X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Mi no jak na suwaczku u nas się udało , ale ja z wynikami do lekarza poszłam i powiedziałam że czekać rok nie będę :P moje cykle były 42-dniowe i wiedziałam że coś jest nie tak i stymulowana w 3 cyklu byłam i udało się ( choć w szoku byliśmy bo mąż miał laparoskopie na zylaki tydzień przed owulką :P)

Marta może faktycznie to owu ? Nie ma co myśleć :P

Mizzelko u mnie się zmieniło całkowicie, to czego nie jadłam to jem a co uwielbiałam to blee :P

Monia ja też myślę że to pozostałości jakieś :)

Miłego dnia :)

mi lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Śniło mi się dzisiaj, że zabiłam wielkiego węża, grzechotnika. dosłownie rozerwałam go na strzępy rękami :O ha ha ale film, masakra :D Aż sprawdziłam w senniku "szczęście w miłości i interesach" mnie czeka :D

Zmykamy dzisiaj do miasta z R. kupić mi regal na książki, tak sobie wymarzyłam żeby ładnie stały i się prezentowały ;-)

A potem robimy grilla w ogrodzie :D

Wczoraj R. jak wrócił po piwkowaniu z bratem to usiadł na łóżku, patrzy na mnie i mówi: "myślę, że jesteś w ciąży". Wzięlo go na przemyślenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 09:43

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Ciotki :)
    co u Was???

Livka mąż czuje więc pewnie jesteś :D:D no i my czekamy na tę oficjalną wiadomość :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy już to czują :D Teściowa też mi to rano powiedziała - żeby potem nie było zbiorowego rozczarowania ;-) Ja nadal jestem spokojna i czekam :-)

Oficjalna wiadomość będzie za jakieś 2 tygodnie bo nie mam zamiaru testować przed terminem @ ;-)

Idę obudzic mojego męzulka, obiecał mnie do lekarza zawieść a śpi i chrapie :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Livia jak zwykle u Was się dzieje :)
    ja myślę czy jutro na zakupy nie jechać, zobaczę jak się będę czuła :)
    a dzisiaj chyba wyjdę na balkon poczytać :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia zrób test 4 września, ja mam wtedy wizytę i niech to będzie dzień najlepszych informacji na świecie :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje się, ostatni tydzień R. w domu przed wyjazdem do pracy to zajeć będzie sporo i na szybko ;-)

Do później Babeczki Kochane :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Livia zrób test 4 września, ja mam wtedy wizytę i niech to będzie dzień najlepszych informacji na świecie :D

Kochana, ja 5 wrzesnia mam urodziny i nie wiem czy się odważe w ten dzień :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga raczej nie owu bo nawet śluzu płodnego mam jak na lekarstwo ;/ ja mam przeczucia, że zaciążę w październiku, nie wiem czemu ale już od dawna mam takie przeczucie ;) co do pracy się sprawdziło: od stycznia miałam silne przeczucie, że dostanę pracę w kwietniu no i zaczęłam pracować 7 kwietnia, więc może i tym razem przeczucie mnie nie myli? ;)

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia to doskonała okazja do opicia :D piccollo oczywiście co najwyżej :D

Marta to jak nie owu to luzik :) a co do przeczuć to ja z płcią tak miałam, zobaczymy czy się sprawdzi :P

lecę na bazar po prasę i w ogóle muszę najpierw z łóżka wstać haha :D
    będę zaglądać :)

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku lat wiem, po prostu cholerka wiem, że będę miała synka ^^ dzidzia moja jak mi się śni to też zawsze chłopak :D nawet nie potrafię myśleć o swoim dziecku jak o dziewczynce, zawsze czuję, że to synuś będzie :D oczywiście ku uciesze mojego P. ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:13

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieje że to jakieś pozostałości . Kurde w tym cyklu wszystko jest takie inne i troche mnie zastanawia czy przez sroke ten okres taki dziwny czasem nie był, ale skoro to ma pomagać to chyba niee..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wszystko będzie dobrze, zobaczysz! U mnie każdy cykl wygląda zupełnie inaczej, a wydaje mi się, że u Ciebie ziółka Ojca Sroki pomagają a nie szkodzą, ale nie znam się, tak mi się tylko wydaje...

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EEhhh Surykatko może dostane prezent na pierwszą rocznice ślubu pierwszy raz owulacje.

sury_cat lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wszystko przez te głupie tabsy!!! Ja brałam 6,5 roku i w sumie ta torbiel to na 99% niepęknięty pęcherzyk bo miesiąc temu jej nie było, czyli też mam owu zachwianą ;( wszystkim będę odradzać z całego serca tabletki anty! ja żałuję, że brałam, szkoda tylko, że żaden lekarz nie ostrzegł nas o możliwych konsekwencjach tylko tak chętnie zapisywał kolejne pudełko, w moim przypadku nawet bez podstawowych badań ;(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie miałam żadnych badań, brałam 2,5 roku. Nigdy więcej.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Nigdy więcej.
    Dokładnie! Choćby żabami z nieba padało, never!!!!!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świństwo jakich mało !!!!!!!!!! ależ ja głupia byłam, a od pierwszej tabl sie wahałam cały czas... ale wtedy nie chcieliśmy zaliczyć wpadki.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na "wyregulowanie cykli i zmniejszenie dolegliwości przy @", jak cierpiałam, tak cierpiałam, jedyny plus, że regularne miałam, a były mi niepotrzebne bo z <3 czekałam do narzeczeństwa, więc podwójny żal ;P

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuję dziewczynkę, mój Tomek i siostra też a mi się śnił chłopczyk na usg :P mój chce córeczkę tatusia,ale oczywiście najważniejsze zdrowe a płeć to sprawa drugorzędna :)

Monia wszystko wypytaj lekarza, z ziołami też . U mnie każdy cykl był taki sam, przez co nic z tego nie wychodziło.. a clo napewno ruszy, jak coś to mam opakowanie jeszcze w domu :)

co do tabletek to ja zawsze mówiłam, że to najgorsze gów.o i nigdy brac nie będę , wolałam wpaść (chociaż nie było możliwości byliśmy tak zabezpieczeni:P) ale fakt,lekarze w ogóle nie mówią o konsekwencjach...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ