Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
oooo taka to super... dla mnie zielona
ale czerwona za odważnie na ten mój jęzor
ehh to lipa bo potem taki teren i kosić kosiarką itp.. co prawda fajnie można by zaaranżować krzewami, roślinnością... no i w ogóle problem pewnie z wyrównaniem pod budowę, bo tu fałda i tam... zasłoniło by pewnie część domu ;p potem z wjazdem może... bo jakbyście chcieli np kostką wyłożyć a potem piachu sie nasypie albo zaspy niezłe w zimę.. najlepiej to mieszkać na górce względem innychpoprzednio mieszkałam na równym terenie ale inni na górce i najgorsze zaspy u nas ;/ a dojazd dość dość i weź łopatą zapieprzaj
a tu mieszkam troszkę na górce bo potem nizej jest rzeka i pole i tam śnieg ucieka
ehh no lepiej przestudiować, a najlepiej jakby chociaż jakiś znajomy był geodeta czy cośp
-
działajcie Livka, nie poddawajcie sie
my tez juz zaliczke za działke dalismymamy widok na gory, dosc daleko od drogi...
nad projektem sie zastanawialismy i dalej zastanawiamy...
czy parterowy, czy pietrowy... i zdania podzielone..ze parterowy drozszy bo duzy fundament i dach szeroki a pietrowy to znowu: strop wylac,podlaczenie pradu i kanalizacji na gorze... i nie wiemy co wybrac
wstepnie staneło na tym:
http://extradom.pl/projekt-domu-kometa-1-WRW1187
pozyjemy zobaczymy, działac bedziemy na wiosne raczej...i tez wszytsko tak sprawdzalismy, kopalismy i w sadzie i w gminie i w wydziale geodezji:P wszytsko wywrocone.. mam nadzieje ze juz nigdzie nie czeka na nas kruczek...
Ale ten Wasz Sewerynek piekny:) ale taki sporawydla brygady dzieciaczkow
papryczka pychota, ale pali w pyszczku -
Groszku domek śliczny, taki w moim stylu tylko mały jak dla nas
My na dole chcemy mieć salon, jadalnię z kuchnią, toaletę, sypialnię i naszą prywatna łazienkę w sypialni, do tego gabinet (oboje potrzebujemy biurka z komputerem). Poddasze 4 pokoje plus jedna łazienka. Jeden pokój dla Majki, drugi dla maluszka lub maluszkówjeden dla gości a ostatni - się zobaczy
R. jeszcze chciał saune wstawiac ale nie wiem czy chcę.
Najważniejszy jest duży garaż na dwa, trzy auta i do tego wiata jeszcze... Masakra ale co zrobić jak facet ma takie zabaweczki i lubi przy nich pogrzebać. Niech się bawiJa chcę miec krzaczki z malinami
My też Groszku tą działeczkę mamy kawałek od głównej drogi ale nie za spory bo Majka do szkoły będzie sama trajtkiem dojeżdzać więc pod tym kątem tez szukamy a tutaj niedaleko jest pętla i autobus dojeżdża do centrum
To wy juz dalej z działaniem, my dopiero raczkujemy
-
o wlasnie, ja bym tez musiala miec cos na gabinecik
byloby milo cos rozpoczac
a bedizemy we wsi 20 km od moich rodzicow sie budowac... wies na prawach miejskich;p hihi
jest tu przedszkole, podstawowka i gimnazjum na miejscu, do szkoly sredniej dzieciak bedzie dojezdzał do miasta...
sauna fajna sprawa
i jacuzzi jeszczewymasowac sie po ciezkim dniu w babelkach mmm....
gdzie tam daleko.. nic nie wybrane, kredyt musimy wziac i jeszcze całosc za działke zapłacićpotem jeszcze przez zime przyoszczedzic i ruszamy na wiosne...znaczy małż rusza, bo ja z dzieciaczkiem bede....
chciałam garaz na 2 samochody, ale moj mowi ze niepotrzebny, no to nie..;p przeciez sie nie bede kłocic;p
i wiecie co? chciałabym po urodzeniu dziecka i po macierzyńskim zmienić prace... taka na 8 h np. w osrodku zdrowia i otworzyc cos swojego..albo gabinet albo żłobek. Myślicie ze mozna tak zrezygnowac z pracy, nie bedzie to chamskie?? -
Ja uważam, że nie byłoby to chamskie - trzeba myśleć o sobie przede wszystkim
Groszku u nas garaż musi być większy niż na 2 auta nawet bo R. lubi grzebać a ma tego troszkę, ogólnie mamy 4 auta i dwa motory - i gdzie to trzymać?Do tego rowery, deski, narty - za dużo
Śmiał się, że wybudujemy garaż z przybudówka mieszkalnąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:53
-
Dlatego dom musi być większy, żeby garaż go nie zdominował
To marzenie R. zawsze było żeby miec duzy garaż i prywatny parczek więc nie hamuję go w tym. Mi to nie przeszkadza a facet zadowolony będzie
Kupię sobie coś takiego chyba:
http://www.mosquito-sklep.pl/pl/nowoci/1343-koszulka-piekna.html#/kolor-szary_melan/rozmiar-s_m
I spytam męża, co on o tym myśli
-
nick nieaktualnyLivia zdaję sobie sprawę, że to potrwa ale pytam na przyszłość
Chyba, że coś się drastycznie zmieni ;P
Groszku bardzo ładnyBudować coś swojego to piękna sprawa ! Niestety nie osiągalne dla wielu, ja cieszę się, że w ogóle mamy swoje mieszkanie
Kibicuje Wam w budowie domków !!!
Groszku, fajne plany na po macierzyńskim i to wcale nie będzie chamskie, co Cię wtedy to obchodzisama myślę o jakiejś małej zmianie jak będę po macierzyńskim, ale to jeszcze troszkę z planami
-
nie wiem na co odpisywać tyle wypisałyście!
co do włosów to moje właśnie przestały się przetłuszczaćnawet 3 dni mogę nie myć!
szok, bo ja codziennie myję ogólnie
Livia przepiękny dom!zakochałam się!!!
Rudasku ja na ta poduszkę poluję bo chwalą
Groszku Twój dom tak samo - ah,eh
Pirelko,Mizzelko jak samopoczucia? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale mialam teraz apetyt... pochlonelam tradycyjnie pomidorki ze smietana, koktajl z jagodek i arbuza
Mmm..pychota spaghetti, przedszkolanka jade na resztki jesli jeszcze sa;-)
Pirelka, wmawiaj sobie ze to tak dupek dziala.. a noz widelec to nie on...