Początkujące:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak miałam wymyślić że zawiążę kokardkę i mu wręczę ale że lekka kreska wyszła to go pod wpływem emocji zawołałam do łazienki i musiałam sie upewnić czy on widzi to co ja hehe jednak emocje biorą górę
mallinka, Toxey, Toxey lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka, jakie super wieści! Gratulacje uważaj na siebie, może faktycznie idź na zwolnienie od rodzinnego, jeśli w pracy dźwigasz.
Ja dziś pierwszy dzień mierzyłam tempkę czy to nie dziwne, że o 6:20 termometr pokazywał mi temperaturę z ust 35,75? Nie za niska?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose wrote:Truskaweczka, jakie super wieści! Gratulacje uważaj na siebie, może faktycznie idź na zwolnienie od rodzinnego, jeśli w pracy dźwigasz.
Ja dziś pierwszy dzień mierzyłam tempkę czy to nie dziwne, że o 6:20 termometr pokazywał mi temperaturę z ust 35,75? Nie za niska?
N a razie nie pójdę tylko jednej zaufanej osobie powiem i może to sie lepiej potoczy Ja to tylko o 6.00 mierzę wszystkie tempki sa niższe ale jak codziennie o tej mierze to jest ok -
nick nieaktualnyTruskaweczka
piękny test
i ciuchutko gratuluje
do 12 tygodnia nie ma obowiązku informowania pracodawcy o ciąży więc nie mów nikomu. chyba, że naprawdę dużo dźwigasz w pracy to po wejściu umowy w życie i potwierdzeniu ciąży (zaświadczenie) możesz powiedzieć, bo jesteś juz tak czy siak pod ochroną kodeksu pracy.Truskaweczka250, Anutka lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:Tak miałam wymyślić że zawiążę kokardkę i mu wręczę ale że lekka kreska wyszła to go pod wpływem emocji zawołałam do łazienki i musiałam sie upewnić czy on widzi to co ja hehe jednak emocje biorą górę
ja też mam plan obmyślony jak teścior wyjdzie pozytywny poczekam jeszcze ze 2 dni aby zrobić bete i na fasolce napiszę "Cześć Tatusiu" schowam w kieszeń i jak wróci w pracy powiem żeby zajrzał do mojej tylnej kieszonki od spodni i żeby najpierw zgadywał co tam jest jak wyciągnie napewno się zdziwi i pokaże mu test
ale to tylko plany
na pewno emocje wezmą górę i pokaże mu od razu
Anutka, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Buziulka wrote:Truskaweczka
piękny test
i ciuchutko gratuluje
do 12 tygodnia nie ma obowiązku informowania pracodawcy o ciąży więc nie mów nikomu. chyba, że naprawdę dużo dźwigasz w pracy to po wejściu umowy w życie i potwierdzeniu ciąży (zaświadczenie) możesz powiedzieć, bo jesteś juz tak czy siak pod ochroną kodeksu pracy. -
mallinka wrote:ja też mam plan obmyślony jak teścior wyjdzie pozytywny poczekam jeszcze ze 2 dni aby zrobić bete i na fasolce napiszę "Cześć Tatusiu" schowam w kieszeń i jak wróci w pracy powiem żeby zajrzał do mojej tylnej kieszonki od spodni i żeby najpierw zgadywał co tam jest jak wyciągnie napewno się zdziwi i pokaże mu test
ale to tylko plany
na pewno emocje wezmą górę i pokaże mu od razumallinka lubi tę wiadomość
-
Ja jak powtórzę i bedzie dokładnie widać to wtedy mu wręczę chociaż juz dzisiaj widać że szczęśliwy usmiecha sie do mnie i mówi żartem mamuśka hehe ale uciszam go bo na razie nie chce żeby teściowie wiedzieli...
-
Truskaweczka250 wrote:Ja jak powtórzę i bedzie dokładnie widać to wtedy mu wręczę chociaż juz dzisiaj widać że szczęśliwy usmiecha sie do mnie i mówi żartem mamuśka hehe ale uciszam go bo na razie nie chce żeby teściowie wiedzieli...
-
Truskaweczka250 wrote:Dziekuje dziewczyny na razie musze poczekać do piątku bo wypada mi @ mam nadzieje ze fasolka sie mocno trzyma i nie wypadnie ale tak mnie jajniki kłują i macica boli wczoraj też i mam pytanie do Was bo do konca września mam umowe na czas okreslony a mam podpisana nową na stałe od 1-szego października to jak by sie teraz dowiedzieli to mogą mi cofnąć tą podpisana umowę jak to jest??
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Ja na Twoim miejscu poszłabym na zwolnienie jeśli dźwigasz albo powiedź pracodawcy jak już podpiszesz umowę że dopiero się dowiedziałaś itp wtedy musi dać ci lżejszą pracę jeśli nie ma możliwości dać ci lżejszych obowiązków to wysyła cię na l4 płatne 100% do dnia porodu. Najgorszy jest nasz ZUS! Mogą Ci zarzucić że wiedziałaś że jesteś w ciąży i że umową którą zawarłaś jest fikcyjna. Najlepiej nie iść do ginekologa przed 1.10 poczytaj jest tego pełno. ZUS to jest dramat jakiś cofają kobietą zasiłki w ciąży, sprawdzają je szczególnie ja w krótkim czasie od podpisania umowy zachodzą w ciąże a najgorzej jak dostają umowę w ciąży i to pracodawcą jest ktoś znajomy lub rodzina. przeczytałam masę artykułów na ten temat
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aha i najważniejsze truskawka!! masz chyba 30 dniowy okres przy umowie o pracę w którym nie idź na zwolnienie! pracodawca może ponoć rozwiązać umowę z Tobą jak po podpisaniu umowy od razu idziesz na l4 w każdym sądzie z Tobą wygra. Idz na zwolnienie po pierwszym miesiącu najwcześniej
Aka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLepiej dmuchać na zimne.
Ja idąc do pracy byłam w ciąży. Nie wiedziałam o tym. Dowiedziałam się później pracując na umowie na czas określony na 3mce. Jak już wiedziałam o ciąży nic nie mówiłam dopóki nie skończył się 12tc. Dostałam drugą umowę i tyle. ZUS się do mnie nie przyczepił.
Nasłuchałam się tylko komentarzy za plecami że to było specjalnie.