X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku no poskutkowało :D ale mam nadzieje ze bd nauczka na przyszlość :)
    a ja mu jeszcze przypomne pewnie nie raz :D
    ale pytał się o dziecko, że ciekawe czy juz bd wiadomo kto tam mieszka i jak wygląda, aż się zdziwiłam... historię kasuje to na pewno nie czyta :D hahah :D
    a z sodą spróbuje ale nie mam :( i aby colą sobie dogadzam żeby chociaż się odbekło :<
    a z mydłem? hahahha :D no nie... jeszcze do tego stopnia mnie nie pognało hahah :D ale oj ty od ciorta jesteś... bo jak bd miała chwilę kryzysową i jeszcze po niego sięgnę :D
    no moczyk był od godz 22... do 7 trzymany :D może w ciązy też się zmienia :D a na wieczór na tą zgagę troche coli wypiłam to moze zmieniło barwę czy co :D :D
    no właśnie.. ja bym tez mogła nawalić 90ml ale na co to? ;/ aby babki by sie wkurzały że ciężko odkręcić i jeszcze się rozleje czy co... każdą pracę szanuje i jak tylko usłysząłam od kuzynki to juz wolę mniej :D one sobie poradzą, a dziś to wyciągnęła ze mnie całą strzykawkę krwi :D
    pamiętam jak kiedys chorowałam na samonelle to miałam wenflon i ściskały mi rękę żeby wyciągnąć tą krew do 3 probówek, jedna była taka większa... i się aby te pielęgniarki patrzyły ze zdziwieniem że nic nie płacze... aby sie gapie na nie i na ten wenflon... potem powiedziały że w szoku są żeby 11 latka nie robiła histerii z tego powodu :D
    ciekawe jak mi wyjdzie te TSH, ale powinno byc dobre skoro nie bylo plamien itp, znakow ostrzegawczych..
    od czasu do czasu zaboli mnie brzuszek ale to ponoć norma.. przeciez musi cos zaboleć bo rośnie :D ale teraz jakoś są mniej intensywne te bóle niż na samym początku.. np dziś aby z dwa razy mnie złapało i nie na długo :)
    więcej cisza i spokój niż coś by się tam na dole działo.

a ja też mam na panieńskie grupę krwi i zaraz mi podczepił gin do karty ciąży
    a jaką macie? ja Arh+
    mąż chyba Brh+, nawet nie wiem :D :D :D
    ciekawe co mi jutro powie gin.... jeny już się doczekać nie mogę, z jednej strony mam obawy, z drugiej strony tak bardzo bym chciała zobaczyć jak moje maleństwo urosło i czy w ogóle urosło.. zresztą czemu miałoby być źle zaraz :)
    może bd ssać kciuka :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszkę gardło mnie szczypało ale przeszło :D oby nic z tego nie było :D
    żadnego choróbska, wczoraj licho sie czułam mocno, ale dziś już lepiej :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszku w koncu mam dostęp na lapka tutaj link do tej kobietki :)

http://wkuchennymoknie.blox.pl/strony/fotospistresci.html

a pro po poduszek muszę je macnąć kurde :D na razie sobie radzę z kołdrą ale pewnie do czasu... bo już mi troszkę brzuszek przeszkadza... jeny jakbym w 4 była miesiącu ;/

a ciasto które kocham... od niej... drogie w wykonaniu troche... ale warto <3

http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/09/JABLECZNIK-Z-KREMEM-CAPPUCINO.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 15:52

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja to w ogóle lubię słuchać kołysanki :D dla dzieci, wiem... schiza.. ale uwielbiam :D

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz pozeram ptasie mleczko waniliwoe, cos czuje ze niedługo sie nie uniose :P
    moj małzyk wczoraj dał buziaka mojemu brzuszkowi i powiedział, ze go kocha <3

on sie wstydzi, ja to widze i wiem :P taki nieśmiały tatuś :P

kurde, dzielna jestes Mizzy :D
    ja pamietam jak miałam 6 lat i byłam w szpitalu, oczywiscie u mnie z jedzeniem było na bakier i pamietam jak jedna z pielegniarek mi wciskała bułke z pasztetem.. bleee!! pamietam to do dzis, z czym ta bułka była ;p

mnie tez czasem brzuszek zaboli, mam nadzieje ze to norma... teraz cagnie z lewej strony.pewnie sie więzadła naciągaja :O

urosło napewno Twe dziedzie, o nic sie nie martw..musi byc dobrze :)

tak samo u Ciebie przedszkolanko, jak usg było ok, to te testy tez powinny dobrze wypasc:)

ja mam grupe AB - a małż ma AB +
    hihi :P musze zrobic temu wlasnie te p/ciała czy sie cosik nie wydzieliło... w 3 trymestrze chyba tez :|

a gardeło mnie od poczatku ciazy smyra, ale ratuje sie uzmiankiem i woda z sola..nic nie biore.. nawet jak mnie głowa boli, ostatnio przeciez tak mi pękała, to poszłam spac...

Boze jakie pysznosci Mizzy <3

ja jeszcze mam teraz faze na boczek :D wpierniczałam skwary co do pierogów ruskich były przeznaczone:P małz sie ucieszy jak przyjedzie;p

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o ta poduszke to chyba bedzie dla mnie to:

http://allegro.pl/poduszka-motherhood-dla-kobiet-ciazy-kojec-4gratsy-i4479647986.html

smole, wiem ze duzo kasy... ale przyda sie na przyszlosc i do karmienia i do spania... przeciez nie wywalam w błoto kasy, prawda? Nie bede oszczedzac :P
    spróbuje poszukac z tej formy, tylko tansza..moze bedzie na jakiejs aukcji:)

ojj cos czuje ze sie zaczna zakupy powoli:P

jak wpadniemy w szał kobietki, to bedzie ciezko nas odciągnać :D

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tylko na chwilkę bo dziś znowu dzień zawalony :D

Z rana urzędy (ale mnie baba zezłościła ale sie opanowałam), potem zakupy a teraz stoję przy garach i robię sok malinowy, papryke marynowana i dżem wiśniowy :D Wzięło mnie na przetwory ;-)
    Zrobiłam też ciacho, sernik na zimno - ekspresowy ale pyszny. Z truskawkami i galaretką ;-)

No to do garów wracam :D Buziaki

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jak mialam ostrą migrenę to sobie pozwoliłam na apap... ale wytrzymać się nie dało, ani spać, ani leżeć ani siedzieć, no nic... nawet zimne okkłady nic nie dały ;/
    livia obrotna jesteś, nie to co ja :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    jesli chodzi o ta poduszke to chyba bedzie dla mnie to:

http://allegro.pl/poduszka-motherhood-dla-kobiet-ciazy-kojec-4gratsy-i4479647986.html

smole, wiem ze duzo kasy... ale przyda sie na przyszlosc i do karmienia i do spania... przeciez nie wywalam w błoto kasy, prawda? Nie bede oszczedzac :P
    spróbuje poszukac z tej formy, tylko tansza..moze bedzie na jakiejs aukcji:)

ojj cos czuje ze sie zaczna zakupy powoli:P

jak wpadniemy w szał kobietki, to bedzie ciezko nas odciągnać :D
    własnie kurde nigdzie dzis nie widzilaam takich ale moze chapsnę jeszcze gdzies indziej, najpierw muszę macnąć i dopiero kupić :D tak samo bd z wózkiem i z łózeczkiem itp :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam obrotna - czasem mnie tak weźmie ;-) Ty mizzi jesteś obrotna a nie ja, praca na gospodarstwie to nie lada wyczyn. Ja bym sie nie nadawała ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestia przyzwyczajenia :D
    ale za to mam czasami lenia w domu :( a potem mąż: bałagan sragan :<
    a sam by mógł swoją koszulkę sprzątnąć do kosza na pranie, ręka by nie uschła :D
    i lece znow do pracy... do wieczorka ;) mam nadzieje ze jakaś mnie nie kopnie ani nie wkur... :D bo ostatnio nerwowo chodze tam :D chętnie bym wzięła jakiegoś kija :D

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to małż sie postarał. tesc juz wie o mojej ciazy ;]

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku i tak w końcu by się dowiedział ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie ukryjesz.. u mnie to już pół familiady wie... bo jak to ciotka powiedziała: 3 razy byłam w ciąży i mnie nie oszukasz... ughh..
    Groszku aby sie nie denerwuj bo szkoda nerwów... sama wiesz jakie są te chłopy..
    mój znów odwrotnie nie chce sie przyznać i jak to powiedział: jak brzuch rośnie to juz bd wystarczający znak dla nich... a ja bym chciala tak im powiedzieć chociaz... że zostaną dziadkami...

Groszku ucałuję cię! wzięłam płaską łyżeczkę sody + około 100ml... wymieszałam, paskudne w smaku ale jaka ULGA! rety że też nie wiedziałam wcześniej.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja dopiero wróciłam do domu, szybko nawet zleciał mi dzień w pracy.

U mnie znowu śluz, jakiś kremowo-żółty i gęsty. Piersi bolą coraz bardziej, ale to po dupku bo dzisiaj za mną 5 tabletka. Dzisiaj coś pobolewało mnie w dole brzucha chwilami, aż lewa pachwina jak ścięgno jakieś.. nie wiem.
    Do tego lekki ból jak na @ z rana.

Groszku co do poduszki to te lepsze kosztują ok. 200 zł niestety, a niektóre nawet ponad.
    Właśnie ta motherhood cieszy się dobrą opinią ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy mogę zacząć jutro brać dupka??? Po tych moich plamien iach to ja już całkowicie zbaraniałam. Ginka wczoraj mówiła żebym czekała na @ ale jak znam życie bez wywołania sie nie obejdzie. Przed poronieniem cały czas brałam dupka od 15dc żeby @ się pojawiła. Gdybym jutro zaczęła przez 10dni 1x1 i po odstawieniu pojawiła by się@ zaczęła bym nowy cykl a tak to Bóg jeden wie ile to potrwa.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    później ten budyń zmieni ci się w lekki budyń waniliowy + żółte wyspy śluzu rozciągliwego :D na pewno :D

co do poduszek w sumie lepiej raz zainwestować a dobrze... żeby sie nie zmechacił :) ani w środku ten puch się nie pogniótł masakrycznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka właśnie taki budyń :P ale nie robię sobie wielkich nadziei, choć test i wcześniejsza beta kusi jak cholera :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clonówka widzę że ten cykl to góry i padoły konkretne, oczywiście mam nadzieje że nie żywisz urazy za to co pisze, ja na twoim miejscu wzięłabym dupka.. to juz 33dc.. starczy tego czekania :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    mizzelka właśnie taki budyń :P ale nie robię sobie wielkich nadziei, choć test i wcześniejsza beta kusi jak cholera :P
    ja nigdy nie mialam budyniu (zazwyczaj po prostu biały albo z grudkami), dopiero w szczęśliwym cyklu był :) także rajcuje się :D mam nadzieje że to jest to co myślę :)

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ