X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Początkujące:)
Odpowiedz

Początkujące:)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem tu nowa od 1.5 miesiąca staramy się o 2 maleństwo a tak naprawdę od miesiąca . Myślałam ze jak zrobimy do w owulacje uda się i będzie maleństwo niestety moja radość przed wczesna .Dziś rano na bieliznie miałam pojawiła się jasno różowa plamka wiec chyba jeszcze nie teraz .

kiedyś słyszałam że gdy chorowało się na ospę jako dorosła osoba to może to spowodować bezpłodność . Czy to prawda czy to zabobon ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, noooo do testowania jeszcze sporo dni. Troszkę boje się że znów będę tak niecierpliwa jak w pierwszym miesiącu starań. Choć w sumie wykres temperatury powie mi czy robić sobie nadzieje czy nie....

• monia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się staramy dopiero pierwszy miesiąc. Najważniejsze to chyba wyluzować :)

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, I widzę że z zielonym skutkiem :) Kiedy testujesz?

• lilirose Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agawera :) najlepiej kochać się 2-3 dni przed owu, w dzień owu i ewentualnie dzień po.

A o ospie nie nam pojęcia.

Katie, zapomniałam dodać, że te żele są generalnie niewskazane przy staraniach, bo zagęszczają śluz i blokują drogę plemnikom. Przynajmniej na żelach Durexa jest takie ostrzeżenie. Ja poważnie rozważam Conceive Plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:55

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Podczytuję Was od dłuższego czasu, ale nigdy nie miałam jakoś odwagi się odezwać.
    Jestem po wizycie u gin i mam doła. Mąż wróci późno i nie mam się komu wyżalić.
    Mam stwierdzone policystyczne jajniki. Wcześiej było tylko podejrzenie a dzisiaj wyszło, jak to pani doktor określiła "książkowe koraliki". :(
    Jutro muszę wykupić leki i zaczynam leczenie. Dostałam luteinę, clostibegyt i pregnyl.

Staramy się tak świadomie gdzieś od początku roku kiedy odkleiłam ostatni plaster. Ale już wtedy było coś nie tak, bo miesiączka mi zanikła. Od maja biorę inofolic, najpierw 1 saszetka a od kilku opakowań już 2saszetki.

Ja mam 33 lata a mój mąż 32, jesteśmy ze sobą ponad 4 lata a małżeństwem rok i 8 miesięcy.

Może chaotycznie to wszystko napisałam, ale mam doła. :(

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka też miała policystyczne jajniki i po terapi lekami ma teraz 2 slicznych dziewczynek trzeba byc dobrej mysli glowa do gory

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie88 wrote:
    Monia, I widzę że z zielonym skutkiem :) Kiedy testujesz?
    Nie wiem czy tak z zielonym. W poniedziałek jak nie dostane @ wcześniej.

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose :*

lilirose lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 jesteśmy w tym samym wieku :) dobrze bo jak dotąd byłam tu chyba najstarsza ;-)

Z moich starań chyba nic nie wyjdzie. Mąż chory, leży jak błoto. A owu tuż tuż.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie już chyba zaczął się ból okresowy :/

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze kolezanka weteranka jakos Wam pomozem pytajcie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Asia08 jesteśmy w tym samym wieku :) dobrze bo jak dotąd byłam tu chyba najstarsza ;-)

Już teraz sobie przypomniałam o jednym z powodów, że tylko czytam. Wiek. Czytając wątek odniosłam wrażenie, że stara jestem. ;-)

Zrobiłam sobie kąpiel, piję winko i trochę mi lepiej.

lilirose lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż stwierdził, ze ten żel Conceive to chwyt marketingowy :) I zrezygnowaliśmy z jego zakupu. A ten Unimil Natural nie ma żadnej chemii, barwników, naturalne ph ma i nie zawiera środków plemnikobójczych. Stosowałam już go wcześniej i nie narzekam na niego.

Anutka lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey, :*

Aka, zdrówka dla męża, niech bierze leki i może jeszcze się uda na owu coś zdziałać :)

Katie, przekonam się w tym cyklu, bo kupiłam tubkę za trzy dyszki :) Tak, te żele Unimila czy Durexa nie mają w sobie nic plemnikobójczego, ale ich konsystencja i skład powodują, że blokują poruszanie się plemników w organizmie. Nie bez powodu taka informacja widnieje na niektórych. Szkoda też, że marka nie ujawnia składów. To teraz taka praktyka, kiedy nie chcą przyznać się do tego, co jest w środku.

Anutka, to ja zapytam o śluz - jak poprawić jego jakość i ilość?

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:23

Anutka lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:

No to musisz podleczyć męża co by wyzdrowiał :) I później do roboty :D

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, nie stosuj tego typu żeli, jak się staracie - nawet te nie plemnikobójcze mają złe pH dla plemników i ograniczają ich ruchliwość. Lepiej nie stosować wcale, a jak już chcesz, to te dedykowane dla starających się par :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, czy 10-dniowa faza lutealna to nie za krótko? Czy powinnam skonsultować to z ginekologiem?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg "sztuki" 10 dni to na granicy, zawsze warto skonsultować z lekarzem :) Ale myślę, że jeśli progesteron w normie i nie ma żadnych plamień przed @, to nie warto tego "ruszać" lekami.

• anuleczka91 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    Pozwolę sobie zabrać głos. Dziewczyny sama zakładałam jakiś czas temu ten wątek dla początkujących i muszę Wam się pochwalić, że mi się udało ;) Zobaczyłam dwie kreski, betą potwierdziłam wynik..
    A teraz coś dla Was: nie miałam praktycznie żadnych objawów oprócz zwiększonej ilości śluzu płodnego w terminie zbliżającej się @. Żadnych nudności, żadnych specjalnych zachcianek, nic, a nic :)
    Temperatura też nie była szalenie wysoka, bo zaczęło się od 36,64 i stopniowo rosło :)
    Na PCOS polecam osobiście Inofolic, podobno pomaga. Ja używałam go ze względu na pochlebne komentarze staraczek i faktycznie pomógł.
    Jeśli chodzi o jakiekolwiek żele, my używaliśmy DUREXa i jak widać, udało się, także teorię o tym że one nie pomagają, sa różne..;)
    3mam za Was kciuki ;)

Truskaweczka250, monia91, Katie88, olusia24, Sigma, Asia08 lubią tę wiadomość

bcc7cd3fee275fd140d0590cfd86bdd1.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ