Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne POŁOŻNA ZAPRASZA
Odpowiedz

POŁOŻNA ZAPRASZA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi zostań, to jest ciekawy temat i też chętnie się dowiem czegoś nowego :)

Anatolka, Morwa lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie obrażajcie się na siebie :) ja kiedyś marzyłam o porodzie w wodzie... Czy jest to dostępne na NFZ ? A jeśli nie to za ile i dla kogo wskazane? No i jak to faktycznie wygląda?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:47

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    MORWA PRZESTAJE JUŻ PISAĆ JAKO POŁOŻNA BO PRZERAZIŁY MNIE TE KOBIETY PODEJSCIEM DO SPRAWY;)OSOBISCIE WIDZĘ SAME PLUSY TEGO ROZWIĄZANIA.DZIECKO PRZEŻYWA MNIEJSZY STRES PONIEWAŻ JEGO SRODOWISKO (CZYLI WODA) DRASTYCZNIE SIĘ NIE ZMIENIA I DAJE MU CZAS NA DOSTOSOWANIE SIĘ DO NOWEJ SYTUACJI A DLA CIEBIE PORÓD W WODZIE OZNACZA ROZLUZNIENIE MIĘSNI CZYLI REDUKCJE BÓLU I PRZYJĘCIE DOGODNEJ POZYCJI

A tak praktycznie, ta woda jest ciagle ciepla? ;) bo ja np zmarzlak jestem, a wiem, ze w szpitalu u mojego gina taka mozliwosc jest, w sensie taka wanna...

Fatim lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • malenka Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wracam do starań :-) chciałabym szybko dać córeczce rodzeństwo :) czy jeśli miałam poród przez cesarskie cięcie mogę starać się o dziecko po roku od cesarki?? Czy to jest bardzo ryzykowne?

Fatim lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenka wrote:
    Witajcie, wracam do starań :-) chciałabym szybko dać córeczce rodzeństwo :) czy jeśli miałam poród przez cesarskie cięcie mogę starać się o dziecko po roku od cesarki?? Czy to jest bardzo ryzykowne?
    Ja slyszalam o 2 latach przerwy, ale to chyba osobniczo sie ocenia

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenka, ja tez miałam cc i zamierzam sie starać od lutego, czyli 7 miesięcy po. Moja ginka powiedziała, ze optymalnie to rok, ale sa dziewczyny, ktore zachodzą wcześniej i tez jest ok. Moim zdaniem nie ma reguły, a ci lekarz to opinia, mozna zajsc pol roku pi i donosić, a mozna miec problemy po dwóch latach albo nawet za pierwszym cięciem. Ake to tylko moje zdanie, moze Justi2 sie wypowie?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • malenka Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Summerka, w sumei też tak słyszałam, choc czasami lekarze mówią że powinno być 1,5...mojej koleżance blizna się rozeszła, bo zaszłą za wcześnie, ale ona zaszla po około 6 miesiącach...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:47

Fatim lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenka i co rozeszła jej sie ta blizna i poronila, krwawila czy cos innego? Kurcze wystraszylam mnie, chociaż Fatim
    ma racje, to uwarunkowane jest osobniczo raczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 23:25

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morwa szczerze mówię że nie uczestniczyłam przy porodzie w wodzie ale z tego co mnie uczono oraz z doswiadczenia kolezanek które rodziły w wodzie(za granicą) to same pozytywy:)
    jeżeli masz obawy to w wodzie możesz spędzić pierwszy okres porodu a na finał wyjsć

Morwa lubi tę wiadomość

Justi2
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w tej wannie siedzi się całkiem na golasa czy w fartuchu ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najlepsza pozycja do porodu to na kucka i na pieska, ale dziwnie to musi wyglądać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 23:29

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nacinania krocza, to jak chodziłam do szkoły rodzenia, to położna twierdziła, ze one zawsze starają sie chronić krocze. A w ogóle mozna było sporządzić plan porodu i zaznaczyć, ze np. nie zgadzasz sie na naciecie krocza.

Sigma lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Co do nacinania krocza, to jak chodziłam do szkoły rodzenia, to położna twierdziła, ze one zawsze starają sie chronić krocze. A w ogóle mozna było sporządzić plan porodu i zaznaczyć, ze np. nie zgadzasz sie na naciecie krocza.

Ja też chodziłam,rzeczywiście można zaznaczyć,że się nie zgadzasz. Ja rodziłam 1,5 roku temu i mi rozcięto krocze,wszystkim moim koleżankom też ale uważam,że to jest lepsze wyjście,niż miałoby mi samo pęknąć.

Super wątek :)

Evaa, Morwa lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa, widze, ze masz podobny pomysl na imie dla dziewczynki jak ja :) ja bym co prawda chciala dwie - Julke-Julite i Lilke wlasnie :) ale to taka mala wsrawka i juz nie smiece tu :) dzien dobry :)

bosa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:14

agniesja, Morwa, bosa lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wodzie masz założony biustonosz a co do pozycji to powiem tak wszystkie są lepsze od rodzenia w pozycji półleżącej ale póki co w państwowych szpitalach w moim miescie nie ma niestety innej opcji dlatego ja niestety nie uczestniczyłam w porodzie, w którym rodząca przyjmuje inną pozycję niż półleżąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 18:17

Justi2
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie w każdym państwowym szpitalu tak jest. Ja chodziłam do szkoły rodzenia do szpitala, w którym były łóżka do rodzenia i mozna je było ustawić w rożnych pozycjach, a i kobieta mogła rodzic jak chciała (w rożnych pozycjach, łóżka były tak przystosowane;)), położne podkreślaly, ze wszystko zależy od pacjentki i jej wygody. W ogóle szpital bardzo fajny.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka a jaki to szpital?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ