Pogaduchy o dupie Maryni czyli o Wszystkim i o Niczym :P Zapraszam
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:a ja mam wlasnie nadczynnosc....ech przez te tarczyce to wszystko jest inne...
-
nick nieaktualnyja cukier i sol wyeliminowalam juz ale to za malo!! nie dziala..slodyczy tez ogolnie malo jem ale czasem jak mnie naleci to jedego dnia pochlone kilka batonikow (na szczescie rzadko)..
ja mam nadwage juz od malego ale jeszcze 7 lat temu bylo to max 5 kg ale jak za maz wyszlam tak poszla waga w gore!!! nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo! i teraz mam 15kg za duzo.. -
nick nieaktualnykapturnica wrote:To witaj wklubie etz hashi mi sie pokazalo w lutym..... Biore teraz setke bo od kwietnia z polowki skoczylo mi na 2,0 a moj endo przewrazliwiony i uwaza ze jak chce zajsc w ciaze maks 1,5moge miec....Bralam wit d w okresie wiosennym Na lato odstawilam ale caly czas biore selen i wit e zeby wyciszac troche hashi... W sumie mam minimalnie antygeny przekroczone , ale zrobilam z ciekawosci synowi tarczyce i wyszlo u niego , ze tez ma hashimoto i antygeny znacznie przekroczone Wiec chyba to dziedziczne ustrojstwo
-
No niestety nic tak sie dobrze dupska nie trzyma jak tluszczyk..
Ja sol uzywam ale przerzucilam sie ze zwyklej na rozowa himalajska ..Nie jest za tania ale sie jej duzo mniej uzywa i ma lepsze wlasciwosci , a zwl mniej szkodzi..
Co do slodyczy , ze wzgl na pcos biore metformine i poczatkowo rzeczywiscie odrzut od slodyczy byl..Ale prawda taka , ze jakby czl nie trzymal reki na pulsie wciskalby slodkie jak malpa banany... -
samira wrote:jeśli chodzi o selen to udowodniano ze nie ma on znaczącego wpływu na polepszenie stanu tarczycy przy hashi za to wit, D3 tak i mimo słońca radze brać bo dla nas z hashi dawka słoneczna to za mało ja biorę 1000ul
-
nick nieaktualny
-
Heheheh no niestety przyznam sie , ze ostatnie miesiace tez tlumacze sie tarczyca..Ale prawda jest okrutna te 15kg samo z tarczycy jedynie nie przyszlo...Tyle ze teraz sezon na super warzywa i owoce to raczej sie na to przerzucilam..Ale , zeby jakos spektakularnie efekty byly to nie zauwazylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 10:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Znalazłam wątek Jeśli mowa o odchudzaniu, to najlepsze jest bieganie!
Ja ważę obecnie 52kg, dzięki bieganiu schudłam wymarzone 3, z 55
Dobrze przed ciążą doprowadzić wagę do normy, bo łatwiej będzie przez ciążę przejść i nie będzie 100kg na licznikusamira lubi tę wiadomość
-
No tak bieganie..taaaa uwielbiam bieganie ,wrecz marze o bieganu dzien po dniu
Nie przepadam mowiac juz tak na powaznie , wole ruch fizyczny zwiazany z roznymi czynnosciami..Np,zasuwanie za kosiarka , czy porzadna gimnastyka przy myciu okien lub sprzataniu podworka...
Niestety nie kazdy lubi sport a ja lubie -bierny znaczy lezec i ogladacsamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
13-14??ee to ja przebilam to dwukrotnie w ciazy...Przytylam 28kg I w sumie zbijalam to wszystko poltora roku po ciazy....W sumie samo zeszlo tak jakos bez zbytniego wtedy wysilku..Ale wtedy czlowiek byl piekny i mlody..Teraz jest tylko piekny
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:13-14??ee to ja przebilam to dwukrotnie w ciazy...Przytylam 28kg I w sumie zbijalam to wszystko poltora roku po ciazy....W sumie samo zeszlo tak jakos bez zbytniego wtedy wysilku..Ale wtedy czlowiek byl piekny i mlody..Teraz jest tylko piekny
ja w ciąży z synem przytyłam 14kg czyli książkowo to było 19 lat temu -
Można do Was dołączyć??
Też mam niedoczynność i hashi i nadwagi z 15 kg było 20 ale już 5 zwaliłam A muszę lekarza zapytać o tą witaminę d 3 to jest na receptę czy normalnie też kupię??
Swoją drogą ciekawy tytuł wątkukapturnica, samira lubią tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Można do Was dołączyć??
Też mam niedoczynność i hashi i nadwagi z 15 kg było 20 ale już 5 zwaliłam A muszę lekarza zapytać o tą witaminę d 3 to jest na receptę czy normalnie też kupię??
Swoją drogą ciekawy tytuł wątku -
Powiem tak, dobrze znaleźć aktywność fizyczną, którą lubisz. Jeśli sprawia Ci przyjemność, nie będzie to obowiązkiem. Ja nie mogę się doczekać, kiedy lekarz da mi przyzwolenie na bieganie w ciąży.
Ja będę bardzo kontrolować wagę w ciąży, czytałam, że powinnam przytyć 11-13kg.
A jeśli chodzi o witaminę D3, to ja dostałam od endo Devikap. Krople, wydawane na receptę. Nie mam chorej tarczycy, zaczęła świrować w ciąży.