SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo taka to super... dla mnie zielona <3 :D ale czerwona za odważnie na ten mój jęzor :D

ehh to lipa bo potem taki teren i kosić kosiarką itp.. co prawda fajnie można by zaaranżować krzewami, roślinnością... no i w ogóle problem pewnie z wyrównaniem pod budowę, bo tu fałda i tam... zasłoniło by pewnie część domu ;p potem z wjazdem może... bo jakbyście chcieli np kostką wyłożyć a potem piachu sie nasypie albo zaspy niezłe w zimę.. najlepiej to mieszkać na górce względem innych :D poprzednio mieszkałam na równym terenie ale inni na górce i najgorsze zaspy u nas ;/ a dojazd dość dość i weź łopatą zapieprzaj :D a tu mieszkam troszkę na górce bo potem nizej jest rzeka i pole i tam śnieg ucieka :D
    ehh no lepiej przestudiować, a najlepiej jakby chociaż jakiś znajomy był geodeta czy coś :D p

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta działka jest na wzniesieniu własnie ale kawałek jest dośc stromy. Chcieliśmy tam drzewka posadzić i taki mini parczek ale jak nei można nawet ze spycharka wjechać i trochę wyrównac to niech się pałują :P

Szukamy dalej ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie :D dobrze że chociaż wiadomo co można i co nie :) i potem nie macie niespodzianek :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie to można by kupowac a potem sie dziwić ale ja z R. należę do takich ludzi, którzy najpierw sprawdzają ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie o to chodzi i zaraz na starcie wiadomo co i jak a potem nie ma problemow i zastanawiania się ;) i to się chwali jak najbardziej :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie R. stwierdził, że nie podda się tak łatwo i znajdzie lukę, za bardzo mu ta działka się podoba :D No to będzie się działo :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj uparciuch :D oby było jak najmniej problemów :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    działajcie Livka, nie poddawajcie sie :D
    my tez juz zaliczke za działke dalismy :D mamy widok na gory, dosc daleko od drogi...
    nad projektem sie zastanawialismy i dalej zastanawiamy...
    czy parterowy, czy pietrowy... i zdania podzielone..ze parterowy drozszy bo duzy fundament i dach szeroki a pietrowy to znowu: strop wylac,podlaczenie pradu i kanalizacji na gorze... i nie wiemy co wybrac :D

wstepnie staneło na tym:
    http://extradom.pl/projekt-domu-kometa-1-WRW1187

pozyjemy zobaczymy, działac bedziemy na wiosne raczej...i tez wszytsko tak sprawdzalismy, kopalismy i w sadzie i w gminie i w wydziale geodezji:P wszytsko wywrocone.. mam nadzieje ze juz nigdzie nie czeka na nas kruczek...

Ale ten Wasz Sewerynek piekny:) ale taki sporawy :) dla brygady dzieciaczkow :D

papryczka pychota, ale pali w pyszczku :D

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku fajny domek :) delikatny, nie masywny, zgrabny :)
    a plan w środku super, przestrzennie ale jednocześnie przytulnie i salon i jadalnia.. i akurat widok z kuchni na podwórko z przodu :D a z salonu na dzieci w razie co :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku domek śliczny, taki w moim stylu tylko mały jak dla nas :D
    My na dole chcemy mieć salon, jadalnię z kuchnią, toaletę, sypialnię i naszą prywatna łazienkę w sypialni, do tego gabinet (oboje potrzebujemy biurka z komputerem). Poddasze 4 pokoje plus jedna łazienka. Jeden pokój dla Majki, drugi dla maluszka lub maluszków :D jeden dla gości a ostatni - się zobaczy :D
    R. jeszcze chciał saune wstawiac ale nie wiem czy chcę.

Najważniejszy jest duży garaż na dwa, trzy auta i do tego wiata jeszcze... Masakra ale co zrobić jak facet ma takie zabaweczki i lubi przy nich pogrzebać. Niech się bawi :D Ja chcę miec krzaczki z malinami :D

My też Groszku tą działeczkę mamy kawałek od głównej drogi ale nie za spory bo Majka do szkoły będzie sama trajtkiem dojeżdzać więc pod tym kątem tez szukamy a tutaj niedaleko jest pętla i autobus dojeżdża do centrum ;-)

To wy juz dalej z działaniem, my dopiero raczkujemy :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie, ja bym tez musiala miec cos na gabinecik :D byloby milo cos rozpoczac :D
    a bedizemy we wsi 20 km od moich rodzicow sie budowac... wies na prawach miejskich;p hihi
    jest tu przedszkole, podstawowka i gimnazjum na miejscu, do szkoly sredniej dzieciak bedzie dojezdzał do miasta...

sauna fajna sprawa :D
    i jacuzzi jeszcze :D wymasowac sie po ciezkim dniu w babelkach mmm....

gdzie tam daleko.. nic nie wybrane, kredyt musimy wziac i jeszcze całosc za działke zapłacić :D potem jeszcze przez zime przyoszczedzic i ruszamy na wiosne...znaczy małż rusza, bo ja z dzieciaczkiem bede.... :D

chciałam garaz na 2 samochody, ale moj mowi ze niepotrzebny, no to nie..;p przeciez sie nie bede kłocic;p

i wiecie co? chciałabym po urodzeniu dziecka i po macierzyńskim zmienić prace... taka na 8 h np. w osrodku zdrowia i otworzyc cos swojego..albo gabinet albo żłobek. Myślicie ze mozna tak zrezygnowac z pracy, nie bedzie to chamskie??

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że nie byłoby to chamskie - trzeba myśleć o sobie przede wszystkim ;-)

Groszku u nas garaż musi być większy niż na 2 auta nawet bo R. lubi grzebać a ma tego troszkę, ogólnie mamy 4 auta i dwa motory - i gdzie to trzymać? o.O Do tego rowery, deski, narty - za dużo :D
    Śmiał się, że wybudujemy garaż z przybudówka mieszkalną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:53

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, czas zaczac byc samolubem czasem :-)

Livka, to macie naprawde pokazna flote :-) 2garaze za malo ;-)

no tak, najpierw bedzie widac pokazne garaze a potem Wasz domek hihi...

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dom musi być większy, żeby garaż go nie zdominował :D
    To marzenie R. zawsze było żeby miec duzy garaż i prywatny parczek więc nie hamuję go w tym. Mi to nie przeszkadza a facet zadowolony będzie ;-)

Kupię sobie coś takiego chyba:

http://www.mosquito-sklep.pl/pl/nowoci/1343-koszulka-piekna.html#/kolor-szary_melan/rozmiar-s_m

I spytam męża, co on o tym myśli :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia zdaję sobie sprawę, że to potrwa ale pytam na przyszłość ;)
    Chyba, że coś się drastycznie zmieni ;P

Groszku bardzo ładny ;) Budować coś swojego to piękna sprawa ! Niestety nie osiągalne dla wielu, ja cieszę się, że w ogóle mamy swoje mieszkanie :)
    Kibicuje Wam w budowie domków !!!

Groszku, fajne plany na po macierzyńskim i to wcale nie będzie chamskie, co Cię wtedy to obchodzi ;) sama myślę o jakiejś małej zmianie jak będę po macierzyńskim, ale to jeszcze troszkę z planami ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem na co odpisywać tyle wypisałyście! :P

co do włosów to moje właśnie przestały się przetłuszczać :O nawet 3 dni mogę nie myć! :O szok, bo ja codziennie myję ogólnie :)

Livia przepiękny dom! <3 zakochałam się!!!

Rudasku ja na ta poduszkę poluję bo chwalą :)

Groszku Twój dom tak samo - ah,eh <3

Pirelko,Mizzelko jak samopoczucia? :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a w sumie ok, chociaż piersi zaczynają już pobolewać po dupku, podbrzusze troszkę i dzisiaj coś mam z jelitami :/ już lepiej, ale chyba za bardzo pofolgowałam sobie z jedzeniem :P

A Ty jak się czujesz? :*

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mdli co jakiś czas, ale staram się przetrzymać i nie myśleć :) przynajmniej jakoś funkcjonuję no i spaghetti zjadłam więc narazie jest ok :P
    z tymi jelitami to masakra ostatnio! najgorsze co może być ;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mdlenie.. dzisiaj też miałam, właśnie od żołądka :/ nienawidzę i nie wiem jak przetrwam kiedyś te mdłości :P

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam teraz apetyt... pochlonelam tradycyjnie pomidorki ze smietana, koktajl z jagodek i arbuza :-)

Mmm..pychota spaghetti, przedszkolanka jade na resztki jesli jeszcze sa;-)

Pirelka, wmawiaj sobie ze to tak dupek dziala.. a noz widelec to nie on...:-)

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ