X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam lubię pieprzówkę na chorobę (i nie tylko) ale ja to lubię czasem się napić ;-)

Żaglowce jak dla mnie nuuuuda ale mężuś na takich pływał w szkole i chciał się pochwalić i takie tam :D Jutro chętnie pójde popatrzec jak będzie parada a nie takie jak stoją ze schowanymi żaglami ;-)

Teraz po obiadku leżę sobie pod kocykiem i odpoczywam, R. poszedl na piwko z kumplem a wieczorem oglądamy bajkę z Majką - tak rodzinnie :D

Ech jutro ten monitoring - jakoś przekresliłam już ten cykl. W ogóle to już mi się odechciewa :/ Chyba będę liczyła na cud - najlepiej niepokalane poczęcie jak R. będzie w pracy :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam też jeśli mogła bym się przyłączyć do tematu ;) my z mężem też już się staramy ok 5 mies. nawet tego nie liczę niestety ciągle nic :/ mam nadzieję że ten miesiąc zaowocuje i przyniesie coś dobrego w postaci faolinki ;D p.s livia30 też miałam sny że urodziłam dzidziusia tylko nie pamiętam jaka płeć ;p może też bliźniaki ;)
    Pozdrawiam wszystkie kobitki trzymajcie się ;*

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też nuda, nawet na nic nie wchodziliśmy, ale jutro na paradę bym poszła na pewno będzie na co popatrzeć.

Mi też nie raz się śniło, że urodziłam dziecko ;D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już nie raz się śniło ;-) Dzisiaj w nocy urodziłam parkę - chłopca i dziewczynkę, obydwoje blondaski :D A kiedyś wcześniej chłopczyka... Ale to tylko sny i jak na razie odzwierciedlenia w życiu nie mają raczej ukazuja to czego bardzo pragnę ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruuuudyyy !

Cykl się jeszcze nie skończył, a Wy już wróżycie co najgorsze... jeszcze wykraczecie i co? Nu nu nu !

za karę podrzucę trochę mdłości , bo coś mi niedobrze po kolacji :P a macie!

co jadacie najczęściej na kolacje i podwieczorek? Bo mi w tym czasie najgorzej a pomysłów nie mam i niczym się nie najadam...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem dużo owoców, jogurtów :) jakaś wasa z serkiem czy ryżowe krążki z dżemem, almette i warzywami.

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko właśnie jogurtami się nie najadam, a te kombinacje tak dietetycznie brzmią :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja wiecznie na diecie :P w sumie w ciąży musisz się bardziej najadać :)
    Heh może jakaś fajna sałatka z dodatkiem tuńczyka, kurczaka czy czegoś innego ? :) może jakaś jajeczniczka z kiełbaską, pomidorami i serem żółtym ? hm.. sałatka owocowa z musli polana odrobiną jogurtu ? może musli z mlekiem? :) może kukurydza gotowana.. może wraps z warzywami i kurczakiem? sama nie wiem co jeszcze :D
    jakiś naleśniczek z dżemem, miodem czy nutellą? nie wiem na co masz smaka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:30

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mam ...albo bagietka czosnkowa z jakąś sałatką? :)

Sama jak będę w ciąży chyba będę szukać inspiracji w necie czy książkach, żeby jeść zdrowiej i wartościowiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:33

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie ryby i mięso jest teraz ble... jajka na sam widok uciekam...sałatek owocowych nigdy nie lubiłam, jak coś to wszystko osobno :P mleka mi nie wolno podobno , kukurydzy u nas już nie ma ale jadłam no i tak to ze mną jest... naleśniki myślałam o tym, muszę tatę namówić we wtorek :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Aga niezły z Ciebie problem ;) to ja już nie mam pomysłu w takim razie :D

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym coś raz a dobrze zjadła ale nie ma tak lekko :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Ja już na nogach, niedługo do pracy na cały dzień :/
    Samopoczucie odrobinę lepsze, mam nadzieję że mi się nie pogorszy..
    Przed pracą wybieram się do biblioteki i do przychodni zapytać o tą betę. Może udałoby mi się od razu zrobić. Zobaczymy..
    Stwierdziłam, że jak wyjdzie negatywna to powiem "trudno", zamówimy żel wspomagający i działamy dalej a w weekend jedziemy do rodziny.. ciekawe czy mi to wyjdzie :D

Nie chce mi się, ale będzie to jakaś odskocznia od myślenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 07:59

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a czemu nie wolno mleka? :)
    ja tam pije i wcinam non stop :)
    no ja jadę na jogurcikach i płatki na mleku, bułeczki maślane, bo potem się lepiej czuje... bez zgagi :D tak się łatwo mówi ale nie raz mam chęć na coś i jestem pewna że to zjem... i skonczy się posilek aby na jednym kęsie :(
    a już warzywa mi tak śmierdzą niesamowicie, najbardziej zielone... jedynie pomidor i cebulkę toleruję.

Pirelko Trzymam kciuki i mam nadzieje że już nie trzeba bd dalej działać :)

Truskaffka witam :) i życzę powodzenia :) ja starałam się rok... i akurat udało się przed badaniami itp.. :) mi w szczęśliwym cyklu na początku śnił się synek... na USG widziałam jak skakał, machał do nas :) i Powiedziałam do męża: zobacz nasz mały Grześ jak lata :)
    potem śnił mi się synek w 6 tyg chyba ciąży, wstałam z strasznym bólem piersi (raz na jakiś czas mi się to włącza) i śniło mi się że karmiłam synka blondaska :) piękny był... tuliłam go do siebie...

kurde a zawsze marzyłam o córce :D co mi sie w tej głowie przestawia? :)

ja chyba przeziębienie opanowałam bo mam lekki katar a gardło już nie boli... ale nie chwalę dnia przed zachodem słońca :)
    mam lenia konkretnego ale dziś może pojadę do mamy :)

Livia daj znać jak wizyta :* będzie dobrze zobaczysz :*

Chyba ktoś tu ma urodziny co? :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Pirelko trzymam kciuki za bete,jak się uda zrobić dzisiaj :)
    Mizzelko mi w szpitalu mówili że mleka nie bo coś tam,ale zjem chyba dzisiaj z płatkami :)
    dobrze,że wracacie do zdrowia :)

Ja mam, ja mam! :D dzielę się tortem :D
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,15_z1_orig.gif

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graphics-happy-birthday-089804.gif

Aguś Wszystkiego Najlepszego :)
    zdrówka dla Ciebie i dla dziecka :)
    Spełenienia marzeń, nawet tych najskrytszych :)

https://www.youtube.com/watch?v=rEc8rGonrQw

graphics-happy-birthday-149135.gif

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe że nie tolerujesz laktozy czy coś, albo zabronili jak miałaś często wymioty itp.. bo może mleko jest dla cb ciężko strawne, ogólnie my Polacy najlepiej je przyswajamy :D Europa, a już inne kontynenty nie baudzo :D

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo! <3
    no przez wymioty nie mogłam właśnie,ale dzisiaj spróbuję z kukurydzianymi jak będę głodna :)

mizzelka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się żołądek uspokoił to spokojnie można :)
    bo myślałam że coś z skazą białkową :D

• Groszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobiety:-) nie pochlonal mnie jednak mcdonald, ale nie wiem jak z Rudaskiem:-p

Aga wszystkiego najjj!!! Zdrowego bobasa, samych pogodnych dni, duzo milosci i usmiechu:-)

Ja uwielbiam mleko :-)

Wiecie ze znowu nas chcieli oszukac? Umowa o zaliczke spisana w sprawie dzialki..chcieli kase przed notariuszem hahaha. Juz im dam!!! Potem podwyzszyli sobie sami cene, koles powiedzial ze mysmy podrobili jego podpis, on niby niczego nie podpisywal, nie wie co podpisywal.... nie dosc ze za dzialke to za geodete i notariusza bysmy musieli placic. Zadatek do srody maja nam oddac. Oszusci i zlodzieje sami!!! Ale juz tym razem nie dalismy sie z malzem w balona zrobic!! Co za swiat!!

W sobote bylismy na Jasnej Gorze, wialo okropnie...ale wymodlone;-) od rana na nogach dalam rade, potem bylam u kolezanki na terminie, w ramach mini szkoly rodzenia, bo miala duzo pytan.. i tak w domu chyba o 23 bylismy:-p

Livka, nie mysl o slowach tej baby.. pij winko i tyle:-) tulaj sie z malzem:-)
    Pirelka i Mizzy, zdrowka Wam zycze:-)
    Trzymam kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 09:50

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ