X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sprawdz sobie na kalendarzu chinskim jaka płeć Ci wychodzi - może sie sprawdzi :D Mi wychodzi facet i oboje z R. bardzo tak chcielibyśmy no ale zobaczymy ;-)

Wrócilismy z zakupów, oczywiście już ziewam i najchętniej położyłabym się spać ale obiad dzisiaj ja robię (teściowa wczoraj - taki podział mamy).

Byłam u lekarza bo ropa ciagle mi ścieka po ściance gardła i już mnie to wkur... normalnie wzięłabym leki i już ale że czekam na wynik naszych działań to się nie odważyłam no i lekarz oczywiście też się nei odważył nic konkretnego mi przepisać. Płukanka do gardła, rutinoscorbin i tyle... A jak się okaże, ze się nie udało zaciążyć to wtedy mam lek (niepotrzebny będzie wg mnie) :P

Teściowej dzisiaj śniło się, że przyszła do niej jej mama i powiedziała, że jest w ciąży wiec teściówka już odwróciła to tak, że to o mnie chodziło :P

sury_cat lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia còra mi wychodzi wg.chińskiego ;)

No teściowa bardziej przeżywa, ale uważaj bo moja mi tak właśnie tez wykrakała :p

No właśnie Rudasek,Groszek obijacie się ! :)

W Show jest rabat 20% do 5.10.15 ;d

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój P. kracze od 2 dni (od ostatniego szalonego <3), że czuje, że się udało ;P wątpliwe, bo to był 11dc dopiero ;P ale mam cichutką nadzieję na owulację, bo prawy jajnik coś kłuje nieśmiało, ale może wreszcie się obudził, tym bardziej, że ta wredna torbiel jest na lewym , trzymajcie kciuki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wedlug jednego chinskiego chlopiec a wedlug drugiego dziewczynka :D
    spoko....

no obijają się nam dziewczyny :D

livia wszyscy już są nastawieni na sukces widzę :D i prawidłowo :)

Surykatko wydaje mi się że tak, już czas na to :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za wszystkie ! :) a jak już bedzie 100% baby boom na forum to zrobimy imprezkę piccollo :D

sury_cat, mizzelka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem :D
    wciagnełam sie w program "kolacja z szefem" o ogladam od rana na ipla :D
    a tu juz 15.....Tatusiek bedzie za godzinke jeeeeeee :)
    u nas oki...choć troche sie martwie mimo wszystko brakiem odlegliwosci i brzuchem a tak na prawde jego brakiem :D no nic, ide w srode do Pana PAPA wiec każe sie przeswietlić na wylot :D
    oprócz tego nakupowałam ciuchów Młodemu hehhe wpadłam w szał...wyczailam sobie pizame do karmienia i tak sie pomału rozglądam za tym co niezbędne :D
    No i wisimy nad ofertami wczasów...chyba polecimy na Majorke w pazdzierniku :D jeeeeeeeeee :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatnie 2 cykle prawy w ogóle nie dawał znaków życia :D na usg 11 lipca (to był mój 30 dzień pierwszego cyklu) lewy był powiększony, teraz na lewym torbiel więc w drugim cyklu też pewnie lewy się starał zadziałać a tu teraz lewy napier**** przez torbielkę a prawy od wczoraj pobolewa lekko tak jakby ciągnie, kłuje i czuję pod palcami, że jest wrażliwy (oby tylko i na nim torbielka się nie zrobiła! o_O bo oszaleję! ;P)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie badanie krwi PAPA? dobrze pisze? to jest te genetyczne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem, to tak to jest genetyczne, Aga miała czy ma mieć dopiero co nie? dobrze kojarzę? ;P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no bez przesady, niech działa :) tam ten jest lekko zablokowany to ten teraz działa.. niestety nie ma tak regularnie że lewy i prawy... bo może być tak że przez 3 cykle pracuje tylko jeden.

Rudasku szalejesz z tymi ciuchami :D ja to na razie sie boje kupować bo po prostu nie wyobrażam siebie w sklepie dziecięcym... tyle czasu o tym marzyłam... a teraz nie mam odwagi przekroczyć tego progu... :) wiem wiem głupota, dziecko rośnie jest ok, ale jakoś tak... :) chyba dalej nie dowierzam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka ja tez wczoraj tak sobie wieczorem smutałam i tak sobie wyliczam, kto z dziewczyn na ovu już szczęśliwy w ciąży i tak jadę: "Groszek, Rudasek, Mizzelka, Aga i Livia też już w ciąży"... a zaraz "no właśnie, coś czuję, Livia w ciąży" a moje przeczucia, jak już dzisiaj pisałam, prawie zawsze się sprawdzają, więc.... ;D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi proponował gin, ale nie będę tego robić, USG mi wystarczy, co ma być to będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Mizzy obyś miała rację, że Pan Szanowny Prawy Jajcor łaskawie obudził się i przypomniał sobie, po co do cholerny Pan Bóg go stworzył :D

mizzelka lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja jutro jade na zakupy ,bo na rozstępy chce kupić coś,no i jakieś sweterki i bluzki dla mnie no wejdę do dziecięcych też ;) ale czekam na wizyte i mam nadzieję że sie juz pokaże co jest;)

Co do brzucha to ja mam już, no i bòle też...a kiedy wizyta?? Pewnie znowu tydzień przede mną ;)

Marta gin.Ci niech oba sprawdzi i w czwartek moze sie dowiesz czy już była owulka ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, przecież i tak już kochasz to dziecko i nawet jakby nie daj Boże coś było to pewnie byś urodziła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:

Marta gin.Ci niech oba sprawdzi i w czwartek moze sie dowiesz czy już była owulka ;)

Aga wiesz jak to jest u nas w szpitalu, pewnie na usg dopiero za tydzień lub dwa się dostanę i od razu w czwartek mi nic nie zrobi :/

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPPA miałam :o dobrze że przypominacie ,jutro zadzwonie może już są wyniki :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dobrze pamiętałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 10 minut i do domku!!! :D pomidorową dziś z tartych pomidorków zrobię :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    oj Mizzy obyś miała rację, że Pan Szanowny Prawy Jajcor łaskawie obudził się i przypomniał sobie, po co do cholerny Pan Bóg go stworzył :D
    hhahaha :D może podwójnie wypuścić towar, nikt by się nie pogniewał hahah :D

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ