X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka, ale z czego rezygnuję? z pracy ? na razie nie.. chcę iść na L4, później macierzyńskie, a później wmiksować się w jakąś inną placówkę i może będzie lepiej, jak nie to poszukam czegoś innego wtedy ryzyko będzie mniejsze niż teraz.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee szampana nie lubię... Wszystko tylko nie to :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelko rozważam zmianę ale jedyne co mnie przy niej trzyma to to że w każdej chwili mogę do niej pójść bez rejestrowania...no a z drugiej strony i tak gó**o robi... Bosz Bosz... czemu tym lekarzom nic nie zależy....

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohh.. no przezywam jak zawsze, wiecie ;P

ponoc tesciu w szoku był i mowi "tak wczesnie dziadkiem bede"
    nie wiem co to mialo znaczyc, nie chce to nie musi. a kiedy mam byc mama jak bede miec menopauze?;/
    wali mnie to.

powiem Wam, ze juz jestem mniej nerwowa, jak pracowałam to byłam bardziej ;p
    teraz w miare :D

ale piszecie tu o tych sluzach ;p
    ja mam dalej wode z mlekiem wodnista, czasem jakies pasemko gestsze sie przewinie...

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka napewno cos sobie pozniej znajdziesz, tylko teraz zajsc trzeba, isc na L4 i macierzyńskie.. :)

ja tez kombinuje ale nie wiem czy mi sie nie uda.. w najgorszym wypadku przepracuje znowu dwa lata jakies i kolejny bobas bedzie... przynajmniej tu mam zapewniona umowe o prace na czas nieokreslony...
    moze dopiero po nastepnym macierzynskim odejde, zalezy czy teraz bym cos znalazła i jaka to by byla umowa..jak jakas zlecenie albo działalnosc gospodarcza, to odpada, bo tu zadnego zabezpieczenia nie ma;/
    jakoś trzeba sie bedize przemeczyc. Tez mnie atmosfera momentami przerasta, ogrom pracy, stres przeokropny itp.

ja sie spodziewałam ze moja ciaza kiedys "wyjdzie" ale kurcze..myslalam ze potrzymamy to jeszcze miesiac w tajemnicy...

szwagiereczka pewnie tez niebawem sie dowie ;] oj oprocz mnie to na swiecie pojawi sie jej kolejna konkurencja!

zjadłam jej szarlotke, o dziwo nie mam biegunki ani skretu kiszek ;];]

Mizzy, wiesz jak sie ciesze ze Ci pomogła ta soda :D :D :D suuuper <3 !!

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku fajnie, że masz pracę na czas nieokreślony ja nie doczekałam takiej umowy, kończy mi się na rok we wrześniu, ale mam nadzieję i sądzę, że mi przedłuży raczej.. ale już ponoć u nas nie dają na czas nieokreślony więc bez sensu przekładać znowu dziecko by czekać na kolejną umowę, a później okaże się, że i tak dostanę na 3 kolejne lata :/

szarlotka...mniam, najlepiej z lodami ;)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu jeszcze inne sposoby na zgage:

mozemy miec ja coraz czesciej niestetyy w ciazy :(

Wypij szklankę ciepłego, niezbyt tłustego mleka (1,5 proc. tłuszczu).

Zjedz garść migdałów. Mają one odczyn zasadowy, więc zobojętniają kwas solny w żołądku.

Łyżeczkę siemienia lnianego zalej połową szklanki wrzątku. Gdy przestygnie – wypij, najlepiej na noc. Powta rzaj ten „zabieg” przez 7 dni.

Spróbuj wody z miodem i octem jabłkowym. Od razu po pojawieniu się oznak zgagi wypij szklankę ciepłej wody z dodatkiem 1 łyżki miodu oraz 1 łyżki octu jabłkowego.

Przedszkolaneczko, trzymaj sie :*
    Clonóweczka co to za doktórka, długo do niej chodzisz??

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre i to na 3 lata pirelko, przynajmniej beda płacic, a tak jak masz na rok, to jak umowa sie kończy, w sensie po ciązy i macierzyńskim, to moga Cie oddalić...

oby tak nie było !
    ale mam nadzieje, ze znajdziesz cos lepszego:)

a widzisz, ja niby prace stała mam, a człowiek niezadowolony;/
    tez nie wiadomo co to bedzie jak wróce;/ czy sie odnajde po takim czasie? jakie beda zmiany?

znalazłam kilka poduch:
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-premium-firmy-motherhood-promocja-i4489360569.html

ta jest mega droga! ale czy lepsza niz te zwykłe?

tu jest ta duza, do spania:
    http://allegro.pl/kojec-poduszka-dla-kobiet-motherhood-5-gratisow-i4478786567.html

a tu ta malutka do karmienia:
    http://allegro.pl/poduszka-motherhood-do-karmienia-fasolka-gratisy-i4479030495.html

do spania bym kupiła tą duża..tylko ktora tą pluszowa czy zwykła? bo ta mała to moge kupic pozniej :)
    Macie jakies pomysły??

Ej, fasol mi sie w brzuszku rusza, własnie słucham muzyki relaksacyjnej dla ciężarnych <3 <3 <3
    ale mnie gilgotka :) dziś jest to przyjemniejsze :) :)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku super uczucie musi być :)
    Ja powoli idę się myć i do łóżka, pooglądam coś..

Dobranoc :*

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na dzisiaj koniec - 7 słoiczków papryki, 4 słoiki dżemu wiśniowego i 5 słoiczków soku malinowego. Jutro rano jadę po kolejne zakupy i dalej się bawię póki mi się nie znudzi :D

Dobranoc Babeczki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki..
    O jaka paskudna pogoda, pół nocy padał deszcz, nadal pada i szaro, buro i ponuro.
    Miałam przedziwne sny, jakaś policja, gwałty i test II kreski :P
    Wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch jak na @ :/

Powoli szykuję się do pracy i fajnie, że jutro wolne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 07:10

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    mizzi płaszczak bo wyglaga jak płaszczka :D I nie dość, ze niski cholernie to długi przód ma i zaparkować nim to wyczyn. Nie mówię już o zawracaniu bo się nie da :D Ot takie kolekcjonerskie autko mojego mężusia. Mówię, ze to jego Kochanka jest :P Lepsza taka niż inna ;-)
    dokladnie :D nie no u mnie przód nie jest taki długi tyle że też ma niskie podwozie i mnie to strasznie irytuje bo trzeba uważać na niego ;/
    marzy mi się wyższy :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    mizzelka, ale z czego rezygnuję? z pracy ? na razie nie.. chcę iść na L4, później macierzyńskie, a później wmiksować się w jakąś inną placówkę i może będzie lepiej, jak nie to poszukam czegoś innego wtedy ryzyko będzie mniejsze niż teraz.
    tak tak o to mi chodzi bo pisałaś że fizyczna to trochę zapieprz jest ;/
    w sumie racja trzeba korzystać z L4 :P musze i ja mężowi takie coś napisać :D haha :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    mizzelko rozważam zmianę ale jedyne co mnie przy niej trzyma to to że w każdej chwili mogę do niej pójść bez rejestrowania...no a z drugiej strony i tak gó**o robi... Bosz Bosz... czemu tym lekarzom nic nie zależy....
    ehh dlatego i dostęp do niej jest szybki, ale szału nie ma dupy nie urywa, ja bym zmieniła mimo wszystko.. ja mam biernego gina.. prywatnie.. z kilku powiatów się kobitki zjeżdżają ale zawsze znajdzie czas.... nawet z 5 min wizyty mi przedłuży na 30minut jak kiedys... i jak mam obawę to zawsze dzwonię i odbierze :)
    a dopiero go znalazłam 2 lata temu... wiem że prywatnie to finansowa porażka, ale na NFZ to w moich okolicach jest tragedia.. kolejki aż do samych drzwi ;/ i nie ma odpowiedniego sprzętu, musialabym latac do innego na USG.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    ohh.. no przezywam jak zawsze, wiecie ;P

ponoc tesciu w szoku był i mowi "tak wczesnie dziadkiem bede"
    nie wiem co to mialo znaczyc, nie chce to nie musi. a kiedy mam byc mama jak bede miec menopauze?;/
    wali mnie to.
    heheh przepraszam ale rozwaliła mnie ta menopauza :D :D :D dobre :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    a tu jeszcze inne sposoby na zgage:

mozemy miec ja coraz czesciej niestetyy w ciazy :(

Wypij szklankę ciepłego, niezbyt tłustego mleka (1,5 proc. tłuszczu).

Zjedz garść migdałów. Mają one odczyn zasadowy, więc zobojętniają kwas solny w żołądku.

Łyżeczkę siemienia lnianego zalej połową szklanki wrzątku. Gdy przestygnie – wypij, najlepiej na noc. Powta rzaj ten „zabieg” przez 7 dni.

Spróbuj wody z miodem i octem jabłkowym. Od razu po pojawieniu się oznak zgagi wypij szklankę ciepłej wody z dodatkiem 1 łyżki miodu oraz 1 łyżki octu jabłkowego.

Przedszkolaneczko, trzymaj sie :*
    Clonóweczka co to za doktórka, długo do niej chodzisz??
    zapiszę :D bo soda niezbyt jest smaczna ale dała ulgę :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    dobre i to na 3 lata pirelko, przynajmniej beda płacic, a tak jak masz na rok, to jak umowa sie kończy, w sensie po ciązy i macierzyńskim, to moga Cie oddalić...

oby tak nie było !
    ale mam nadzieje, ze znajdziesz cos lepszego:)

a widzisz, ja niby prace stała mam, a człowiek niezadowolony;/
    tez nie wiadomo co to bedzie jak wróce;/ czy sie odnajde po takim czasie? jakie beda zmiany?

znalazłam kilka poduch:
    http://allegro.pl/poduszka-kojec-premium-firmy-motherhood-promocja-i4489360569.html

ta jest mega droga! ale czy lepsza niz te zwykłe?

tu jest ta duza, do spania:
    http://allegro.pl/kojec-poduszka-dla-kobiet-motherhood-5-gratisow-i4478786567.html

a tu ta malutka do karmienia:
    http://allegro.pl/poduszka-motherhood-do-karmienia-fasolka-gratisy-i4479030495.html

do spania bym kupiła tą duża..tylko ktora tą pluszowa czy zwykła? bo ta mała to moge kupic pozniej :)
    Macie jakies pomysły??

Ej, fasol mi sie w brzuszku rusza, własnie słucham muzyki relaksacyjnej dla ciężarnych <3 <3 <3
    ale mnie gilgotka :) dziś jest to przyjemniejsze :) :)
    ciekawe czy pluszowa sie nie kurzy i jakieś nitki do niej nie przylegają... ja tez bym brała większą... bo mi się podoba na zdjęciu tych pluszowych jak mama siedzi i karmi na siedząco :) droga ale jak sie kupi to raz a porządnie, potem poducha dla dziecka może być, jak bd się uczył raczkować żeby mu tyłeczek podnieść i na ćwiczenia takie a potem jak bd sam siedział to żeby owinąć go w to żeby się nie uderzył o ziemię np płytki :) bo ja np nie mam za duzodywanów ale mam zamiar kupić taki kojec... że rozkładasz tak jakby barierki z jakieś np 6 czy 5 i łączysz i pod spodem jest koc czy jakiś materiał i dziecko ma pole do popisu :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie mogę się doczekać tego uczucia :D

Livia zazdorszczę ja nie mam cierpliwosci do tego wekowania itp.. no nie mam po prostu a za ocet to bym zabiła, jakoś nienawidzę teraz tego zapachu :(

Pirelko i dłuższy weekend :D mi też się jakies głupoty dziś śniły i u mnie tak samo licha pogoda... rosi od rana... zimno brr.. oby mnie jakaś grypa nie brała bo i głowa boli ;/

Przedszkolanko a jak samopoczucie? :) badanka na pewno wyjdą dobrze aby sie nie martw :) ja dziś z wysoko podniesioną głową idę na wizytę :D musi być dobrze... moje dziecię się odzywa z bełtaniem to żyje haha:D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

Siedze i czekam na lekarza aż łaskawie przyjdzie mi krew pobrać...już chce jeść a i tak pòł bułki wciełam :p

Oj wieczorem mizzelko 3 razy powstrzymałam by nie spotkać sie z kibelkiem...

Miłego dnia :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widzę że fala nam jakaś naszła :D

Miłego dnia :D ja wczoraj to myślałam że padnę, ale z jak mam stresa czy coś to czuje sie zajebiście :D gorzej jak nerwy mi puszczą :D a wczesniej sie stresowalam ze bd mnostwo ludzi itp i nikt mnie nie przepuści :D gorzej jak wyszłam od pielęgniarki i od razu odruch bleeh :< ale jagodzianka załatwiła sprawę :D kiedys mi słodkie rzeczy nie przeszkadzały a teraz to kurde nie smakuje mi ;/

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ