foliowego codziennie i za dwa tygodnie wizyta wtedy będzie powinien już coś widzieć na usg tak mi powiedział -
estrella wrote:Oooo jakie miłe przyjęcie witam witam, dziękuję i trzymam kciuki również za Was! Ja chciałam się dziś starać, a tu mąż w pracy właśnie dzwonił, że nie wie, o której skończy tak więc nic z tego chyba duuużo czasu upłynie zanim uda nam się zgrać dni płodne i jego pracę... a ja taka jestem niecierpliwa... już bym chciała
-
Olusia, 7 dpo to za wcześnie 10-12 to moooże coś wyjdzie na sikańcu, ale rzadko. U mnie dziś (10dpo) wyszła jedna kreska. Idę jutro na betę, bo te objawy, jakie mam teraz nie wskazują na @. Nigdy nie miałam 5-6 dni przez okresem bólów brzucha, kremowego śluzu (aż w ruch poszły wkładki...). Piersi powinnam mieć nabrzmiałe i bolące, a są miękkie.
A co do mojego pytania to tak pomyślałam, że warto zajść wcześniej chociażby po skierowanie na badania i tak, jak Aka mówisz, żeby spojrzała na zagnieżdżenie. Jak myślicie, lekarka ma obowiązek dać mi wypis na morfologię, OB, grupę krwi, mocz, toksoplazmozę czy to tylko jej dobra wola? Bo spojrzałam tu: http://isap.sejm.gov.pl/Download;jsessionid=832CED15C39AC7F25EA67DD4FCAE11CA?id=WDU20101871259&type=2 i na stronie 14055 jest tabela ze świadczeniami w ramach NFZ. Do 10 tygodnia ciąży wymienionych jest 11 badań. Myślicie, że mamy do nich prawo za darmo? Chyba po to ta tabela jest, prawda?
I druga sprawa - endokrynolog. Moja lekarka powiedziała, że mam się stawić, gdy będę wiedziała, że jestem w ciąży. Ok, ale czy miała na myśli potwierdzoną ciążę testem z krwi czy serduszko po USG? Byłam u niej trzy tygodnie temu.
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa skierowania dostałam zaraz na drugiej wizycie potwierdzającej ciąże na NFZ więc na bank dostaniesz
Prywatnie ciężko cokolwiek dostać, bo skierowania tylko wypisują w poradniach na NFZ, a lekarzom zazwyczaj nie chce się "kombinować" .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:55
lilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:Cześć dziewczyny
Po prawie 5 latach związku zdecydowaliśmy, że tak to już, teraz, tak będzie najlepiej ! Odstawiłam tabletki i na początku sierpnia rozpoczęliśmy starania. Trochę głupio się łudziłam, że uda się od razu, najlepiej "podwójnie", bo i z mojej strony i ze strony mojego mężczyzny zdarzały się takie wypadki. Oczywiście nici z planów Obecnie jesteśmy w drugim miesiącu starań i zobaczymy co wyjdzie, chociaż podejrzewam, że też nic, no ale czas pokaże
Pozdrawiam wszystkie początkujące kobitki
do tego zrobiłam sobie na własną rękę badania bo lekarz mówi że mamy rok i okazało się że wyniki są nie przychylne...zobaczymy co będzie NADZIEI NIE TRACĘzyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:Ja coś czuję, że zaraz zacznę 3, bo w tym czarno to widzę. Matko w rodzinie tyle dzieci a ja się czaje i nic
Wokół mnie pełno kobiet w ciąży koleżanki i w rodzinie no i moja "UKOCHANA" bratowa chciała nas ubiec i się diablicy udało! A my tak bardzo chcemy i dupa blada tym bardziej to moje nie zajście mnie irytuje.
I jeszcze tesciowa "Ty jeszcze nie w ciązy?" Szlak mnie trafia -
nick nieaktualnyU nas nikt nie wie Wie tylko moja przyjaciółka, nie chcemy nikomu mówić, żeby nie było gadania, że studia, śluby itp -_- Dowiedzą się jak się uda Mnie już dzieci prześladują, kobiety w ciąży to samo. Mam zaraz 23 lata, chciałabym już, żeby po 25 zdążyć z drugim, ale jak widać planować sobie można Na razie jestem dobrej myśli, po cichu liczę na te bliźniaki no, ale nie można mieć wszystkiego
-
mallinka wrote:Wokół mnie pełno kobiet w ciąży koleżanki i w rodzinie no i moja "UKOCHANA" bratowa chciała nas ubiec i się diablicy udało! A my tak bardzo chcemy i dupa blada tym bardziej to moje nie zajście mnie irytuje.
I jeszcze tesciowa "Ty jeszcze nie w ciązy?" Szlak mnie trafia
Bo te tesciowe takie już są. Ja na weselu dowiedziałam się, że moja kuzynka w ciazy, koleżanka ostatnio urodziła.mallinka lubi tę wiadomość
-
Tak najlepiej Młodziutka jesteś to masz czas mnie już goni 30-stka
Z 1 dzieckiem tez nikt nie wiedział, ja sama byłam w szoku hehe a teraz jak chce to muszę czekać.
Jeśli chodzi o bliźniaki to super. Moja siostra ma 2 córeczki roczne Gabriele i Aleksandre ( ale wcześniej przeszła swoje 5 poronień ) Dziewczyny są cudowne mówię na nie moje córeczki Każda inna nawet nie podobne jak siostry ( blondyneczka i czarnulka po mamie jedna druga po tacie i z charakterem to samozyrcia, monia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny