X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo taka to super... dla mnie zielona <3 :D ale czerwona za odważnie na ten mój jęzor :D

ehh to lipa bo potem taki teren i kosić kosiarką itp.. co prawda fajnie można by zaaranżować krzewami, roślinnością... no i w ogóle problem pewnie z wyrównaniem pod budowę, bo tu fałda i tam... zasłoniło by pewnie część domu ;p potem z wjazdem może... bo jakbyście chcieli np kostką wyłożyć a potem piachu sie nasypie albo zaspy niezłe w zimę.. najlepiej to mieszkać na górce względem innych :D poprzednio mieszkałam na równym terenie ale inni na górce i najgorsze zaspy u nas ;/ a dojazd dość dość i weź łopatą zapieprzaj :D a tu mieszkam troszkę na górce bo potem nizej jest rzeka i pole i tam śnieg ucieka :D
    ehh no lepiej przestudiować, a najlepiej jakby chociaż jakiś znajomy był geodeta czy coś :D p

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta działka jest na wzniesieniu własnie ale kawałek jest dośc stromy. Chcieliśmy tam drzewka posadzić i taki mini parczek ale jak nei można nawet ze spycharka wjechać i trochę wyrównac to niech się pałują :P

Szukamy dalej ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie :D dobrze że chociaż wiadomo co można i co nie :) i potem nie macie niespodzianek :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie to można by kupowac a potem sie dziwić ale ja z R. należę do takich ludzi, którzy najpierw sprawdzają ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie o to chodzi i zaraz na starcie wiadomo co i jak a potem nie ma problemow i zastanawiania się ;) i to się chwali jak najbardziej :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie R. stwierdził, że nie podda się tak łatwo i znajdzie lukę, za bardzo mu ta działka się podoba :D No to będzie się działo :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj uparciuch :D oby było jak najmniej problemów :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    działajcie Livka, nie poddawajcie sie :D
    my tez juz zaliczke za działke dalismy :D mamy widok na gory, dosc daleko od drogi...
    nad projektem sie zastanawialismy i dalej zastanawiamy...
    czy parterowy, czy pietrowy... i zdania podzielone..ze parterowy drozszy bo duzy fundament i dach szeroki a pietrowy to znowu: strop wylac,podlaczenie pradu i kanalizacji na gorze... i nie wiemy co wybrac :D

wstepnie staneło na tym:
    http://extradom.pl/projekt-domu-kometa-1-WRW1187

pozyjemy zobaczymy, działac bedziemy na wiosne raczej...i tez wszytsko tak sprawdzalismy, kopalismy i w sadzie i w gminie i w wydziale geodezji:P wszytsko wywrocone.. mam nadzieje ze juz nigdzie nie czeka na nas kruczek...

Ale ten Wasz Sewerynek piekny:) ale taki sporawy :) dla brygady dzieciaczkow :D

papryczka pychota, ale pali w pyszczku :D

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku fajny domek :) delikatny, nie masywny, zgrabny :)
    a plan w środku super, przestrzennie ale jednocześnie przytulnie i salon i jadalnia.. i akurat widok z kuchni na podwórko z przodu :D a z salonu na dzieci w razie co :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku domek śliczny, taki w moim stylu tylko mały jak dla nas :D
    My na dole chcemy mieć salon, jadalnię z kuchnią, toaletę, sypialnię i naszą prywatna łazienkę w sypialni, do tego gabinet (oboje potrzebujemy biurka z komputerem). Poddasze 4 pokoje plus jedna łazienka. Jeden pokój dla Majki, drugi dla maluszka lub maluszków :D jeden dla gości a ostatni - się zobaczy :D
    R. jeszcze chciał saune wstawiac ale nie wiem czy chcę.

Najważniejszy jest duży garaż na dwa, trzy auta i do tego wiata jeszcze... Masakra ale co zrobić jak facet ma takie zabaweczki i lubi przy nich pogrzebać. Niech się bawi :D Ja chcę miec krzaczki z malinami :D

My też Groszku tą działeczkę mamy kawałek od głównej drogi ale nie za spory bo Majka do szkoły będzie sama trajtkiem dojeżdzać więc pod tym kątem tez szukamy a tutaj niedaleko jest pętla i autobus dojeżdża do centrum ;-)

To wy juz dalej z działaniem, my dopiero raczkujemy :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie, ja bym tez musiala miec cos na gabinecik :D byloby milo cos rozpoczac :D
    a bedizemy we wsi 20 km od moich rodzicow sie budowac... wies na prawach miejskich;p hihi
    jest tu przedszkole, podstawowka i gimnazjum na miejscu, do szkoly sredniej dzieciak bedzie dojezdzał do miasta...

sauna fajna sprawa :D
    i jacuzzi jeszcze :D wymasowac sie po ciezkim dniu w babelkach mmm....

gdzie tam daleko.. nic nie wybrane, kredyt musimy wziac i jeszcze całosc za działke zapłacić :D potem jeszcze przez zime przyoszczedzic i ruszamy na wiosne...znaczy małż rusza, bo ja z dzieciaczkiem bede.... :D

chciałam garaz na 2 samochody, ale moj mowi ze niepotrzebny, no to nie..;p przeciez sie nie bede kłocic;p

i wiecie co? chciałabym po urodzeniu dziecka i po macierzyńskim zmienić prace... taka na 8 h np. w osrodku zdrowia i otworzyc cos swojego..albo gabinet albo żłobek. Myślicie ze mozna tak zrezygnowac z pracy, nie bedzie to chamskie??

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że nie byłoby to chamskie - trzeba myśleć o sobie przede wszystkim ;-)

Groszku u nas garaż musi być większy niż na 2 auta nawet bo R. lubi grzebać a ma tego troszkę, ogólnie mamy 4 auta i dwa motory - i gdzie to trzymać? o.O Do tego rowery, deski, narty - za dużo :D
    Śmiał się, że wybudujemy garaż z przybudówka mieszkalną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:53

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, czas zaczac byc samolubem czasem :-)

Livka, to macie naprawde pokazna flote :-) 2garaze za malo ;-)

no tak, najpierw bedzie widac pokazne garaze a potem Wasz domek hihi...

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dom musi być większy, żeby garaż go nie zdominował :D
    To marzenie R. zawsze było żeby miec duzy garaż i prywatny parczek więc nie hamuję go w tym. Mi to nie przeszkadza a facet zadowolony będzie ;-)

Kupię sobie coś takiego chyba:

http://www.mosquito-sklep.pl/pl/nowoci/1343-koszulka-piekna.html#/kolor-szary_melan/rozmiar-s_m

I spytam męża, co on o tym myśli :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia zdaję sobie sprawę, że to potrwa ale pytam na przyszłość ;)
    Chyba, że coś się drastycznie zmieni ;P

Groszku bardzo ładny ;) Budować coś swojego to piękna sprawa ! Niestety nie osiągalne dla wielu, ja cieszę się, że w ogóle mamy swoje mieszkanie :)
    Kibicuje Wam w budowie domków !!!

Groszku, fajne plany na po macierzyńskim i to wcale nie będzie chamskie, co Cię wtedy to obchodzi ;) sama myślę o jakiejś małej zmianie jak będę po macierzyńskim, ale to jeszcze troszkę z planami ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem na co odpisywać tyle wypisałyście! :P

co do włosów to moje właśnie przestały się przetłuszczać :O nawet 3 dni mogę nie myć! :O szok, bo ja codziennie myję ogólnie :)

Livia przepiękny dom! <3 zakochałam się!!!

Rudasku ja na ta poduszkę poluję bo chwalą :)

Groszku Twój dom tak samo - ah,eh <3

Pirelko,Mizzelko jak samopoczucia? :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a w sumie ok, chociaż piersi zaczynają już pobolewać po dupku, podbrzusze troszkę i dzisiaj coś mam z jelitami :/ już lepiej, ale chyba za bardzo pofolgowałam sobie z jedzeniem :P

A Ty jak się czujesz? :*

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mdli co jakiś czas, ale staram się przetrzymać i nie myśleć :) przynajmniej jakoś funkcjonuję no i spaghetti zjadłam więc narazie jest ok :P
    z tymi jelitami to masakra ostatnio! najgorsze co może być ;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mdlenie.. dzisiaj też miałam, właśnie od żołądka :/ nienawidzę i nie wiem jak przetrwam kiedyś te mdłości :P

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam teraz apetyt... pochlonelam tradycyjnie pomidorki ze smietana, koktajl z jagodek i arbuza :-)

Mmm..pychota spaghetti, przedszkolanka jade na resztki jesli jeszcze sa;-)

Pirelka, wmawiaj sobie ze to tak dupek dziala.. a noz widelec to nie on...:-)

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ